REÎNVIEREA PENALILOR

 

penalii

După ce vestita democrație originală instaurată de Ion Iliescu a mocnit o vreme năucă după înfrângerea uluitoare a lui ponta la prezidențiale și de devastatoatrele lovituri primite de PSD din partea DNA iată că a început să renască şi mai viguros.

Înlocuirea lui Victor Ponta după ce a devenit oficial cercetat penal cu un condamnat penal iată că în PSd se văd deja primele consecinţe şi se prefigurează cam pe ce cale urmează să o ia partidul.

Mai mulţi baroni locali au făcut un pas, nu chiar înapoi ci mai mult în lateral, după ce la cârma partidului s-a instalat ca interimar condamnatul Liviu  Dragnea, în fruntea filialelor revin penalii care le-au condus şi care se simt chiar flataţi de sintagma baroni locali.

Mulţi folosesc această sintagmă dar nu ştiu exact de unde vine de fapt …

Baron local este un termen gazetăresc generic folosit pentru persoane aflate într-o funcție publică importantă la nivel local, de oraș sau județ, care folosesc puterea de care se bucură pentru a obține foloase necuvenite.

Cu câţiva ani în urmă Guvernul Adrian Năstase a preluat legea descentralizării finanțelor publice, adoptată de guvernarea anterioară. Potrivit acestei legi, semnificative resurse financiare n-au mai luat calea bugetului central, ci au rămas în mâinile autorităților locale și, mai ales, județene.

Șefii de Consilii Județene  au început să redistribuie discreționar aceste resurse către localitățile din subordine, cumpărând astfel loialități politice[1]. Emblema acestui mod de guvernare a fost președintele Consiliuul Județean  Gorj, Nicolae Mischie, care a afirmat că soarta comunelor din județ stă în pixul lui. Așa s-a născut conceptul de baroni locali, ca exponenți au puterii locale absolute și corupte.

În timp, noțiunea de „baron local” și-a extins semnificația, devenind un termen peiorativ 100% pentru politicienii care abuzează de prerogativele funcției, fiind în general persoane fără prea multă educație, ce își doresc atenția publică și își afișează averea cu orice ocazie.

În ultima vreme o mulţime de baroni locali au ieşit din prim planul politic. Ieşirea din prim plan a făcut ca respectivii baroini locali să se simtă dezbrăcaţi de armura pe care le-o oferea partidul.

Cedarea chiar temporară a puterii în partid de către Ponta spre Liviu Dragnea, un fel de „El penal massimo” sau „capo di tutti capi” ai organizaţiei politic mafiote care a devenit PSD, le-a dat aripi cum nu le-ar fi dat o cisternă de Red Bull…

Gheorghe Nichita, unul din penalii cu o notorietate incontestabilă, actualmente cercetat penal, autosuspendat din acest motiv, a renunţat la autosuspendare invocând faptul că i-au cerut colegii asta deoarece nu mai reuşeau să aibă un dialog în intzeriorul partidului.

Pentru a atenua oarecum şocul acestei rărgândiri a la PSD, Nichita spune că vrea doar să organizeze viitoarele alegeri interne şi că nu va candida, până ce nu-şi rezolvă situaţia în justiţie.  E drept că nu spune că dacă i-o vor cere colegii se va sacrifica şi va candida.

 „Ceilalţi membri – declara Nichita pentru Agerpress –  mi-au cerut să încetez autosuspendarea şi să revin la partid pentru a putea crea dialogul necesar între toate aceste fracţii ale partidului, pentru a uni oamenii. Un alt motiv este de a declanşa alegerile în cadrul unei Conferinţe Judeţene, eveniment ce va avea loc în toamnă. Aceasta este doar problema mea. Nu am alte proiecte politice, nu am alte gânduri de candidatură pentru că întâi şi întâi trebuie să îmi rezolv situaţia judiciară”.

Ce poţi să mai zici? Unii au ajuns ca la modul cel mai sincer să se considere un fel de personaje predestinate, infailibile şi de neînlocuit. Bine zicea cine zicea că puterea crează paranoia şi duce la o inflamare maladivă de personalitate. Probabil aceşti oamei au uitat sau nu au ştiut niciodată că cimitirele sunt pline de personalităţi de neînlocuit …

Amintesc că Nichita, cu apucături de dictator de ţară din lumea a treia, a ordonat Poliţiei Locale să o spioneze pe fosta sa amantă.

Un al caz de revenire după ce, în urmă cu un an şi jumătate, s-a autosuspendat din funcţia de şef al filialei PSD, este cel al lui Mircea Cosma, baron local incontestabil de Prahova.

Acesta a revenit pe cai mari după ce s-a autosuspendat din funcţia de şef al filialei PSD, deoarece a fost pus sub urmărire penală de DNA şi acuzat că, împreună cu deputatul Vlad Cosma, fiul său,  ar fi sprijinit un grup infracţional în dosarul premierului Victor Ponta.

Cred că este demn de amintit că, prin luna februarie 2015, Cosma nu a ezitat să îşi arate în versuri dragostea nemărginită faţă de Victor Ponta:

”Victor, o galaxie română în devenire

 Răsare în universul zidit pe răstigniri

 Pe temelie veche de piatră şi jertfire

 El reînalţă o ţară a vechilor români

 Victor Ponta, preşedinte!”

Să faci încurcătură de maţe de emoţie nu alta …

Un alt caz de revenire din autosuspendare este cel al „baronului” de Sibiu, Ioan Cindrea.

Argumentul fluturat?  Nici mai mult nici mai puţin că apăruse riscul de divizare a organizaţiei, după plecarea sa (alt neînlocuibil).

Extrem de semnificativ este faptul că anunţul revenirii lui Cindrea a fost făcut, chiar de Liviu Dragnea: “Membrii Comitetului Executiv i-au cerut domnului Ioan Cindrea să revină asupra deciziei, să renunțe la autosuspendare și să înceteze autosuspendarea, începând de astăzi domnul Cindrea redevenind președintele organizației PSD Sibiu.”

Să fie oare vorba de vestitul „cine se aseamănă se adună” sau de cunoscutul mod de apărare al unor animale care trăiesc şi prosperă doar în grupuri mari, adunarea în grup dâdu-le forţă şi protecţie?

Cred se ştie de toată lumea interesată cât de cât de politicăraia mioritică faptul că Liviu Dragnea, înlocuitorul interimar şefului al partidului care s-a retras temporar în urma primirii calităţii de cercetat penal. Liviu Dragnea este condamnat cu suspendare, în primă instanţă în dosarul Referendumul.

Probabil un partid cu apucături de organizaţie interlopă nu poate fi cendus eficient decât de un penal veritabil …

 1. moshu49
  9 august 2015 la 5:15

  nimic nu mă mai surprinde la nemernicii ăştia, nici chiar noua lor generaţie, parcă mai hulpavă
  ştiam că se pişe pe pulime iar în ziua de azi aflu că nici justiţia nu le dă de cap, Famiglia e totul, pentru ea n-au scrupule, calcă pe morminte
  nenorocirea este că oricum tot adună ei de vreo 5 milioane de rumâni mancurţi care să-i legitimeze

  ps: consider mai corect „El reînalţă o ţară a vechililor români”… o trăim 😦

  • 9 august 2015 la 19:29

   Salut Moșule. Ceea ce urmează, în caz că ţi se pare ilogic, poţi spune că este scenarită. E vorba de nişte chezii care s-au decantat în timp.
   Vreau să îți amintesc ceva (E un pic cam lunguţă povestea)… acum câțiva ani a existat un moment în care Patriciu a ieșit cu lacrimi în ochi de la PNA, cred că așa se numea atunci DNA.
   Ce s-a întâmplat de fapt înăuntru … Era pentru prima dată când un procuror refuza să oprească o anchetă. Iritarea se putea vedea şi afară. Sorin Roşca Stănescu, sicofant şi spălător de imagine principală a lui Patriciu contra unor sume de care de bine să nu vorbim. Era şpaga de cea mai pură speţă cu care un grande înalte afacerilor mituia un jurnalist după ce din partea partidelor politice, respectiv PSD (sau poate se numea PDSR) şi PNL era asigirat pentru că le finanţase cu câteva sute de milioane. E drept, doanţii se pot face dar nu dacă în contul lor primeşti o megacompanie care prelucrează petrol la preţ de fabrică de pufuleţuiţi şi devii practic stăpânul unor zăcăminte din marea neagră.
   Acel zăcămând aparţinea de drept Ucrainei ca moştenitoare a URSS.
   Acum vine un paradox. Avocaţii apărării Ucrainei sunt acuzaţi de trădare şi absolut uimitor nu se arăta la Kiev spre bucureşti ci spre Moscova.
   Dar ştii cum e, câinii latră, şatra trece.
   Ce legătură are în povestea noastră Moscova?
   Păi, pe de o parte îi arată Ucrainei că POATE RUPE TERITORII DIN UCRAINA CU ACORDUL Vestului însetat după gazul Siberian. (Vezi ce s-a întîmplat cu Crimeea şi ce se va întâmpla cu sudul Ucrainei, Transnistria, judeţele ucraineene din sudul R.Moldova, şi un culoar care să unească Federaţia Rusă de Crimeea. În cel mult 10-20 de ani Federaţia susă va avea frontiera pe Dunăre pe braţul Chilia. Va atinge astfel gurile Dunării, condiţia pentru a controla Balcanii)
   Un alt interes al Rusiei este implicarea în industria energetică a cât mai multe ţări din U.E. controlând astfel economia acelor ţări având în mână cheia falimentului acelor economii… Vezi implicarea rusă la MOL via Austria.
   Implicarea Rusiei în industria mioritică a petrolului s-a făcut prin influenţa pe care Patriciu o avea asupra paretridelor finaţate de el… PSD şi PNL.
   E drept că e destul de greu de dovedit asta cu ceva palpabil dar avem un indiciu zdtrobitor. Modul în care, în paralel cu povestea implicării Rusiei se întâmplă ceva. În vremea lui Năstase apra semnele unui contract cu Sterling, contract care se perfectează pe vremea lui Tăriceanu, FOSTUL ANGAJAT AL LUI PATRICIU. Unde e anomalia? Când au început negocierile pentru afacerea Sterling şansele României de a obţine zona de lângă Insula Şerpilor erau practic nule.
   Şansele se schimbă brusc atunci când se schimbă avocaţii ucrainieni, despre care care, mirabil sau nu zvonurile de la Kiev spuneau că ar fi ofiţeri acoperiţi … ghici a cui… :))) (Da erau cumva colegi de serviciu, aflaţi în evidenţele KGB, cu Iliescu).
   Să mergem mai departe.
   Ce legătură au asta cu Patriciu? Păi răsplata lui Patriciu este că îşi vinde brusc compania petrilieră, ghici cui … UNUI GUVERNCONTROLAT DE MOSCOVA, devenind astfel cel mai bogat român în viaţă.
   E drept, nu era tocmai sărac nici înainte, dar era departe de a fi ceea ce era când a dat colţul.
   Era un arhitect deştept şi talentat.
   Cum necum, împreună cu câțiva colegi, Patriciu câștigă un concurs internațional de arhitectură pentru construirea unui palat la Abu Dhabi pentru fiul șeicului Reza. Între anii 1984-1990, efectuează mai multe deplasări în Emiratele Arabe Unite, unde participă la realizarea unor proiecte asemănătoare.
   În perioada regimului comunist, el a acumulat o vastă experiență în domeniul imobiliar, finalizând peste 40 de proiecte locative și de spații comerciale în România și mai mult de 25 de complexe de lux, clădiri de birouri și hoteluri în Emiratele Arabe Unite.
   Ce îi aduce acest trecut? relaţii în lumea arabă (în Emirate) … Ghici ce face … Revine în România după decembrie 1989, pentru a intra în politică și afaceri: imobiliare, presă, servicii financiare, deci porneşte morişca pentru a câştiga notorietate şi bani şi în în cele din urmă se avântă în afaceri cu petrol. Toţi care fac afaceri cu petrol fie devin extrem de bogaţi fie se sinucid.
   Un detaliu: Pentru a face afaceri în străinătate, mai ales în afara CAER fără a fi angajatul unei companii româneşti, dacă doreai să mai revii vreodată în ţară, aveai nevoie de acordul Securităţii, acord care se putea obţine doar devenind colaborator al acesteia.
   De acelaşi acord mai avea nevoie şi familia Becali care livra berbecuţi ca la balamuc în Emirate şi probabil şi în Siria.
   Unde e legătura cu penalii?
   Majoritatea celor care sunt acum consideraţi penali sunt fie urmaşii (fii nepoţi) ai unora importanţi de dinainte de 89, fie sunt oameni promovaţi de aceia, oameni „trecuţi” odată cu Ion Iliescu peste pragul lui 89.
   Acei oameni s-au împrăştiat ca potârnichile prin PDSR, PNL, PRM, PUNR, şi partidul lui Voiculescu.
   Ce au ei în comun?
   Provin din (sau au fost promovaţi de) oameni care erau în graţiile Securităţii sau ale sostului PCR.

   CONSECINŢĂ: Faptul că aceşti penali au atât de multă forţă nu e numic altceva decât nota de plată pe care românii o plătesc penru că la vremea lui nu a fost acceptat punctul 8 al declaraţiei de la Timişoara.

   Da… Aceşti nemernici sunt progeniturile directe sau indirecte ale celor care s-au opus cu cerbicie adoptării punctului 8 de la Timişoara.

   P.S. Legat de acel acord al securităţii care se putea obţine doar devenind colaborator.
   Lui Băsescu nu i se poate aplica acel şablon deoarece deşi a lucrat în străinătate el a fost ANGAJAT AL UNAI COMPANII ROMÂNEŞTI. E adevărat, era ontrolat şi el, dădea rapoarte conform fişei postului cum dădeau şi alţiu, dar acestea nu era rapoarte de urmărire informativă cu rapoarte de activitate. Se trimiteau de faăt superiorilor din compnie de unde se trimitea o copie Securităţii şi Serviciului de informaţii Externe…

   Şi, în loc de încheiere, ghici cine superviza în numele Securităţii activitatea lui Patriciu şi a ctivitatea de export a familiei Becali … Da… Intrepriderea de Comerţ Exterior „Dunărea”. Cine o conducea? Dan Voiculescu … 😀 …

   PA .. dacă ai avut răbdare să citeşti (Chiar dacă te-a plictisit) .. mulţam .. 🙂
   P.S. 2 (Poate acum îţi explici de ce Năstase şi Tăriceanu nu au fost niciodată cercetaţi pentru înaltă trădare deşi de exemplu la Tăriceanu este de notorietate traba că avea partener în compania care o deţinea un fost ofiţer, de fapăt un sipon, ofiţer sub acoperire, al unui serviciu secret străin (unguresc): Rudas Ernö

   Vezi aici: „Trecutul spionului Rudas Ernö, partenerul “si” de afaceri al premierului Tăriceanu.”

   • moshu49
    10 august 2015 la 5:05

    luat notă, merci!
    rămîne ca PM penal (iresponsabilul vesel – by Cristoiu): „ăştia şi împuşcaţi ar fi prea puţin!”
    dar cine s’o facă, că noi ne-am dat cu tesla’n… 😦

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: