Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Elena Udrea, cea mai atacată persoană din România după Traian Băsescu, se dovedeşte, rămânând calmă, a fi extrem de puternică

Elena Udrea, cea mai atacată persoană din România după Traian Băsescu, se dovedeşte, rămânând calmă, a fi extrem de puternică

Elena Udrea

În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, împotriva oricărei logici am putut vedea că deşi nu era un contracandidat, Traian Băsescu a constituit o ţintă în care toţi dădeau după cum li se părea lor că e mai devastator.

Evident, cumva în subsidiar, era o ţintă şi Elena Udrea, dar numai pusă în contextul de a fi o apropiată a acestuia.

De fapt era o logică, dar una cu puternice nuanţe paranoide care scoteau în evidenţă un lucru; fie că era vorba de cei pro Ponta fie de cei pro Iohannis, incapabili să propună ceva consistent şi credibil foloseau fostul Preşedinte ca pe o ţintă arătând că dumnealui le sursa tuturor relelor. 

Treaba pare însă că avea de fapt o mult mai profundă cauză… Pur şi simplu au spus înainte că Băsescu e de vină încât au ajuns să creadă că simplul fapt de a-l acuza, nici nu mai conta motivul era lozul câştigător.

Din păcate pentru PSD şi camarila din jurul lui s-a dovedit că asta era doar în mintea lor, probabil o foarte mare parte din eşecul jenant suferit de Ponta la alegri este tocmai că lumea s-a cam scârbit să îi tot audă pe cei de la Intact sau România TV că Băsescu e de vină, de mai multe ori legarea sa de subiectul în discuţie devenind de-a dreptul ridicol.

Zilele trecute la una din emisiunile Antenei3 m-a uimit ceva. O oră cei din studo se mirau că Elena Udrea nu este şi ea arestată alături de soţul ei, „păi a fost măritată cu el, e logic să fie vinovată” zice un inept avocat care, nu demult aducea în public un filmuleţ  pe care Antena3 l-a subtitrat. Din sunetul filmului era extrem de prost, în jur de 30-40% din timp nu se putea înţelege nimic, inici nu mai spun că în momentele de mari dezvăluiri care arătau că Preşedintele Băsescu ar fi complice la afacerile fratelui dânsului cu ţiganii deoarece ştia tot ce se întâmplă.

Să fi serioşi, nu zic că nu ştia… de asta probabil o fi avut grijă serviciile secrete.. filmul însă care băga la orgasme de plăcere toţi imbecilii Antenei 3, fie că e vorba de Mihai Gâdea, Mircea Badea, Dana Grecu etc sau de invitaţşi de teapa lui Mugur Ciuvică…

Astfel că, incapabile să facă nişte emisiuni de Doamne ajută, respectivele televiziuni continuă cu atacul la Traian Băsescu deşi acum este ieşit din viaţa politică. Poate se tem rău totuşi de a-l vedea revenind.

Şi cum  poate fi atacat? Povestea cu ilegalităţile din povestea cumpărării pământului practic s-a dovedit a fi un mare fâs,  lovind în Elena Udrea li se pare că îi mai trag vreo două fostului preşedinte.

Elena Udrea nu pare a mai reprezenta o ameninţare reală pentru cei care acum fac jocurile în politica de vârf de la noi. Unora le place, altora nu…

Tare mă tem pentru ei că focusându-se asupra Elenei Udrea nu fac decât să o ridice binişor, iar când se vor trezi în faţa unui adversar puternic vor constata uimiţi că  sunt incapabili să înţeleagă ce se întâmplă.

Astfel, mi se pare absolut normal ca doamna Udrea, după ce a devenit un subiect de aberaţii în care se încearcă amestecând clişee vechi cu poşete mopuri şi vizite la Paris cu presupuneri făcute d în  diferite emisiuni emisiuni  să iasă şi să încerce să aducă unele lămuriri …

Astfel, Președintele PMP, Elena Udrea, a declarat că în anumite trusturi de presă există un interes pentru campaniile anti-Elena Udrea, care se desfășoară de trei luni. Cele mai importante declarații ale președintelui PMP, Elena Udrea:

– Acuzațiile îmi dau dreptul să spun că în anumite trusturi de presă există un interes pentru campaniile anti-Elena Udrea.

– Interesul față de mine cred că este exagerat de mare, în ultimele luni m-am întrebat dacă există o strategie în anumite trusturi de presă să fiu atacată într-un context al dosarelor penale. Faptul că de 3 luni de zile se speculează numai pe seama mea, în condițiile în care eu nu am o acuzație oficială din partea instituțiilor statului, mă face să spun că anumite trusturi de presă duc o campanie împotriva mea

– Patronii unor trusturi de presă și unii adevrsari politici au interesul de a duce o campanie anti-Elena Udrea. Întrebarea este: de ce?

– Nu discutăm de trei luni decât despre Elena Udrea, fie că vorbim despre dosarul în care este implicat fostul soț, fie despre cel în care este implicată doamna Bica.

– Am fost cel mai atacat dintre candidați. Au apărut cele mai neașteptate situații. În joia de dinaintea alegerilor au apărut acele fotografii (în care Alina Bica apare alături de Elena Udrea în vacanță la Paris, n.r.) care au contat enorm chiar în cazul arestării fostului soț.

– Lucrurile au apărut pentru câteva ore în campanie și au dispărut din dezbaterea publică.

– Presa are un rol important. Dacă presa prezintă evenimentele într-un anumit fel, modul în care sunt prezentate sunt cel mai ușor de acceptat.

Cred că trebuie spus că, deşi multe din acuzaţiile care i se aduc, Elena Udrea se dovedeşte rămânând calmă că este o femeie extrem de puternică, psihic vorbind, mulţi ar fi cedat … Dânsa continuă să rămână calmă. Probabil asta îi face pe adversarii săi să aibă tot mai mari probleme … ca cap.

 1. vivi
  15 ianuarie 2015 la 12:19

  In aceste cazuri CNA se comporta ca si un militian CORUPT, INTOARCE CAPUL IN DIRECTIA OPUSA COMITERII INFRACTIUNII.

  • 15 ianuarie 2015 la 19:39

   CNA chiar trebuie să fie ca un fel de milițian, unul neutro care n-are mamă şi mă-sa n-are amant, trebuie să uite orice context și să sancționeze încălcările la Legea Audiovizuallui apoi să vayă cine a comis ceva și să îi trimită sancțiunea. Aș zice că, mai repede, se poartă ca un fel de bodyguard aflat pe statul de plată at unei părţi din cei pe care trebuie să îi arbitreze.

 2. 15 ianuarie 2015 la 15:58

  Încerc să mă ţin departe de „periajele” oricărui om politic. Orice partizanat mi-ar restrânge foarte mult „libertate de expresie”.
  Desigur, nu e un sfat ci doar o părere personală 🙂

  • 15 ianuarie 2015 la 20:17

   Mie nu mi se pare că e o periere la adresa nimănui.
   Există pe blog articole în care spun că din momentul în care Băsescu deşi se jurase că nu-l mai desemnează pe Ponta ca premier, a făcut-o. Că a făcut-o odată, am înţeles, a doua oară a fost complet anapoda şi pentru mine, din acel moment nu mai e preşedinte.
   Legat de Elena Udrea, atât aici cât şi pe siteul ei am scris că faptul că a preferat ca, în loc să rămână şi să candideze la Bucureşti, unde a fost şef de filială, ca să promească din partea electoratului înjurăturile sau felicitările, ea a preferat să se ducă să candideze în Moldova unde i se asigura alegerea aşa cum au făcut şi Crin Antonescu şi Ponta.
   Vorbeam şi de episodul cu „si clopoţei cling, cling” din „O scrisoare pierută” a lui Caragiale.
   Am senzaţia că te-ai rezumat doar la citirea titlului.
   Dacă citeai şi restul înţelegeai că articolul nu e decât relatarea rezumativă a unor fapte. Şi anume câ în campania electorală Băsescu (împreună cu Udrea şi alţii percepuţi a fi apropiaţi lui) au constituit un subiect de campanie, atacarea lor înlocuind cea ce era normal, prezentarea propriilor programe care ar fi fost normal să fie prezentate pentru ca oamenii să fi putut alege în cunoştiiţă de cauză. E mult mai uşor să spui „ia uite ce urâţi sunti de Băsescu, Udrea şi ai lor” decât „ia uite ce frumos sunt eu”. Ştii de ce? Pentru că ei sunt şi mai urâţi.
   E vorba şi de faptul că după ce ani de zile, în 90% din timp, zi şi noapte România TV şi Antena3 au trăit doar din înjurarea şi acuzarea (de obicei folosind nişte clişee demult răsuflate) aceste televiziuni s-au trezit că din cauza inerţiei sunt incapabili să mai vorbească de altceva.
   Descide televizorul pe România TV sau pe Antena 3 şi lasă-l să meargă vreo 15 minute. Imposibil să nu vezi că se proferează tot felul de acuzaţii, unele fanteziste rău pe principiul „calomniază, calomniază, ceva tot rămâne”. Să ştii că nu sunt vorbe în vânt.
   Vei regăsi până la detaliu acele acuzaţii fie pe siteuri cum e cel al lui S.R.Stănescu fie pe reţelele de socializare.
   Eu am făcut acest experiment şi, pe Facebook am găsit pe cineva care se dădea de ceasul morţii pentru că, citez, „Deşi regimul Băsescu nu mai e la putere dosarele lui (şi erau enumerate dorare ca Flota sau Nana) acesta e încă nu este judecat şi deşi soţul Elenei Udrea este arestat ea e liberă”.
   Am întrebat dacă are şi argumente. „Păi Băsescu a vândut flota şi corupând a furat acel pământ, iar Elena Udrea fiind măritată cu Cocoş TREBUIA să ştie ce face soţul ei”. Era exact argumentaţia folosită de cu o jumătate de oră mai repede.
   Am întrebat dacă i se pare normal că lui Ion Iliescu i s-au prescris faptele legate de mineriade. Cică sunt băsist şi cu mine nu are ce discuta. Nu a observat că dacă lui Iliescu i s-au prescris orice fapte legate de mineriade şi de Revoluţie, la fel s-au prescris şi orice eventuale fapte legate de dosarul Flota.

   Cam la fel şi la tine, cumva, în subtext se regăseşte un clişeu împământenit de Antena3 … CINE NU ÎI ÎNJURĂ PE BĂSESCU ŞI AI LUI E BĂSIST.
   Şi nu e o glumă.
   Nu odată s-a întâmplat ca cineva să primească o funcţie, cei de la Antena3 se sufocau arătând că cel în discuţie este inadmisibil să peimească funcţia cutare pentru că NICIODATĂ NU A SPUS NIMIC DE BĂSESCU …

   P.S. Înainte de a mai critica ceva, încearcă să vezi ce spune până la capăt.
   Un titlu nu e un rezumat. Ieri Udrea a fost la B1TV şi chiar a fost extrem de calmă şi demonta cu argumente cât se poate de logice orice acuzaţie care i se aducea.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: