Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Şi dacă Liviu Dragnea împinge PSD la boicotarea alegrilor locale asigurându-se astfel că scapă de puşcărie?

Şi dacă Liviu Dragnea împinge PSD la boicotarea alegrilor locale asigurându-se astfel că scapă de puşcărie?

ÎN LOC DE MOTTO, O TEMĂ DE GÂNDIRE:

Ce-ar fi dacă Liviu Dragnea împinge PSD spre boicotarea alegerilor locale?

De ce ar face-o? Nu ştiu … de exemplu ca… un domn Cineva să îi fi propus acest troc? Cine ar avea interes şi destulă putere pentru asta? ( trăiţi dom Preşedinte, să n-am parte de domnişo*ica Go*ghiu dacă m-am gândit la dumneavoastră)

Ce farmece o avea Liviu Dragnea de are încă suportul PSD deşi e cu un picor la bulău? Cine i-o fi tot amânând procesle?

Ce farmece o avea Liviu Dragnea de are încă suportul PSD deşi e cu un picior la bulău? Cine i-o fi tot amânând procesle?

Liviu Dragnea, declarând la Antena3 că „Dacă se continuă acest demers de modificare a legislației electorale PSD poate merge până la boicotarea alegerilor”, stârnid furtunoase discuţii trase de păr pentru a se mai face un strop de rating, a reuşit să devină mai ridicol decât Victor Ponta chiar.

Dragnea făcea referire la faptul că PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională (CCR) pentru ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate asupra Legii 115/2015 care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin,  după cum a anunţat copreşedintele liberal Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă, cu privire la scrisoarea deschisă transmisă de liberali Avocatului Poporului, „Este un document de poziţie a PNL cu privire la necesitatea revenirii alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar duce la corectarea erorii în privinţa standardului minim de legitimitate şi reprezentativitate pe care trebuie să-l îndeplinească alegerile”.

Această declaraţie a lui Dragnea, oricât de ridicolă ar părea la prima vedere, o avea oare vreo legătură cu faptul  că procesul lui se tot amână cum numai procesele lui Dan Voiculescu şi a lui Klaus Iohannis se amânau?

Ar fi interesant de aflat de ce Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  pentru 29 februarie (adică peste o lună), dezbaterile în dosarul „Referendumul”, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare.

Era pentru a doua oară când acest dosar se amână pentru că unul dintre judecătorii completului a lipsit, deoarece are probleme de sănătate.

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată cu apel, Dragnea fiind trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. 

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale. 

În acest sens, conform procurorilor, Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot. 

„Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar şi de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 şi 13 iulie 2012, destinate organizaţiilor judeţene de partid, respectiv preşedinţilor şi directorilor de campanie, dar şi primarilor din ţară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obţinerea participării la vot a alegătorilor, în proporţie de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) şi, de asemenea, să propună prefecţilor înfiinţarea de secţii de votare în staţiunile turistice, care nu sunt ele însele unităţi administrativ-teritoriale”, arăta  DNA. 

Ceea ce uimeşte legat de Liviu Dragnea este că deşi este un penal cu un picior în puşcărie, susţinerea lui din partea PSD este neştirbită.

Ce farmece o avea omul ăsta? 

Sau o fi vorba de altceva? De exemnplu de faptul că PSD este o organizaţie chiar ai penală decât pare la prima vedere, toţi penalii simţindu-se mai în siguranţă dacă au în frunte pe unu mai penal decât ei?

Mă gândesc la o temă de gândire … 

Ce-ar fi dacă suntem martorii unui troc?

Să îi fi spus cineva lui Dragnea: „Bă, ia fă tu ceva ca PSd să nu se prezinte la alegerile locale şi scapi de puşcărie”? 

Şi dacă o fi aşa, oare cine ar avea interesul şi puterea să facă asta?

P.S. OOPS … ‘trăiţi dom Preşedinte … jur că eu nu m-am gândit la dumneavoastrăcând am scris asta …

 1. 30 Ianuarie 2016 la 12:04

  … Ce farmece o avea?
  Cred ca trebuia sa-l arati cu spatele si in detaliu!

  • 30 Ianuarie 2016 la 18:09

   Din spate ar putea să i se vadă coada și să-l confunde lumea cu Patriarhul Daniel.

 2. moshu49
  1 Februarie 2016 la 1:53

  vrăjeală, e pentru uz intern de la un pușcăriaș, anteniștii să pună botu’.
  cum se va rezolva atunci cu „transhumanţa” indusă de Ordonanţa 55/2014 care permitea migraţia aleşilor locali, declarată neconstituţională ulterior și blocată în parlamentul antiromânesc?
  își bate joc de aleşii locali? s-a fript!
  al dracu’ stat de drept cu democratura lui originală! 😦

  • 1 Februarie 2016 la 22:39

   Eu un teatru cam de acelaşi prost gust ca şi cererea PNL care, în numele democraţiei, cere revenirea la uninominalul în două tururi la primari fără a pomeni nimic de alegerile parlamentare … acolo e buba …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: