Prima pagină > Abuz > ABUZ INCREDIBIL: VIOLARE INADMISIBILĂ DIN PARTEA FACEBOOK A DREPTUL DE PROTECŢIE A IDENTITĂŢII PERSONALE

ABUZ INCREDIBIL: VIOLARE INADMISIBILĂ DIN PARTEA FACEBOOK A DREPTUL DE PROTECŢIE A IDENTITĂŢII PERSONALE

ANTESCRIPTUM

Vreau să spun, din start că am ezitat între a scrie şi a nu scrie acest articoldin cauza modului autosuficint, arogant, nesimţit şi abuziv în care platforma de socializare Facebook îşi tratează utilizatorii.

Trebuie să precizăm un detaliu extrem de important. Deşi reţeaua de socializare a depăşit cu mult un miliard de utilizatori ÎN AFARA STATELOR UNITE ALE AMERICII,  în regulamentul platformei care ţi se impune se precizează că se pevalează DE LEGISTAŢIA SUA.  Jegoşenie mai mare este greu de imaginat.

Asta e similară cu impunerea „libertăţii” şi a „democraţiei” cu tancurile şi aviaţia ultrasofisticată. 

Mai trebuie precizat că toate legislaţiiile din lume conferă cetăţenilor dreprul la protejarea propiei identităţi. Inclusiv ce americană a cu care umblă în coadă administratorii platformei Facebook.

VIOLARE INADMISIBILĂ DIN PARTEA FACEBOOK A DREPTUL DE PROTECŢIE A IDENTITĂŢII PERSONALE. 

Astăzi, 29 noiembrie, 2015, Facebook mi-a blocat FĂRĂ NICI UN FEL DE AVESRTIMENT, al doilea cont. Motivul? Confirmarea identităţii reale… Pentru ce? Pentru că aşa vrea muşchii lor … a facebuciştilor …

Din câte ştiu, atunci când un poliţist te opreşte să îţi ceară actele, se prezintă frumos, numele şi gradul, apoi îţi cere să prezinţi actele FĂRĂ A-ŢI CERE SĂ ÎI DAI O COPIE. 

Nici măcar fosta Securitate nu îşi permitea să facă ce face Facebook. 

Ei bine, dacă poliţistul ar fi făcut ceea ce face Facebook, ţi s-ar adresa cu „Sunt Poliţia, prezentaţi actele”.

În somaţia care ţi se trimite, apare ca semnătură „Echipa Facebook” .. non persona, doar ceva abstract care poate însemna că e vorba de … cineva  din cei câteva mii de angajaţi ai Facebook care îţi cere să îţi declini toate datele de identificare.

La un moment contul îţi este blocat şi ţi se trimite un formular în care trebuie să treci NUMELE  REAL, nume pe care apoi cineva care îţi accesează contul, ţi-l schimbă.

Pentru confirmarea  identităţii tu, utilizatorul care prin prestaţia ta le faci rating şi le plăteşti salariile barosane, trebuie, umil, să le trimiţi fotocopia a doua acte, deci automat le dai adresa de acasă, seriile actelor CNP-ul, poza reală  şi tot ce mai e pe actele respective.

Culmea este că, în mail-ul  (Yahoo) trimis de Facebook MI SE MULŢUMEŞTE PENTRU RAPORTUL MEU ŞI PENTRU CEREREA PE CARE LE-AM ADRESAT-O.

Adică dacă am trimis acele fotocopii cerute (neapărat în format JPEG) înseamnă că am făcut un raport şi am depus o cere? Mai sunt şi cretini care nu au propietaztea termenilor folosiţi … 

În caz că vreunul din imbecilii de la Facebook citesc aici vreau să îi informez că ceea ce am făcut eu se numeşte răspuns la ŞANTAJUL  lor. Pentru că depre asta e vorba.

Şi pentru ca sinistrul ridicol să fie complet, motivul pentru care doresc această confirmare a identităţii este acela de a şti prietenii cu cine stau de vorbă…

Nu ştiu cum e la alţii, dar niciunul din prietenii mei reali sau virtuali nu mi-au cerut actele atunci când au vrut să afle cune sunt. M-au întrebat pur şi simplu şi le-am spus tot ce au vrut să ştie.

Sincer, cred că cel care a concept aceată porcărie de setare a Facebook, are mare noroc că prostia nu doare… nici măcar cu morfină nu ar putea suporta durerea.

La mai bine de şase ore de când am trimis fotocopiile a două acte contul în discuţie continuă să fie blocat… pentru verificare  … Asta se numeşte NESIMŢIRE ORDINARĂ.

***

În cazul în care, prin minune, unul din acea fantomatică „Echipă Facebook” se întâmplă să citească acest text, am un mesaj cu mult mai elegant decât ceea ce îmi trece prin cap:

Bă labagiu intelectualist, când mai ceri cuiva actele, mai întăi spune tu cum te numeşti ca miliţanul şi cum poţi fi contactat, nu sta ca boul (vaca, dacă e cazul) cu copita întinsă pentru a primi actele omului. Aşa e frumos şi legal. Oricum mizeria  care te plăteşte este suspectată de tot felul de porcării pe care le faceţi cu identităţile omenilor (Poate îmi explici şi mie de ce primesc pe mailul cu care mi-am deschis contul Facebook tot felul de reclame… aşa, ca să ştiu şi eu, mi-aţi vândut-o cineştie cărei firme de publicitate?)

***

Formularul care îţi este scuipat pe monitor este aşa (ceea ce este colorat în vişiniu, dealtfel la final voi posta şi fotocopii, capturi foto de pe ecran): 

Submit Your Documents

Le cerem tuturor celor care se înscrie pe Facebook să folosească numele lor real, astfel încât prietenii să ştie cu cine iau legătura.

Te rugăm să introduci numele pe care doreşti să-l confirmi şi să-l foloseşti în mod public pe Facebook. Reţine că este posibil ca numele din profilul tău să fie actualizat automat la numele pe care îl introduci mai jos.

Prenume

Numele de familie

Please provide identification that displays the name you’re confirming. Learn more about why we require ID verification and the different types of ID we accept below.

………………………………………………………………………………………………………………

What types of ID does Facebook accept?

You can confirm your identity in 1 of 3 ways. When submitting documentation, please cover up any personal information we don’t need to verify your identity (ex: credit card number, Social Security number). We encrypt people’s connections to Facebook by default, including IDs you send to us. We delete your ID information after verification is complete.

Option 1: Government ID

One government-issued ID that contains your name and date of birth or your name and photo. Examples include:

 • Passport
 • Voter ID card
 • Driver’s license
 • Birth certificate
 • Marriage certificate
 • Official name change paperwork
 • Tribal identification or status card
 • Personal or vehicle insurance card
 • Green card, residence permit or immigration papers
 • Non-driver’s government ID (ex: disability, SNAP card, national ID card)

Option 2: Two Non-Government Options

Two different forms of ID from the following list. The names on your IDs must match each other. One of the IDs must include a photo or date of birth that matches the information on your profile so we can confirm that you’re the owner of the account.

Choose from:

 • Mail
 • Check
 • Permit
 • Transit card
 • Utility bill
 • Credit card
 • School ID card
 • Library card
 • Paycheck stub
 • School record
 • Medical record
 • Bank statement
 • Social Security card
 • Employment verification
 • Magazine subscription stub
 • Yearbook photo (actual scan or photograph of the page in your yearbook)
 • Membership ID (ex: pension card, union membership, work ID, professional ID)

Option 3: Another Way to Confirm

If you don’t have an ID that shows both your authentic name and a photo or date of birth, you can provide an additional ID to help us match you to your Facebook profile. For this option, upload threeIDs:

 • Two different forms of ID from Option 2 that both show your authentic name.
 • One additional ID that includes a date of birth or photo that matches the information on your Facebook profile. This ID can be from either Option 1 or 2 above, and the name on it doesn’t have to match the other two IDs you submit. We won’t add the name or other information from this ID to your account.

TRADUCERE:

Ce tipuri de identitate nu acceptă Facebook?

Puteți confirma identitatea în 1 din 3 moduri. La depunerea documentației, vă rugăm să acoperi orice informații personale nu avem nevoie pentru a verifica de identitate (ex: numărul cardului de credit, numărul de securitate socială). Am cripta conexiuni oamenilor de a Facebook în mod implicit, inclusiv ID-urile trimise de noi. Am șterge informațiile ID-ul după verificare este completă.

Opțiunea 1: ID Guvernului

One ID emis de guvern, care conține numele și data nașterii sau numele și fotografia. Exemplele includ:

 Pașaport

 carte de identitate alegătorilor

 Permisul de conducere

 Certificat de naștere

 Certificat de casatorie

 Oficial schimbare de nume documente

 identificarea Tribal sau card de statut

 card personal sau de asigurare a vehiculului

 • carte verde, permis de ședere sau de imigrare lucrări

 ID guvern non-conducere (ex: handicap, carte SNAP, carte de identitate națională)

Opțiunea 2: Două opțiuni neguvernamental

Două forme diferite de ID-ul din lista de mai jos. Numele de pe ID-urile dvs. trebuie să se potrivească reciproc. Unul dintre ID-urile trebuie să includă o fotografie sau data nașterii care se potrivește informațiile de pe profilul dvs., astfel încât să putem confirma că sunteți proprietarul contului.

Alege din:

 Mail

 Verificarea

 permis

 card de tranzit

 proiect de lege Utility

 Card de credit

 Școala carte de identitate

 card de bibliotecă

 Paycheck ciot

 înregistrare School

 dosarul medical

 Declarație Bank

 card de securitate socială

 verificarea ocuparea forței de muncă

 Magazine abonament ciot

 Anuarul fotografie (scanare reală sau fotografie a paginii în anuarul tău)

 Membru ID (ex: card de pensii, membri de sindicat, ID muncă, ID profesional)

Opțiunea 3: Un alt mod pentru a confirma

Dacă nu aveți un ID care arată atât numele dvs. autentică și o fotografie sau data nașterii, vă poate oferi o identitate suplimentar pentru a ne ajuta să potriviți la profilul dvs. Facebook. Pentru această opțiune, încărcați threeIDs:

 două forme diferite de identitate de la Opțiunea 2 că atât arată numele tău autentic.

 Un ID suplimentar, care include o dată de naștere sau o fotografie care se potrivește cu informațiile de pe profilul tau de Facebook. Acest ID poate fi fie din opțiunea 1 sau 2 de mai sus, precum și numele pe ea nu trebuie să se potrivească cu celelalte două ID-urile pe care le trimiteți. Noi nu va adăuga numele sau alte informații de la acest ID pentru contul dumneavoastră.

……………………………………

La 27 septembrie 2015 evz.ro publica un articol în care este citată o postare de pe Facebook a  Serviciului Român de Informaţii  în care acesta atrage atenţia deţinătorilor de conturi Facebook asupra faptului că  persoanele care își pun pe Facebook datele personale se expun la riscuri enorme, inclusiv din punct de vedere financiar.

Avertismentul SRI pentru românii care au conturi de FACEBOOK

SRISRI a transmis un avertisment românilor care au conturi de Facebook şi a atras atenţia că persoanele care își pun pe Facebook datele personale se expun la riscuri enorme, inclusiv din punct de vedere financiar.

Serviciul Român de Informaţii sfătuieşte românii care au cont pe reţeaua de socializare să fie prudenţi atunci când postează informaţii. SRI atrage atenţia asupra faptului că persoane rău intenţionate se pot folosi de informaţiile publicate pe Facebook pentru a se folosi de ele în scopuri ilegale.

„Având în vedere că rețelele sociale se bazează pe comunicare și conexiuni, utilizatorii acestora sunt adesea încurajați/tentați să posteze informații cu caracter personal. În acest demers, ei nu iau în calcul întotdeauna importanța și tipul de informație pe care o postează în spațiul virtual și nici consecințele care pot surveni. Aceste informații pot fi folosite de persoane rău intenționate, care utilizează mediul virtual în scopuri ilicite”, transmite SRI, pe pagina de Facebook.

Autor:  Eva David

Sursa articolului: evz.ro

Da, culmea este că se acceptă ca acte fotocopie după:  „Card de credit”, „dosarul medical”, „verificarea ocuparea forței de muncă”, „Membru ID (ex: card de pensii, membri de sindicat, ID muncă, ID profesional)” etc … absolut halucinat. 

Oare fotocopia tampoanelor igienice folosite de doamne sau chiloţii murdari de rahat în zona găuăzoasă a domnilor or fi acceptate?

Îmi amintesc ce scandal a fost când China a cerut utilizatorilor de internet ca atunci când se înscriu pe un site să folosească date din Buletinul de Identitate (inclusin serii şi numere) precum şi poze reale.

Care e de fapt problema? Facebook nu garantează decât verbal securitatea datelor… şi se prevalează de o ipotetică legislaţie americană .. Absolut inadmisibil.

Cred că ar fi cazul ca Serviciul Român de Informaţii să se aplece asupra acestui incalificabil abuz care nu e nimic altceva decât un abuz absult inadmisibil la  protejarea identităţii personale. 

*** 

Înainte de a posta acele fcapturi foto ale rahatului de formular trimis de Facebook, vreau să mai spun un singur lucru.

Când faci un protest legat de acest abuz, cei mai mulţi se feresc să te susţină. Se tem ca nu cumva să le fie cerut şi lor acelaşi lucru.

Am o veste, dacă nu azi, atunci măine, dacă nu mâine, în altă zi … fiecare va fi obligat să facă acelaşi lucru.

Da, nu îi interesează dacă ai acasă un scaner cu care să îţi scanezi actele sau dacă măcar ai habar cum se face o fotocopie în format JPEG (e singurul format acceptat) sau dacă ai habar măcar ce înseamnă asta…  Trebuie să le trimiţi fotocopia actelor.

Dacă te calcă hoţii când nu eşti acasă, dacă îţi este spart contul de la bancă, dacă ţi se umple mailul de publicitate, ori dacă te trezeşti (în cel mai fericit caz) că la cutia poştală primeşti tot felul de broşuri pe care nu le doreşti pentru că cei de la Facebook ţi-au vândut pe sume atractive datele din acte … ghinion … 

Te-ai abţinut şi nu ai protestat la vreme împotriva acestui abuz, taci şi rabdă...

Cum poţi să protestezi?

Nu mai posta câteva zile pe Facebook să li se prăbuşească ratingul şi probabil când vor vedea că le scad încasările din publicitat probabil vor înţelege că ei depin de utilizatorii lor cărora trebuie să le acorde un minim respect. 

PA … mulţam pentru efortul de a fi citit  🙂

*** 

Capturile foto ale formularului

(PRECIZARE: Deoarece este pozibil să nu deschidă la o mărime în care poate fi citit, am pus şi într-o poză tot, dar şi „rupt” în două poze)

Întreg

Formular Facebook

Din două bucăţi

1.

Formular Facebook 1

2

Formular Facebook 2

 

 

 

 1. Anonim
  1 ianuarie 2017 la 17:37

  La multa lume sa intamplat sa ceara actele de identiatate 😦

  • 1 ianuarie 2017 la 18:20

   Este un abuz deoarece nimeni nu le dă dreptul să îi legitimeze pe utilizatori.
   Ei se prevalează de legislația americană. Asta este o minciună sfruntată. Legea la care fac referire acționează DOAR PE TERITORIUL SUA, cel care prezintă actele trebuie să știe cui îi prezintă aceste date de identitate personală, nume,adresă, telefoane, adrese de internet pt. Acele copii ți se cere să le trimiți … undeva .. de fapt, din câte am aflat se depozitează ÎN SERVERELE Facebook de undeva de lângă Washinghton, locație aflată la discreția CIA și FBI. Celui care i se cer actele trebuie să i se aducă la cunoștiință că datele sale personale POT FI ACCESATE DE AUTORITĂȚILE AMERICANE, dar și că în lume sunt multe cazuri în care aceste date au ajuns în baze de date vândute unor firme de publicitate sau unor importante organizații comerciale.
   Asta face, de exemplu, în cazuri fericite, ca persoanele respective să fie urmărite cu mare atenție de computere specializate, să li se vadă preferințele pentru ca apoi să li se ofere anumite servicii și produse, dar și contactele ci diferite persoane. Astfel, de exemplu, o persoană care intră în contact, chiar și întâmplător, ceea ce pe Facebook e mei mult decât probabil, cu persoane care fac sau sunt implicate în acte de terorism să fie automat inserate în listele de suspecți în războiul antitero.
   Cine primește la caseta de mail, p anunțuri publicitare de la firme ale căror siteuri nu le-a accesat și unde nu s-a înscris poate fi sigur de faptul că e într-o astfel de bază de date.
   Alții pot primi de la firewall-ul computerului o atenționare că se încearcă din exterior accesarea computerului, unii chiar văzând că nu mai pot comanda dispozitivul (în acest caz computerul trebuie deconectat, scos din priză, de asemenea trebuie oprit și patatul care asigură accesul pe net, altfel toate datele din computer vor fi externalizate în câteva minute, funcție de viteza admisă de rețea …)
   În cazuri extreme computerul poate fi infectat ajungându-se chiar la arderea hardului… De ce? Pentru că Facebook dorește să devină cel mai mare birou de cadre din lume …

  • 1 ianuarie 2017 la 18:30

   Pe de altă parte, să știi că, chiar dacă ți-ai trecut la adresă și la nume ”anonim”, de fapt ai trimis oricum datele necesare ca să poți fi localizat foarte ușor chiar și cu programe gratuite cu acces liber.
   De exemplu vezi aici: http://www.ipfingerprints.com/, aici: https://www.iplocation.net/, sau aici http://www.ip-tracker.org/locator/ip-lookup.php (Când intri IP-ul tău se postează automat)… Gândește-te că sunt programe gratuite .. dacă astea pot să facă asta, cele profesionale își spun și dacă îți miros picioarele, ca să fiu plastic.

   De ce mai era nevoie de actele de identitate?

 2. din acelasi lot :-)
  26 ianuarie 2017 la 16:18

  din cate am inteles acest lucru se intampla fiindca cineva te-a raportat. cum poti sa vprbesti cu cei de la facebook si sa le ceri sa verifice daca este intemeiata reclamatia impotriva ta si abia apoi sa iti ceara id-ul?

  • 26 ianuarie 2017 la 17:32

   Aia e altă poveste. Atunci când cineva cere asta ți se transmite că cineva, fără a se preciza dorește să afle ceva despre identitatea ta (Numele, adresa, număr de telefon etc. Poți răspunde sau refuza întrebarea.
   Treaba la care mă refer îți blochează contul și ți se spune că în virtutea unei legi AMERICANE (care de fapt nu există deoarece nu a fost votată de Congres deoarece s-a considerat că e un atac la protejarea datelor personale) trebuie să trimiți la o adresă de pe un link, de fapt e adresa a ceva care se numește Echipa Facebook, fotocopiii după DOUĂ ACTE VALABILE.
   Abuzul constă în faptul că este vorba de o entitate despre care nu se știe nimic. Echipa e formată din persoane, cu identități ca oricare.
   În cazul în care datele tale sunt folosite abuziv, de exemplu la crearea de baze de date care apoi sunt vândute pe sume mari unor agenții de publicitate sau altor entități nu poți acționa pe nimeni în judecată.
   Dacă, să zicem, comiți cineștie ce drăcie există o cale legală. Facebook are Adresele IP de unde au fost trimise postările. Adresa IP arată exact contul de pe care a fost trimisă și la cererea poliției poate oferi date despre utilizatorul respectiv. Poliția are dreptul să ceară aceste date DUPĂ CE ARE UN MANDAT DE LA JUDECĂTOR.
   Ceea ce face Facebook e similar cu situația când cineva, pentru că așa îi vine lui pe chelie, te oprește pe stradă și îți cere actele…
   Mai există un abuz.
   Când îți deschizi contul pe Facebook și bifezi acel pătrățel prin care îți asumi că vei respecta Regulamentul în toate prevederile lui, practic semnezi o formă de contract. Facebook se obligă să îți garanteze securitatea contului în virtutea legii protecției corespondenței. Cum ar veni, contul nu îți va fi accesat FĂRĂ ACORDUL TĂU. Îți pot bloca acel cont, dar nu îl pot deschide așa cum nu pot deschide plicul unei scrisori, trecând dincolo de parolă, aceasta având rulul de cheie a unei casete de valori.
   Ei, după ce trimiți acele fotocopii după acte, fără a te întreba dacă ești de acord, numele tău este schimbat, lucru care nu se poate face automat ci doar cu intervenție umană.
   Acea persoană, poate azi lucea la Facebook și mâine poate pleca, Facebook pierzând controlul asupra lui.
   Există persoane care și-au depozitat acolo tot felul de lucruri, adresă personală, date legate de exemplu de conturile de la bancă, informații personale a căror secret e garantat etc. Pentru schimbarea numelui, tehnic vorbind, trebuie să se intre dincolo de parolă.
   Deci, ce mai rămâne din garanția că identitatea îți este protejată? Nimic …
   Accesând contul dincolo de parolă se poate accesa mesageria privată. Aceasta se bucură, legal vorbind, de secretul corespondenței și poate fi accesată DOAR DE AUTORITĂȚI CU MANDAT JUDECĂTORESC.
   Și mai e un aspect, oarecum moral. Cu fiecare clic pe care îl dai pe Facebook, de fapt prestezi pentru această platformă o muncă? Practic le aduci niște puncte de rating care se transformă în bani din publicitate. Moral ar fi ca atunci când pui o întrebare să ți se răspundă nu să ți se trimită un fel de tipizat care în cele mai multe cazuri nu răspunde nelămuririlor tale.
   De exemplu Cine este persoana cu care vorbesc atunci când adresez o întrebare Echipei Facebook? Ceață … Unde are sediul această entitate care îți cere acte valabile? Ceață …

 3. Anonim
  22 februarie 2017 la 21:26

  Cea ce face Facebook-ul este illegal! Bagami-as pula in Facebook-ul masii!

  • 22 februarie 2017 la 22:34

   Hehehe … Foarte tare domeniul de la adresa ta :)))))))))))))))

 4. Pope
  3 iulie 2017 la 22:22

  Dupa cat timp ti-a fost activat contul ?

  • 4 iulie 2017 la 22:30

   La o săptămână după ce am trimis fotocopiile după acte …

 5. Mihai
  10 octombrie 2017 la 22:39

  Globalizarea datelor pe banii nostri
  Sa putem fi spionati platind ca prosti.

  • 12 octombrie 2017 la 18:44

   Globalizarea datelor e un pic cam mult, cred. De mai multe ori s-a auzit de faptul că unii angajați ai Facebook ar întocmi baze de date pe care le-ar vinde pe sume consistente unor provideri de publicitate. a gândește-te, pentru cei din publicitate e aur să aibă niște baze de date cu persoane, locație, interese stabilite de exemplu după comportamentul pe Facebook. Cineva care pune multe link-uri sau poze cu mașini e interesat de mașini, deci țintă a celor care fac publicitate la mașini… Bineînțeles că softurile care stabilesc interesele cuiva fac analize mult mai fine și mai complexe.

 6. Cristina
  11 iunie 2018 la 9:31

  Chiar ma intrebam daca nu mai e nimeni caruia sa i se para de-a dreptul periculoasa chestia asta, ca vad ca toti sunt disperati cum sa-i recunoasca FB la loc si sa nu le inchida conturile, parca sunt dependenti de droguri! Avertismentul SRI, chiar daca e sau nu al SRI nu am verificat, insa este pertinent si chiar real, am citit cazuri care se intampla deja legat de aspectele financiare si probabil nu numai. E trist ca oamenii nu-si dau seama. Poate asa ne dam seama ca e cazul sa nu uitam si „vechile si clasicele” legaturi intre oameni..

  • 11 iunie 2018 la 10:18

   În regulamentul FB se vorbește de faptul că regulamentul este în conformitate cu legislația SUA (Fără a preciza la ce lege se referă, legislația SUA este extrem de stufoasă). În plus, ce relevanță are pentru mine legislația SUA? Eu sunt în România… Faptul că FB are sediul central al Facabook este în SUA la Washinghton pe unde trece întreg traficul unde este filtrat, secțiunile cum e Facebook România acționează în România și trebuie să își acordeze regulamentul cu legislația acestei țări.
   Se cunosc conflictele dinte Facebook și Guvernele anumitor țări (ex. Franța, China etc) deoarece au intrat în conflict cu legislațiile locale.

   Problema e că se pare că regulamentul NU RESPECTĂ NICI LEGISLAȚIA AMERICANĂ.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: