Prima pagină > Presă > Alina Gorghiu a fost cercetată penal

Alina Gorghiu a fost cercetată penal

Alina GorghiuDomnișoricăi Alinuța Gorghiu i se promovează o imagine care aduce cumva cu o medie între Missy Puritate şi Sfânta Fecioara Imaculată cu Pârleazul Nesărit.

Nimeni nu mai pare a-şi aminti de o perioadă în care Alina Gorghiu care la acea vreme era mediator s-a ţinut de lucruri care nu prea cadresază cu imaginea sa de domnişorică de pension.

Un articol publicat în 2010 pe siteul http://www.curentul.info intitulat „Parchetul General: Alina Gorghiu este cercetată penal pentru fals şi us de fals” scris de Mihaela Dobrescu, Nicolae Bucur ne arată că domnişorica în discuţie nu era nici chiar atât de pură şi nici chiar atât de imaculată cum pare în imaginea care i se promovează.         

Tinerica de 31 de anişori imaculaţi, cu oarece spirit de observaţie a realizat că pentru o ascensiune pe la care visa în clipele ei de umedă reverie, are nevoie de relaţii bune cu colegii  mai înstăriţi politic decât prin „munca în teritoriu“.

Frumuşică, dar nu prea dotată cu calităţi de politician remarcabil, Alinuţa s-a gândit că dacă va călca un pic mai pe lângă calea cea dreaptă a legalităţii.

Astfel că a ajuns să fie cercetată penal pentru fals, uz de fals, într-un dosar în care sunt implicaţi mai mulţi mediatori, după cum ne-au precizat în exclusivitate reprezentanţii Parchetului: „Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresate instituţiei noastre, vă comunicăm faptul că dosarul la care faceţi referire, privind pe Gorghiu Alina şi alţii, a fost înregistrat pe rolul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“.

Din surse neoficiale se ştie că Alina Dorghiu a ajuns subiect de cercetare penală într-un dosar alături de Mihai Ghervase, Zeno Sustac, Claudiu Ignat, Anca Elisabeta Ciucă – Preşedintele Consiliului de Mediere, Raluca Anton – Şef serviciu şi Ioana Bara – Consilier Juridic.

Despre ce este vorba … prin 2009, patroinul unei şcoli de formare a mediatorilor a eliberat mai multe diplome, pentru Alina Gorghiu, Zeno Sustac şi Claudiu Ignat, fără ca aceştia să fi participat la cursuri.

Potrivit sursei pomenie, Claudiu Ignat era şi ca formator la respectivele cursuri, la care figura şi ca învăţăcel. Respectivele diplome urmau să fie folosite de către cei doi mediatori şi de deputata liberală pentru a accede la alegerile pentru Consiliul de Mediere, forul care se ocupă de formarea mediatorilor şi de reprezentarea acestora.

Despre frumuşica actuală preşedintă liberală, ziarul „Curentul“ arăta că domnuşorica Gorghiu era direct interesată de un astfel de loc în Consiliu, deoarece ea însăşi era la acea oră directoarea unei şcoli de formare a mediatorilor şi astfel ar fi putut obţine anumite beneficii.

Sursa citată mai vorbea şi de alte persoane care s-ar fi aflat în cercetare în acelaşi dosar: Anca Elisabeta Ciucă, Raluca Anton şi Ioana Bara pentru săvårşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare şi favorizarea infractorului în ceea ce-i priveşte pe cei mai sus menţionaţi.

Despre cele trei doamne se spune că ar fi ştiut de diplomele mediatorilor obţinute pe sub mână şi cu toate acestea nu au făcut nimic în acest sens, deşi erau autorizate şi deşi Alinuţa nu a obţinut postul mult dorit în Consiliu, fapta de fals şi cea de uz de fals au fost săvårşite, motiv pentru care procurorii investighează acum acest caz.

Deoparece Alinei Gorghiu nu  Alinei Gorghiu nu i se aplicau prevederile răspunderii ministeriale, aceasta nefiind membră a Guvernului, urmărirea penală se poate desfăşura fără un eventual acord al Parlamentului.

Evident, pentru că nu se putea să rămână cu onoarea nereperată de acuzaţiile care i se aduceau, domnişorica deputat Alina Gorghiu a declarat extrem de înţepată că  „sezizarea Parchetului a fost făcută de Tudor Tatu, care este un campion al plângerilor penale împotriva mediatorilor“. De altfel, din cauza acestui comportament, Tudor Tatu a fost exclus, acum câteva luni, din meseria de mediator, după cum a precizat Gorghiu. Aceasta a adăugat că majoritatea plângerilor depuse de Tatu au fost soluţionate cu NUP. Totodată, deputatul a explicat că va lăsa Parchetul să-şi facă treaba, şi după ce dosarul se va soluţiona va face o plângere penală împotriva lui Tatu pentru denunţ calomnios.

Singura întrebare care îmi vine acum în cap ar fi cam cât de mult a contat  faptul că are dosar penal atunci când Klaus Iohannis a împis-o spre conducerea partidului… şi dacă a contat în ce fel a contat?

Să fie vorba oare, ca de obicei, de faptul că astfel, în cazul în care domnişoricii îi veneau idei de a o lua prin arătură sau de faptul că cei care se aseamănă se adună? Nu pentru că Iohannis ar fi la fel de frumuşel cum era Alinuţa la acea vreme cu la faptul că în trecutul ambilor există umbre de care probabil se cam tem…

Pentru conformitate, citiţi articolul la care m-am referit:

„Parchetul General: Alina Gorghiu este cercetată penal pentru fals şi uz de fals”.

Scris de: Mihaela Dobrescu, Nicolae Bucur

Sursa: curentul.info

Categorii:Presă Etichete:,
 1. yatou
  2 februarie 2015 la 6:28

  PE dracu’…FACE EA….schimbare!CE SA SPUN…IMACULATA…SFANTA!spune-mi cu cine te insotesti,ca sa spun ,cine esti!Nici n-am crezut…ca ai asemenea caracter…de CAMELION! TU N-AI PUTERE DE DISCERNAMANT,MAI FATO?CUM POTI SA TE UNESTI CU ASTIA? SAU DORESTI SI TU CEVA…BARNAIE?HM…VREI SA AJUNGI CINEVA?….CAND O ZBURA PORCUL!

 2. yatou
  2 februarie 2015 la 6:36

  EA VREA …SARACUTA …DOMNISORICA ,TINERICA,,,TOATA PUTEREA…PA..I! ORI ,,,ORI!
  NU SE JOACA CU JUMATATI DE MASURA!ORI PARVENIM…ORI NU!?

 3. yatou
  2 februarie 2015 la 6:38

  CE FACETI CU COMENTARIILE,MAI…SAU PUBLICATI…NUMAI CE VA CONVINE!?

  • 2 februarie 2015 la 20:58

   În caz că nu ai observat, acesta este un blog personal, deci, ceea ce apare hotărăsc doar eu.
   Pe de altă parte, blogul este setat astfel încât atunci când cineva postează ceva trebuie să aibă cel puţin un mcomentariu aprobat pentru a apărea ceea ce postează în momentul postării.
   Tu ai acum mesaje aprobate, deci de acum înainte, când vei posta se va publica.

   Legat de ceea ce se publică, de exemplu, astăzi au mai apărut câteva zeci de comentarii pe blog. Din diferite motive nu apar decât răspunsurile tale.
   Unele din ele nu îndeplineau nişte condiţii minimale de decenţă, altele erau publicitare.
   Mai există o categorie care nu apare. Cele pe care, din diferite motive le-am marcat cu SPAM. Acestea merg automat la un fel de carantină de unde în caz că e vorba de anumite erori le „eliberez”.

  • 2 februarie 2015 la 21:04

   În caz că nu ştii sub caseta în care ai scris înainte de a posta ai două pătrăţele. Unul din ele, dacă îl bifezi face ca ratunci când apare un răspuns nou la un articol unde ai răspuns primeşti o atenţionare pe mail la adresa cu care te-i logat. În respectivul
   În respectivul mesaj primeşti şi un link care, dacă îl accesezi, te aduce la pagina repectivă pentru cazul în care ai dori să comentezi.
   Celălalt pătrăţel, dacă îl bifezi, face ca atunci când apare un articol nou să fii anunţat. Primeşti pe mail respectivul articol şi dacă doreşti poţi intra de acolo pe blog dând clic pe lincul repectiv.
   E o chestie pentru uşurarea monitorizării a ceea ce se întâmplă.

 4. 3 decembrie 2016 la 16:45

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: