Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Ponta & Iohannis, noii lideri de facto ai nedesfiinţatei USL?

Ponta & Iohannis, noii lideri de facto ai nedesfiinţatei USL?

Deşi Iohannis zice că vrea guvern liberal şi Ponta a afirmat că dacă îi cere Preşedintele îşi depune mandatul, timpul trece şi Iohannis nu pare dispus să o facă. De ce? Oare nu pentru că Preşedintele Iohannis şi Premierul Ponta sunt liderii de facto ai USL-ului nedesfiinţat la Tribunal?

Ponta și Ioahannis

După ce președintele Iohannis a declarat explicit  că își dorește un Guvern liberal, premierul Ponta spune că Guvernul pe care îl conduce este social-liberal şi a îndeplinit programul USL în proporţie de 80%, programul său pe 2015-2016 fiind cea mai bună variantă pentru România.

„PSD trebuie să aibă grijă de electoratul tradiţional – a scris Ponta pe Facebook – dar trebuie să fie totodată un partid de centru, pro business, pro oameni tineri. Guvernul pe care îl conduc este un guvern social-liberal şi a îndeplinit programul USL în proporţie de 80%. Cred că pentru 2015 şi 2016 programul nostru este cea mai bună variantă pentru România”….

Te pomeneşti că cea mai bună variantă de premier, dacă nu unica este chiar el …Să rămâi crăcănat de emoţie nu alta când auzi asta. Se pare că atunci când s-a răsturnat la raliu sărmanul s-a lovit rău de totla cap şi nu mai are ţinere de minte. Păi nu demult, abia acum vreo lună electoratul mătura cu tot ce ţinea de numele lui, şi cu guvernul şi cu programul.

 La Realitatea TV, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că doreşte un guvern PNL, cu care să se simtă confortabil şi să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani, precizând că relaţia cu guvernul actual este una instituţională, normală.”Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, precizând că ”una este ce avem acum, colaborăm instituţional, alta este dacă va fi un guvern, acum sau după 2016, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

Iohannis a mai spus că îşi doreşte ”un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, dacă merge la Bruxeles, să spună: Domnule preşedinte, Guvernul meu şi cu mine…”.

Guvernul lui? I-auzi frate … De când are în ţara asta Preşedintele un guvern? Ce să zic, parcă îşi caută suspendarea cu lumânarea.

Despre relaţia cu Guvernul  cond Ponta, Iohannis a a precizat că are o relaţie instituţională, normală. ”Acest Guvern a fost aici, când am devenit preşedinte, nici nu i-am ales nici nu îi resping. Instituţional, nu e treaba preşedintelui, dar cu acest guvern nu văd cum să pun în practică viziunea mea pe zece ani pentru România”…”Eu îmi doresc un guvern PNL, dar trebuie să vedem cum, ce mi-aş dori, varianta optimală, şi ce se poate”, adăugând că preşedintele nu poate schimba Guvernul.

”Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o şi înainte de alegeri, şi toată lumea a observat că vor începe mişcări în Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se întâmplă, lucrurile se întâmplă în Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, să fie mişcări între partide, să se scimbe majoritatea, şi este normal, când actuala Opoziţie vine cu o moţiune de ceznură şi schimbă guvernul. Aşa funcţionează democraţia, este normal, este natural, şi atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Iohannis.

Oare de ce când văd atâta armonie îmi apare în faţa ochilor acel punct din protocolul de creare a USL care spunea că  dacă unul din cele două partide dă Preşedintele, celălalt dă Premierul?

Parcă aştept să îi văd pe amândoi cum se duc la puşcărie  să primească ordinele şi binecubvântarea celui mai celebru varan?

Poate, dacă Iohannis doreşte cu adevărat un guvern liberal, ar trebui să îi amintească cineva că ponta zicea că e dispus să demisioneze dacă Preşedintele i-o va cere.

Întrebat fiind: „Luaţi în calcul o demisie din fruntea Guvernului cu nominalizarea unui premier PSD?”,  Victor Ponta spunea: „Sigur că da, am spus acest lucru, dar e o decizie pe care o poate lua noul preşedinte Iohannis. Vă daţi seama că o asemenea discuţie cu domnul Băsescu este total neserioasă, nu poţi discuta cu cineva care peste două săptămani pleacă acasă”.

 1. arrletty
  24 Ianuarie 2015 la 6:11

  Cu Mahalache-n frunte, va avea victorii multe, multe !

  • 24 Ianuarie 2015 la 20:15

   Da, zburăm din victorie-n victorie ca fluturii din floare-n floare sau ca … curvele din … una-n alta

 2. 24 Ianuarie 2015 la 9:36

  Nu-ţi place ce-a zis unul, nu accepţi ce-a făcut altul. Avem doi oameni (Ponta, Iohannis) şi o ţară (România). Cum procedăm să fie bine?
  Că beţe prin gard cu toţii băgăm…

  • 24 Ianuarie 2015 la 21:23

   Ar fi bine să fie atât de simplu.
   Kranzi liebe (că tot se poartă exprimarea), acum un sfert de secol cu mintea scufundată-n aburii unui Crăciun nebun, românul cu pitâra în măsele şi cu vinul în cap privea fascinat cum erau împuşcaţi Ceaşcă şi Sinistra şi cum Ilescu făcea surfing pe un val de simpatie.
   De unde venea simpatia asta? Privind în urmă ne dăm seama că Iliescu era din acelaşi film cu Ceaşcă şi venea a putere în tradiţionalul stil comunist. Întotdeauna la comunişti antecesorul era anihilat pentru a nu receni când cei din planul doi treceau în primul plan.
   Lui Iliescu i s-a aplicat atunci un şablon pe care toţi îl aveam fixat cap încă de la grădiniţă. şi anume că lumea se împarte în două mari ciurde: cei buni şi cei răi. Cine îl bătea pe cel rău era neapărat bun.
   În mintea unora acel şablon s-a propagat până în zilele noastre.
   Zici „Nu-ţi place ce-a zis unul, nu accepţi ce-a făcut altul.Avem doi oameni (Ponta, Iohannis) şi o ţară (România).” … Dacă ziceai că avem bpoi pui de dac era perfect, un dac venit cu familia de prin centrul Europei acum 800 de ani, altul, acun vreo 200 de ani de prin Italia.
   Să ştii că e o mare greşală să spui ca acum 25 de ani că dacă unul e rău celălalt e, automat, bun. E o abordare păguboasă.
   Dacă unul este urmaşul pe linie directă a asasinului şcolit la KDB-ul moscovit al lui Ceauşescu, caftitorul (prin intermediul minerilor) a miticilor, celălalte nu este decât acelaşi personaj adus de USL cu dorinţa de a-l pune premier …
   Nemţii au o vorbă „Ein Mann, ein Wort!” (Un om, un cuvânt) …
   A considera că Iohannis este paroliat doar pentru că e neamţ, crede-mă e o mare greşală, chiar o jignire la adresa nemţilor, a sibienilor în general (sibienii sunt parolişti).
   Poza car i s-a promovat lui Iohannis este una a unui om de cuvânt care, când spune ceva, atunci aşa e, a unui om cu principii solide, sănătoase, a cuiva pentru care legea şi regulile sunt sfinte.
   Păi una din regulile sănătoase şi nenegociabile în PNL este că pentru a ocupa o funcţie de conducere e necesară o vechime de minim trei ani în partid. A fost adus şi plantat direct în funcţia de vice preşedinte FĂRĂ A SE MIMA MĂCAR nişte alegeri interne.
   Spune că are acele case făcute din meditaţii … crezi că poate prezenta măcar o singură chitanţă?
   Pe de altă parte, de la o vreme pentru ca cei care făceau nu demult USL ne livrează o minciună ce trece neobservată: Clasa politică mioritică e bipolarizată stânga-dreapta… ca să sunt mi mşto nici măcar nu vorbesc de stânga-dreapta cu de centru stânga, centru -dreapta.
   De ce e o minciună? Pentru că, dacă am încerca să ne reprezentăm grafic o clasă politică echilibrată ce reprezintă întreg electoratul ar trebui să avem, partide cu identităţi clare care să umple excişerul politic, identităţi care îşi trag seva din doctrinele politice consacrate.
   Ar trebui să vedem la extreme partide cu tendinţe comunistoide sau fascistoide, ar trebui să vedem un partid de sorginte socialistă clară, unul care se declară ecologist, un altul social democrat. Pe dreapta ar trebui să vedem un partid liberal, unul creştin democrat, unui naţionalist … Există doctrine pentru fiecare.
   Neexistenţa lor duce la un dezechilibru cu urmări nefaste care face ca 60% din electorat să se considere nereprezentat. Şi asta de ani de zile.
   Vedem că sunt promovate doar două partide .. ştii care e caracteristica lor cea mai pregnantă? Ambele promovează şi protejează penalii.

   Revenind la Iohannis.. cum mama dracului îşi permite să spună că vrea un guvern liberal când, imediat după alegeri Ponta a spus clar că dacă îi cere preşedintele să depună mandatul o va face? Când minte? Când încearcă să coabiteze sau când zice că vrea guvern liberal?
   Când minte? Când, legat de incompatibilitate, spune că e nevinovat sau când zice că e de acord ca cei care încalcă legea să fie condamnaţi?
   Acum e preşedinte şi ar fi cam aiurea să fi fost declarat vinovat. Trebuia să îşi dea demisia şi să refacem alegerile.
   Dar, dacă e chiar atât de onest, de ce a tot amânat finalizarea procesului său de incompartibilitate? Putea foarte bineca acel proces să se încheie cu cel puţin şase luni în urmă şi nu mai încurca pe nimeni…

   Încă ceva legat de principii…

   Când a fost desemnat drept candidat al acelei alianţe dintre PNL şi PDL.
   Cum ţi s-ar părea ca, pentru a ne alege cine să ne reprezinte la Campionatul Mondial de fotbal se alege între o echipă de rugibişti şi una de handbalişti?
   Şi asta fără a fi puse să joace între ele un meci de fotbal măcar ci doar făcând sondaje le federaţiile respective.

   Aşa a fost şi cu desemnarea candidaturii lui.
   În PDL şi în PNL S-A SPUS CĂ S-AU ORGANIZAT SONDAJE DE OPINIE.
   În fiecare partid a fost folosit alt institut de sondare, fiecare lucrând după altă metodologie.
   Rezultatele detaliate şi datele tehnice ale sondajelor respective nu au fost cunoscute decât de un grup extrem de select (a dracului coincidenţă, acel grup este exact grupul care a participat la mimarea negocierilor de unire dintre PNL şi PSD).

   Acum te întreb eu… de ce ar trebui ca dacă nu sunt de acord cu Ponta să fie de acord cu Iohannis? Sau invers …
   Eu văd tot mai pregnat cum USL a învins. Dacă nu a fost în stare să o facă la vedere a făcut-o şmachereşte, pe şest…
   USL a vrut:
   – Să dispară Băsescu şi PDL de pe scena politică
   – Dacă PSD dă premierul, PNL dă preşedintele …
   – Acapararea unei cât mai mari hălci din echişerul politic.

   S-a întâmplat, doar că acum conlucrarea în alianţă pare a se numit coabitare…
   S-a întâmplat, acum USL şi-a reluat activitatea

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: