Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > MELANIA CINCEA: „… pentru conducerea PSD nu contează că această condamnare a confirmat o fraudă electorală de proporţii”

MELANIA CINCEA: „… pentru conducerea PSD nu contează că această condamnare a confirmat o fraudă electorală de proporţii”

De foarte multe ori vedem cum câte un politician mai important sau nu spune că ceea ce face el, face în numelecelor care l-au votat, ceea ce fae el find de fapt ceea ce îşi doreşte poporul.

Sincer tare mă îndoiesc că electoratul penalilor îşi doreşte explicit ca cei pe care i-a ales ca să fure…

Sunt mai repede convins că mulţi, atunci când îi văd pe aleşi condamnaţi sau cercetaţi se întreabă cum dracu au ajuns să fure la greu … uită că de fapt aceşti oameni sunt acolo pentru că o turmă de idioţi i-au votat şi au mai şi fost mândrii de asta.

Dacă şi-ar aminti sau măcar ar fi ştiut vreodată că un popor de proşti ajunge întotdeauna să fie condus de tâlhari poate mulţi şi-ar explica de ce trăiescaşa cum trăiesc.

Ar înţelege poate şi de ce unii ajunşi foarte sus sunt nişte tâlhari cu gulere albe. Ar înţelege că tâlharii au un obicei, pe cel mai tâlhar dintre ei îl pun şef al lor … ba mai mult sunt în stare să se sacrifice pentru ca acesta să nu poată fi înlăturat…

Cam asta se întâmplă acum în PSD … tâlharii încearcă să îl salveze pe Liviu Dragnea, un tâlhar mai mare decât oricare dintre ei.

Probabil se tem că dacă un infractor de talia lui  Dragnea ajunge la bulău, ei trebuie să îşi pregătească valiza fiind doar o chestiune de timp până vine să îi salte duba.

Culmea ridicolului este că tâlharii spun că Dragnea e condamnat pentru că a îndemnat oamenii să voteze … 

Asta e cam ca şi cum ineva sparge un bagazin de bijuterii, prietenii lui spunând că acesta a fost condamnat pentru că a trecut pe strada unde era magazinul de bijuterii…

PSD a fost dintotdeauna un partid scârbos … un partrid care devine tot mai odios cel puţin pentru că îşi consideră susţinătorii, pe faţă o turmă de cretini …

E drept, prea tare nu greşesc … Doar cretinii pot vota cu un partid de penalcum e PSD…

  În continuare, un admirabil articol scris de frumoasa şi talentata jurnalistă Melania Cincea. Eu zic că merită citit:

Liviu Dragnea

.

“Galacticul” şi simbolurile PSD

.

Melania CinceaMistificarea adevărului în dosarul “Referendumul”, la care a recurs premierul social-democrat PSD Victor Ponta – la foarte scurt timp după pronunţarea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sentinţei în cazul lui Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare – s-a propagat rapid. Media aservită PSD şi organizaţiile teritoriale ale partidului vorbesc, la unison, despre o decizie politică şi despre nevinovăţia d-lui Dragnea. Astfel că, înainte de şedinţa de luni a BPN al PSD, în care Liviu Dragnea a fost aşteptat să-şi anunţe decizia de a demisiona de la conducerea PSD, mai toate organizaţiile judeţene se solidarizaseră cu el, cerându-i solemn să rămână în partid. O atitudine la care a recurs şi staff-ul PSD, în timpul şedinţei. “Toţi ne-am opus la o decizie de autosuspendare”, declara, după şedinţă, Olguţa Vasilescu. În timp ce preşedintele PSD, Victor Ponta, se răţoia la presa insistentă: “Doar nu l-a suspendat Dragnea singur pe Băsescu, da?!”.

 Iată că pentru conducerea PSD nu contează că această condamnare a confirmat o fraudă electorală de proporţii, la care USL, prin intermediul unor păpuşari, printre care şi numărul doi în PSD şi numărul doi în Guvern, Liviu Dragnea, a recurs în vara lui 2012, în încercarea de a-şi duce la bun sfârşit lovitura de stat. Nu contează că DNA a demonstrat fraudarea a 1.500.000 de voturi. Nu contează nici că, teoretic, PSD şi-a asumat în faţa electoratului, prin Consiliul Naţional al partidului, să respecte nişte criterii de integritate – care, printre altele, prevăd ca membrii de partid sancţionaţi de instanţe să îşi piardă funcţia politică. Nu contează nici că această condamnare afectează imaginea partidului. Contează, iată, doar declaraţia mistificatoare a premierului şi liderului PSD Victor Ponta: “Decizia Curţii Supreme este una simbolică, de condamnare din punct de vedere juridic a unei acţiuni politice – suspendarea preşedintelui Băsescu şi referendumul – practice, na celor 7,4 milioane de români care au votat şi a liderilor. (…) dacă se aplică regula din acest dosar, şi anume că îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, cu siguranţă toate scrutinele de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific”. Şi mai contează, în ochii aceloraşi, strădania d-lui Ponta de a-l martiriza pe Liviu Dragnea – “Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită” –, în  încercarea de a-şi proteja propria imagine.

 Şi toate astea, deşi e clar că decizia de condamnare în dosarul “Referendumul” nu s-a dat pentru îndemnarea la vot a populaţiei, ci pentru modul în care s-a făcut acest lucru, pentru fraudarea votului – un act prin care democraţia a fost pusă în pericol. Pentru că asta a făcut, în vara lui 2012, USL. În iulie 2012, toate acţiunile derulate de USL, în doar câteva zile, cu o viteză ameţitoare, au trădat premeditarea a ceea ce s-a vrut o lovitură de stat – ratată milimetric, din fericire. De la încercarea de înlăturare, în regim de urgenţă, a preşedintelui din funcţie, la înlăturarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, schimbarea Avocatului Poporului – singurul care putea ataca la CCR ordonanţele guvernamentale –, trecerea Monitorului Oficial din subordinea Parlamentului în cea a Secretariatului General al Guvernului – pentru ca modificarea de legi să aibă drum lin –, şi până la încercarea de îngrădire a prerogativelor CCR, pentru ca această instituţie să nu se mai poată pronunţa asupra deciziilor luate de Legislativ, indiferent despre ce aberaţii legislative sau contradicţii cu Constituţia era vorba – o prevedere pe care au inclus-o, un an mai târziu, şi în noua Constituţie care, pe motiv de dezintegrare a USL, nu a mai apucat să fie votată. Scopul din spatele tuturor acestor acţiuni era acela de a ajunge la putere şi de a încerca să-şi scăpe de Justiţie puşcăriabilii cu carnet de partid.

 Revenind la solidarizarea partidului cu Liviu Dragnea – în urma unei sentinţe care vorbeşte indubitabil despre fapte penale – pare că refuzul de a se delimita de penal stă în gena unora dintre oamenii care conduc PSD şi care au decis soarta acestui partid.

 În mai 2014, de exemplu, după ce SUA anunţau că se vor concentra pe lupta împotriva corupţiei în Europa Centrală şi de Est, în strânsă colaborare cu UE, primul-ministru Victor Ponta transmitea mesajul că baronii săi puşcăriabili sunt mai importanţi decât partenerii strategici ai României. De 1 mai, chiar mergea la Constanţa, în fieful a doi baroni cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie, care, nu o dată, au ieşit în peisaj cu declaraţii virulente la adresa procurorilor anticorupţie – Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Cu ultimul, a făcut băi de mulţime, exact în cartierul de locuinţe sociale „Henri Coandă”, care apare în dosarul DNA în care Radu Mazăre este cercetat pentru fals în declaraţii şi luare de mită. Mai mult, şi-a declarat public susţinerea faţă de acesta: «Stau lângă cine trebuie. O să fiu alături de Radu».

 În aprilie 2014, după arestarea liderului PSD şi al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu – cercetat într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA, în ale cărui stenograme apărea, la vremea respectivă, şi numele premierului, în contextul unui posibil trafic de influenţă – dl Ponta le promitea baronilor cu probleme penale: «În ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu, îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu, şi celorlalţi». 

 Un an mai devreme, în aprilie 2013, la Congresul PSD Adrian Năstase – în fond, un condamnat de drept comun pentru fapte de corupţie, fără aura de condamnat politic, pe care vor unii să i-o aşeze – a fost întâmpinat ca o figură mesianică. În timp ce din difuzoare răsuna “Oda bucuriei”, sala s-a ridicat în picioare, aplaudându-l frenetic. După care nou-alesul preşedinte executiv al partidului, Liviu Dragnea – el însuşi cu probleme penale – îi închinase un Laudatio. Proclamându-l pe Adrian Năstase “un simbol”: “Perioada cât a lipsit pentru noi a fost un gol uriaş. Adrian Năstase este un simbol. Adrian Năstase ne-a dat mereu lecţii de viaţă şi ne dă şi acum. Îl aştept cu drag şi îi zic «Bine s-a întors acasă»”. Ce mesaje a transmis atunci PSD, chiar de la vârful partidului? Că oamenii aceştia nu au dezavuat fapta fostului lor şef şi, pentru unii, mentor, Adrian Năstase. Că nu au învăţat nimic din această lecţie. Că nu s-ar da în lături să procedeze similar, dacă soarta politică le-ar oferi şansa. Că dovedesc respect zero faţă de lege.

 Vor fi unii, probabil, care vor spune că e doar problema strictă a partidului, că e treaba PSD pe cine-şi alege reprezentanţi şi conducători şi dacă respectă sau nu criterii de integritate. Nu, nu e doar treaba partidului, pentru că partidul livrează oameni în funcţii de conducere în stat. Şi am văzut în ultimii trei ani ce a livrat PSD, cel mai mare partid din România: de la o aglomeraţie de miniştri şi parlamentari penali la un prim-ministru plagiator, fie el şi „galaxie română în devenire”, cum îl numea, în toamna anului trecut, unul din baronii PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, cu câteva luni înainte de a fi condamnat pentru fapte de corupţie. Deci, este şi treaba noastră, a celor conduşi de astfel de oameni.

Autor: Melania Cincea 

Sursa: revista22.ro

 1. 29 mai 2015 la 9:28

  Când cască Ponta gura și Plumb mai zice două
  Numai din intonație mie-a minciună-mi plouă!

  Făr-un răspuns concret… Soluții consistente
  Cu ce tupeu pălăvrăgesc nimicuri insolente!
  Cum toba bat c-au dat de aur in marea brambureală
  … Mulțimea s-o mai cheme puțin la abureală!

  Ce bine-ai nimerit-o, vorbind despre țicneală!

  Ăștia-mi duhnesc… de-aicea… De mi se face acru
  Și nu-nțeleg ce fac de nu îi dați la dracu’?
  Tot pile, peste tot!… Doar pile !… Pile!… Pile!
  =
  Amante și amanți urcați să dea pastile!

  Ce-mi este acum Dragnea dintre pomăzuiți
  Când eroii contemporani sânt numai spilcuiți
  Și, până și-un ambasador
  S-aud și să nu cred!… În USA… !!!
  Răspunde la-ntrebări cu :… A!… A!… A!…….

  Ori… Ceasurile-acuma i-o spun pe românește
  Și-i trebuie tradus, de mi se-mpleticește?

 2. moshu49
  29 mai 2015 la 10:51

  pentru cele de mai sus, şi multe altele, îi urăsc eu pe liberali, cealaltă jumătate a puciştilor, şi pedeliştii trădători
  ştiau foarte bine cine’i Famiglia pesedistă dar au făcut totul pentru a o readuce la putere
  mă aştept la grozăvii mai mari pentru că alegerile din 2016 nu’şi permit să le rateze 😦

  • 29 mai 2015 la 19:43

   Moşule, stii de ce procentul natural al PNL (cel spre care cade de fiecare dată când are puterea)? 15-20%
   Pentru că are vocaţia trădării înscrisă în genom. De când există ei, când au creat alianţe, au făcut-o doar cu partide mai bine situate. Când a fost la greu au plecat lăsând oalele sparte să fie plătite de aliaţi.
   Acum, cu rahatul ăsta de Noul PNL au făcut la fel.
   De data aceasta nu au trădat doar PSd-ul ci şi ALDE, şi asta pentru a putea mima onestitatea faţă de PDL.
   PDL era un partid de lider, avea nevoie de o mână forte altfel e năuc.
   Deja, deşi nu au ajuns la putere PNL deja coboară spre 15-20%, deşi nu o recunosc şi deşi încă nu unt la putere…. se observă din avion că doar mimează opoziţia.
   Legat de PDL .. se spune că un politician trebuie să poată înghiţi o broască râioasă dimineaţa pe inima goală. PDL o face zilnic şi din plin…
   Când s-a construit acest PNL, persoane cu greutate din partid erau puse în faţa faptului împlinit şi aveau de ales: „Eşti de acord cu ce am negociat noi sau pleci”…
   Înghiţirea broaştei de PDL-işti s-a văzut foarte clar acum vreo două zile … o vedeam pe Raluca Turcan invitată la România TV…
   Pe ecran scria ceva cu o dovadă că Băsescu ar fi spălat nişte bani şi cineva povestea cum acesta ar fi spus către Căşuneanu că banii sunt la el… Deduceau că Băsescu dădea cu valiza bani firmelor care fac autostrăzi … Asta e o chestie atât de imbecilă încât râdeau în barbă toţi cei prezenţi.
   Doamna Turcan a încercat ea să zică ceva dar i-au închis gura, „nu poţi să pui nimic, erai în gaşcă” … şi a înghiţit găluşca. Dacă vea un picde demnitate se ridica şi pleca.
   Poate nu degeaba au fost de acord să renunţe în denumire la acel „D” (Democrat, Democraţie, Demnitate) şi au acceptat fără să comenteze „N”-ul (Nesimţire). murea cineva dacă pentru o vreme acceptau un nume de genul PNDL (Partidul Naţional Democrat Liberal) măcar aşa, temporar?
   Ideea a fost că dacă se folosea această denumire trebuia updatat protocolul de creare al USL, or exact asta se doreşte să se ascundă, că USL există.
   Ceea ce a spus Atanasiu nu e ceva întâmplător, peneliştii se distrează copios pe seama papagalilor din PDL.
   Vei vedea după alegerile parlamentare din 2016 cum se voor schimba lucrurile. Cum apropierea de PSD se va manifesta explicit.
   Urmează să se facă o nouă constituţie de rahat, or asta nu se poate face fără a avea un larg sprijin popular unde electoratul de dreapta este esenţial.
   De aceea PNL tot afirmă că este singurul reprezentant al dreptei. Păi trebuie să fii bătur în cap să crezi asta. Liberalismul e o doctrină de centru cu puternice nuanţe de stânga… Mult în dreapta ei sunt doctrinele populare.

   În toate porcăriile acestea e şi ceva bun… tot mai multă lume vede că această creare a noului PNL e o ţeapă fără margini. Întrebarea este dacă destui vor vedea asta în timp util.
   Deşi sunt minimaliuzate de presă avem partide care să acopere dreapta veritabilă.
   Ar fi PNŢ-cd (Ăştia trebuie să scape de ciorile vopsite din conducere), ar fi şi PMP sau, de ce nu, partidul doamnei Macovei …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: