Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Deşi electoratul român este majoritar de dreapta, clasa politică este handicapată în zona de dreapta

Deşi electoratul român este majoritar de dreapta, clasa politică este handicapată în zona de dreapta

 • Partidele mici vor rămâne îngheţate în proiect din cauză că îşi direcţionează energiile spre nesfârşitele restructurari şi resetări interne.
 • Partidele mari, stângistul PSD şi centru-stângistul PNL vor continua să îşi extindă şi să îşi securizeze dominaţia asupra arenei politice.
 • Handicapul pe zona de dreapta a clasei politice se va accentua.

Rezulatul? Absenteismul la urne va creşte şi nu din cauza dezinteresului ci pentru că tot mai mulţi se vor simţi nereprezentaţi. Nimeni nu poate fi acuzat că refuză să aleagă între glonţ şi cianură. Moartea tot moarte e. Unii ar prefera, poate, o bere,  o prăjitură şi o viaţă, mai apoi …

Clasa politică ar trebui să înţeleagă că ea reprezintă tot mai puţin poporul. Şi, poate, într-o zi, poporul suveran va înţelege că e suvern şi  va da o nouă   lege a lustraţiei, care  ar putea fi scrisă cu sânge şi nu va mai putea fi interpretată după bunul plac între adoptarea unei noi pensii speciale  personale şi un nou privilegiu pentru sine.

Atunci, clasei politice, s-ar putea să nu îi mai placă deloc. Dacă nu va înţelege atâta lucru înseamnă că îşi va merita soarta.

 

Va promit ... jos

Venit dintr-o epocă unde partidul unic era o realitate de necontestat de care nu se putea trece, imediat după aveau toate culorile spectrului politic. Practic găseai partide de orice înclinare ţi-ai fi putut imagina, de multe ori, la  ieslea cu o doctrină politică hrăninduse mai multe deodată.

S-a considerat că e necesară o clarificare a acelei viermuieli, şi s-a introdus un prag electoral eliminându-se astfel multe partide.

Dintr-un fel de  inerţie dată de proasta înţelegere a rostului doctrinelor politice s-a mers mai departe încercându-se a se ajunge la o formă de bipolarism stânga-dreapta pe care s-au mai atârnat şi nişte cerceluşi etnici. Dacă bipolarizarea s-ar face prin crearea unei mari alianţe de stânga şi a uneia de dreapta ar mai fi cum ar mai fi. A considera însă că un partid social democrat reprezintă stânga şi că unul liberal reprezintă dreapta este cam ca şi cum ai spune că arătătorul reprezintă mâna stângă şi inelerul aceleiaşi mâini reprezintă dreapta.

Că PSD şi PNL fac asta nu e de mirare, orice partid tinde să ocupe cât mai mult din arena politică; presa obedienta le susţine şi astfel că avem o clasă politică handicapată grav pe zona de stânga. Neacordarea din partea presei a importanţei cuvenite zonei de dreapta a clasei politice (liberalismul e o doctrină de centru-stânga, motiv pentru care PSD şi PNL par atât de compatibile) se intră într-un creac vicios. Nepromovate partidele de dreapta devin tot mai pirpirii, fiind pirpirii presa nu simte motice să îi promoveze.

Partidele mici duc mai mult o viaţă boemă şi par a nu mai fi concinse nici ele de importanţa demersului lor politic, cam ca un jucător de fotbal care, fiind tot timpul rezervă nu se mai antrenează conştiincios piersând astfel şansa de a mai fi vreodată băgat în terent.

Partidele mici există totuşi, chiar dacă sunt anemice rău. Aceste partide sunt fie nişte balama care se lipesc de unul sau altul din grei pentru a asigura o majoritate guvernamentală, astfel viaţa lor fiind asigurată din şantajarea celor mari. Aceasta fiind singura raţiune de a exista a unor partide ca  PC, UDMR, UNPR sau chiar ALDE. Partide ca NR şi FC (Noua Românie şi Forţa Civică) fiind deja uitate. Cealaltă categorie de partide mici, Partidul Mişcarea Populară şi M10-le Monicăi Macovei sau noile Iniţiativa România ori Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

Din păcate pentru ele şi pentru România,  aceste partide nu reuşesc să impună nişte pesonalităţi şi nici să penetreze spre electoratul de dreapta cu un mesaj pertinent şi credibil. Motivul e simplu, electoratul de dreapta nu e ca cel de stânga care,  atunci când trece caravana electorală,  se prezintă la marginea drumului cu sacoşa pentru a-şi putea căra acasă spaga pe care o primeşte înainte de alegeri urând a o plăti printre înjutături apoi până la următoarele alegeri.

Electoratul de dreapta a investit încredere şi aşteptă răsplata prin comportamentul transparect al celor pe care i-a votat. Odată ce aceştia încep să fie mai nteresaţi doar de bunăstarea personală, de indemnizaţii, pensii şi privilegii mai bine prefă ca la alegeri să dea cu tifla decât să e mai deranjeze. „Nu merită să mă duc la vot – îşi zice – tot nişte penali sau în cârdăşie cu penalii sunt şi ăşta.

Astfel că,  partide ca PMP, M10, Iniţiativa România sau Uniunea Salvaţi Bucureştiul, par nişte construcţii anemice care nu prezintă şanse care să te facă optimist, nu forţa de a  produce mutaţiile spectaculoase şi necesare în conştiinţa publică, dar nici să influenţeze în vreun fel jocul partidelor mari.

Aceste formaţiuni politice de mică anvergură sunt fie aşchii desprinse din partidele mai mari fie nişte aglomerări materiale în jurul unor personalităţi şi au ca nucleu dur electoratul acelor personalităţi. Aceste partide sunt prea mici pentru a răzbate singure, prea specifice şi căpoase pentru a încerca să coaguleze creând o forţă reală.

Vedem clar că personajul zero al acestor aglomerări sunt Traian Băsescu, Monica Macovei, Mihai Răzvan Ungureanu (acum revemit la SIE), ori Călin Popescu Tăriceanu care şi-a construit ALDE ca pe un  fel de extensie agresivă a PSD.

A mai încercat să creeze o formaţiune politică şi  Mircea Geoană care, împreună cu Vanghelie, par a fi un fel de Don Quijote si al său paj  Sancho Panza în luptă cu morile de vânt. De vreme ce ei doresc de fapt să impună un partid care e un fel de PSD minor şi de mâna a doua care se bazează pe nemulţumiţii in electoratul PSD

Cât despre Nicuşor Dan cu a lui Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) acesta nu pare un partid care să vizeze întreaga ţară, părând mai repede un fel de ONG interesat doar de administrarea Capitalei. USB nu are cum să pretindă mai mult decât lipirea de un partid mare ca organizaţie locală pentru a sfârşi prin a fi absorbit.

Cât timp contextul le permite partidelor mici să  şantajeze, totul e OK pentru ele. Când, însă, şantajul nu poate să le ajute, eforturile lor par nişte zbateri inutile deoarece mesajul lor nu pare a putea penetra spre electorat iar personajele impuse nu sunt destul de credibile.

Poate că mesajul acestor partide nu convinge deoarece ele au un comportament de societate cu răspundere limitată  sau organizaţie nonguvernamentală. Un fel de organizaţie care nu dă socoteală nimănui, nu îşi asumă răspunderi decât faţă de interesul personal al membrilor şi conducătorilor.

Este cumva paradoxal faptul că deşi aceste partide au un nucleu de omeni deocamdată „curaţi”, cu CV-uri remarcabile, de bună credinţă,   fără încurcături cu legea din aceştia nu reuşesc să facă să  răsară şi să strălucească politicieni cu greutate având în vedere prăpădul făcut de DNA în clasa politică.

Cumva ciudat, aceste partide par a-şi consuma toată energia pe găsirea unei formule structurale interne cât mai aproape de perfecţiune, această luptă internă de idei făcându-i să pară sleiţi cu bateriile descărcate de epuizantele discuţii din şedinţele interne, părând incapabili să genereze acţiuni externe semnificative. Problema este că parcă au dezvoltat un fel de autism, pur şi simplu neânţelegând că rostul lor nu e acela de a exista ci acela de a şi intra în confruntări politice de substanţă. Întotdeauna scot ca justificare  blocajul media şi lipsa resurselor materiale.

Când cineva le propune ca, pentru a atrage atenţia, să facă diferite acţiuni nu foarte importante în sine cum ar fi oferirea unei ciorbe calde unor amărâţi, mici acţiuni caritabile, vopsitul copacilor şi strânsul gunoiului dintr-un parc, sau alte acţiuni simple care pot oferi vizibilitate, inplicit apoi posibilitatea de a ajunge să îşi poată plasa mesajul politic în mici comunităţi ori în media.

Dacă aceste acţiuni sunt acţiuni pozitive care pot produce efecte doar combinate şi repetate cu persuasiune, mai există şi variante  care, deşi nu sunt tocmai morale ( cui îi pasă de morală  când e vorba de politică?), ar putea provoca o serie de scandaluri mai mari ori mai mici care, mai târziu când s-ar discuta de acestea ar putea avea o strategie de „lipire a afişelor” cu mesajul lor. În fond, scandalurile dacă nu au efecte dramatice se uită sau rămân nişte cancanuri amuzante. Nici vorbă…  comunicatorii acestor partide cu demnitatea celui rupt în fund zice că ei nu sunt ca ceilalţi, nişte politruci şi  în permanenţă afişează o  rezistenţă faţă de „politică” … „politica e o mizerie, noi nu ne murdărim” – spun. Eventualul dialog politic cu alte organizaţii politice, personalităţi politice sau construirea de alianţe, li se pare că este o lipsă de consecvenţă un fel de prostituţie politică. Fiecare considerând el este pur şi neprihănit şi rămâne aşa curat ca lacrima, neîntinat, dacă nu se „înbârligă cu alţii”.

Dacă unii au totuşi tentative de a intra în contact cu alţii  vor fi instant  taxaţi  de radicali drept „păcătoşi”, cei pragmatici vor fi ameninţaţi cu excomunicarea politică. Şi uite aşa partidele mici îşi consumă bateriile zbătându-se oala lor etanşă, în atmosfera rarefiată de principii date de imponderabilitatea politicii teoretice imposibile şi improbabile a fi extrapolate în viaţa reală.

Traian Băsescu de exemplu, deşi a revenit în politică declarând că vrea să creeze un partid de forţă se pare că a ales o paradigmă exact opusă celei care s-ar impune. Pentru a reuşi să impună PMP ca partid de forţă el trebuie să fie Băsescu din PMP” şi nu „PMP-ul lui Băsescu”.

El pare mai repede să încerce să îşi susţină mandatele prezidanţiale decât să fie interesat de promovarea partidului, iar când comunicatorii partidului iasă în public aceştia încearcă doar să explice ori să argumenteze cam ce a vrut să spună Băsescu în loc să ecplice viziunea partidului.

Pe de altă parte, Băsescu încearcă să îşi transfere discursul spre nişa naţionalistă rămasă neocupată după dispariţia lui Vadim şi a PPM încercând să atragă acest electorat, lucru care poate ineficientiza  efectul din alte nişe politice pe care le domina lejer. Această schizofrenie politică o putem vedea sub difderite forme şi la alte partide mici care reuşesc singure să îşi blocheze ascensiunea.

Profitând de această ţictită schizofrenie politică a munipartidelor, partidele mari nici nu nu trebuie să facă mari eforturi pentru a le elimina de pe scenă. O fac ele singure căutând parcă să devină cât maio antipatice.

Dacă totuşi partidele mari nu le pot elimina pe cele mici, le folosesc drept ciomege parlamentare.

 Dealtfel,  PNL-ului se pare că i-a cam trecut enervare faţă de C.P.T  în ceea ce priveşte ALDE-ul tăricenesc şi prin vocea Alinei Gorghiu, face frumos anunţând absolut halucinant o posibilă alianţă cu balamaua politică  ALDE.

 Cum Tăriceanu a pierdut  suportul lui  Ponta pare a reuşi tot mai greu să îşi şteargă balele la gândul că deşi nu îl mai botează nici dracu el va continua să deţină funcţii grele, menţinându-sa astfel în zona activă, de forţă a politicii deşi argumentul pe care se bazează este că el e dispus ca orice curvă să se culce cu cel care dă mai.

E tare trist că în România s-a pierdut momentul esenţial pentru reformarea Sistemului prin resetarea clasei politice imediat după tragedia de la Clubul Colectiv. Atunci părea că ceea ce se numeşte „cultura protestului” a reînviat. Era momentul buba era coaptă, presiunea din boiler părea că atinsese nişte cote critice şi mai urma doar dă se apese pe declanşator.Acesta se numea alegeri anticipate. Mingea era la Preşedinte şi trebia doar să desemneze ca premier pe cineva inacceptabil pentru majoritatea politicinilor.

Nu a făcut-o, a ales o soluţie mai proasă poate decât choar soluţia desemnării unui premier politic ridicând astfel orice presiune de pe clasa politică, scuipând pur şi simplu pe efirturile, cam dezlânate ce-i drept, ale celor care au reuşit să deturneze menifestaţia pornită ca protest împotriva vinovaţilor în protest antiguvernamenta ca reacţie a opiniei publice.

Timpul fiind foarte scurt, de data aceasta Piaţa Universităţii fiind încă în perioada semihaotică,  nu a reuşit să ajungă la maturitate şi la o cristalizare politică, şi să dea o formaţiune politică destul de puternică pentru ca atunci când ă cu pumnul să bage boul la conservă. Era momentul în care potenţialităţile date de scârba declarată a elctoratului faţă de politicieni să fie valorificate inteligent. Tentativele unor partide mici de a valorifica Piaţa s-au locit de un refuz categoric din cauză că simpla tentativă de intrare acolo ca într-un loc unde le-a fost întinsă masa a fostinterpretată drept oportunism de cea mai joasă speţă. Ba mai mult, electoratul deşi scârbit continuă să spună că votează partidele mari şi compromise decât să îşi irosească votul pe partide mici ipocrite  şi impotente.

Se pare că s-a încercat reeditarea scenariului care a adus în final la putere … binomul Emil Constantinescu – CDR (Convenţia Democrată). Dar, cum de data aceasta electoratul de dreapta era deja trecut odată, prin acea experienţă reamente traumatizantă, nu a mai pus botul. Promisiunile care priveau o lege a lustraţiei, o întărire reală a justiţiei, intensificarea luptei anticorupţie, eliminarea aspectelor comunistoide moştenite şi devenite germeni ai reţelei mafiote cu extensii spre politic şi economic, etc au rămas la stadiul de promisiuni şi acelea mai întâi estompate apoi uitate de-a dreptul. Ipocrizia şi oportunismul politicienilor făcând să fie necesară înlocuirea lor cu sânge proaspăt.

2016 se anunţă a fi un an deosebit de greu pntru partidele mici mai ales că cele două partide mari PNL şi PSD, sunt tot mai determinate să îşi securizeze ocuparea întregii arene politice, practic acţionând ca la un ordin venit underground, neobservat de neavizaţi.

 Dacă te îndepărtezi ca de un tablou pentru a vedea ansamblul, se pare că avem de-a face cu recrearea fostului USL într-un fel de NeoUSL contolat din zone de putere transpartinice cu puternice extensii în economic. Efectul principal al încremenirii în proiect a partidelor mici, coroborată cu  rămânerea ca singurele partide care contează cu adevărat a PSD-ului de stânga şi a PNL-ului de centru stânga, va duce la acentuarea handicapului zonei de dreapta al clasei politice.

La rândul său va avea de suferit electoratul de dreapta care se va simţi nereprezentat, lucru care se va vedea în absenteismul de la urne.

Deşi se va spune că doar cei care votează contează, treaba nu va sta aşa. Cei care nu se vor prezenta nu o vor face dintr-un dezinteres manifest ci pentru că oferta politică nu îi va privi. Nimeni nu poate fi acuzat că refuză să aleagă între glonţ şi cianură. Moartea tot moarte e. Unii ar prefera, poate, o bere,  o prăjitură şi o viaţă, mai apoi …

Faptul că la electotarul românesc are, per total, centrul de greutate situat undeva în zona de dreapta se vede la turul doi al alegerilor Prezidenţiale. Fie că a votat pentru candidatul de drepta, fie că a votat doar împotriva candidatului de stânga, cu excepţia lui Ion Iliscu toţi candidaţii de stânga au pierdut când s-a tras linia. Cred că asta ar trebui să pună pternic peg gâdiri clasa politică ce nu ezită să spună că ea reprezintă interesul electoratului.

Poate că într-o zi electoratul se va enerva şi va demonstra singur care e interesul lui şi atunci va înţelege şi clasa politică … doar că pentru ea va fi prea târziu şi nu va mai putea ieşi din coşul de gunoi al Istoriei.

Ba şi mai  mult, poate că electoratul va adopta, peste capul clasei, politice o lege a lustraţiei în care se va specifica explicit ca cei care au făcut până acum politică să nu mai aibă ce căuta în funcţii alese trebuind să îşi caute un serviciu. Sau poate o altă ţară după ce vor plăti toţi, fără excepţie, cu ani grei de puşcărie faptul că după un sfert de veac de libertate şi democraţie România arată cum arată.

 Legea Lustraţiei ar putea fi scrisă cu sânge şi nu va mai putea fi interpretară după bunul plac între adoptarea unei noi pensii personale şi un nou privilegiu pentru sine.

Atunci, clasei politice s-ar putea să nu îi mai placă deloc. Dacă nu va înţelege atâta lucru înseamnă că îşi va marita soarta.

 1. 5 februarie 2016 la 18:02

  F. S. N … PDSR … PSD … ACEIASI “ MIZERIE “ !
  CA SI OPOZITIA PARLAMENTARA ACTUALA P.N.L. (PNL+PDL) – SOLUTIE “ LUSTRATIA ELECTORALA “

  DUPA 2012, A VENIT 2015, CU O NOUA ATITUDINE ANTIDEMOCRATICA, … cat timp credeti dvs. ca MARII , nostrii prieteni U.E. si N.A.T.O. … vor “ ACCEPTA SI SUBVENTIONA … ACESTE HOTII SI TRADARI … amanunte in http://www.barbu-florea.ablog.ro

  DUPA 25 de ani de “ ASA ZISA DEMOCRATIE “ , CARE A FOST o “ DEMOCRATIE “ impusa, datorita “ INTERESULUI MARELUI MONOPOL CAPITALIST, care devenise in anii 1985 – 1989 – MONOPOLIST – de STAT si MONDIAL, cu TENDINTA OBLIGATORIE DE “ GLOBALIZARE “ SI ACAPARARE DE PIETE, pentru a evita O “ CRIZA DE SUPRAPRODUCTIE “, care ar fi “ FALIMENTAT ECONOMIA MONDIALA CAPITALISTA , datorita LIPSEI PIETELOR DE DESFACERE SI VANZARE, SI A CONCURENTEI “ NELOAIALE, DAR PATRIOTICE “ a ECONOMIILOR SUBDEZVOLTATE din ESTUL EUROPEI si nu numai. CRIZA care a generat anterioarele “ DOUA RAZBOAIE MOMDIALE “ … , ASTFEL, ESTUL EUROPEI , mai putin RUSIA , a acceptat, SATUI DE SCLAVIA SOVIETICA, cu GRADE DIFERITE DE NEGOCIERE, …. ACEASTA SCHIMBARE “ PASNICA “ , CU GRAD MARE DE RISC COMERCIAL SI DE CONCURENTA, PE PIATA LIBERA, IMPUSA (monopol) DAR ABSOLUT NECESARA.
  AICI A INTERVENIT “” TRADAREA DE NEAM SI DE PATRIE , MANA IN MANA CU SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE s.a. “” … din partea “ EMANATILOR (revolutiei) , ALESILOR SI NUMITILOR LOR, din ROMANIA, prin TRAFICUL DE INFLUIENTA TRADATOR, departe de SEPARAREA PUTERILOR IN STATUL DEMOCRAT “ …. Si astfel “ AVUTIA NATIONALA A INTREGULUI POPOR ROMAN “ a trecut in mana “ STATULUI MAFIOT “ si apoi in manaa STRAINILOR si AUTOHTONILOR “ hrapareti, care, pentru scop, au dat SPAGI SI COMISIOANE , care la un loc cu PRETUL “ OFICIAL “ , al obiectivului, ERA “ mult sub valoarea ACTUALA a OBIECTULUI VANZARII sau PRIVATIZARII “ .
  ASTFEL s-a ales praful de “ AVUTIA NATIONALA A INTREGULUI POPOR, AU DISPARUT LOCURILE DE MUNCA, deoarece “ INVESTITORII “ aceia “ STRAINI “ …. asa de cautati de “ CLASA POLITICA MAFIOATA “ (interesat), la fel ca si “ ROMANI MIZERABILI, CARE AU CUMPARAT DE LA F.P.S. intreprinderi, fabrici, banci, IAS-uri si CAP-uri s.a. “ PENTRU A LE DISTRUGE, NU PENTRU A LE DZVOLTA “ conform CONTRACTULUI INITIAL DE PRIVATIZARE , care “ LASA LA DISPOZITIA INTREPRINZATORULUI 50 % DIN VALOAREA INTREPRINDERII – PENTRU DEZVOLTARE “.
  IAR ACUM, IATA UNDE AM AJUNS :
  – am devenit o “ COLONIE “ CA TARA SI CA POPULATIE – “ sclavagismul modern “
  – ce nu au reusit “ NEMTII “ prin cele doua “ RAZBOAIE MONDIALE “ au reusit in 1989, dar nu singuri , prin SPAGI SI COMISIOANE date “ TRADATORILOR “ de neam si de patrie , din Romania si nu numai .
  – NU MAI AVEM : industrie, agricultura, exploatari de resurse minerale, banci romanesi, sanatate, invatamant si cercetare performante …. DAR AVEM minciuna, coruptie, mafia, traffic de influienta, mita, mita politica, prosteala, analfabetism, lipsa de bun simt si de patriotism, credinta s.a.

  BUNA SEARA !
  IMI ESE RUSINE CA M-AM NASCUT si TRAIESC, IN “ ACEASTA ROMANIE “, definita prin : CORUPTIE, TRADARE, SUBMINAREA ECONOMIEI NARTIONALE, TRAFIC DE INFLUIENTA ORDINAR si MAFIOT s.m.a. … care au adus ROMANIA in situatia de“ METASTAZA “.
  LEGEA IN ROMANIA , contrar CONSTITUTIEI ROMANIEI , nu mai este “ EGALA PENTRU TOTI CETATENII EI “, este PARTINICA, COMPLICE CU INFRACTORII POLITICI SI ACOLITII LOR …………………. DOVADA “ EVENIMENTELE GENERATE DE D.N.A. “ in ultimii ani , sub presiunea “ marilor CLUBURI DEMOCRATICE LA CARE ROMANIA A ADERAT U.E. si N.A.T.O. “.
  EXEMPLE DE TRADATORI …. “ TOTI POLITICIENII ROMANI SI ACOLITII LOR DIN ULTIMII 25 DE ANI, CARE AU OCUPAT – FUNCTII DIVERSE IN AUTORITATILE CENTRALE SI LOCALE din ROMANIA “ ….. ( nu pot sa nu nominalizez pe “ victor viorel ponta, Iliescu, roman, basescu “) … si alianta lui de MAFIOTI, CARE NU SUNT NUMAI DE LA PUTERE …. SUNT SI DIN OPOZITIE , care, sunt LA FEL DE PENALI CA SI fratii lor PSD-isti si LE PLACE dezordinea si apa tulbure, PENTRU CA SA L-I SE PIARDA URMA de FURAT si TRADAT.
  ORDINE IN ROMANIA 2015, NU SE VA FACE, DECAT PRIN “” ALEGERI ANTICIPATE PARLAMENTARERE “”, CU BAZA “” LUSTRATIA ELECTORALA “” , alesilor si numitilor lor din ultimii 25 de ani “” aici PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS , poate cnform CONSTITUTIEI sa “ INITIEZE REFERENDUM NATIONAL pentru : 1 – ALEGERI ANTICIPATE PARLAMENTARE SI NU NUMAI cu LUSTRATIE ELECTORALA pentru “ TOTI ALESII SI NUMITII LOR “ din ultimii 25 de ani , 2 – INSTAURAREA unui nou system ( democratic spre ideal) “ MERITOCRATISMUL “ cu o noua ordine “ MERITOCRATIA “ …. “” SI ”” REINTRODUCEREA IN CODUL PENAL A “” PEDEPSEI CU MOARTEA “” , PENTRU ABATERILE GRAVE DE MAI SUS SI MULTE ALTELE, DE LA “ AUTORITATILE CENTRALE SI LOCALE … PANA LA MAFIA LOCALA, INTERLOPI SI TALHARII, CRIMINALI ORDINARI “ .
  BARBU FLOREA
  P.S. – ACUM PENTRU CA MAI TARZIU ….. VA FI PREA TARZIU !
  STRADA TREBUIE SA CEARA :
  – 1 – 300 DE PARLAMENTARI, – NU – 580 , SAU MAI MULTI.
  – 2 – ALEGERI UNINOMINALE, la toate SCRUTINURILE : locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale si “ toate “ IN DOUA TURURI DE SCRUTIN “ .
  – 3 – LEGIFERAREA “” LUSTRATIEI ELECTORALE “” … pentru “ ALESII PENALI “ si “ COMPLICII LOR DIRECTI “ din ultimii 26 de ani ( coplici directi = alesii si numitii lor din Autoritatile Publice din ultimii 26 de ani, complici indirecti = noi Romannii din tara si din diaspora, prin NEPASAREA NOASTRA). Este vorba de “” Reactualizarea “” PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA – punctual 8 – referitor la LUSTRATIE .
  – 4 – ELIMINAREA PRAGULUI ELECTORAL – pentru a asigura accesul partidelor mici si necorupte.
  – 5 – ELIMINAREA SEMNATURILOR NECESARE PENTRU A CANDIDA “” INDEPENDENT “” ( cine are cu ce cumpara, castiga, CHIAR DACA NU IL DUCE CAPUL DECAT LA furt, coruptie, subminarea ec. Nat. tradare, talhrie, traffic de influienta … s.a.) … ADEVARATII CETATENI “” ONESTI “” ai ROMANIEI, nu isi pot permita aceste CHELTUIELI,… pentru ca apoi sa se lupte cu “” PORCII IN BALTA LOR NOROIOASA “”.

  AL DVS. NEICA NIMENI ….. barbuflorea
  BLOG http://www.barbu-florea.ablog.ro
  EMAIL barbu.florea1952@yahoo.com
  TELEFON 0723911380

  • 5 februarie 2016 la 19:59

   Salut. Bun venit pe Românica blues (cel puțin sunb această identitate de logare)
   Neplăcerea de a fi reţinut un articol la moderare nu este o formă de cenzură sau una de parenoia. Este urmare a setării ca orice articol postat de un utilizator să fie reţinută la moderare până există o postare trimisă de acel utilizator sunb acea identitate (username, mail adress) aprobată.

   Legat de adresa blocului. Vezi că se întâmplă ceva. Accesarea lincului nu duce la bolgul propriuzis ci la o pagină care pare pagina de logare pe platforma care găzduieşte blogul.
   Nu ştiu sigur, dar e posibil ca fie platforma fie o anumită zonă a ei să permită doar accesul celor care au un cont acolo, fie setările blogului să îl facă accesibil celor care au cont acolo. Dacă e aşa, pentru lărgirea accesibilităţii trebuie umblat la setări şi selectată opţiunea de liber acces.

 2. 5 februarie 2016 la 18:05

  SCRISOARE DESCHISA
  CATRE
  TOATE PARTIDELE POLITICE DE LA PUTERE SI OPOZITIE
  ( FOSTE SI ACTUALE )

  ALEGERI PARLAMENTARE – ANTICIPATE SAU LA TERMEN 2016 – URGENTA SI UN NOU INCEPUT
  ROMANII AU VOTAT “ STOP SI DE LA CAPAT “
  Cu ocazia Alegerilor Prezidentiale din 2014, majoritatea Romanilor, printr-un exces de vointa, desnadejde si speranta, au votat “ SCHIMBAREA SPRE ONOUA ORDINE CU ADEVARAT DEMOCRATA, NU CLEPTOCRATA “, adica au “ LUSTRAT “ pe toti ceilalti prezidentiabili, cu staf politic si parlamentar si au ignorant celelalte candidaturi noi, neinsemnate sau compromise, alegand un candidat “ UNIC “ prin caracter, conduita morala, sociala si familiara, nationalitate, prezenta si prestanta, prestatie anterioara excelenta ca primar in orasul Sibiu si mai inainte ca cetatean Roman, profesor s.a. .
  Acum Romania are intradevar un presedinte “ conform constitutiei “, nu agent KGB , NOMENCLATURIST SI TRADATOR, nu incompetent, fricos, fara coloana vertebrala si viziune, dar nici JUCATOR, CORUPT si DIABOLIC IN RAUL NEAMULUI si al TARII, numai ca acest PRESEDINTE, daruit de Dumnezeu, spre izbavirea neamului Romanesc, cu atributiile constitutionale, minime, oferite de Republica Parlamentara, are nevoie de un Parlament curat, care sa voteze un Guvern curat, competent si performant.
  DAR – CE NE FACEM – Romania se confrunta acum “ CU O GRAVA CRIZA PENALA “ in randul alesilor si numitilor lor din TOATE AUTORITATILE PUBLICE , de la Parlament pana la Primarii, varfurile, liderii si acolitii lor din Partidele Politice, care au fost sau sunt la putere ori in opozitie IN TOATE COMBINATIILE POSIBILE, pana acum, NU MAI POT ASIGURA PRESEDINTELUI ROMANIEI CLAUS IOHANNIS, PARLAMENTUL SI GUVERNUL, CORESPUNZATOARE CALIBRULUI SAU, pentru ca ACESTIA, pentru activitatea din ultimii 25 de ani de CLEPTOCRATIE, au fost, sunt sau vor fi, in marea lor majoritate CONDAMNATI pentru activitati penale, abuz, trafic de influienta, coruptie, mita, mita politica, mita electorala s.a. , sau cel putin, unii dintre ei, putini, pentru complicitate, la situatia dezastroasa actuala, a Romaniei si a poporului Roman.
  Rezolvarea acestei “ PROBLEME “ , cu caracter vital si necesar, se poate realiza prin :
  – 1 – SCHIMBARE DE SISTEM – adica trecerea la o noua ordine MERITOCRATIEA si la un nou sistem MERITOCRATISMUL, cum le-a numit domnul Laurentiu Primo in cartile lui, care ar insemna, o adevarata societate democratica, spre democratia ideala, NUMAI CA in aceste conditii Romania, pe langa PROBLEMELE DE IMPLEMENTARE – acum – ar mai avea o problema de DISONANTA CU SISTEMUL (politic, economic, financiar si social) EUROPEAN SI EUROATLANTIC, cluburi in care ROMANIA A INTRAT NEGOCIIND IN GENUNCHI, cu mari sacrificii, mari tradari si subminari a economiei nationale, din partea ALESILOR SI NUMITII LOR in ultimii 25 de ani, din AUTORITATILE PUBLICE ROMANESTI. Aici trebuie sa spunem LUCRURILOR PE NUME si anume: ca nimic nu a fost intamplator, CAPITALISMUL MONDIAL s-a aflat si se afla in CRIZA DE SUPRAPRODUCTIE, la care s-a adaugat din 1967 incoa, asa cum a sesizat marele economist Roman ANGHEL RUGINA si pe BILL CLINTON la primul mandat de Presedinte, o mare CRIZA FINANCIAR MONETARA, datorata SPECULATIILOR FINANCIARE, care s-a manifestat prin CRIZA MONDIALA din jurul anilor 2010, cand nu s-au facut reforme adevarate pentru redresare, ci numai COSMETIZARI FINANCIARE, prin interventii ale statelor capitaliste dezvoltate in capitalul bancilor, inpovarand si mai mult, viata maselor largi de cetateni ai planetei si de aici NECESITATEA DE EXTINDERE A PIETEI CAPITALISTE, in EUROPA DE EST si IN ALTE ZONE ALE LUMII, pasnic sau cu intrigi si chiar cu razboi.
  – 2 – LUSTRATIE ELECTORALA – ( un pas intermediar spre meritocratie si meritocratism ) adica ce nu s-a facut dupa REVOLUTIA CONFISCATA din 1989 si anume “ PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA – punctual 8 “ , sa facem ACUM prin amendarea Legii Electorale cu “ LUSTRATIA FOSTILOR ALESI SI NUMITII LOR “ din toate PARTIDELE POLITICE si INDEPENDENTI, pentru o perioada de trei mandate ( 12 ani ). DAR – acest MIRACOL nu se poate realiza PASNIC, decat printr-o VOINTA POLITICA, a noului PARTID LIBERAL care pana acum, cel putin, sa declarat fidel noului Presedinte CLAUS IOHANNIS, si care intr-o astfel de initiativa ar avea SPRIJIN POPULAR MAJORITAR, din tara si din diaspora emigrarii, … dar timpul a demonstrat, ca NOUL PRESEDINTE, daca “ RESPECTA CE A PROMIS “ ….NU MAI ARE NICI UN SPRIJIN POLITIC, IN MAFIA POLITICA ACTUALA . ESTE NEVOIE DE O “” moua ordine si un nou system “” , dar aceste “ PRESIUNI POPULARE “ si elaborarea “ noii Legii Electorale “ … NU VA FI USOARA, doar daca “” TOATE PARTIDELE POLITICE ACTUALE “” isi vor “ ASUMA LUSTRATIA ELECTORALA “ realizand “ LUSTRATIA DE PARTID “ si astfel dupa Alegerile Parlamentare vom avea la putere “ O ALIANTA SAU UN PARTID – LUSTRATE “ si vis-à-vis o opozitie “ LUSTRATA “, care vor constituii “ O DEMOCRATIE , DEPARTE DE ACTUALA CLEPTOCRATIE “, data fiind experienta anteriorilor, finantarea partidelor politice de cartre stat si retrictiile de cotizare si sprijin al partidelor politice legifelate prin noua Lege Electorala.
  INTREBARE ????
  Este in stare noul PARTID NATIONAL LIBERAL , SAU MAJORITATEA PARTIDELOR, ce s-au perindat si PRADAT ROMANIA – timp de 25 de ani, sa faca acest “ PAS MARET, PATRIOTIC – INAPOI “, pentru ca oricum “ MAJORITATEA ACESTOR LIDERI – MAI DEVREME SAU MAI TARZIU “ vor fi arestati, condamnati si scosi din politica, pentru ca sunt “ VICTIME ALE SISTEMULUI CLEPTOCRATIC CORUPT SI TRADATOR “ la care au fost – vrand, nevrand – FAPTASI sau COMPLICI, iar in conditiile ACCEPTARII SI PROMOVARII LUSTRATIEI si noii LEGI ELECTORALE, vor dovedi ca au ONOARE si vor da INSTUMENTELE NECESARE , noului Presedinte ales, cu o majoritate zdrobitoare CLAUS IOHANNIS sa-si realizeze “ POLITICA MERITOCRATA “ , (prezentata in cartea “” PAS CU PAS “” ) …., situatie care ar spala de pacate, pe liderii si numitii lor, din TOATE Partide Politice Romanesti.
  Aceasta “ LUSTRATIE ELECTORALA “ politica, generalizata si la Alegerile Locale si Europarlamentare, va genera , imediat dupa investirea noului Parlment si a noului Guvern “ LUSTRATIA ADMINISTRATIVA “, care va elimina “ MANA MOARTA “ despre care am scris anterior in “ SCRISOAREA DESCHISA “ adresata Presedintelui Romaniei, care a generat si intretinut, continuu, in ultimii 25 de ani, in Autoritatile Publice, coruptia, traficul de influienta, mita, mita politica, mita electorala, comisioanele, diverse inginerii financiare s.a., a ALESILOR si NUMITILOR LOR, indifferent de CULOAREA POLITICA. Pentru ca datorita “ SISEMULUI CLEPTOCRATIC “ toti alesii si numitii lor, care ajungeau in Autoritatile Publice, aveau si au in spate OBLIGATII, fata de cotizanti, sponsori, datorii reale generate de alegeri , dorinte de pricopseala in mandatul respectiv, alaturi de cotizatiile substantiale fata de partid si multe altele.

  Cu ocazia “” INVIERII, DOMNULUII NOSTRU ISUS HRISTOS “”, urez tuturor ALESILOR SI NUMITILOR LOR, in situatia de mai sus si nu numai, SARBATORI FERICITE, MULTA LUMINA, PATRIOTISM si CURAJ, pentru REALIZAREA “ PASULUI INAPOI “ , prima conditie PASNICA, ce va ajuta implementarea “”” LUSTRATIEI ELECTORALE “”” , bazata pe o noua LEGE ELECTORALA.

  Cu speranta si credinta !
  Barbu Florea

 3. 5 februarie 2016 la 18:08

  ” PROSTITI – pe principiul – DA SEFU ! “
  SAU
  “” REVOLUTIE ADEVARATA = 2015 = “”
  Mitingurile din ultimile doua zile – 3,4 noiembrie 2015, au fost “ pasnice, civilizate si mai ales in prima zi “ punctual si la subiect “, vizand “ dmisiile: primului ministru Victor Ponta, vicepremierului Gabriel Oprea si primarului sect. 4 Piedone. Sector 4 unde a avut loc datorita “ CORUPTIEI DIN AUTORITATILE PUBLICE “, IN “ incendiu tragic “, cvare a curmat vietile a 32 de tineri si a ranit grav peste 100 de alti tineri, la un spectacol din “ CLUBUL MORTII “ numit COLECTIV, neautorizat si in functiune “ pe propria raspundere, a patronilor si sub PROTECTIA AUTORITATILOR CORUPTE.
  A doua zii mitingul revolutionar a continuat si continua, cu toate ca “ cele trei revendicari initiale, au fost indeplinite, cu o revendicare “ MAI PUTIN PUNCTUALA SI LA SUBIECT “, SITUATIE CARE AR PUTEA LASA LOC DE PERVERSIUNE AUTORITATILOR PUNLICE , ACTUALE, CORUPTE si anume “ ELIMINAREA TRANSPARTINICA, DE LA CONDUCEREA TARII A POLITICIENILOR CORUPTI, VINOVATI DE STAREA ROMANIEI DUPA 26 DE ANI DE CLEPTOCRATIE “. Rezolvarea aceste-I “ CERERI – NECESARA SI OBIECTIVA “, poate fi dusa in “ DERIZORIU “ , daca nu se “ ACTIONEAZA ASUPRA SISTEMULUI CLEPTOCRAT “, asa cum nu s-a “ ACTIONAT ASUPRA SISTEMULUI COMUNIST DUPA 1989, prin PROCLAMATIA DE LA TIMISOARA – PUNCTUL 8, datorita “ MINERIADELOR “ dirijate de “ ILIESCU SI A LUI BANDA DE TRADATORI “.
  Pentru a se actiona asupra sistemului, este necesara “ LUSTRATIA ELECTORALA “ prin legiferare de urgent, pentru “ ELIMINAREA DIN COMPETITIA ELECTORALA A TUTUROR ALESILOR SI NUMITILOR LOR DIN ULTIMII 26 DE ANI, vinovati de situatia grea a Romaniei si poporului Roman, fiind MAJORITAR CORUPTI, TRADATORI, LIPSITI DE PATRIOTISM SI BUN SIMT ROMANESC (de ce toti, pentru ca nici unul nu s-a dat demisia, ci toti au fost COMPLICI SAU FAPTASI). Astfel LA ALEGERILE VIITOARE VOR CANDIDA : esalonul II – marginalizat din toate partidele politice actuale, candidati din partidele noi – curate, independenti – curati ….. NUMAI ASA SE VA PUTEA TRECE la “ O NOUA ORDINE si UN NOU SISTEM “ – DREPTE, MERITORII si de BUN SIMT, care ar asigura trecerea de la “ ACTUALA CLEPTOCRATIE la MERITOCRATIE “.
  ATENTIE :
  Societatea Civila si Reprezentanti din strada, vor fi chemati de Presedintele Claus Iohannis, la Cotroceni, pentru CONSULTARI, DACA reprezentantii “ NU VOR MERGE CU UN PLAN BAZAT PE LUSTRATIE ELECTORALA “ … vor fi “ IMBROBODITI “ , iar noi TOTI “” VOM FI PROSTITI pe principiul (umilitor) = DA SEFU ! “”.

  SUNT MANDRU, VAZAND CA PATRIOTISMUL, SOLIDARITATEA, CREDINTA IN DREPTATE, BUN SIMT SI IN DUMNEZEU …. NU AU FOST UCISE , DE ULTIMII “ ALTI 26 DE ANI DE TRISTA AMINTIRE !

  Cu stima si urari de bine !
  Barbu Florea

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: