Prima pagină > Pamflet > GIGI BECALI ESTE PE CALE SĂ DEVINĂ UNUL DIN MARII SCRIITORI AI LUMII

GIGI BECALI ESTE PE CALE SĂ DEVINĂ UNUL DIN MARII SCRIITORI AI LUMII

Gigi Becali, om prevăzător, în vederea viitoarelor eliberări din puşcărie a început de pe acum să îşi scrie cărţie necesare.

Carte, Gigi  Becali

Prima carte scrisă de Gigi Becali numindu-se „OIERII MACHIDONI – de la Mioriţa lu’ Alexandru Machedon la Becali”.

Coperta cărţii este deja tipărită urmând a se tipări şi restul când se va  vedea care profesor universitar doctor va fi nearestat la vremea când va fi nevoie să se folosească lucrarea.

Cartea se dovedeşte a fi o adevărată epopee a oieritului, a neamului machedonesc şi a familiei Becali. O carte cum nu s-a mai văzut care ar putea să îi aducă titlul de doftor al Universităţii Harvard şi alt Bisericii Ortodoxe Greceşti precum şi înscrierea direct în clasa a doua la Şcoala Generală de la Vadul Oii.

Cartea urmează a fi tipărită pe hârtie foarte subţire şi absorbantă de orez pentru ca, după citire filele fale să poată fi folosite ca hârtie igienică şi foiţă de ţigară.

Din prefaţa cărţii, semnată deocamdată de autor, cităm:

„ Machidonii ierea un neam atât de mare că de la iei şi-a luat Alexandru numele de Alexandru Machidon, şi Becali ierea famelia cea mai vitează şi mai de renume din neamul  machidonesc.

Famelia Becali ierea creştină încă de dinainte să se inventeze Creştinismul şi avea o oaie care se chema Mioriţa şi pe care a dat-o lui Alexandru Machidon în semn de preţuire că ierea viteaz, iar iel a iubit-o atât de mult că s-a supărat soldaţii că pe iei nu-i mai iubea piedosnic comandatul suprem.”

Cartea face ca unele mituri să se zdruncine din temelii. De exemplu poezia populară Mioriţa dovedindu-se a fi un fals incalificabil.

Mioriţa nu a fost oaia unui cioban de rând cu tocmai oaia pe l-a făcut pe marele  Alexandru să îşi ia şi numele Machedon în semn de recunoştinţă. Această oaie i-a fost donată de familia Becali în semn de respect pentru vitejia lui.

Mioriţa era o oaie extrem de deşteaptă şi de frumoasă că marele conducător a iubit-o atât de mult încât încât a renunţat la iubirea piedosnică faţă de soldaţi, lucru care a stârnit mari nemulţumiri  în rândul acestora şi a generat o răscoală soldată cu 10.000 de morţi.

Tot din cartea lui Gigi Becali mai aflăm şi multe tehnologii de prelucrare a lânii şi a laptelui şi modul în care mieii machidonilor reuşeau întotdeauna să fie cei mai frumoşi  din târguri.

„Şi cum – scrie Gigi Becali în cartea lui – neamul machidonesc ierea neam de oameni viteji, când se făcea război iei de ducea la luptă loând cu iei berbecii cei mai de seamă din turmele lor. Înainte de a pleca îl desemna pe cel mai vârttos de putirinţă şi îl numea cioban şef şi berbec de montă.

Aşa se face că la târguri mieii machidonilor irea cei mai căutaţi pentru că irea cei mai frumoşi.

Eu, ca păstrătoriu cu mare credinţă a obiceiurilor strămoşeşti, l-am numit pe finul Borcea drept cioban şi berbec la cele 30 de oi pe care le ţin acasă.

Nu mă refer la lotul Stelei că Borcea e dinamovist. Acolo a fost pe post de berbec Meme Stoica până l-au pus la popreală şi pe jucători la post cu abstinenţă.

Oile de acasă, inclusiv nevastă-mea şi fetele sufere tare mult de când a fost arestat Cristi…

Dacă nevastă-mea şi fetele pot înţelege şi se pot descurca altfel, oile săracile nu pot înţelege de ce dragul lor Cristi nu le mai vizitează ca să le trateze de nevroze….”

Deja se pare că secţia de istorie a Universităţii Harvard şi Biserica Ortodoxă Greacă au început să se intereseze care sunt procedurile de acordare a titlului de doftor iar Şcoala Generală de la Vadul Oii a trimis o ofertă scrisă de a-l înscrie pe Gigi Becali direct în clasa a doua.

Surse din apropierea lui Gigi Becali spun că deja marele literat are în proiect şi alte lucrări cam la fel de monumentale care vor constituii repere în literatura ştiinţifică românească.

Cităm doar câteva din titlurile respective.

„Teoria fuziunii la rece a căcărezelor”,

„Legea hazardului în cazul împerecherii dintre oi ciobani şi măgari”,

„Imunitatea caprelor la farmecele berbecilor şi a dinamoviştilor”,

„Soluţii pentru încreţirea părului oilor noatine şi a încârligării coarnelor berbecilor”,

„Teoria relativităţii generalizate aplicată transformării laptelui în brânză”,

„Particula neutrino şi putenţa berbecuţilor de un an”.

Surse din imediata apropiere a lui Gigi Becali spun  că acesta se gândeşte să scrie 120 de cărţi, astfel încât să aibă asiguraţi zece ani de puşcărie anulată.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: