Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Dezvăluiri > Sorina Matei despre relaţii dintre lideri ai PSD şi firma austriacă Schweighofer Holzindustrie

Sorina Matei despre relaţii dintre lideri ai PSD şi firma austriacă Schweighofer Holzindustrie

Nu ştiu cine a fost cel care a pretins că în România ar exista ceea ce în alte ţări se numeşte presă electronică, televiziune de ştiri mai precis … 

Ceea ce se numeşte aşa la noi este orice altceva. Cum apare un subiect, fie că vorbim de uciderea acelui puşti de câni, fie că vorbim de povestea cu Roşia Montană sau de altele, toţi sar pe subiect depacă în lume nu se mai întâmplă nimic. 

Fiecare analizează subiectul respectiv în notă proprie, inevitabil rezultatul unor astfel de analize fiind acela hotărât probabil la şedinţa di  ziua respectivă, rezultatul trebuie să fie acela care îi foloseşte celui care achităsalariile şi neapărat să fie cât mai devastator pentru inaginea adversarilor acestuia. 

Cine face greşala să urmărească toate televiziunile de ştiri şi la finalul zilei ajunge la concluzia vă vinovaţi sunt toţi pe de o parte, pe de altă parte nu e vinovat nimeni, iar problema esenţială de obicei, dacă era clară la începutul zilei, seara nu se mai vede, problema devenind o alta uneori fără legătură directă cu subiectul. Cam ca şi cum fiul domnului Importantu’ pune o bombă şi îşi aruncă în aer şcoala uncigând şi profesori şi elevi. Seara concluzia ar fi că de vină e primarul prezent sau cel actual, depine de cine comentază, are nu ar fi asfaltat o groapă în care tânărul terorist ar fi călcat şi şiar fi distrus maşina pe care o conducea fără permis, lucru evident neglijabil, şi ar fi fost cam nervos.

Cam la fel se întâmplă cu subiectul vedetă al acestor zile: dezastrul făcut de cei care taie pădurile ca la balamuc. 

Pentru că e un subiect cu care pot fi atacaţi politic unii sau alţii, se analizează în fel şi chip, evident cu mare atenţie de a nu se extinde la lideri UDMR care de un sfert de secol chelesc pădurile din secuime, imortant fiind că avem un preşedinte etnic german, deci musai să fie în cârdăşie cu austriecii, bine că nu s-au apucat să taie şi păduri de care e interesată Biserica Ortodoxă pentru că s-ar sublinia şi faptul că nici preşedintele şi nici austriecii nu aparţin nobilei Ortodoxii…

Nimeni nu aduce în atenţie lucruri care pot face lumină în povestea aceasta. 

Un demers în acest sens, care relevă nişte relaţii între firma austriacă şi lideri ai PSD, relaţii de care nu se discută deloc pentru că s-ar atinge de lucruri care nu ar conveni nimănui, îl face Sorina Matei, recent eliminată de la o televiziune deoarece a refuzat să se aşeze frumuşel, cuminţică la rând să pupe anumite buci.

 E vorba de trei articole (deocamdată) pe care Sorina Matei  le publică pe siteul său personal unde dezvăluie nişte relaţii cel puţin suspecte între lideri ai PSD şi firma austriacă Schweighofer Holzindustrie.

Sorina Matei

EXCLUSIV. INTERCEPTĂRI. Omul lui Victor Ponta: „Dacă scot banii ăștia Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro.(…) Și 500.000 de euro să pună sau 200.000 de euro, numai să pună ceva!”

O serie de date și interceptări din dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție în care au fost trimiși în judecată 17 inculpați în legătură cu fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier în județul Bacău scot la iveală legăturile dintre firma austriacă Schweighofer Holzindustrie și lideri ai PSD, unii chiar foarte apropiați la acea vreme de premierul Victor Ponta.
 
În dosar, firma Schweighofer Holzindustrie apare de fiecare dată menționată și introdusă în discuție de către Ioan Adam, consilier onorific la acel timp al premierului României, Victor Ponta iar într-o serie de înregistrări sunt menționate diferite sume de bani. 
Potrivit documentelor aflate în dosar, înregistrările au fost făcute de Paltin Sturza și au fost realizate în luna Aprilie 2013.
Paltin Sturdza, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc au fost reținuți și ulterior arestați de procurorii DNA Brașov pentru fapte de corupție în Octombrie 2014 iar pe 22 Ianuarie 2015, alături de soția lui Ioan Adam, de șeful Romsilva, Adam Crăciunescu și de Tudor Chiuariu, toți au fost trimiși în judecată inclusiv pentru constutuire de grup infracțional organizat. (dublu click)
În dosar apare menționat și Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, urmărit penal încă de pe 15 Octombrie 2014 pentru infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat, speță disjunsă din dosarul cauzei.
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta:”Dacă scot banii ăștia Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro”
1
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta:”Și 500.000 de euro să pună sau 200.000 de euro, numai să pună ceva”
2
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: „Eu sunt de acord, dar Schweighofer aici pare serios”
3
Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: „Nu faceți scandal între tabere! Asta cu Schweighofer o putem bate în cuie. Dă avans!”
4

 Ioan Adam, consilierul premierului Ponta: „Da măi, dar Schweighofer știe pădurea”

5

 În dosarul aflat pe rolul Curții Supreme sunt incluse și interceptări în legătură cu amendamente depuse în Parlament de Tudor Chiuariu, este menționat de terți și numele premierului Victor Ppnta, dar este de câteva ori invocată de Ioan Adam și „o firmă”. Influența socrului lui Victor Ponta, Ilie Sârbu pe lângă șeful Romsilva, Adam Crăciunescu, fost subordonat al său, este și ea reflectată în interceptări.

 Ioan Adam, consilierul premierului Ponta:”Îi spui dom’le nu te băga cu firma că…”

6

 Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta către șeful Romsilva pe care Viorel Hrebenciuc îl voia „călcat pe cap” :”Lasă că vorbim când ne vedem”

7 8
Autor: Sorina Matei

EXCLUSIV. Victor Ponta: Ioan Adam nu a fost niciodată consilierul meu. Ioan Adam se prezenta în emisiuni drept consilierul lui Victor Ponta

În urma materialului prezentat pe acest blog, „Omul lui Victor Ponta: Dacă scot banii ăștia Schweighoferii ăștia, măcar 200.000 de euro (…) Și 500.000 de euro să pună sau 200.000 de euro, numai să pună ceva!„, premierul României Victor Ponta mi-a trimis astăzi un mesaj tip SMS, în care a precizat:

Stimată Doamnă! Dl Ioan Adam a fost deputat de Brașov- NICIODATĂ nu a fost consilier al meu ( am verificat și vă punem la dispoziție toate actele Guvernului)! E clar că ați fost dezinformată! Sunt convins că veți fi corectă și veți face această precizare pe blogul dvs. Mulțumesc

I-am răspuns premerului Victor Ponta, tot printr-un mesaj tip SMS următoarele:

Stimate domnule Prim Ministru. Țin să vă precizez că Ioan Adam, deputat PSD de Brașov ținea să se prezinte în emisiunile pe care le-am moderat și în care a participat drept consilier al dumneavoastră. În plus, în această calitate a fost trimis în emisiuni uneori chiar de consiliera dumneavoastră Anca Alexandrescu. Atunci nimeni nu a venit cu aceste precizări. Tind să cred că e mai mult vorba de o neînțelegere între dvs și colegii ( foști) dvs de partid de care nu mă fac răspunzătoare. Evident că voi fi corectă și voi face precizările necesare. Va mulțumesc. Cu aceeași apreciere, Sorina Matei„.

Premierul Victor Ponta a mai precizat că este dispus să-mi pună la dispoziție Monitorul Oficial și a spus că el crede că „glumesc”, pentru că nu știe ce spunea „cineva în emisiuni”. I-am transmis premierului Victor Ponta că sunt de părere că problema trebuie rezolvată chiar cu Ioan Adam și stafful dânsului, nu cu jurnaliștii, asigurându-l încă o dată că voi face toate precizările necesare.

Deseori, emisiunile pe care le-am moderat la RTV cât și la B1 TV și în care a participat Ioan Adam, deputat PSD de Brașov, acesta s-a prezentat ca și consilier al premierului Victor Ponta, vorbind în numele premierului și al Executivului României. 

Autor:  Sorina Matei

Sursa: sorinamatei.blogspot.ro

EXCLUSIV. Firma Schweighofer Holzindustrie, invocată în alt dosar DNA ca potențial valorificator al masei lemnoase din munții Parâng

O serie de date din dosarul trimis  pe 15 Mai 2015 spre judecare Tribunalului Vâlcea indică firma austriacă Schweighofer Holzindustrie ca potențial valorificator al masei lemnoase din arealul sitului Parâng în relaționare cu Gheorghe Deaconeasa, arestat, condamnat în primă instanță pentru corupție și inculpat tot pentru corupție în mai multe dosare penale. Gheorghe Deaconeasa a fost șef al ocolului silvic Voineasa, membru al comisiei locale de fond funciar Voineasa și administrator al unor societăți comerciale și fundații.
Gheorghe Deaconeasa a fost trimis până acum în judecată de DNA în patru dosare de corupție. Astfel:
Prima trimitere a fost pe 15 Noiembrie 2011 de către DNA- Serviciul Teritorial Pitești pentru infracțiunea de complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, în perioada Iunie 2004- Decembrie 2005. ( dublu click)
A doua trimitere în judecată a fost făcută tot de DNA- Serviciul Teritorial Pitești, pe 9 Februarie 2012, pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, luare de mită în formă continuată, fals intelectual săvârșit în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 
A treia trimitere în judecată a fost făcută tot de DNA- Serviciul Teritorial Pitești la data de 6 Martie 2014 pentru patru infracțiunile continuate de participare improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit având ca urmare producerea unor consecințe deosebit de grave. (dublu click)
Gheorghe Deaconeasa a fost reținut pe 22 Aprilie 2015 de către procurorii DNA- Serviciul Teritorial Pitești pentru opt infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată și dare de mită, alături de Marius Bărbulescu, comisar general la Garda Națională de Mediu. Iar pe 23 Aprilie 2015 Tribunalul Arges l-a arestat preventiv pe Deaconeasa 30 de zile. ( dublu click)
Pe 15 Mai 2015, același Gheorghe Deaconeasa a fost trimis în judecată de DNA- Serviciul Teritorial Pitești în al patrulea dosar pentru comiterea a 9 infracțiuni de cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 
Procurorii DNA susțin că, în perioada 2009-2011, inculpatul Deaconeasa, în calitate de reprezentant al unei fundații, a acționat în scopul obținerii controlului asupra unei importante suprafețe de teren forestier situată pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Hunedoara din perspectiva proiectului ce viza dezvoltarea stațiunii Voineasa, prin construirea unui domeniu schiabil în zona Vidra- Obârșia Lotrului, precum și a obținerii custodiei și, mai apoi, a dreptului de administrarea pentru situl Natura 2000 Parâng prin intermediul fundației pe care o reprezintă, Fundația Guard Forest. ( dublu click)
Pe 4 Mai 2015, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne, în primă instanță, pe Gheorghe Deaconeasa la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, alături de fostul primar din Voineasa. (dublu click)
Deși a fost prezentat de presa centrală ca denunțător al fostului ministru, Elena Udrea, Gheorghe Deaconeasa nu este denunțător al fostului ministru și, ca atare, nici nu are această calitate. Gheorghe Deaconeasa doar a depus în urmă cu o lună și jumătate un memoriu la DNA. 
Situl Parâng pentru care procurorii susțin că Deaconeasa se lupta să obțină controlul, pentru a tăia și valorifica masa lemnoasă către firma austriacă Schweighofer Holzindustrie, are o suprafață totală de 29.907 hectare și reprezintă sectorul cel mai înalt și spectaculos al munților dintre Olt și Jiu în Carpații Meridionali. ( dublu click)
Acesta este al doilea dosar în care firma austriacă Schweighofer Holzindustrie apare invocată. În dosarul 278/1/2015, aflat pe rolul Curții Supreme de Justiție, în care au fost trimiși în judecată lideri PSD și PNL- Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiariu, Schweighofer Holzindustrie este invocată, în înregistrări, de Ioan Adam- PSD în legătură cu diverse sume de bani. 
Sorina .
Autor: Sorina Matei
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 21 mai 2015 la 21:20

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: