Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Elena Udrea dezminte pe Facebook implicarea în dosarul retrocedărilor în care este arestată Alina Bica

Elena Udrea dezminte pe Facebook implicarea în dosarul retrocedărilor în care este arestată Alina Bica

Pe pagina sa de Facebook Elena Udrea ţine să dezmintă zvonurile despre implicarea în dosarul retrocedărilor în care este arestată Alina Bica.

Doamna Udrea a recunoscut în mod public relaţia de prietenie pe care o are cu Alina Bica, şefa DIICOT arestată sâmbătă dimineaţă de instanţa supremă în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte.

După ce a aflat că este arestată preventiv pentru 30 de zile, Alina Bica și-a depus demisia din funcția de procuror șef al DIICOT, atribuțiunile procurorului șef al DIICOT fiind fost preluate, conform legii, de procurorul șef adjunct al Direcției, Elena Georgiana Hosu, au precizat, pentru EVZ, surse oficiale.

Elena Udrea scria ieri (21 noiembrie) pe Facebook:

  Elena Udrea   „Constatand ca multe din dezbaterile publice ma includ ori se refera cu precadere la mine, fac urmatoarele precizari:
Nu ştiu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicaţi doamna Alina Bica şi fostul meu soţ, Dorin Cocoş. Nu am nicio legătură cu acest subiect şi niciun fel de implicare în acest caz. Relaţia de prietenie pe care o am cu doamna Alina Bica este de notorietate publică, nu am ţinut-o niciodată ascunsă şi a început ca urmare a colaborării în Guvernul din care amândouă am facut parte.
Văzând că s-a speculat pe ideea nominalizării sale în comisia de la ANRP, fac precizarea că doamna Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justiţiei ca efect al legii.

    Precizez că nu am discutat niciodată cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP, nici când era acolo, nici după ce a plecat din respectiva Comisie. Mai mult, până la suspendarea activităţii Agenţiei, nu am ştiut măcar ca ea este cea care reprezintă Ministerul Justiţiei (MJ) în restituirea proprietăţilor, nefiind un aspect care să fie de interes pentru activitatea mea în Guvern.
Am apreciat întodeauna profesionalismul doamnei Alina Bica, recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor două noi Coduri Penale şi la menţinerea legalităţii actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regulă, din partea MJ.
Nu ştiu care sunt faptele de care este acuzată, dar sper că îşi va putea dovedi nevinovăţia în faţa legii.”

 

 1. radu ion
  24 noiembrie 2014 la 13:10

  După arestarea doamnei Bica vei ajunge să dai și dumneata socoteală ,d”na Udrea pentru că orce soție știe tot ce face soțul ce-i lasă atâta avere după divorț pentru ca statul să nu-i confisce averea obținută în mod fraudulos !!!!

  • 24 noiembrie 2014 la 23:09

   Deh, dacă ” … orce soție știe tot ce face soțul … „, cum zici atunci aşa o fi … doar că trebe dovedit …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: