Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Ponta poate fi acuzat de exercitare a puterii în interes personal, primul pas spre dictatură

Ponta poate fi acuzat de exercitare a puterii în interes personal, primul pas spre dictatură

Ponta şi camaria sa pot fi acuzaţi de:

– Exercitarea a puterii în interes personal prin aservirea Parlamentului şi a Guvernului pentru satisfacerea unor interse personale.

– Atacarea statului de drept şi încercare slăbirii Statului în vederea subordonării lui.

– Tentativa de desfiinţare a ordini democratice şi instaurarea unei dictaturi pesonale susţunută de grupul de tip mafiot cunpscut sub numele de partidul Social Democrat, pe care îl conduce discreţionar.

– Crearea,  conducerea  şi prorejarea unui grup infracţional de tip mafiot  cu protecţie şi susţinere politică de la cel mai înalt nivel cu ţinta clară de exploare în interes propiu a economiei naţionale. 

– Încălcarea gravă a mai multor articole din Constituţia României în vigoare…

*****

Să îţi stea mintea în loc, nu alta …

Victor Ponta..Începând de vineri, ca dirijate de o baghetă magică, o mulţime de voci cu greutate din PSD au început să spună că prin faptul că Preşedintele Iohannis i-a cerut  demisia lui Victor Ponta asistăm ba la un atac iresponsabil asupra statului de drept, ba chiar la o veritabilă lovitură de stat…

Dacă e să vorbim despre motivele de demisie a lui Ponta şi nu legat aiurelile mai mult sau mai puţin realiste ale Opoziţiei ci de ceva extrem de concret, să vorbim de exercitarea a puterii în interes personal.

Acesta este un motiv de demisie cât se poate de puternic pentru că  este exact diferenţa exenţială dintre o dictatură şi o societate democratică.

Şi nu e vorba de o situaţie de exercitare singulară a puterii în interes personal la Ponta şi camarila lui ci este ceva ce pare a deveni un lait motiv al guvernării sale.

Să ne amintim cum, înainte de depunerea candidaturii pentru Preşedinţie, Ponta, a instrumentat emiterea unei hotărâri de guvern pentru a-şi masca acoperirea  ilegală prin care îşi ascundea faptul că în timp ce era  procuror era şi ofiţer acoperit la SIE.

Atât şi era destul să îl bage la închisoare.

Ne putem aminti şi despre povestea cu plagiatul rămasă până azi în coadă de peşte. Atunci când era „pe ţeavă” declararea lui ca şi plagiator legat de doctoratul făcut  (unde îl avea pe fostul premier penal, Năstase, ca îindrumător), l-a pus ministru pe limbricul juma’ de buletin care a desfiinţar comisia cu pricina şi cu un  cinism demn de filmele proaste, a reînfiinţat comisia condiţionând aproape explicit crearea ei de declararea lui Ăponta ca nevinovat… Treaba a rămas ca în gară …

Putem aminti şi de instrumentarea decapiutării Camerei Deputaţilor şi a Senatului FĂRĂ NICIUNUL DIN MOTIVELE PREVĂZUTE DE LEGE, precum şi la schimbarea tot fără motiv a Avocatului Poporului, încenarea unei moţiunii de cenzură care a demolat Guvernul M.R.Ungureanu în urmă căreia El însuşi, Ponta s-a impus ca premier amenunţând că deja pregăteşte demiterea Preşedintelui Băsescu dacă nu se supune ORDINULUI DE A-L DESEMNA CA PREMIER. Aproape că se vedeau în curtea Cotroceniului  blindatele …

Venind mai aproape de  prezent, putem cedea cum în urmă cu câteva zile, absolut halucinant, Parlamentul, legifera   dezincriminând, prin lege, conflictul de interese, ca şi cum Ponta ar fi ordonat: „Trupe, vă ordon, săriţi pârleazul”… iar la final parlamentarii aliniaţi frumos ar fi raportat: „Domnule general, raportăm: Misiune îndeplinită.”

Oare cum se numeşte dacă nu exercitarea a puterii în interes personal folosirea Parlamentului la dezincriminarea conflictului de interese prin legalizare, deci prin schimbarea Codului Penal taman când urma ca în dosarul făcut de DNA lui  Ponta să apară trei acuzaţii grave de comiterea trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată? Şi este vorba nu de cineştie ce prostii policticianiste ale Opoziţiei ci de fapte concrete aflate în legătură cu calitatea  sa de Premier al României, fapte care se pedespesc cu închisoare (cu executare) de la 1 la 5 ani şi cu interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Simplul fapt că, prin natura funcţiei de  şef al celui mai puternic partid aflat la putere, deci având controlul asupra majorităţii parlamentare, fapt care îl situează cumva ca un fel de „El Grangure Massimo” al Puterii Legislative şi sef al guvernului, „El Grangure la fel deMassimo” al Puterii Executive e  nu îi dă dreptul să încaleve Puterea Judecătorească şi să  schimbe Codul Penal după cum vrea muşchiul lui. Evident atâta timp cât ne mai numim tară democrată iar el e doar un premier al acestei ţări şi nu un dictator atoatepotent al unei ţări unde cuvântul „democraţie” este tabu  .. pur şi simplu nu se potriveşte …

Chiar dacă acum este vorba despre exercitare a puterii în folos personal împotriva unui act de Justiţie, din trecut, pentru a acoperi o altă ilegalitate vorbim totuşi vorba despre o recidivă crasă care ar trebui să nu fie lăsată nepedepsită exemplar.

Ce ar face oare cineva care ar intenţiona să dea peste cap un regim democratic şi să îl transforme întro dictatură? Ar începe să îşi exercite discreţionar puterea prin schimbarea legislaţiei care nu i-ar permite asta.

A recidiva cineva când vine vorba de acte de putere în interes personal (hai să zicem şi de grup) arată cât se poate de clar încercarea da a-şi mări puterea dincolo de limitele impuse de lege, limite gândite exact pentru a tăia poftele dictatoriale ale unora.

Dacă mai punem şi extinderea imunităţii gândite a se referi stricto sensu la declaraţii politice, la orice fel de fapte, inclusiv de corupţie, vedem cum ne trezim în faţa încălcării ART 16, alin. (1) şi (2) din Constituţia României în vigoare, care spune: (1) „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”; respectiv: (2) „Nimeni nu este mai presus de lege.”

Cred că de foarte mare interes în favoarea actualei analize sunt şi alte vreo 20 de proiecte de legi pe care Ponta prin aceeaşi exercitare a puterii în interes personal a încercat să le impună profitând de structura infect penală a Parlamentului subordonată premierului PSD-ist , proiecte de lege care pur şi simplu minează întregul edificiu al legislaţiei penale, cele mai multe fiind aruncate în cascadă, doar, doar uneler or trece. Ce arată asta? Că Justiţia i se pare lui Ponta un balaur care trebuie răpus cu orice preţ, doar aşa putând să îşi exercite dictatorial puterea.

Evident, în acest context Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie dusă la dentist ca să i se extirpe colţii şi la manichiurisă pentru a i se pili ghiarele.

Tentative de subordonare a Justiţiei au existat şi la vremea USL, aceasta fiint adinci atacată spunându-se că i-ar fi subordonată lui Băsescu. Cât de subordonată i-a fost Justiţia lui Băssescu s-a văzut. Aceasta nu s-a sfiit să îi aresteze fratele şi pe cea mai loială colaboratoare, Elena Udrea.

De fapt, Ponta, prin faptul că este şef al celui mai puternic partid al  Puterii şi Premier, are la dispoziţie mai mult sau mai puţin mascat două din cele trei puteri ale statului, cea legislativă şi cea executivă, puteri pe care le asmute cu toată forţa lor asupra celei de-a treia puteri ale statului, cea judecătorească.

Da, e vorba de o tentativă cât se poate  de lovitură de stat şi de un atac la statul de drept, dar asta se produce exact din partea Puterii… invers decât spun pedediştii.

De ce sunt cei de la PSD de acord să se distrugă statul? Să fie oare vorba de faptul că un stat puternic înseamnă o justiţie puternică şi independentă care mai repede sau mai târziu îi va stârpi ca pe nişte infecţii mai mult sau mai puţi n localizate care dacă sunt lăsate în pace vor duce la uciderea a tot ce e normal în ţara asta, într-un  final, la izolarea României cum n-a fost nici înainte de 89?

Ponta şi camarila lui au pus mâna pe putere printr-o adevărată lovitură de forţă mascată într-o moţiune de cenzură care a trecut prin  cumpărarea la lumina zilei a unor parlamentari penali care sperau astfel într-o protecţie împotriva Justiţiei care deja dădea semne de obrăznicire şi a unora cărora li s-au promis grămezi de bani… şi asta la modul cel mai public şi mai explicit.

 Deşi grupul interesat-obedient premierului a produs tot felul de prostii populiste cum ar fi o scădere a fiscalităţii şi nişte creşteri aparente ale veniturilor, în realitate doar nişte motive pentru a mări alte taxe în alte părţi (practic dacă la final se trage linie se va vedea că în general nivelul de trai al celor mai paupere categorii sociale a înregistrat o scădere  în termeni absoluţi), în subteran se lucra ex abrupto la, în prima fază, slăbirea statului cu ţintă clară sufocarea lui.

Îţi şi vine să te întrebi dacă e liber zidul de la Târgovişte …

Cred că nici nu trebuie să fii mare procuror pentru a argumenta împotriva lui Ponta şi a camarilei lui nişte acuzaţii de gravitate excepţională…

– Exercitarea a puterii în interes personal prin aservirea Parlamentului şi a Guvernului pentru satisfacerea unor interse personale.

– Atacarea statului de drept şi încercare slăbirii Statului în vederea subordonării lui.

– Tentativa de desfiinţare a ordini democratice şi instaurarea unei dictaturi pesonale susţunută de grupul de tip mafiot cunpscut sub numele de partidul Social Democrat, pe care îl conduce discreţionar.

– Crearea,  conducerea  şi prorejarea unui grup infracţional de tip mafiot  cu protecţie şi susţinere politică de la cel mai înalt nivel cu ţinta clară de exploare în interes propiu a economiei naţionale. 

– Încălcarea gravă a mai multor articole din Constituţia României în vigoare…

 

  1. columbeanu marin
    9 iunie 2015 la 10:49

    Articol bun, titlul cu greseala gramaticala: Ponta poate fi acuzat de exercitare(a) a puterii…..
    „a”ul pus de mine în paranteza nu are ce cauta, sau „a”ul de dupa. Daca mai citesti odata titlul, ma întelegi.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: