Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > CLAUDIA BOGHICEVICI: „… educația ar trebui să fie prioritară pentru orice guvern care se gândește la viitor.”

CLAUDIA BOGHICEVICI: „… educația ar trebui să fie prioritară pentru orice guvern care se gândește la viitor.”

Claudia Boghicevici

Doamna deputat PNL de Arad, Claudia Boghicevici, consideră că educația ar trebui să fie prioritară pentru orice guvern care se gândește la viitor.

„Din păcate, nu este cazul actualei guvernări care, prin prelungirea sa parlamentară din jurul majorității PSD, respinge proiecte benefice pentru învățământul românesc.” – a declarat doamna Boghicevici pentru AGERPRESS .

Doamna deputat spune că a fost mulţumită în ultimele săptămâni pentru sprijinul primit în Parlament de două proiecte pentru educaţie susţinute de dânsa.

Este vorba de un proiect care prevede acordarea de tichete educaţionale pentru învăţământul preşcolar şi de unul care prevede susţinerea programelor afterschool prin tichete în valoare de 200 de lei pentru fiecare elev, care a primit un raport pozitiv de la colegii deputați din Comisia de specialitate.

Săptămâna aceasta însă – a declarat doamna deputat Boghicevici – majoritatea din jurul PSD a revenit la vechile metehne, respingând un proiect necesar pentru învățământul românesc, anume propunerea a 27 de parlamentari, din care 19 PNL, prin care s-ar institui obligativitatea susținerii tuturor cursurilor pentru clasele primare, gimnaziu și liceu dimineața, în intervalul orar 8,00-13,00, atunci când, conform tuturor studiilor și opiniilor avizate, elevii dau cel mai bun randament”.

Doamna Boghicevici mai spune că cei care s-au opus acestei iniţiative au făcut în special referire la lipsa spaţiilor necesare pentru organizarea acestui tip de învăţământ, apreciint în acelaşi timp că trebuie dat cu această ocazie „un imbold” dezvoltării infrastructurii şcolare.

Doar în acest fel se va putea asigura „un act educațional de succes și implicit o forță de muncă bine calificată pentru viitor”.

„Am speranța că acest proiect va fi aprobat totuși în Senat, camera decizională în acest domeniu, iar ulterior va fi implementat”, a concluzionat doamna deputat PNL.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: