Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Decalogul liberal pentru viitorii candidaţi (Alina Gorghiu) vs colapsul prezis spre care s-ar îndrepta PNL (Adriana Duţulescu)

Decalogul liberal pentru viitorii candidaţi (Alina Gorghiu) vs colapsul prezis spre care s-ar îndrepta PNL (Adriana Duţulescu)

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu

Acum vreo două zile o vedem pe Alina Gorghiu, copreşedinta PNL cum spunea pe la B1TV că partidul le va impune celor care doresc să candideze la alegerile din 2016 un set de criterii de integritate. Zece, un adevărat decalog.

Cică aceste criterii ar fi fost elaborate de Ludovic Orban şi Mihai voicu, sub forma unui decalog. Da, de Oban cel care acum câţiva ani fugea de la locul accidentului şi reapărea după un timp suficient să îli fi ieşit din „instalaţie” vreo doua kile de Fetească Regală şi vreo trei de Busuioacă, şi Voicu, cel care tot cam acum câţiva ani o acuza pe Roberta Anastase de darenţe într-ale numărării voturilor la Legea Pensiilor deşi el personal era unul din cei doi vicepreşedinţi de şedinţă care au efectuat efectiv numărătoarea şi i-au comunicat rezultatul frumoasei pedseliste. 

M-am uitat la Alinuţa mai atent, nu zâmbea şăgalnic a glumă, nu roşea ca omul cânbd scapă o minciună, spunea simplu, rostogolind apetisat ca de obicei „r”-urile că, vor exista 10 condiţii puse liberalilor pentru a putea accede în funcţii:

Conducerea PNL a stabilit care sunt criteriile de integritate pe care partidul le va impune pentru cei care doresc să candideze la alegerile din 2016. Criteriile au fost elaborate de Ludovic Orban şi Mihai voicu, sub forma unui decalog.

Mai precis, vor exista 10 condiţii puse liberalilor pentru a putea accede în funcţii:

 • să nu fi fost informator sau colaborator al Securităţii,
 • să nu fi fost traseist politic,
 • să nu fi fost implicat în scandaluri de nepotism,
 • să nu fi avut contracte cu statul,
 • să nu fi fost vinovat de fals în declaratii,
 • să nu fi fost vinovat pentru conflict de interese,
 • să nu aibă datorii care ar putea provoca presiuni la adresa sa,
 • să nu fi făcut declaraţii discriminatorii,
 • să nu se fi făcut vinovat de forme de plagiat,
 • să nu aibă probleme penale.

Deh, ar fi bune aceste criterii, dar am aşa o senzaţie că sunt mai goale de intenţia de a le aplica chiar decât  promisiunile făcute pedeliştilor când i-au halit de nici „pâs” nu au zis ăia. De exemplu acele promisiuni, pe care liberalii le făceau cu Iohannis în frunte şi care spuneau că premierul era deja bătur în cuie şi se numea Cătălin Predoiu …

Când a venit vremea să îl propună parcă demonstraţiile din Piaţa Universităţii plecate de la protestul legat de incendiul de la „colectiv” parcă i-a electrocutat la creier şi le-a şters informaţia din memorie.

Amicul „Gooogle” mi-a adus întâmplător un articol al Adrianei Duţulescu cea care a lucrat pe la România liberă, apoi  la Cotidianul, de unde a ajuns cu oiştea la Jurnalul Naţional şi la şefia secţiei politice a Antenei 3 prin 2011.

E vorba de un articol publicat de BreakingNews24  la  4 Decembrie, 2015 în care spune că PNL este în buza colapsului, că Flutur, Boagiu, Petrache şi Atanasiu zboară din funcţii, iar Buşoi pierde candidatura …

Deşi pare a fi făcut pentru a avea Gâdea, Badea, Grecu, Stoiceasca şi alţi mâncători de rahat de pe la Antena 3 materie primă pentru un semestru de activitate, zic că trebuie citit pentru că se pare că este unul din puţinele articole comise de în activitatea ei:

Adriana Duţulescu

Adriana Duţulescu

Liberalii sunt în pragul unei implozii, în ultimele zile purtându-se un război surd între diversele grupări conduse de Gorghiu, Atanasiu şi Blaga, pe de o parte, şi cei care şi-au depus candidaturile pentru primăriile din Bucureşti pe de altă parte.

Miercuri, Atanasiu şi Boagiu, cei doi co-preşedinţi de la PNL Bucureşti, au primit sondajul comandat pentru candidaţii de la Capitală. Sondajul a fost plătit de candidaţi, câte 7000 de euro de fiecare filială, ceea ce înseamnă o contribuţie totală de 49 000 de euro. Numai că, deşi l-au plătit, candidaţii nu au avut acces la rezultatele sondajului, acesta rămânând secret la ordinele lui Teodor Atanasiu. Doar pe surse s-au scurs informaţii care spun că Buşoi, candidatul preferat al Alinei Gorghiu pentru Primăria Capitalei, are un scor atât de prost încât nu are nicio şansă să câştige alegerile. Surse din conducerea PNL susţin că Buşoi este depăşit în sondaje de Tăriceanu şi de Ecaterina Andronescu, măsuraţi şi ei la intenţia de vot. Nervoşi, liberalii care au plătit sondajul au făcut scandal şi au obţinut o întâlnire informală cu liderii PNL, care a fost convocată pentru duminică, dar la care vor participa numai candidaţii înscrişi pentru Primăria capitalei, nu şi cei de la sectoare.

Informaţiile obţinute de BreakingNews24 spun că Cristian Buşoi va fi înlocuit din poziţia de candidat validat de conducerea partidului, cel mai probabil cu Cătălin Predoiu, existând însă şi o variantă agreată în anumite cercuri, potrivit căreia ar putea fi trimisă în cursa pentru Capitală chiar Alina Gorghiu, pentru a uşura eliberarea postului de preşedinte al PNL, eventual în perspectiva transferului lui Dacian Cioloş.

Totodată, Cătălin Predoiu ar urma să fie anunţat ca preşedinte al PNL Bucureşti, iar cei doi co-preşedinţi actuali, Teodor Atanasiu şi Anca Boagiu, demişi din funcţii. Acelaşi lucru se va întâmpla cu Gheorghe Flutur şi Marian Petrache, cei doi fiind secretari generali ai partidului. Va exista o singură funcţie de secretar general, care îi va reveni lui Ilie Bolojan, primarul de la Oradea, fost Secretar General al Guvernului în mandatul lui Tăriceanu.

Autor: Adriana Duţulescu

Sursa: BreakingNews24

 1. moshu49
  5 decembrie 2015 la 4:29

  nimicuţa, nimicuţa despre participarea la lovitura de stat din vara lui 2012?
  includ aici şi trădătorii portocalii.
  că atunci să mai văz io cine se mai califică, gloabelor. 😦

  • 5 decembrie 2015 la 20:33

   Lecitina-i scumpă, Moşule …
   Dacă se uita doar de lovitura de stat mai era cum era, dar s-a uitat acea campanie de lămurire a PDL cum că Predoiu va fi premier…
   Că tot se poartă plagiatul, mie astea îmi par plagiate de la Monica Macovei …
   Mă întrebam cum ar fi fost să se aplice aceste criterii la desemnarea catindatului la Preşedinţie …
   Iohannis era în proces în fază termninală pentru incompatibilitate, cercetat pentru modul în care şi-a făcut rost de case. S-a şi dovedit că asta a doua pe care i-au confiscat-o a fost obţinută prin fals în acte şi uz de fals.
   Acum PSD are un motiv supertare pentru suspendarea Preşedintelui.
   Oare de ce nu o cere?
   Eu am o teorie. Indiferent cum o luai, acum, la crearea noului guvern cea mai bună variantă, atât pentru electorat cât şi pentru Preşedinte şi pentru PNL erau alegerile anticipate. (PNL este încă pe un val care scade urât de tot).
   Avem un indiciu… Vasile Dâncu fostul ideolog al PSD plantat ca vice premier. Mai există legături cu PSD, directe sau nu la mai mulţi miniştrii, inclusiv la Premier … Se pune întrebarea… De ce?
   Indiferent cum ai lua-o, orice motivaţie are lacune.. cu excepţia uneia de-a dreptul sinistre…
   Hai să ne amintim ceva. Înainte de europarlamentare Tăriceanu a scăpat porumbelul.
   A spus ceva de genul că dacă USL merge unitar la alegeri va lua mai puţine voturi decât dacă PNL şi PSD merg separat.
   Pe de altă parte, USL nu a fost niciodată desfiinţat legal, Ponta chiar vorbea de USL ca alianţă cu partidul lui Tăriceanu DEŞI ACESTA NU EXISTA DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL.
   Pe de altă parte, PNL, atunci când a „ieşit” din USL (fără a denunţa protocolul de creare a USL) a insistat să păstreze numele renunţând chiar şi la apartenenţa la ALDE (liberalii europeni) şi a trecut pa PPE (De sorgine populară, conservatoare, adică şi-a negat esenla liberală).
   De ce această aberaţie?
   Pentru că astfel protocolul de creare a USL poate funcţiona.
   Unul din punctele de bază fiind „Dacă Preşedintele este de la unul din partide (PSD, PNL), premierul este de la celălalt”.
   Celelalte puncte (desfiinţarea PDL şi scoaterea lui Băsescu în afara jocului politic fiind îndeplinite).

   De ce nu se poate aplica pentru viitoarele alegeri acest set de criterii?
   Pentru că ar trebui înlăturate persoane cu prea mare greutate…
   De exemplu asupra Alinei Gorghiu planează suspiciuni cam ca cele care planează asupra lui Şova…

   Ţesând speculativ mai departe, uite o temă de gândire de genul ce-ar fi dacă:
   Ce-ar fi dacă ar exista o înţelegere prin care Dragnea rămâne pedepsit un an cu suspendare şi nu se atinge nimeni de el legat de dosarul „Tel Drum” (vezi asta http://www.capital.ro/tel-drum-afacerea-despre-care-se-spune-ca-ar-fi-a-lui-dragnea-si-a-dublat-profitul.html ) şi drept recunoştiinţă Iohannis nu este suspendat iar Alina Gorghiu nu este cercetată pentru ceva … de exemplu pentru fals şi uz de fals (vezi aici http://www.ancheteonline.ro/2015/01/alina-gorghiu-pnl-cercetata-penal-pentru-fals-si-uz-de-fals/ ) …

   Scenariu, deh … 🙂
   P.S. Zicea Sfinxul: „Nu cerceta aceste legi, nebun eşti de le-nţelegi”

 1. 10 decembrie 2015 la 21:29

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: