Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Confruntarea directă pentru Turul Doi al alegerilor prezidenţiale 2014, un circ de care românii nu vor avea parte

Confruntarea directă pentru Turul Doi al alegerilor prezidenţiale 2014, un circ de care românii nu vor avea parte

Dintre toate deliciile campaniilor electorale confruntarea pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, de fapt un fel de finală  directă între candidaţi este deliciul suprem.

În 2014, din cauza candiaţilor incapabili să susţină raţional şi până la capăt  un punct de vedere şi să reuşească să depăşească momentele surpriză se pare că nu de vom bucura de acest circ.

Echipele ambilor candidaţi se întrec în a face exact acele propuneri despre unde să se dispune această finală care sunt inacceptabile pentru partea adrversă.

Greaţa care mă cuprinde este una care cu greu se poate descrie în cuvinte.

Klaus Iohannis, Victor Ponta

De la o vreme mă cuprinde așa, o lehamite de tot ce înseamnă politica mioritică.

La alegerile europarlamentare și la cele pentru primul tur al prezidenţialelor am zis că s-a atins culmea nesimţirii că nu s-au prezentat şi explicitat programele electorale.

Mai e o săptămână până la turul doi şi singura chestie care preocupă staff-urile de campanie a celor doi catindaţi par a se chinui să găsească variante inacceptabile pentru celălalt.

Varianta inacceptabilă pentru Iohannis este evident aceea care s-ar desfăşura la Antena 3 sau oriunde dar să fie moderată de limbricii de acolo.

Varianta inaceptabilă pentru Ponta este oriunde în afara zonei lui de confort (în unul din judeţele neroşii).

De asemenea în afara zonei de confort pentru Ponta este orice loc propus de preşedintele Băsescu, chiar dacă acesta ar fi propus sediul PSD sau apartamentul lui Ponta.

Ere oare chiar atât de greu să se găsească ceva acceptabil pentru ambii? De exemplu Teatrul Naţional, o sală a Parlamentului, Sala Palatului ori, de ce nu? Circul … în fond de asta ar fi vorba.

De moderat putea modera oricine dacă i se pube condiuţia să citească doar întrebările fără a exprima păreri personale …

De fapt, de ce se tem de o întâlnire directă cei doi candidaţi?

Din cauza felului lor de a fi.

Ponta este un individ cu o doar aparentă flezibilitate, în realitate este un tip care e în stare să răspună doar la o întrebar directă fără a fi pus să argumenteze ceva pentru care nu s-a pregătit anterior.

Fiind un mitoman prin definiţie, Ponta are răspunsul la orice întrebare cu condiţia să nu vină a doua întrebare care să îi ceară să argumenteze. Când încearcă să o facă devine ridicol.

Iohannis are o gândire structurată altfel. Mai mecanică, mai înclinată spre exactitate, lipsită total de imaginaţie. Mai exact fără capacitatea de a „desena” floricele dacă nu s-a pregătit pentru asta. Cam un supercomputer care ştie toate secreteşle lumii dar care e incapabil să spună ce culoare ar carcasa lui.

Asta este în esenţă, fiecare din ei este incapabil să se confrunte cu ineditul.

Dacă Ponta e în stare ca la o întrebare la care, de exemplu despre mătasea broaştei să se apuce să vorbească despre Teoria Realtivităţii restrânse şi să mimeze că el aşa a înţeles întrebarea, Iohannis poate argumenta, dacă are timp, în detaliu şi foarte aplicat ceea ce spune oricât de coplicat ar fi răspusul, fiind în afara capacităţilor sale să răspundă la întrbări simple dacă nu s-a pregătit pentru asta. Aşa e structura lui mentală.

Ce cred eu despre acest tur de scrutin? Niciunul din cei doi candidaţi nu ar trebui să fie acolo. Aşa e soarta noastră, fie am avut de ales între un comunist şi un paranoic, fie am avut de ales între doi comunşti, fie întredoi candidaţi care ar putea fi oriunde, dar nu în drum spre prezidenţiale.

Şi nu doar eu sunt de această părere. S-a văzut la primul tur … aproape jumătate din electorat a considerat că nu merită efortul să se ducă la vot deoarece oferta electorală a fost penibilă.

Sau, poate, nu penibilă ci rezultatul logic al faptului că de un sfert de secol, acest popor în loc să voteze conform conştiinţei a votat în funcţie de şpaga electorală care i s-a oferit.

Bune a zis cine a zis că fiecare popor îşi are exact conducătorii pe care îi merită.

Poporul care încă mai populează România preferă să foteze în funcţie de şpaga pe care o primeşte, astfel, aleşii vor cere la rândul lor şpagă.

Un popor de tâmpiţi nu poate avea decât conducători escroci… aşa e legea firii …

  1. moshu49
    10 noiembrie 2014 la 5:16

    sincer: nu mă interesează confruntarea, n-am ce mai afla, pierdere de timp pt mine
    iar ca pensionar cuman vreau preşedinte neamţ, fie şi un sas mioritic ex-pucist (mi-e greu dar trebuie să trec cu vederea!)
    golănaşul famigliei pesediste trebuie îngenunchiat dacă nu chiar eutanasiat politic 😦

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: