Prima pagină > Dezvăluiri > Firea, acuzata de SANTAJAREA unui bancher…. (Hoţul care strigă hoţii)

Firea, acuzata de SANTAJAREA unui bancher…. (Hoţul care strigă hoţii)

Firea, acuzata de SANTAJAREA unui bancher. I-a cerut MILIOANE de euro pentru trustul lui Voiculescu

Gabriela Firea

Bancherul Sorin Popa implicat in acordarea creditelor BRD pentru reteaua Truica si cautat acum de procurorii DIICOT ar fi fost santajat de senatorul PSD, Gabriela Vranceanu Firea, in perioada cand aceasta era jurnalist.

Surse din BRD au declarat pentru ziarul Curentul ca in toamna lui 2011 cand BRD stabilea bugetele de publicitate pentru anul urmator, Gabriela Firea s-ar fi prezentat la Sorin Popa , administratorul si directorul general delegat al BRD Groupe Societe Generale, cu un plic in care erau fotografii cu acesta la diverse intalniri. Persoanele cu care acesta fusese fotografiat erau: Bebe Ionescu (cuscrul lui Traian Basescu), fratii Crestin, Marius Locic, Adriean Videanu, Catalin Vociu, Marian Vanghelie si generalul Dragos Diaconescu, fost ofiter DIE si fost sef al lui Dan Voiculescu, timp de 8 ani, pe cand acesta lucra la Oficiul ARGUS.

Firea i-ar fi spus lui Sorin Popa ca daca nu va aloca un buget cu 7 cifre in euro pentru grupul Antenelor, fotografiile vor fi facute publice iar el isi va pierde jobul pentru ca prin regulamentul de functionare al BRD ii erau interzise implicarea in politica si avea si obligatia sa se asigure ca banca nu va fi angrenata in practici ilegale in afaceri, cum era de exemplu spalarea banilor. Nu se stie daca Firea fusese trimisa de Vociulescu sau era propria sa initiativa, in scopul de a incasa comision din contract ea realizand pana la sfarsitul lunii octombrie 2011 pe Antena 3 emisiunea ”Stirea zile” cand a fost mutata la Antena 1 pentru saptamanalul ”Gabi Firea Show”, spune sursa citata.

Gabriela Firea nu ar fi la prima abatere, mai spune Curentul. In dosarul privatizarilor strategice, inca din 2010 apar stenograme conform carora Dorinel Mucea era santajat de primul sot al Gabrielei Firea cu aparitii in presa. Apoi „distinsa” Gabriela Firea l-a calcat in picioare timp de zece ani pe unul din concurentii firmei pe care ea o avea impreuna cu raposatul sau sot.

Gabriela Firea este si beneficiara unei amenzi administrative definitivate de ICCJ in urma plangerii pentru santaj si ultraj facute de membrul CNA, Narcisa Iorga.

Conform regulamentului intern al BRD, Sorin Popa a raportat acest incident superiorilor sai de la Paris imediat iar acestia au trimis o echipa de control in Romania care a constatat ca Sorin Popa nu a respectat politica prudentiala a bancii. S-a decis atunci, pentru a nu fi afectata imaginea BRD ca Popa sa fie „promovat” la Paris pentru un an si apoi sa fie concediat, ceea ce s-a si intamplat.

In 8 decembrie 2011, BRD a anuntat ca Sorin Popa „va fi promovat, incepand cu 2 ianuarie 2012, la Paris in functia de consilier al directorului bancii comerciale internationale a Societe Generale, fiind insarcinat cu dezvoltarea comerciala a retelei internationale a grupului francez.”

Sursa: aktual24.ro

 1. 23 mai 2015 la 23:40

  „Cine zice ala e” Canta copii in cor la gradinita. Tenica kominternist-bolsevica, „Tu dai si tot tu tipi ca dingura de sarpe” este practica clasica, insusita probabil de la „profesotul” Voiculescu, iata ca nu rezista in fata adevarului. Nu degeaba in baraganul in care am copilarit se spunea: Dumnezeu, nu da cu parul” Loveste cand ne este lumea mai draga ! Sa nu disperam ! Ticalosii isi primesc in final rasplata !

  • 24 mai 2015 la 11:51

   Ehe… să se apuce DNA-ul să „sape” în relaţia de afaceri pe care madam Pandele o avea cu famiglia Voiculescu, să vezi atunci surprize surprize …
   De ce crezi că s-a implicat în acel rahat de anchetă de la Nana?
   Studiile nu o recomandă pentru o astfel de activitate (de fapt nu prea o recomandă pentru nimic 😀 ) … aşa poate, în caz că se porneşte o anchetă asupra ei, să spună că e o victimă a lui Băsescu… Asta ca asta, dar să ferească Sfântul să îşi bage DNA-ul nasul la primăria soţului ei (nu am spusw primăria unde soţul ei e orimar pentru că individul o consideră propietate personală). Dacă respectăm scara, mizeriile lui Mazăre sunt parfum…
   Simplul fapt că a considserat şanfaj acea zicere a lui Băsescu trebuia să tragă semnale de alarmă…
   Dacă venea la mine DNA, scoteam nişte vin ca pentru oasteţi importanţi, nu ar fi avut ce găsi, deci nu m-ar fi deranjat …
   De fapt ce e un şantaj? O ameninţare că dacă nu faci ceva ce ţi se cere ţi se întâmplă ceva rău…
   A te ancheta DNA-ul poate fi considerată o amaninţare DOAR ÎN CAZUL ÎN CARE ŞTII CĂ AI CADAVRE ÎN DULAP atât de împuţite încât imediat ce intră cineva pe uşă simte duhoarea…
   Treaba e că prim procurorul, după declaraţia lui Ponta că ţinta lui a fost să îi vadă arestaţi pe Udrea şi pe Băsescu, ţintă atinsă doar paţial deocamdată a produs efecte de a doua zi când se spune că s-au redeschis dosare a lui Băsescu. Antena 3 titra „Dosar penal pentru Băsescu”, în emisiune se spunea că au apărut zvonuri care spun că fostul preşedinte ar fi fost anunţat că au reânceput cercetări în dosarul „Flota” şi „Casa din Mihăileanu”… Deci un zvon e considerat drept un fapt deja băturt în cuie.
   Ba mai apare tot ca ştire care preia un zvon că Dosarul „Flota” nu s-a prescris, asta deşi acum ceva freme se anunţa prescrierea dosarelor legate de Loviluţia din Decembrie şi mineriade… şi acolo e vorba de pierdere de vieţi omeneşti, acele dosare având o gravitate mult mai mare…
   Ce spune CNA? Nimic … Ce spune CSM despre implicarea lui Ponta? Nimic …

   Asta nu i-a oprit să se plângă de faptul că Băsescu, după ce nu mai e preşedinte devenind un ilustru pensionar, ar fi atentat la libertate justiţiei pentru că a spus că Elena Udrea este ţinută în stare de arest pe baza unor declaraţii care nu pot fi puse în legătură directă cu fapte materiale … declaraţiile fins susţinute tot de declarţii ale unor persoane răsplătite prin cercetarea în libertate, unul din semnatarii declaraţii la care s-a probat un prejudiciu cu şase cifre e achitat … practic rămâne cu banii …

   Dacă intrăm un pic mai adânc în aceste chestiuni şi le „lipim” de alteleduhoarea creşte logaritmic ..

 2. 25 mai 2015 la 3:14

  Santajista GABRIELA FIREA ,cand va ajunge in fata JUSTITIEI ,pentru faptele penale ?

 3. 25 mai 2015 la 12:55

  Firutzo, ce cruda-i viata, are suisurile si coborasurile ei ,lucru de care nu prea ai tinut cont si uite ca vine vremea cand trebuie sa decontezi !!!

 4. Suciu felicia
  24 mai 2016 la 13:10

  Nu pot crede nimic din ceeace se spune.LEGEA ARE CUVÂNTUL.Parerea contează doar ca părere

  • 24 mai 2016 la 21:13

   Ce crezi sau ce nu crezi este fix problema ta.
   Pribabil nu crezi nici că soţul ei trăgea să moară şi ea îşi purta „farmecele prin alte paturi, că a devansat înmormântarea celui care i-a dat numele de Firea (de fată se numea Vrânceanu, acum se numeşte de fapt Pandele) astfel încât fiul mortului şi apropiaţii lui să ajungă după ce înmmormântarea era gata, sau că, deşi o făcea pe pioasa îndoliată când nici nu se uscase bine pleca într-o escapadă la mare cu actualul…
   Sau că a băgat în faliment într-un an două din firmele familiei Voiculescu ce i-au fosat încredinţate spre administrare.
   la fel probabil nu crezi nică că, înainte de Pandele, când soţul ei încă era viu s-a dat la Tăriceanu vizându-i evident banii (omul fiind de asemenea căsătorit) sau că s-a lăsat cununată de un individ de teapa lui Gigi Becali…
   Nu trebuie să crezi nimic…
   Nu contează … PA

 5. 26 mai 2016 la 7:36

  IATA DE CE PREFERATUL ROMANILOR LA PRIMARIA CAPITALEI, ROBERT TURCESCU (SPAIMA CORUPTILOR) ESTE MARGINALIZAT DE TELEVIZIUNILE COMUNISTILOR: „TVR” A LUI CEAUSESCU (PCR) SI „RTV” A LUI ILIESCU (PSD)!

  • 26 mai 2016 la 10:06

   Salut … mi-am permis să activez imaginea sper să nu te deranjeze 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: