Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Alinuţa Go’ghiu, precum Iohannis, preferă America în loc să se ducă în ţară acolo unde ar trebui să fie

Alinuţa Go’ghiu, precum Iohannis, preferă America în loc să se ducă în ţară acolo unde ar trebui să fie

Alina Gorghiu, Klaus Iohannis, Ludovic Orban
Ieri, 31 Ianuarue 2016, copreşedinta PNL, Alina Gorgiu, posta pe contul său de Facebook:

Despre coaliția împotriva electoratului, care începe să se prefigureze.

Votul într-un singur tur favorizează partidele mari precum PNL și PSD și le defavorizează pe celelalte. Este de neînțeles de ce ALDE şi UNPR, profund dezavantajate de acest sistem de vot, preferă să rămână captive intereselor electorale ale PSD. Ori suferă de sindromul Stockholm și nu se pot elibera, ori colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică. Susținerea votului în două tururi ar fi fost o bună oportunitate pentru a arăta că au coloană vertebrală. Mă îndoiesc că o vor face. Este, până la urmă, dreptul lor de a rămâne, până la eșecul electoral, PSD 2 și PSD 3.

La rândul său, PSD deja pierde mai mult prin menținerea votului într-un singur tur, decât prin schimbarea sistemului de alegere a primarilor. La fel ca în multe alte cazuri, PSD tratează electoratul drept dușman iar acest lucru i-a fost fatal de fiecare dată.

P.S. Boicotarea alegerilor locale de către PSD, în cazul revenirii la votul în două tururi, e o afirmație pentru consum extern, pentru socialiștii europeni. Nu poate fi luată în serios iar primii care n-o iau în serios sunt chiar primarii PSD.

Sursa: Contul de Facebook al Alinei Gorgiu

Aparent, postarea Alinuţei arată bine, scris corect, cursiv, oarecum logic. Zic oarecum pentru că dacă ai trăit toată viaţa în Republica Congelată Antarctica printre pinguini şi asi venit în   vacanţă în România după ultima ploaie  ar putea să pară în regulă.

Ma’am Go’ghiu, pare fie să fi renunţat la lecitina cotidiană, fie să se fi gândit doar cât de frumos va fi în SUA când se va fotografia cu Obama, fie doreşte cu orice preţ să fie dată afară din PNL.

Aflăm că votul uninominal într-un singur tur ajantajează PNL şi PSD şi nu înţelege de ce ALDE şi UNPR, profund  de acest tip de vot sunt totuşi de acord cu el. Cică probabil aceştia ar părea a suferi de Sindromul Stokholm.

Dacă stăm bine să ne gândim, vorbind de primari, PNL nu e deloc avantajat, cam peste tot PSD îi depăşeşte cu un pic, în medie cu vreo 5%, ALDE şi UNPR în schimb nu ar avea nici o şansă, nicăieri nici dacă la socoteală li s-ar înmulţi cu zece voturile. Aceste partide pot exista doar așa cum exista Paridul Conservator, ca satelit al PSD …

Pe de altă parte, Alinuţa se dovedeşte a fi o discriminatoare la adresa ungurilor. 

Aceştia sunt net avantajaţi de votul într-un singur tur oriunde populaţia maghiară depăşeşte 30% … În primul tur ceilalţi s-ar împărţi .. abia în turul doi populaţia de etnie română s-ar coaliza împotriva UDMR.

Ipocrizia fâşneţei doamne Go’ghiu (de când s-a măritat nu-i mai putem spune domnişorică) se relevă când, deşi consideră că la locale nu e corect votul uninominal într-un tur, nu pomuneşte nimic despre faptul că aceeaşi porcărie se întâmplă şi la alegerile parlamentare…

Votul uninominal într-un tur, cu compensare  şi  votul pe listă de partid sunt tipuri de vot care pun o pauză democraţiei şi principiului majorităţii, unul din principiile findamentale a acesteia.

Peste tot unde cineva câştigă dar nu trece de 50% va avea voturi pro mai puţine decât voturi contra… Toţi cei ce nu votează cu cineva, votează împotriva lui.

Turul doi având rolul de a se vedea câţi au mai puţini votanţi împotrivă.

De asemenea, o ordinărie de care … uită Alina Go’ghiu este aceea că existenţa unui prag electoral îngreunează curăţarea clasei politice şi apariţia de noi formaţiuni politice, mai ales că, pe la televiziunile noastre, precum şi la tratamentul în campaniile electorale, partidele nonparlamentare sunt tratate extrem de discriminatoriu.

E greu ca un partid nou să treacă de la înfiinţare de 5%, mai ales că presa nu le promovează deloc.

Acesta este şi motivul pentru care în România clasa politică s-a „tras” spre stânga… (PSD – stânga, PNL – centru stânga) … pe dreapta nişte partide care, pe lângă că sunt mititele mai au şi pumbul „granzilor” înfiundat în cavitatea bucală…

Trebuie remarcat încă ceva …

PNL are şefa pe care şi-o merită … E normal să se fi dus mai bine în America să se tragă în poză cu Obama taman când era cu negocierea tipului de vot.

În fond, ştia că ceea ce spunea ea sunt doar vorbe goale, o poză cu Obama, însă e ceva de arătat nepoţilor, nu ?

Bravo Alinuţa, văz că îl copiezi pe nenetu Iohannis … că şi el, când era nevoie să se ducă la cea mai importantă şedinţă a CSM să îşi prelungească vacanţa …

D-aia te-o fi iubind Sfântul Klaus atât de mult … 

:::::::::::::::::::::::::

O mică referire la ce s-a întâmplat azi.

Văd multă uimire a faptului că Premierul nu a acceptat propunerea PNL…

Asta e absolut haios… Cum dracu să te miri? Păi nu la votarea guvernului Cioloşi nu i-a pus Dragea în vedere că dacă nu respectă linia PSD poate să îşi facă bagajele? I-a zis… Ce puea să facă? Dacă PSD a zis că trebuie uninominal într-un tur, un tur e …

PA

Alina Gorghiu - Postare

 1. moshu49
  2 februarie 2016 la 2:23

  la cîtă ipocrizie se revarsă, io atît am de zis:
  cîinele (CĂ CĂțeaua sună urît și pare un apropo) moare de drum lung şi prostul de grija altuia! 😦

  • 2 februarie 2016 la 10:53

   Moșule, eu pe Alina Gorghiu o urmăresc demult. Ea nu are structural formație de lider, dar ar fi perfectă ca vice. Când un lider dă cu pumnul în masă trebuie să înghețe rahatul în cei prezenți. Dacă dă ea teamă mi-e că îşi rupe gheruţele şi trebuie să îşi schimbe pamperşii. Nu pentru că este femeie ci pentru că aşa de ea.
   Legat de ipocrizie, acest PNL debordează de asta.
   Atâta timp cât nu îşi pun cenuşă în cap pentru că s-au prostituat alături de PSD nu sunt decât nişte curve care s-au dus la mănăstire spunând că sunt sfinte fecioare reuşind să stârnească cel mult ilaritate dacă nu scârbă.
   Chiar Alina Gorgiu, pentru că e vedeta subiectului, când a fost pusă ca şefă la PNL, nici nu s-au terminat ecourile uimirii că era deja prezentă la Antena 3 ca să îşi savureze succesul. Contracandidatul ei ar trebui să îşi facă flotant la România TV.
   Alina, agreată de Voiculescu, Orban agreat de Ghiţă … mişto combinaţie.

   Dot legat de ipocrizie…
   Nici foştii PDL-işti deveniţi mai nou PNL-işti nu sunt mai breji.
   Unii se arătau fericiţi că au scăpat de Băsescu. Uită că dacă nu era Băsescu nu ar fi existat PDL. Acesta s-a format din fostul PD (unde Băsescu l-a înlocuit la conducere pe Roman) şi fostul PLD format din cei daţi afară sau plecaţi în vremea lui Tăriceanu din PNL.
   Această fuziune s-a produs doar la presiunea lui Băse.
   La vremea aceea, înainte ca în Tăriceanu să se umfle trifoiul şi să-i dea afară pe cei din curentul care îi ameninţau scaunul avea în jur de 17%. După ce au făcut fuziunea, profitând de popularitatrea lui Băsescu au ajuns în apropierea PSD ca popularitate.
   Nu mai ştiu dacă atunci sau ceva mai repede şi Elena Udrea a plecat tot de la PNL.
   Treaba e că acum când îi văd cum se ling de spornic unii pe alţii şi când mă gândesc cum se bălăcăreau pe unde se întâlneau mi e face greaţă.
   Noii PNL-işti vorbeau de nu mai puteau de principii, de gradul lor înalt de profesionalism, de dorinţa de a se curăţa de oportunişti.
   Nu amintesc decât de faptul că Iohannis, cu toate bubele din cap pe care le avea şi pe care liberalii au încercat de la început să le mascheze venea cu un proces de incompatibilitate în desfăşurare şi cu o cercetare penală legată de avere, plus alte umbre legate de prrsupusa implicare în adopţiile ilegale (echivalabilă cu traficul de copii, una din surdele banilor din care şi-a luat casă el şi părinţii din Germania), legăturile cel puţin imorale cu şeful Bavaria Automobile România, venea ca un fel de fată mare.
   Doar că „fata mare” fără nici un pic de jenă şi respect faţă de principii, pe faţă a acceptat o funcţie (vicepreşedinte) pe care, prin statut o putea ocupa doar cineva cu 3 ani veschime, a acceptat la propunerea lui Antonescu fără a avea nici un fel de jenă.
   Se spunea la un moment dat că nu acceptă importuri de la alte partide.
   Mare greaţă îmi face Tudor Barbu, „Jurnalist cu vechime” cum îşi spune. Apogeul carirei lui fiind de fapt atins la emisiunile de la OTV unde abera proslăvind China după ce DD a spus că dacă ajunge preşedinte va băga ţara în BRICS şi emisiunile unde îşi bătea joc de imbecilitatea telespectatorilor OTV făcând mare caz de povestea cu sfârşiul lumii din 2012, emisiuni unde cita de pe un blog unde tot el posta tot felul de imbecilităţi.
   Acesta este PNL-ul pe care a fost pusă Alina Gorghiu să îl păstorească.
   Faptul că Alina Gorghiu este ţinută doar de mascotă care trebuie să recite ceea ce i se spune este relevat de o discuţie care a fost în interiorul partidului pentru GĂSIREA UNUI PREŞEDINTE DE PARTID, pe aceeaşi reţetă cu Iohannis. Cineva din afară, cu o imagine imaculată.Tot cu încălcarea statutului.
   Nu ştiu dacă a fost doar un test de genul „să vedem ce-ar zice lumea”, dar s-a aruncat ca din greşală numele unuia cu un picuţ de popularitate.
   Şi nu direct de cineva de la vârful PNL cu prin „goarna” Guşă (Realitatea tv).
   Cine e această „fată mare”. Rareş Bogdan… Un tip care poate fi foarte uşor şantajat când vine vorba de trecutul personal …

 2. 4 decembrie 2016 la 16:09

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: