Prima pagină > Nesimțire, Noi şi alţii > Ca de obicei, pe 15 martie ungurii au mâncărimi …

Ca de obicei, pe 15 martie ungurii au mâncărimi …

În fiecare an, de 15 Martie, pe unguri îi mănâncă în cur a dracului de tare ...

În fiecare an, de 15 Martie, pe unguri îi mănâncă în cur a dracului de tare …

Deja a devenit un obicei ca, de 15 martie, Ziua Maghiarilor de pretutindeni  să li se înfierbânte minţile şi să îi mănânce în cur.

De un sfert de secol ungurii care locuiesc în zonele majoritar maghiare din România sunt imbecilizaţi de un fel de semiembargou mediatic, informaţiile care ajung în creierele aburite ale ungurilor respectivi sunt atent controlate şi concepute de servicii specializate în acest sens au făcut ca acolo, conducători să fie ca aceiaşi de un sfert de secol.

Li se inoculează constant ideea că sărăcia în care se zbenguie este din vina românilor, oamenii pur şi simplu neobservând că veniturile zonelor respective se scurg, în marea lor majoritate în conturile tot mai obeze ale unor infractori care au stat la guvernare mai mult decât orice politician din România.

Absolut şocant, Ungaria, această infecţie purulentă pe curul Europei, întreţine constant starea de lucruri.

 Nu cred că cineva a uitat de nesimţirea jegului care ocupă funcţia de Preşedinte al Republicii Ungare de a încerca să vină în România cu bombardierul profitând de laşitatea politicienilor mioritici, dar nici faptul că, uitând că sunt în inima Europei şi nu în fundul Asiei de unde sălbaticii lor strămoşi au venit, Premierul în funcţie şi-a permis  să acorde protecţie unui infractor care este parlamentar în parlamentul României …

Astea sunt explicabile doar prin faptul că avem la Bucureşti politicieni care au uitat de ce acolo, iar pentru menţinerea la putere îşi permit să  îndeplinească minoritarilor unguri toate imepţiile menite să înfierbânte minţile imbecililor.

Culmea este că nesiţiţilor din politica românească nu le pasă de faptul că, an de an, românii şi România sunt umiliţi şi  jigniţi .. nu au nici un fel de jenă însă ca, de 1 Decembrie, tot an de an, să se laude cu mândria de a fi români?

Care dracu de mândrie?

Cea călcată în picioare de fiecare 15 Martie?

Mi-ar fi jenă … 

Tare aş vrea să văd ce ar face oficialii unguri dacă noi am face la fel … Un român, un suporter al Stelei Bucureşti a fost săltat de pe stradă doar pentru că avea un tricou pe care scria „Ardealul, pământ românesc”.

Deşi sunt ferm convins că nici un ungur imbecilizat nu va citi aici, consider că e bine să postez un citat din Constituţia României care arată că nici un fel de reformare a acestei constituţii nu va putea să le satisfacă protiile menite să ţină pulimea ungurească în jug.

ARTICOLUL 152, „Limitele revizuirii”, din Constituţia României în vigoare zice aşa:

(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.

(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

P.S. Aşa, ca fapt divers, oare de ce tace ca dânsul în iarbă liderul politicii externe româneşti, Preşedintele Klaus Iohannis? Nimic, probabil îşi aminteşte de vremurile când saşii şi ungurii din ardeal considerau etnicii români nişte oameni de mâna a doua …

Primele tensiuni de 15 Martie. Maghiarii cer din nou autonomie în stradă

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, 15 Martie, agită deja spiritele printre naționaliștii români și unguri

Larisa BernaschiZiua Maghiarilor de Pretutindeni, 15 Martie, este una din cele trei sărbători naţionale ale Ungariei, când se comemorează Revoluţia din 1848-1849. Ca în fiecare an, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele maghiare din Transilvania, slujbe religioase, marșuri, spectacole și discursuri în memoria revoluționarilor pașoptiști.

Mii de etnici maghiari sunt așteptați să iasă în stradă, duminică, pentru a cere, printre altele, autonomia maghiarilor din România. Manifestaţii vor fi organizate la Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe şi Târgu Mureş.

La Cluj- Napoca, ceremoniile dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni vor începe duminică la ora 11.00, cu un marş, urmat de o slujbă religioasă şi depuneri de coroane la plăcuţa amplasată în memoria poetului revoluţionar Petofi Sandor.

Vor fi prezente oficialități locale, dar și consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, va merge la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

Tensiuni la Târgu Mureș

Au apărut deja primele tensiuni legate de ziua de 15 Martie. La Târgu- Mureș, primarul Dorin Florea a refuzat să aprobe marşul secuilor.

„Dar prea dintr-odată şi-au găsit raiul tot felul de extremişti. «Haideţi la Târgu Mureş că primarul nu e acasă»”, a spus Florea. Izsak Balazs, președintele Consiliului Național Secuiesc (CNS), a anunțat că va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva primarului şi reprezentanţilor Poliţiei şi Jandarmeriei.

Marţi, la Sfântu Gheorghe, maghiarii au ieșit în stradă şi au scandat: „Ţinutul Secuiesc nu este România” şi „Piară Trianonul”.

Autor: Larisa Bernaschi

Sursa: evz.ro

  1. Dan
    13 martie 2015 la 0:45

    Inafara de faptul ca esti agramat, esti si prost. Avioanele prezidentiale au indicativ al fortelor armate si nu sunt bombardiere. Ca sa te informez putin la inceputul deceniului in partea de nord a Romaniei surfolul avioanelor de lupta maghiare era la ordinea zilei. Pentru ca noi n-aveam petrol la MIG-uri si ei ne asigurau spatiul aerian. (da, prostule combustibilul MIG-urilor se numeste petrol nu kerosen)

    1. Băi împuţitule, dacă eşti atât de deştept, ce mama dracului este kerosenul?
    2. Când mai critici legat de corectitudinea textului măcar scrie corect.

    • 13 martie 2015 la 20:56

      – Avioanele ungureşti care sdurvolează omânia fac parte din programul „Cer deschis” un program NATO pentru creşterea încrederii… Sunt avioane de observare şi nu avoane de luptă.
      – Niciodată nu vei vedea avione ungureşti de luptă survolând România pentru a o proteja.
      – Avionul cu care dorea preşedintele Ungariei era un bombardier de producţie rusească. Culmea nesimţirii a fost că survolul a fost cerit DUPĂ CE AVIONUL ERA DEJA ÎN AER şi avea drept protecţie o escadrilă de trei avioane de luptă JAS 39 Gripen (Produse de Saab) avione pe care armata maghiară le are în leasing (Suedia şi Ungaria au ales să prelungească acel contract de coalborare cu 10 ani, până în 2016) … Cererea de survol, FĂCUTĂ DE PILOT, a fost o cerere care se face în cazuri de urgenţă, la finjalul ei, ca un fapt divers se preciza că la bort „este Preşedintele Ungariei care doreşte să efectueze o vizită privată în România pentru a pareticipa la menifestările culturale ale monorităţii magiare”.
      În caz că nu ştiai, reacţia a fost că dacă vor intra în spaţiul aerian românesc acele avioane vor fi doborâte FĂRĂ NICI O ALTĂ SOMAŢIE, citez „chiar dacă la bord se află preşedintele ţării”. Asta a determinat o reacţie extrem de enervată a ungurilor, dar şi aterizazrea avioanelor la o bază aeriană din estul Ungariei de unde preşedintele a continuat călătoria cu un autoturism de teren … avea discursul de injurare a României scris şi nu se făcea să lipsească de la festivităţi.

  2. chase
    13 martie 2015 la 1:14

    ” … imbecilizaţi de un fel de semiembargou mediatic …”. Cum ai cataloga acest articol?!

  3. O româncă
    13 martie 2015 la 10:25

    Sorine, dragă, înainte de a critica alte persoane, învață, rogu-te, să tastezi, că textul tau e pe cât de agramat, pe atât de anagramat. Nu ti-e rusine să îmi torturezi în halul ăsta limba maternă?

    • 13 martie 2015 la 21:10

      1. Când fac erori de tastare recunosc. Se întâmplă din cauză că nu privesc ecranul când scriu.
      2.Îmi zici mie că textul meu e agramat şi tu scrii „Sorine , dragă …” cu virgulă între ele şi că textul meu este „pe cât de agramat, pe atât de anagramat.” … ?
      Eu măcar am scuza că am publicat din greşală o ciornă în loc de articolul final, tu ce scuză ai? Eşti cumva rudă cu Vanghelie, sau te pregăteşti intens pentru BAC?

  4. 13 martie 2015 la 15:53

    Ce frumoasa ar fi Romania fara imbecile ca tine, Larisa Bernaschi!

  5. 13 martie 2015 la 15:55

    Ce frumoasa ar fi Romania fara imbecile ca tine, Larisa Bernaschi !

    • 13 martie 2015 la 21:19

      Colette, văd că la două minute ai repetat postarea. Nu e nici un bai.
      Blogul nu are nimic cu tine. Postrea ţi-a fost reţinută la moderare are ca motiv simplul fapt că ai postat prima dată sub această identitate (Nume/pseudonim şi adresa de mail). Aşa este setat siteul.
      Deoarece acum ai postări aprobate nu se va mai întâmpla. Dacă vei folosi EXACT acest nume şi această adresă, ceea ce vei posta se va publica în momentul postării … Dacă ai vedea ce „mişună” la SPAM (articole publicitare, promovări a unor site-uri pornografice, injurii făcute fără pic de imaginaţie, măcar dacă ar folosi înjurături pe care nu le-am mai auzit :D, promisiuni cu datul în judecată de la unii care scriu cu mult mai multe greşeli chiar şi decât mine), ai înţelege.

      P.S. Bun venit la Românica Blues! 🙂

  6. 18 martie 2015 la 5:47

    „Deja a devenit un obicei ca, de 15 martie,Ziua Maghiarilor de pretutndeni pe uungurilor să li se înfierbânte miţile şi să îi mănânce în cur”,… ” creierele aburite ale ungurilor”, … „Ungaria, această infecţie purulentă pe curul Europei”, …”nesimţirea jegului care ocupă funcţia de Preşedinte al Republicii Ungare”, …”uitând că sunt în inima Europei şi nu în fungul Asiei de unde sălbaticii lor strămoşi au venit”, …”să îndeplinească minoritarilor unguri toate imepţiile menirte să înfierbânte minţile imbecililor”, …”nici un ungur imbecilizat nu va citi aici”

    Draga D-na/D-ra Larisa Bernaschi, datorita faptului ca aveti un nume neaosh romanesc, ma asteptam de la dumneavoastra la mai putine greseli de ortografie. Sper ca nu lumina violeta sau blestemele ungurilor sa fie de vina!

    Din articolul dumneavoastra am selectat cateva afirmatii. Cred ca nu le infirmati!

    As dori sa-mi clarificati unele expresii lingvistice precum: mintzi infierbintate, mancat in cur, creiere aburite, infectie purulenta, curul Europei, nesimtirea jegului, fungul Asiei (sic), salbaticii lor stramosi, ungur imbecilizat, etc.

    Eu sunt pe jumatate ungur si pe cealalta jumatate roman. As dori explicatii si/sau scuze pentru jumatatea mea ungureasca. Nu de altceva, dar mi-ati creat un conflict psihologic de-mi vine sa-mi dau palme in fatza oglinzii.

    • 18 martie 2015 la 22:27

      1. Expresiile de care zici sunt expresii cât se poate de uzuale în limba română, nu neapărat academică. Atunci când vorbim în aula academiei folosim limbajul adecvat, faprtul că nu le înţelegi poate avea o singură explicaţie, jumătatea maghiară îţi este cu mult mai mare decât jumătatea românească. Diferenţa fiind prea mare nu o să îmasum eu sarcina de a ţi la explica… Sună un prieten mai puţin ungur şi ţi le va explica pe şleau.
      2. Larisa Bernaschi ţi se pare un nume neaoş românesc? Terminaţiile în „schi” amintesc mai repede de alte limbi .. de exemplu de limba poloneză. Nu ştiu ce etnie are în realitate bunăciunea. Ştiu însă de alte nume care în alte vremuri erau maghiarizate forţat.
      3. Dacă înţelegi totuşi un pic şi româneşte îţi recomand un citat dăn Constituţia României în vigoare:
      ARTICOLUL 152 – Limitele revizuirii
      (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

      Dacă nu ai priceput, îţi explic în câteva cuvinte…
      Chestiile enumerate mai sus NU POT FI LUATE ÎN DISCUŢIE ÎN CAZUL REVIZUIRII CONSTITUŢIEI. Pentru ca oricare din aceste chestiuni să fie scimbate este nevoie de întrunirea a ceea ce se numeşte ADUNARE CONSTITUANTĂ pentru a produce O NOUĂ CONSTITUŢIE care ar intra în vigoare DOAR DUPĂ CE AR FI APROBATĂ ÎNTR-UN REFERENDUM POPULAR la care ar participa întregul electorat cu drept de vot.
      Dacă un ungur nu este imbecilizat este capabil şi să citească acea cărţulie numită Constiotuţia României, cărţulie valabilă înclusiv în teritoriile unde majoritari sunt ungurii.
      Legat de Ungaria … vezi cam ce neplăceri crează tuturor statelor din jurul ei prin implicarea a la Putin în incitarea minoritarilor maghiari cu minţile înfierbântate de acolo.
      Legat de Preşedintele Ungariei, dacă nu era imbecil ştia că a veni la bordul unui bombardier este un gest cel puţin neprietenos şi că minima decenţă cerea să anunţe omologului său intenţia de a vizita România. De asemenea ar fi ştiut că un avion de luptă poate intra în spaţiul aerian al unei alte ţări doar în două condiţii. a. În cazul în care între guvernele celor două ţări exista un ACORD EXPLICIT înree guvernele celor două ţări, caz în care se preciza exact ce va face minut cu minut. b. În caz de forţă majoră … Niciuna din aceste contiţii nefiind îndeplinită. Intrarea în spaţiul aerian al României a unui avion militar străin NU POATE fi autorizată de Autoritatea Aeriană la cererea pilotului.
      Preşedintele ţării vecine s-r fi putut trezui în faţa următaorei situaţii.. la propierea de sp. aerian român i s-ar fi atras atenţia că riscă să între în acest spaţiu aerian, după intrare ar fi fost somat O SINGURĂ DATĂ să aterizeze sau să iasă din spaţiul aerian român, pasul imediat următor dacă nu se supune ar fi însemnat doborârea lui pe motiv de agresiune…

      Cât despre asta: „As dori explicatii si/sau scuze pentru jumatatea mea ungureasca.” … vei avea toate scuzele din lume când jumătatea ta maghiară îşi va cere scuze pentru lipsa de respect arătat explicit de conaţionalii ei, conaţionalilor mei şi valorile lor, de comportamentul unora care îşi permit să spânzure fie şi simbolic eroul nostru naţional.

  7. noi bem intensiv
    24 iunie 2015 la 23:35

    Proasta mai esti !

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu