Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Alinuţa a hotărât … nu vrea concubinaj cu PSD

Alinuţa a hotărât … nu vrea concubinaj cu PSD

Întrebată fiind la RFI dacă exclude o alianţă PNL-PSD după alegerile parlamentare, copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că exclude o formulă de guvernare cu socialo-democraţii după alegerile parlamentare din 2016 deoarece trecutele coabitări cu PSD au fost nocive şi România are nevoie de o guvernare liberală de dreapta.

alina gorghiu

Alina Gorghiu

 „Partidul Naţional Liberal se află în Opoziţie faţă de PSD, asta este certitudine. Eu ştiu că există anumite teorii, care sunt neconforme cu realitatea, că am putea să facem înţelegeri, s-au vehiculat asemenea teme. Eu exclud o formulă de experienţă comună stânga-dreapta din 2016, exclud categoric o astfel de posibilitate. Cred că experienţa Guvernului de stânga-dreapta din 2009, dacă nu mă înşel şi alianţa politică USL au demonstrat un lucru foarte cert, că o coabitare cu PSD-ul este nocivă”, a declarat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai precizat că liberalii trebuie să câştige alegerile la un scor care să le asigure o guvernare liberală, de dreapta.

„Sunt absolut convinsă că România are nevoie de o guvernare liberală, o guvernare de dreapta, curajoasă, reformistă, cu o viziune potrivită timpurilor pe care le trăim. Va trebui să ne gândim foarte clar cum să câştigăm alegerile parlamentare şi cum să le câştigăm foarte bine, astfel încât să putem să guvernăm într-o formulă care exclude PSD-ul şi lucrul acesta va deveni realitate” – a mai spus Gorghiu.

Interesant, dar de neînţeles cum o fi oare guvernarea de care vorbeşte … liberală sau de dreapta? Pentru că liberalismul e o doctrină de centru stânga. Cine ştie, poate până atunci îi va spune şi dumneaei ce partid conduce.

Legat de necolaborarea cu PSD, poate că îşi va aminti cam ce spunea liberalii la vremea când era premier Călin Popescu Tăriceanu şi se jurau că ei nu colaborează cu PSD dar, din cauza celor vreo 17% pe care le avea PNL, în scimbul unei susţineri tacite în Parlament, PNL executa îndată şi cu exactitate orice se hotăra în Şoseaua Kiseleff… sau şi mai rău, pe la Grivco.

A obţine un scor care să le primită o guvernare pur liberală, PNL trebuie să obţină un minim de 50% la viitoarele alegeri parlamentare. Deh, pasărea Mihai Viteazu…

După cum am văzut că a jucat Preşedintele Iohannis după muzica de la PSD, tare mă tem ca nu cumva să vedem şi după alegeri un guvern „tehnocrat” care va cam executa programul PSD …

E drept că se spune că PSD e gata bătut (bun banc 😀 ), dar de la a se spune şi până la a se face e un drum lung.

Cu un comportament leşinat ca al PNL nu prea se ajunge la 50%.

Interesant este că, deşi declară că până acum că o coabitarea (eu aş fi zis concubinaj) cu PSD-ul este nocivă, nici un liberal nu a ieşit să îşi pună cenuşă în cap şi să îşi ceară scuze pentru modul în care PNL a umblat tot cu fustele în cap în faţa PSD şi a PC …

Deh, politicăraie …

 1. moshu49
  7 ianuarie 2016 la 5:05

  „Noi avem ca scop lupta împotriva corupţiei, iar orice formulă guvernamentală care include PSD face imposibilă această luptă.” – C.A.C. Popescu-Tăriceanu, Discursul de învestitură ca PM, 28 dec 2004.
  nu’i așa că a mai rulat filmul ăsta?
  deci sictir pufos și să vă voteze mama, Dumnezeu s’o hodinească! 😦

  • 7 ianuarie 2016 la 15:11

   Exact de la ideea asta am plecat.
   Mă gândeam că Alinuţa ar trebui să ia lecitină că prea e uitucă de la o vreme în loc să ia anticoncepţionale ca să îi crească sfârcurile …
   Poate le confundă …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: