Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > ELENA UDREA – O blondă executată de un parlament care protejează penalii

ELENA UDREA – O blondă executată de un parlament care protejează penalii

Ce se înţelege în România prin „Stat de drept”?

Statul de drept în România este atunci când domnul   Importantu’ spune: 

– Domnule parlamentar…

Parlamentarul ia poziţia de drepţi şi răspunde:

– Ordonaţi, domnule Importantu’ …

Elena Udrea

STENOGRAME AIURITOARE DIN BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR ÎN CAZUL ELENA UDREA

Cele șase voturi prin care i-a fost ridicată imunitatea Elenei Udrea şi a fost încuviinţată arestarea sa le-au pus probleme mari deputaților din conducerea Camerei, transmite Digi 24.

La un moment dat, nici ei nu mai știau pentru ce anume se votează. Rătăciţi printre hârtii, Valeriu Zgonea şi ceilalţi membri ai Biroului Permanent au fost nevoiţi să-şi suspende şedinţa pentru a face ordine. Au preferat să rămână totuși în sala de şedinţă pentru a nu se face de râs în faţa presei care aştepta să i se explice procedura de vot.

Confruntaţi cu cererile pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea, membrii conducerii Camerei Deputaţilor au capitulat în faţa vrafului de dosare şi a rapoartelor de pe masă. Deputaţii s-au încurcat în iţele procedurilor, arătându-se bulversaţi cu privire la ce trebuie să voteze. Cel mai nedumerit s-a dovedit a fi chiar preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea. Iar discuţia care a urmat între membrii conducerii Camerei ar putea figura într-un film de comedie.

Deci, primul dosar care a venit este… Nu vă supăraţi pe mine, dacă eu înţeleg ceva! (…). Nu ştiu unde se află în rapoartele făcute, pentru că nu scrie nimeni ce aprobăm. Domnule Ciucă, ce am aprobat noi?”, a spus Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor:

„Nu ştiu ce este aici, dar ştiu că primul pe care l-am aprobat în urmă cu o săptămână a fost începerea urmăririi penale cu privire la anumite fapte în dosarul Bute”, a spus Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice.

„Aţi făcut patru puncte, unde sunt rapoartele din spate, dacă au venit? (…) Mergem mai departe. Punctul 3. Este punctul 4 pe ordinea de zi sau punctul 5, domnule Tobă?”, a spus Zgonea.

„Unde scrie urmărirea penală”, a spus Georgică Tobă, şeful departamentului legislativ.  

În faţa atâtor semne de întrebare, Valeriu Zgonea a cerut suspendarea şedinţei Biroului Permanent. Colegii au fost de acord, cu un singur amendament.

„Suspend lucrările şedinţei, pentru că staff-ul tehnic nu a fost în stare să pregătească materialele. Nu stau să fac aşa ceva (…) Vă rog frumos, ne bulversăm toţi. Lăsăm o jumătate de oră şi facem din nou”, a spus Zgonea.

„Cred că un sfert de oră este destul să stăm în sală, pentru că, dacă ieşim, domnule preşedinte, trebuie să şi spunem ce am făcut”, a spus Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD.

„De ce să spunem? Ce, este vina noastră?”, a spus Zgonea.

Sursa: Stenograma Biroului Permanent a Camerei Deputaţilor, 9 februarie 2015

A urmat trasarea măsurilor de precauţie la vot pentru deputaţi.

„M-am edificat, sper să fiu suficient de edificat (…) Voturile le facem în ordinea pe care am citit-o eu. Şase voturi cu bile, separat. Nu facem unul cu altul, pentru că ne ameţim şi iese scandal”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Singura rugăminte este ca de la primul vot să mă sprijiniţi să fie ordine în sală, să stea fiecare la locul lui”, a spus Niculae Mircovici, secretar al Camerei Deputaţilor.

„Dumneata ştii, ca şi noi, chiar dacă-i rugăm, o să facă tot ce ştiu”, a spus Valeriu Zgonea.

Sursa: Stenograma Biroului Permanent a Camerei Deputaţilor, 9 februarie 2015

Cu membrii conducerii lămuriţi cu privire la ordinea de vot, parlamentarii au avut nevoie totuşi de peste cinci ore să voteze cererile de urmărire penală şi de arestare preventivă în cazul Elenei Udrea.

„Nu aşa „unde scrie”. Care este punctul de pe ordinea de zi pe care-l aprobăm? Raportul. Care dintre rapoarte? 4, 5, 6, 7, 8? Care?”, a întrebat Zgonea.

Sursa articolului:

flux24.ro

 1. Florin florin
  23 februarie 2015 la 18:30

  Doamna Udrea iti doresc exact ce ne ai dorit si facut si tu noua.. Astia care mai credeam ca o sa mearga ceva in tara asta… Nu esti decat o combinatoare , om politic n ai fost si nici nu ai cum sa fi vreodata…nulitati ca tine si retardate ca si eba in alte tari sunt zero..dar aici a ti ajuns sa faceti politica si in cazul lui retardata aia mentala de eba sa fie si euro parlamentar .. si asta cand aunt atatia care si tocrac neuronii prin scoli si facultati sa faca o diferenta iar dupa aia se lovesc de realitate: adica de zdrente ca voi care in afara de m…e nu stiti sa faceti nimic.

  • 23 februarie 2015 la 22:56

   Ce să zic Florine?
   Vezi că dacă te mai uiţi mult la Antena3 ajungi în depresie … Iar de la depresie la sinucidere mai e un pas.
   Dacă se întâmplă nu folosi insecticid… e dureros.
   PA

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: