Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Domnule Ponta, ia lecitină, măcar aşa nu uiţi prostiile şi minciunile spuse …

Domnule Ponta, ia lecitină, măcar aşa nu uiţi prostiile şi minciunile spuse …

În vara lui 2014 când fratele președintelui Băsescu a fost arestat, Victor Ponta, plin de indignare a ieșit și a spus că Traian Băsescu trebuie să își dea demisia pentru a nu influența justiția.

Acum optica lui Victor Ponta, încă premier în exercițiu se rezumă la a spune doar că nu are cunoştinţă despre percheziţiile făcute de procurori, care îi vizează pe sora şi cumnatul său, dar că legea trebuie să fie egală pentru toţi.

Victor Ponta - The Godfather

Când Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, Traian Băsescu, era a anchetat și, mai apoi, arestat pentru că ar fi primit 250.000 de euro ca să-l scape pe Bercea Mondial de închisoare, Victor Ponta extrem de indignat îi cerea  insistent demisia președintelui:

Traian Băsescu – zicea premierul Ponta pe 19 iunie 2014 –  ar trebui să demisioneze, ne-a vorbit nouă ani şi jumătate despre independenţa justiţiei, este foarte important ce va decide preşedintele”, mei adăugând că nu crede că fostul preşedinte ar fi fost implicat direct în vreun fel în scandal.Pe 20 iunie 2014, prim-ministrul îşi întărea declaraţia din ziua anterioară spunând că  fapt „orice om politic care ţine la România trebuie să-şi dea demisia” într-o situaţie similară.

Ca argument suprem al faptului că se impunea demisia Preşedintelui, s-a făcut mare tapaj de presupunerea că Traian Băsescu ar fi ştiut de afacerile şi legăturile fratelui său cu clanul Bercea, lucru care a continuat cu mare persuasiune la televiziunile obediente, chiar şi în momentul arestării cumnatului lui Ponta, Antena3 difuzând nişte înregistrări subtitrate (nu se înţelegea clar ce spuneau cei din imagine şi nici nu li se vedeau feţele, astfel că filmului i s-ar fi putut adăuga orice coloană sonoră).

În pls, în acea vreme, cel mai penal parlament din istoria României adopta o declaraţie politică în care cerea demisia Preşedintelui  pe fondul scandalului cu fratele său, pe motiv că s-ar fi  ajuns la „atingerea gravă şi iremediabilă adusă instituţiei prezidenţiale”. Şe ca circul să fie complet, respectiva declaraţie politică a fost trimisă membrilor Consiliului European.

Acum, Victor Ponta, premier în exerciţiu, se află într-o situaţie asemănătoare. Sora sa şi cumnatul său, Alexandra şi Iulian Herţanu (cumnatul Premierului fiind chiar reţinut de procurori) sunt vizaţi de procurorii DNA, care au făcut 14 percheziţii la mai multe societăţi comerciale, printre care şi SC Exfin SRL, care este controlată de soţii Herţanu.

Potrivit informaţiilor venite de la procurori, este vorba despre o deturnare de fonduri europene, cu un prejiduciu estimat la 7,8 milioane de lei, plus o evaziune fiscală de 2,5 milioane de lei.

Anchetatorii suspectează faptul că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare, citate de Mediafax.

Respectivele surse au declarat că în acest dosar, care vizează infracţiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu.

În cauză mai există suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Într-o reacţie pe Twitter premierul Ponta declara că „legea trebuie să fie egală pentru toţi.Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu. Legea trebuie să fie egală pt toţi„.

Mişto …

Fără răutate, cred că Ponta ar trebui să facă un tratament cu lecitină … măcar aşa, să nu uite minciunile şi prostiile pe care le declară.

  1. GIM
    10 Septembrie 2016 la 9:53

    Daca muzica ne da arta, de ce politica ne ofera penali?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: