Prima pagină > Nesimțire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Absolut surprinzător, pufoasa Anca Dragu Paliu, ministresa de doi lei de la Finanţe, încă nu şi-a dat demisia … o fi nesimţire?

Absolut surprinzător, pufoasa Anca Dragu Paliu, ministresa de doi lei de la Finanţe, încă nu şi-a dat demisia … o fi nesimţire?

Despre pufoasa Anca Dragu Paliu, ministresa de la Finanţe, mi-aş fi imaginat chiar şi că a fost cândva Miss Anorexia dar aş fi putut crede că e doar o ţoapă care, fericită că se vede la televizor, îşi dă drumu la gură şi vorbeşte ca ţoapa blondă invitată pe post de Andreea Tonciu.

Anca Dragu PaliuAcum ceva vreme o antecesoare a ei, cu …  aprofundate studii pe la Harvard nu avea habar ce-i aia MTO (Medium Term Objectives – Obiectivul bugetar pe Termen Mediu) sau un altul de pe la Transporturi care zicea despre cei plecaţi la muncă în străinătate că nevestele rămase acasă  li se fac curve iar copii golani.

 Ambii au plătit cu funcţia.

Pentru afirmaţia că în ţări BRICS, (care cuprinde Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“, Pufoasa de la Finanţe trebuia să fie deja o amintire …

În discuţia respectivă cu jurnaliştii, Pufoasa de la Finanţe a spus că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, a afirmat ministrul finanţelor, Anca Dragu Palin.

„Pe salariul minim – a declarat Anca Dragu Palin – vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a declarat Dragu vineri seara, context în care a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Deci, cum ar veni, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie deoarece guvernul nu poate face calcului estimativ de impact, astfel că majorarea nu poate fi inclusă în bugetul pe anul viitor. Evident că nici nu se pune problema ca bugetul Preşedinţiei să crească baban cu vreo 40%, iar parlamentarii să îşi tragă maşini noi nouţe.

  „Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată“, a spus Dragu. Ministrul a subliniat că există riscul unui impact asupra economiei „albe-gri-negre“, astfel că POT exista migrări ale angajatorilor către zonele pieţei gri şi negre. Al dracului drob de sare, cums-a căţărat el al dracului pe horn…

„Nu avem un impact direct pe cheltuieli în proiectul de buget (al majorării salariului minim – n.r.), pentru că în zona salariilor bugetarilor, datorită creşterilor aprobate în acest an – sănătate 25%, asistenţă socială 25%, la instituţiile locale 12% şi încă 10% la anul – au acoperit creşterea salariului care de la 1.050 lei la 1.200 lei era de 14% şi, practic, nu mai avem impact direct pe cheltuieli. Iar alte drepturi nu mai sunt legate de salariul minim“, a explicat la rândul său Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, responsabilă de buget.

Stai aşa şi te întrebi cam cine ar trebui să facă acel calcul, sau dacă ar fi chiar atât de complicat să nu îşi mai ia vacanţă de sărbători pentru a se face calcului apoi să se facă o bucurie unor oameni care, din taxele şi impozitele lor îi plătesc ei bunăstarea. A venit de la un venit mai mare? Ce să-i faci? Dacă e blondă, asta e.

Oare ţesutul adipos suplimentar pe care îl poartă după ea Pufoasa de la Finanţe, o fi expresia nesimţirii sau a indolenţei?

Poate ar trebui să îi spună cineva năroadei că pe masa cuiva care câştigă 1050 de lei, 150 de lei în plus sunt extrem de importanţi.

În afară de nesimţirea pe care a trădat-o afirmând ce a afirmat, nărodei ar trebui să îi pună cineva că în Brazilia şi în Rusia salariile minim şi mediu (în contextul în care ce preţurile sunt incomparabil mai mici) sunt :

Brazilia: minim 788 reali, mediu 2200 reali (adică 875 RON, respectiv 2.437 RON), la un șomaj de cca. 7.8%;

Rusia: minim 6000 ruble, mediu 33.000 ruble (359 RON, respectiv 1.978 RON, dar trebuie spus că rubla s-a devalorizat cu peste jumătate de când Putin a invadat Crimeea; înainte de invazie salariul mediu din Rusia echivala cu aproape 4.000 de lei!), la un șomaj de cca. 5,5%;

Cât despre China şi Africa de Sud:

China: minim 2020 yuani, mediu 4700 yuani (1.305 RON, respectiv 3.000 RON; da, ați citit bine, în China salariile au ajuns mai mari decât în România!), la o rată oficială a șomajului de 4%;

Africa de Sud: mediu 16796 ranzi (4.784 RON), cu un șomaj cca. 25%; …

Şi ultima  de pe listă, India, unde salariul mediu e de aprox. 5.850 rupii, adică … 360 de lei, la un șomaj de cca. 5%, dar în India vorbim de preţuri care în Europa par nişte glume.

Cine este de fapt Anca Dragu Paliu?

Anca Dana Dragu Paliu pe numele ei întreg, pusă  de premierul Dacian Cioloş ca ministresă a Finanţelor, şi-a început cariera la BNR şi a continuat ca economist la biroul local al Fondului Monetar Internaţional timp de 11 ani, până la începutul anului 2013, când a fost recrutată de Comisia Europeană.

Este în vârstă de 42 de ani şi  a început să lucreze, după terminarea în 1996 a Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice la Banca Naţională a României, unde a petrecut cinci ani ca economist, între 1996 şi 2001, la Direcţia de Refinanţare şi Operaţii de Piaţă şi Direcţia de Reglementare.

Ulterior, a continuat lucrat ca economist în cadrul Biroului Regional pentru România şi Bulgaria al FMI, din septembrie 2001 şi până în ianuarie 2013.

În această perioadă, Anca Dragu Paliu a participat la toate întâlnirile delegaţiilor FMI  cu autorităţile române, de la reprezentanţii Guvernului până la alte structuri ale statului, organizaţii patronale şi diverse asociaţii.

Ea face parte, începând cu anul 2008, din Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

La începutul anului 2013, Dragu a fost recrutată de Comisia Europeană, unde lucrează ca analist economic în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe.

Şi-a completat studiile  de economie internaţională la The George Washington University, în perioada 1999-2000, apoi cu un masterat de doi ani în Politici Publice şi Integrare Europeană în cadrul SNSPA Bucureşti (2005-2007).

De asemenea Anca Dana Dragu Paliu are un doctorat în economie la ASE, teza de doctorat având tema „Stabilitatea monedei, rezultantă a evoluţiei economiei naţionale”.

Din păcate, pe la şcolile pe scaunele cărora şi-a frecat abundentele buci, nu se învaţă ce-s alea onoare şi bunsimţ … altfel acum deja avea demisia aprobată.

Asta nu înseamnă însă că Premierul Cioloş nu ar putea să îi tradă un picior de să se ducă rostogolingu-se, pufoasă cum este nu ar putea să cadă.

De la Preşedintele Iohannis nu ai ce să ceri de vreme ce nu demult s-a dovedit că falsul în acte publice era una din preocupările sale în timp ce alţi profesori pentru a putea tri dădeau meditaţii până tâmpeau…

P.S.1 Oare cu doi lei Pufoasa de la Finanţe şi-o putea oxigena podoaba capilară şi şi-o putea rotunji şi mai tare abundentele buci?

P.S.2 Totuşi, poate cineva din apropierea Pufoasei de la Finanţe va avea demnitatea să îi dea o foaie de hârtie pe care aceasta să scrie:

Demisie

Subsemnata Dragu Paliu Anca Dana,  … ş.a.m.d.

 1. tepes
  25 ianuarie 2016 la 0:25

  Doamna Anca vrea ca in Romania sa se muncească pe 2lei ca așa vrea sa se adune bani la buget ,adică nu vrea sa se adune bani,vrea o tara pustie ca tot tinereți si cei buni de munca sa părăsească urgent Romania ca taxele ,pensile speciale fonduri pentru construirea templului masonic,si sălățile parlamentarilor vor fi plătite integral de UE iar daca nu vor atunci va achita ISIS,NATO,africani,talibani jidanii,si daca nici ăștia nu vor tot or vinde cite o bucata de tara si tot vor avea bani la buget ,ca fabricile le au distrus industria la fel ,nu au trebuit ca alcaica so bombardeze ca cu legi contra poporului romanțau făcuți praf ca nu a rămas nimic ca din Hiroshima si Nagasaki.Nici o problema ca problema fabricilor a fost exterminarea cu fondurile de alocații se va rezolva cu ajutorul Bavernet Norvegia si ați scăpat si de copii așa scurt .Cc daca ieftiniți munca nu are cum sa crească pensia si cu Codex Alimentarius mai se vor curata si bătrîni.Ca așa de bine au mers finanțele ca ați fost șefa laBNR,un succes spre faliment.Este un batrin proverb Omu prost si vaca slaba niciodată nu se întreabă.Ar fi bine sa faceți reclama la oglasi_nekretinine,alis_veris evleri,imobiliare srbija,Turcia etcca daca vinde Omu apartamentului din Timișoara poate sa cumpere inBeograd sau daca vinde in București reușește sa cumpere ceva in Istanbul ca taxele ori cum sint mai mici.Cu experienta dumneavoastra ajungem sa muncim 3 oameni la zi pe o pîine ,si sa raminem datori,ca de-aia sa sculat Hitler sa facă dreptate ca sărăcia era tot mai apăsătoare ca atunci cînd muncești mult pe puțul atunci faci ceva .Atunci vor fi bande de golani ce vor ataca pe bogătași,ca munca mai nu mai rentează.Eu recit sa muncesc pe puțil ,mai bine stau ,beau din cerșit,ziua dorm si lucru noaptea ca atunci am spor,si cine il mînca pielea si ma oprește din lucru il masezbine cu țeava mai bine ca 100000 thailandeze pina l duce popa .,iar daca are un pic de credință in Dumnezeu atunci nu da ochii cu mine.Mustafa Kemal axis sa nu lucri pe puțul mai degrabă furi ca păcatul a muncii gratis sau pe puțil ii mai mare recit furtu cârcel de sus vede ca nu ai ce minca

  • 25 ianuarie 2016 la 19:33

   Ma’am Paliu, ca şi mult prea mulţi politicieni sau nu din cei care au guvernat ţara asta au câteva mari păcate.
   Între acestea:
   – ei sunt incapabili, intelectual vorbind să facă o corespondenţă între ceea ce văd ei la nivel statistic, teoretic şi urmările din viaţa reală.
   – nu au capacitatea de a înţelege cu adevărat că ceea ce fac ei la nivel teoretic trebuie să se aplice nu unor oameni statistici ci unora reali (dacă 5% din oameni trăiesc foarte bine, 45% acceptabil, 20% sufucient cât să nu fie muritori de foame nu mai contează ceilalţi 30% care nu ştiu ce vor mânca mâine). Afirmaţia aceea că românii au uitat cum se munceşte pe 2 lei nu o aplică atunci când vine la obligaţia acestora de a splăti axe din care o elită restrânsă îşi poate satisface ambiţiile arogante.
   – ei nu sunt capabili să înţeleagă cât dispreţ este în pretenţia de a se plăti taxe şi impozite de nivel european din un venit similar zonei sudamericane, de exemplu.
   – Prin acea afirmaţie a lu’ ma’am Paliu arată că e incapabilă să înţeleagă că fiecare acţiune a ei are efect direct asupra multor oameni care au elementar vorbind dreptul de a trăi omeneşte. Probabil când pleacă de la serviciu nu înţelege că ceea ce vede pe geamul maşinii sunt oameni cărpra li se aplică munca ei…
   – Un alt limbric plin de sine cerea ca cei care nu au venit să plătească taxa la sănătate… automat el îi considera pe acei oameni infractori evazionişti. Plătind orice taxă dacă nu ai un venit declarat înseamnă că ai produs cumva acei bani …evident ilegal fiind nefiscalizaţi…

   P.S. Ceea ce vedem este urmarea nesancţionării de electorat a lui Ion Iliescu pentru aşazisa democraţie originală. Noi aveam nevoie de o democraţie cu reguli verificate pe care le puteam lua, copia şi aplica … Democraţia lui „merge şi aşa” ne-a adus aici … Dacă acum e cum e, sunt oripilat de ceea ce se profilează pe viitor. Şi nu e abureală … Neprimirea în Spaţiul Schengen are dedesubt lucruri pe care, dacă le-ar şti şi înţelege „turma” s-ar spânzura…
   Criteriile de performanţă pe care le avem îi face pe cei de la Bruxelles să se oripileze şi să se amuze în acelaşi timp…
   După 25 de ani de democraţie, la noi Economia continuădevină dijn ce în ce mai pirpirie…
   Pe mine mă îngrozeşte când văd că se iau în calcule de prognoză financiară banii câştigaţi de cei polecaţi la muncă în străinătate, cei mai mulţi plătiţi cu salariul minim… mă îngrozeşte când văd în 2016 cât de mult contează în performanţele ţării dacă Dumnezeu a dat un an bun sau unul prost.
   Mă uimeşte să văd că nimeni nu protestează când i se pretinde acel rahat de rovinietă când pentru drepătul de a folosi derumurile i s-a luat cu vârf şi îndesat bani în taxele din benzină, ba mai mult, când trebuie să plătească şi o taxă de pod pentru a putea trece deşi podul face parte dintr-un drum pentru care a plătit taxă în benzină şi când a achitat rovinieta.
   Mă uimeşte când la spital, deşi ai plătit asigurare medicală ţi se mai cere şi o contribuţie (în afară de sfânta şpagă). Când nimeni nu protestează dacă i se cer taxe ca în vest la salarii ca la noi …
   Mă uimesc multe …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: