Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Oare câţi români mai sunt destul de imbecili ca să se ducă la vot?

Oare câţi români mai sunt destul de imbecili ca să se ducă la vot?

În loc de motto:

 1. Dacă vrea cineva să ne declare război nu poate să o facă. Nu are cui să îi înmâneze declaraţia de război.
 2. 2015 este un an care va intra în istorie ca unul din anii în care seceta face ravagii greu de imaginat.
 3. Nici un polşitician nu s-a dus să vadă recoltele arse de secetă. După ce şi-ai votat mărirea salariilor au plecar să se relaxeze în vacanţe de lux …

PSD

Astăzi, la o televiziune cineva spunea:

„Neprezentarea electoratului la vot va face ca ponderea celor cinci milioane de alegători care votează cu PSD indiferent ce s-ar întâmpla să crească”.

Aparent avea dreptate… doar aparent. Zicerea respectiovă mi-a amintit cum, de la aceeaşi masă (cu vreo două luni înainte de a se spovedi Sorinei Matei legat de faptul că era ofiţer acoperit) dar mai spre seară Robert Turcescu privea tăios în timp ce camera făcea zoom: „Doar nesimţiţii nu se prezintă la vot”.

Zic că doar aparent avea dreptate pentru că, dacă ne uităm la ultimele alegeri parlamentare vedem că atunci electoratul a votat cu: USL, PDL, PP-DD, UDMR vot în urma căruia s-a constituit o anumităconfiguraţie parlamentară.

Din cele patru formaţiuni menţionate doar UDMR mai există .. evident, din mult enunţatul respect faţă de alegători…

Sunt tare curios cam cum s-ar fi votat la acele alegeri parlamentare şi la cele prezidenţiale care au urmat dacă cineva i-ar fi spus electoratului cam ce vor face politicienii.

Preşedintele adept al lucrului bine făcut face vizite în străinătate după care rămâne încă nişte zile aşa, că dacă tot s-a dus până acolo ar fi păcat să nu promoveze România vizitând în condiţii de superlux ţara respectivă, mica vacanţă care urmează vizita oficială fiind cel puţin dublă ca durată.

Acelaşi preşedinte, când au venit tinerii de la Chişinău fuge din Bucureşti la Sibiu unde aşteaptă avionul să îl ducă în Spania deoarece s-a contramandat vizita la Bruxelles.

Şi tot dumnealui nu a ezitat să laude creşterea salarială care îl privea direct, uitând că în ţara aceasta 99,99% din profesori nu pot să îşi cumpere măcar o garsonieră din meditaţii… De asemenea, acelaşi preşedinte are o nevastă care nu are nici o jenă din a cere să îşi păstreze postul din Sibiu deşi asta înseamnă că SPP trebuie să îi asugure protecţia, lucru nu tocmai ieftin…

Sau, de ce nu? .. deşi mai mult este plecat din Bucureşti, (weekend-urile petrecânduşi-la regulat la Sibiu  cu toată cheltuiala suplimentară) nu ezită că cheltuiască un vagon de banbi pentru modernizarea locuiţelor de protocul care îi sunt alocate…

Dar nu doar dumnealui ar fi avut probleme când urma să fie votat …

Vedem un  premier care, deşi ocupă un fotoliu care implică multă seriozitate, decenţă şi responsabilitate se comportă ca un copil râzgâiat care se bucură de toate … jucăriile pe care i le oferă poziţia sa dar fuge de responsabilitate ca dracu de tămâie.

Fie că vorbim de presupusa operaţie la genunchi, care, la câteva zile după realizarea ei nu lăsa nici o cicatrice şi nici o umflătură, care l-a făcut să apară la Bucureşti ca un erou în cârje care brusc, imediat ce a plecat în o croazieră de lux au devenit inutile, ba mai mult, la întoarcere nu mai chiopăta deloc … fie că vorbim de vizite inutile dar extrem de scumpe în China ori în lumea arabă sau pe la fel de fel de ompetiţii sportice i care unele boicotate politic de liderii europeni, la Premier vedem cum ultima chstie care îl interesează este guvernarea…

Cum ar fi votat oare electoratul dacă ar fi ştiut că politicianii vor începe să mărească (fără a avea acoperire reală a golului creat) salariile de sus în jos după un principiu ce pare a fi: cu cât salariul e mai mare cu atât procentul de creştere e mai mare.

La demnitari acest procent este de vreo 300% … la turmă va fi în jur de 10-15% .. dacă va fi…

Interesant este că şi veniturile unor categorii numite speciale li se măresc veniturile la modul nesimţit …

Aşa, ca fapt divers nu se gândesc politicienii că „turma” cu cei 1000-1500 de lei câţi îi câştigă o duce tot mai greu deoarece cu fiecare salariu mărit de mai bagă pe şest oarece taxe şi impozite care duc la creşteri de preţuri.

Dar ce se vede mai puţin este dezastrul care se profilează şi care ne întoarce înapoi spre perioada de dinainte de măsurile de austeritate, tot efortul făcut în acea perioadă devenind inutil deoare stabilitatea câştigată cu greu este făcută praf de populismul absolt greţos şi nesimţit.

Pu şi eu o întrebare .. de ce ar mai trebui românii să se ducă la vot? Doar pentru a girea viitorul huzur al umora care nu vor ezita să mai tragă trei piei de pe spinarea „turmei”?

Sunt tare curios cam câţi din români vor mai fi destul de imbecili pentru a se prezenta la vot, un  vot care nu are decât valoarea de  a gira o clasă politică tot mai autosuficientă, mai nesdimţită, mai arogantă, mai autistă, mai dornică de îmbogăţire?

P.S.  Oare politicianilor le-o fi spus cineva că anul acesta seceta a halit recoltele?

 

 1. moshu49
  14 august 2015 la 4:59

  eheheee, 5 – 7 milioane de mancurţi şi arivişti tot se găsesc să iasă la vot.
  eu ştiu sigur că dacă, prin minune, nu apare altceva decît văd azi în vitrina politikiei româneşti nu mă dau jos din pat, nu cauţionez tîmpiţii şi bestiile de azi.
  cu atît mai mult cu cît demokratura asta originală nu recunoşte referendumul cu 300 de parlamentari într-o cameră (validat de CCR!), iar mai nou vine la locale cu alesul dintr-un tur.
  deci vot canci! 😦

 2. 14 august 2015 la 6:30

  Eu merg.

 3. supravietuitorul
  14 august 2015 la 10:11

  Mai sint destui , Tutea a afirmat ” Adica , eu am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de idioti ? ” 25 de ani de delir confirma acest lucru .Nu o spun cu placere si nici nu ma bucura constatarea . Si nici nu vreau sa jignesc vreun ROMAN. REALITATEA ESTE cruda , tara e plina de IDIOTI UTILI . Cu stima , Laurentiu

  • 14 august 2015 la 20:56

   Ştiu şi afirmaţia şi contextul în care a făcut-o Ţuţea …
   Cumva aduce ca ciniam cu acea zicere senzaţională care a deranjat mult a lui Brucan: „Stuid people”…
   Sunt afirmaţii a căror grozăvie din profunzime o înţelegem odată cu trecerea timpului …
   Simplul fapt că se umflă ficatul în unii fără să încerce să înţeleagă care e problema arată că e foarte adevărat că fiecare popor îşi are conducătorii pe care îi merită, că Istoria nu lasă notele de plată neachitate şi că un popor care nu reuşeşte să îşi înţeleagă tarele şi se complace în tot felul de ziceri drăguţe cu floricele şi feţi frumoşi arată că acel popor a atins un punct critic.
   Acolo are două căi, fie înţelege care-i problema cu el fie se transformă în populaţie.
   Un popor care vegetază jubilând când vede napul în albie a pierdut ceva esenţial. Demnitatea.
   Nu mai ştiu ce filozof chinez spunea că un popor care nu are un mit originar în jurul căruia să coaguleze şi să se autodefinească există o vreme, poate chiar străluceşte după care devine un fel de ceaţă care se tot estompează până nu mai rămâne din el decât cel mult o amintire.
   Poporul român nu are un mit fundamental, creator, sau, dacă l-a avut s-a uitat.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: