Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Ilegal - Imoral - Indecent, Nesimțire, Politicăraie - Partide - Politicieni, Scârboșenii > Poftim la vot române … nu contează pe cine pui ştampila. Tot la bulău ajunge…

Poftim la vot române … nu contează pe cine pui ştampila. Tot la bulău ajunge…

MOTTO: Penalii lor sunt mai penali decât penalii noștrii …

politicieni

Până nu demult, ți se făcea milă de cei de la Antena3 și România TV.

Săracii intrau în firilații încercâd să evite subiectele la zi cu penalii care din politică ce umplu puşcăriile ca la balamuc.

De la o vreme situaţia se echilibrează, cazul Elenei Udrea umbrind pur şi simplu cazul penalului judecător de la CCR care probabil ar trebui să facă mai multă vâlvă decât chiar arestarea lui Adrian Năstase. Un judecător de la Curtea constituţională ar trebui, teoretic vorbind, să fiue atât de curat încât nici cu naşul în tren să fi circulat vreodată şi nici să fi trecut pe roşu la semafor.

Dacă mai punem şi povestea cu arestarea  frumoasei şefe a anticorupţiei Alina Bica, ori cu playboy-ul Videanu, acum au şi ei ce vorbi…

O fi o formă de justiţie divină în povestea asta…

Ce mai contează că la şcoli copii se duc la budă în frig de le îngheţă „jucăreaua”? că bolnavii, dacă nu mor cu zile în spitale, intră cu o boală uşoară şi iasă cu zece boli din care cel puţin  două incurabile? Că românii au venituri atât de mici încât dacă îi spui cuiva din vest zice că spui bancuri tâmpite.

Contează să-i vedem pe penalii cu gulere albe cum îşi etaleazi enervaţi costumele de firmă şi coafurile care costă cât pensia pe o lună a unui sat de bătrâni foşti ceapişti.

Oamenii pe stradă par uimiţi de faptul că cei pîn care au crezut şi care acum fac coadă la DNA nu sunt tocmai cei pe care îi credeau…

Evident, uită că acei oameni sunt acolo, în costumele lor de firmă cu limizinele şi coafurilor lor de lux, doar pentru că, acum o vreme i-au votat sugându-şi măselele de la micul electoral îngurigitat şi răgâind a bere tot electzorală low cost la halbă e 300 ml…

Da.. acei penali care conduc ţara asta de 25 de ani unde au devenit furând, nişte nababi sunt acolo pentru prostimea i-a votat.

Aşa că poporul ăsta de imbecili să facă bine să bage la cap că un popor de proşti ajunge inevitabil să fie condus de escroci.

Degeba spune poporul că aqre încredre în Justiţie… Alina Bica era şefa anticorupţiei … Dacă erai frizer şi luai un ciubuc erai numai bun   de arestat, dacă furai zece milioane de euro şi îi dădeai şi ei unul ca să îşi cumpere tampoane igienice de la Paris, erai o personalitate căreia merita să îi zâmbescă irezistibil (dacă i-l dădeai şi pe al doilea te iubea de umblai cu bube în coate şi genunci o săptămână).

Degeaba a votat boborul că vrea 300 de parlamentari.. se pare că e prea mult de furat în ţara asta şi cei 300 nu reuşesc să facă faţă …

Din timp în timp iasă câte unul care zice că de vină e votul uninomimal şi e musai să revenim la votul pe liste … Interesant…

Din câte văd eu, cei arestaţi sau cu probleme mari în justiţie sunt exact cei pe care i-am vedea populând listele electorale. Deh, o fi neplăcut să împarţi caşcafalul cu cineva care nu e din  „spuma” partidului.

Îmi amintesc cum, în campania electorală ni se prezentau doar candidaţii din marile partide, cele mici, pe lângă că erau mici, erau blocate să crească … poate o fi şi caşcavalul limitat, totuşi, iar pofta lor e mare.

Îmi amintesc cum, fiecare televiziune ne îndemna să ne ducel la vot.

Culmea e că nu ni se spunea să votăm cu X sau Y pentru că ar fi ditamai Media Aşteptatul, nu, ni se spunea că dacă nu votăm cu cel de care zic ei am pus-o .. vin ăilalţi la putere şi dracu ne ia…

Da, practic de 25 de ani aria de a lege se tot restrânge.. de la zeci de partide la primele votări, acum avem două trei variante…

Chiar nu înţeleg de ce  se mai cheltuiesc bani pe campaniile electorale… Costă prea mult şi cu banii ăia ar putea să îşi facă viitorii aleşi nişte vacanţe de vis.. Evident, în perioada sesiunilor parlamentzare că tot nu se duc la serviciu.

Ar fi destul să pună o foaie colorată în culorile partziodului pe care să scrie „Votaţi penalul nostru”…

Indiferent pe care îl votezi, tot la bulău ajunge.

Bune nu toţi fură prea mult… unii fură ai puţin, dar şi ei sunt vinovaţi… de complicitate…

Da dragă electoratule, du-te la vot …  penalii au mare nevoie de legitimitate că dacă nu se zbgârlesc la ei ăia de la Bruxelles, Berlin, Londra, Paris, Washington etc… că n-ar fi democraţie la noi.

Du-te la vot şi votează … nu contează unde pui ştampila … tot la bulău ajunge cel pe care l-ai votat…

 1. arrletty
  4 februarie 2015 la 23:56

  „:… Caci, atunci cind se ridica sus oameni de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni” In faza asta suntem (David, Psalmul 11)

  • 5 februarie 2015 la 22:37

   Nu ca să te contrazic ci să te completez.
   Când poporul are în componenţa sa mai mulţi imbecili decât suportă o ţară normală, inevitabul nelegiuiţii vor ajunge să conducă, să facă legi, să le aplice şi să împartă dreptatea…
   Bine a zis ăla .. păcat că-i locuită …

 2. moshu49
  6 februarie 2015 la 4:39

  🙂 păi dacă „… nu contează unde pui ştampila … tot la bulău ajunge cel pe care l-ai votat…”, m-ai luminat, pun ştampa pe toţi cei de pe buletin 😀 )))))
  acuma serios, de două luni caut să mă dumiresc dacă în ţara asta, mai nou, se mai şi guvernează sau numai se arestează; n-am reuşit 😦

  • 6 februarie 2015 la 10:52

   Evident că se guvernează. Dacă nu s-ar guverna deloc, banii de la buget s-ar împărţi aleatoriu, ar ajunge şi pe la amărâţi, aşa sunt cât de poate de judicios, către cei care au încheiat contracte cu statul.
   Şi nu mă refer numai la cei de la tv.. ăia sunt pentru spectacol.
   Uite un exemplu.
   Prin 1988, o anumită stradă cu nume de domitor este asfaltată. Vine Loviluţia, îşi amintesc cei de la primărie că instalaţia de apă este veche. Avea 30 de ani. aşa că prin 92 se sparge asfaltul pe toată lungimea străzii… Se punea ţeavă metalică nouă.
   Se asfaltează iar. După încă 2 ani se sparge iar. Se reface canalizarea de pe ijlocul străzii. Se asfaltează iar.
   Ca prin minune realizează că jumătate din branşamentele oamenilor la canalizare şi apă fuseseră uitate. Se sparge iar, se refac branşamentele, se asfaltează. Doar că de data aceasta se uită punerea stratului de uzură. Stradă circulată şi de traficul greu, după ce trec doi ani peste ea se constată că strada devse umple de gropi. Se bagă freza, se curăţă asfaltul şi se reasfaltează, de data aceasta, se pune frumos şi asfaltul, se pun şi borduri noi cu 15 centimetrii mai sus decât asfaltul. La prima ploaie se constată că apa nu se poate scurge în rigole, guri de admisie în canalizare neexistând.
   Se face un canal nou pentru ape pluviale de-a lungul străzii. Din tuburi de material plastic. Deja ţara intrase în UE şi s-a trecut la noi tehnologii.
   Vine ploaia, gurile de admisie se înfundă în 5 minute. Se refac.
   Tot ca atunci lumea îşi aminteşte de reţeaua de apă… Metalică … Îîîîîîîîîîîîîîîîîî .. nu mai era cool.
   Se face o nouă reţea se apă, cu tub din material plastic (tub PEHD) şi absolutu surprinzător cu această ocazie se montează şi fibra optică pentru comunicaţie. Zvonurile spun că de plătit s-au plătit şanţuri separate.
   Deci, se reasfaltează, se schimbă iar bordurile, se pun la nivelul asfaltului, se refac rigolele, spaţiul verde de un metru şi jumătate pe fiecare parte, flori, se plantează chiar şi nişte pomi ornamentali care fac un fel de mere cât unghia de la degetul mare, se fac trotuare noi… frumops.. îţi creşte sufletul când vezi…
   Doar că .. iar apare un doar, fiind atât de frumoasă a devenit cam atractivă. Strada de care zic e paralelă cu alte două străzi pe care o minte … limpede le-a binecuvântat cu sensuri unice. Una într-o direcţie, alta în cealaltă.
   Treaba e că şi acele două străzi au fost modeernizate, problema e că atunci când s-a făcut canalizarea pereţii gurilor de vizitare s-au făcut până la nivelul asfaltului, capacul din beton fiind pus evident desupra. Astfel că cine ţine la maşina sa alege să meargă pe strada de care vorbeam la început. Rezultatul, înghesuială, ambuteiaje.
   Cică deja s-a proiectat lărgirea carosabilului cu o bandă, deci dispariţia spaţiului verde, a pomilor ornamentli…
   Mai umblă zvonul că s-au îngrăşat unele conturi ale unor edili de ar fi devenit cam obeze …
   Poate după ce DNA-ul va trece de faza asta cu narcisismul exibiţionist de a apărea la TV, şi se vor plictisi să se dea în spectacol vor trece şi pe acolo să vază ce şi cum..
   E drept, ce nu o stradă lungă, nu are blocuri, doar case, vreo 200 de o parte şi de alta…
   Ce legătură are povestea aceasta cu subiectul? Pai are, au fost primari cam din toate partidele .. abordarea a fost exact egală.
   Culmea e că tuturor primarilor şi consilierilor locali le-au răsărit în curte case frumoase, maşini de la 30.000 de euro în sus … frumos– ţi se umple sufletul.
   Acum e zvoneşte că data viitoare va candida un primar care stă la bloc la trei camere şi are o Dacie Supernova (Da, mai există aşa ceva) iar nevastă-sa se duce la serviciu cu un Mini care scârţâie din toate încheieturile.
   Lumea îl va vota pentru că e un profesor sărac care n-a furat nimic niciodată. N-ai cum să nu te emoţionezi.
   Ceilalţi erau cam la fel înainte de a ajunge la Primărie.
   Regulat schimbarea se produce în prima lună .. la primele adienţe, noul primar îi primeşte pe toţi .. apoi nu-i mai primeşte decât pe cei care vin cu maşini mai scumpe decât a lui, care au ceasuri care costă cât maşina pe care o avea înainte de a deveni primar şi o nevastă care arată ca scoasă din cutie pentru că săptămânal lasă bacşiş la salon cam un salariu mediu din primărie…

   Da, poate odată cineva de la DNA va trece să vadă ce mai fac edilii …

   (Să ştii că, în mare, povestea e cât de poate de reală)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: