Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Victor Ponta e pe vine …

Victor Ponta e pe vine …

1.. Care sunt asemănările dintre Constantin Brâncoveanu și Victor Ponta?

– Ambii au fost tăiaţi la Istanbul.

–  Încă nici unul nu s-a întors.

2.. Care e diferenţa dintre Constantin Brâncoveanu și Victor Ponta?

Al doilea s-ar putea să revină viu acasă.

Victor Ponta, Recep Tayyip Erdogan

Există surse din PSD care spun că pe 11 iulie Victor Ponta ar intenţiona să participe la ceremonia prilejuită de deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria).

Prezenţa Premierului ar depinde de acordul dat de medicii care ar urma să îl examineze, spun aceleaşi surse… Nu că aş vrea să fie cusurgiu, dar am aşa, o senzaţie că medicii respectivi ar urma să îşi dea  acordul nu în funcţie de examinarea genunchiului operat ci de examinarea intenţiilor celor de la DNA, dar asta e altă poveste.

„Premierul doreşte să vină pe 11 iulie la Nădlac, dar depinde de ce spun medicii săptămâna viitoare. Deocamdată, este anunţată participarea vicepremierului Gabriel Oprea”, spun sursele citate.

Preşedinta interimară a PSD, Rovana Plumb, care, întrebată de jurnalişti dacă are informaţii cu privire la data de întoarcere în ţară a premierului Ponta susţine că: „Pot să vă spun că doar medicii pot decide când domnul preşedinte şi premier Victor Ponta se întoarce în ţară”.

E drept, că nu putem băga mâna în foc pentru ce spune ma’am Plumb, dar ce poate să zică şi ea? Sper că nimeni nu se aştepta să spună că revenirea lui pnota depinde de fapt de semnalele care vin de la DNA.

Legat de evenimentul la care ar urma să participe Premierul, România România şi Ungaria au convenit înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat, care va lega cele două ţări prin interconectarea autostrăzilor A1 şi M43, între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria). Noul punct de frontieră ar urma să facilitaze atât traficul internaţional de persoane, cât şi traficul internaţional de mărfuri, introducând, totodată, şi o limită de greutate de 7,5 tone în privinţa traficului prin punctul de la Nădlac- Nagylak.

La rândul său, Munistrul Justiţiei, Robert Cazanciuc susţine că ar fi vorbit cu Premierul Ponta care spune că se simte bine, şi că ar  urma să revină în România în câteva zile.

În urmă cu câteva zile, într-o intervenţie telefonică la postul B1TV, Ponta a declarat că va reveni în ţară, „pe picioare, nu în scaun cu rotile sau cârje”, în maximum două săptămâni, interval în care medicii i-au transmis că nu poate pune piciorul jos.

Asta după ce, mai înainte, Ponta spunea că se poate  să revină în ţară după săptămâna viitoare, respectiv începând cu 6 iulie, săptămână în care trebuie să parcurgă exerciţii de fizioterapie şi recuperare intensivă, mai devreme totuşi de termenul de 28 de zile avansat iniţial de medici.

Amintesc că pe 15 iunie, ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta trebuia să se prezinte la DNA unde fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.

Procurorii de la DNA l-au anunţat pe Ponta că  este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, dar solicitarea a fost respinsă de către deputaţi, în 8 iunie.

Pe 29 iunie, Premierul Ponta afirma că îndată ce  va reveni în ţară va merge şi la DNA pentru o a fi audiat în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar.

Deputatul Sebastian Ghiță afirma ceva mai înainte că procurorii urmăresc să îl determine pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului.

Asta ar fi, după părerea mea, o culme a absurdului … un premier în funcţie sub control judiciar îmi pare că ar fi ceva desprins, parcă, din Lumea Absurdului Absolut …     

 1. 2 iulie 2015 la 15:09

  Şi nici nu se mai ridică.

 2. Virgil Telea
  3 iulie 2015 la 0:41

  Ar mai fi o mare diferenta : Brincoveanu a dat tarii,multe obiective de cultura , a fost un progresist si un fauritor, iar ponta a fura tarii , a vandut si a distrus o parte din patrimoniul cultural . Lasand ,gluma la o parte ,comparatia e proasta cand il comparam pe un penal si un corupt ,un plagiator cu un creator de cultura cum a fost Brincoveanu .

  • 3 iulie 2015 la 18:52

   Sper că ai înțeles că articolul e la mișto (pamflet) de la cap la coadă.
   Poate cu excepţia acelei comparaţii. Deşi este evident exagerată, aroganţa care l-a făcut pe Ponta să vorbească extrem de natural despre eliberarea unui etaj de spital doar pentru că este el acolo arată că el sufere de ceea ce se numeşte „inflamare de personalitate” (O formă de paranoia: poţi găsi date despre această boală sub numele de Paranoia megalomanică. O poţi vedea la toţi dictatorii asiatici şi latino-americani, la Ceauşescu, Stalin, Hitler, Tito, dar în forme nu chiar atât de evidente şi la Dan Diaconescu, Gigi Becali sau Crin Antonescu spre final. Este boala care ucide de fapt dictatorii pentru că îi rupe de realitate).
   Asta înseamnă că este foarte probabil să considere că rolul lui în istoria României este mult peste cel al domnitorului pomenit.
   Primul care cred că a sesizat această devianţă la ponta este Năstase. El a spus că din profil uneori seamănă cu Titulescu de unde i se trage şi acel nume de Micul Titulescu, nume care îl făcea pe Ponta să se simtă extrem de flatat deşi în realitate este o ironie fină …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: