Prima pagină > Abureală - Manipulare, Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Nesimțire, Politicăraie - Partide - Politicieni > GABRIELA FIREA – sau cum se poate parveni lingând şefii unde nu-i bate soarele
 1. 14 februarie 2016 la 12:20

  Elevat limbaj, stimata doamna! Menirea jurnalistilor este sa educe un popor, macar prin limbaj, daca totusi ideile lor nu sunt cele mai corecte! Jurnalistii intre ei n-ar trebui sa se ponegreasca.Este deontologic?

  • 14 februarie 2016 la 15:37

   Menirea jurnaliştilor da, aceasta este împreună cu altele. La ei există şi deontoloogie şi afirmaţiile verificate din cel puţin două surse.
   Ceea ce se întâmplă între-o mare pare a presei mioritice nu are nici o legătuă că presa ca denumire generică.
   În presa noastră vedem orice în afară de presă. Vedem de-a dreptul militantism politic şi mai mult de atât.
   Îmi amintesc de nişte manifestaţii din Piaţa Universităţii unde era instalat un ecran pe care se transmiteau în direct emisiunile Antenei 3. În cel puţin două cazuri în piaţă se strigau sloganuri spuse în emisiunea care se vedea pe ecran.
   Am văzut cum ministrul de interne din Guv Tăriceanu făcea în nădragi când se răstea la el realizatorul emisiunii.
   Rolul presei ca un fel de Înaltă Poată pentru politicieni s-a văzut şi în ziua în care Gorghiu a fost pusă şefă la PNL…
   Prima televizune unde s-a dus să îşi savureze victoria a fost Antena 3. Acum, la vizita din America, deşi nu recunoaşte, a însoţit-o şi Gâdea. De ce? Cine e acum Gâdea? Este interfaţa dintre puşcăriaşul Voiculescu şi restul lumii…
   Da.. Prin intermediul lui Gâdea Voiculescu a fost şi el în America.
   Deontologie? Aş fi curios câţi din cei care se autodenumesc jurnalişti pentru că apar în presă pot defini acest cuvânt în mod corect.

 2. Dana Prelipceanu
  14 februarie 2016 la 13:58

  Acum nici nu mai are importanta daca proiectul de lege al lui Dragnea s-a curatat de ineptii .Scandalul pe care l-a starnit aceasta initiativa total tampita (asta e defaimare ?) a sters pe bot PSD-ul de foaaaaaarte multe voturi si se inscrie in categoria gafelor politice ca aceea facuta de femeia Gorghiu cu Legea preventiei in Sanatate .Daca nu ai stii nimic despre IQ-ul lor ai crede ca indivizi ca astia sunt pusi anume ,pentru cine stie ce avantaje enorme , sa-si saboteze pana la desfintare propriile partide .De obicei ,o fac inainte de alegeri ,de zici ca le-a luat Dumnezeu mintile ! Nu au bun simt , nu au viziune si nici macar o minima inteligenta practica nu au ! Si astia se tot inghesuie sa ne conduca ! Sper ca intre timp IQ-ul poporului roman sa mai fi crescut putin de la cate suturi in fund a luat !

  • 14 februarie 2016 la 16:16

   De obicei, când dintr-o lege se scoate ceva, în cazul nostru, referirea la banii cu care vor fi amendaţi cei care o încalcă rezultă o lege din care lipsaşte ceva, o lege incompletă. Practic nişte spaţii cu puncte-puncte care vor si completate la un moment dat. Un moment de neatenţie. Există de exemplu o procedură a acceptării tacite. Apare propunerea, se face în aşa fel încât schimbarea să nu fie pusă în discuţie şi când expiră timpul se anunţă în Monitorul Oficial că în legea cutare s-au operat oarece scimbări. uneori se observă doar când legea i se aplica unuia sau altuia. Aşa a fost de exewmplu porcăria cu câinii la turmele de oi.
   Legat de Gorghiu, dacă a dorit să ducă PNL spre scorul său natural de când lumea de 15-20% (25% în momente de excepţie) a reuşit. Cam tot ce a făcut PNL a fost aberant sau ridicol.
   Pe de o parte spui că nu accepţi scimbarea numelui pentru a se simţi şi PDL-iştii băgaţi în seamă seoarece tradiţia te obligă, bla, bla, bla…
   În acelaşi timp scoţi PNL dintre liberalii eiropeni şi îl bagi în PPE, partid de sorginte populară. Cu ar veni treci de la liberalismul de centru stânga şi te bagi cu oiştea în Partidul Popular de surginte conservatoare, de dreapta curat… unde e tradiţia?
   Fâlfâi tot felul de principii şi, fără alegeri interne aduci din afară pe cineva şi îl plantezi în funcţia de vicepreşedinte al partidului deşi nu avea vechimea cerită de statut…. După care îl împingi spre candidatura prezidenţială zicând că aşa a ieşit din sondaje.
   Care sondaje? Cine a văzut rezultatele? Cine le-a realizat? Unde s-au afişat datele tehnice, metoda de sondare, institutele care realizează sondajele?
   Există parlamentari care nu ştiu nici în ziua de azi.
   Dacă eu am auzit pomenit numele candidatului la preşedinţie ÎNAINTE DE ÎNCHEIEREA EVECTURĂRII AŞA ZISELOR SONDAJE.
   Personal nu cred ă a avut loc nici un fel de sondaj şi totul nu a fost decât o mare ţeapă.
   Legat de „moral şi prinţip”…
   Undeva aici pe blog am postat cam în perioada alegerilor interne din PDL un scenariu prin care PDL va dispărea. Mi-a ajuns la urechi în perioada alegeriloir înterne din PDL. Spuneam atunci că zvonurile pn că Blaga şi un mic grup va voferi liberalilor pe tavă PDL cu condiţia ca el şi încă vreo câţiva să fie gratulaţi cu funcţii (Blaga visa funcţia de premier sau cea de ministru de interne într-un guvern USL din partea liberalilor) … mi s-a spus că m-am tâmpit de tot dacă îmi pot imagina că PDL va dispărea fără urmă.
   Treaba era de fapt hotărâtă în momentul înfiinţării USL.
   Atunci s-a semnat un protocol de uz intern în care se prevedea între altele ca ţinte de atins:
   – Să dispară Băsescu din viaţa politică – Nu a dispărut, dar e ca şi cum nu ar fi
   – Să dispară PDL – A dispărut.
   – Dacă Preşedintele e de la PSD, premierul să fie de la PNL şi invers – Iată că Iohannis a ieşit preşedinte, Ponta era Ptrmier şi cu emfază zicea că dacă noul preşedinte îi cere demisia el şi-o dă … Au trecut vreo două luni până Iohnnis i-a cerut demisia premierului. Au existat voci din PSD care au cerurt asta înaintea lui Iohannis…
   am tot spus-o şo o repet… în ţara asta doar imbecilii se mai prezintă la vot. Nu ar sens. Indiferent de ce votează electoratul politicienuu asuc lucrurile oricum unde vor ei. De ce să ne mai ducem la vot? Doar pentru a legitma o turmă de escroci în fruntea ţării?

   Legat de creşterea IQ-ului acestui popor… Nici o şansă.
   Un popor care moare strigând „Jos Comunismul”, „Jos Securitatea” care îl votează apoi cu peste 80% pe unul care a fost Prim secretar de judeţ, calitate în care a avut însubordine Securitatea judeţeană este un popor irecuperabil.
   Se spune că un popor îşi are conducătorii pe care îi merită şi, caun fel de lemă la teoremă, un popor de imbecili aunge să fie condus de escroci ..
   Vezi cam cine populează sau a populat Beciul Domnesc …

   Cât a trăitz săracu Bin Laden aveam speranţa că să cu vreum avon îi Casa Poporului când e şediunţă de plen … sau că măcat mteoritul ăla va veni şi va lovi clădirea respectivă … cică nu mai vine nici ăla …

   Cum rămâne

 3. mariaba
  14 februarie 2016 la 15:25

  Dupa cum am vazut politicienii din 90 pana in prezent nu au reusit sa demonstreze decat ignoranta totala fata de noi romanii cu constiinta si seriozitate. Am vazut ca singura preocupare a dumnealor a fost di este propriul interes , imbogatirea rapida fara limite. Sunt economista si pot sa mi exprim o parere in domeniul meu de pregatire . Ce au facut legiuitorii cu antifrauda???? O mare prefacatorie de elimunare a evaziunii !!?? Nicidecum ! De ce nu analizeaza contribubilii pe baza datelor din bilantul contabil , a cifrei de afacei comparativ cu averea asociatilor !!?? De ce? Pentru ca cea mai mare evaziune o fac chiar cei care fac legile!!! Se cunoaste foarte bine de toata lumea !!Sunt nenumarate exemple , dar fin pacate oamenii de bine au atat de multe probleme de rezolvat, pentru a avea un trai decent, incat nu exista timpul necesar pentru o implicare si in mizeria politica !

  • 14 februarie 2016 la 16:25

   Nu e deloc ignoranţă, se numeşrte şmecherie, ticăloşie.
   Dacă era ignoranţă plecau la fel desăraci cum au venit…
   Vezi toate întîmplările legate de venituri. Începând de la triplarea veniturilor înalţilor demnitari. Când a venit rândul pulimii gata, s-a terminat. Nu sunt bani.
   Ţi se pare că nişte ignoranţi puteau să facă ce au făcut jegurile respective?
   Zici: „Ce au facut legiuitorii cu antifrauda????”, hehehe … hai să ne râdem… Îi crezi chiar atât de ingnoraţi încât să creeze instrumente legislative care să fie arme împortriva lor? Să fim serioşi …

 4. Maresal Eusebiu
  14 februarie 2016 la 19:36

  Se pare ca, propangadistii basisti, primesc iar bani, „nergri”, dupa cum chiar ei s-au autodenunțat, iar aruncati cu noroi inventat, in adversari, dar adevarurile mafiote si criminale, pe care le-au fact si le fac in continuare basistii, de ce nu le expuneti? Voi insiva sunte-ti niste „nulitati” si „paria” acestei societati, nu meritati sa va numiti „oameni”, atata vreme cat va pretati, la asa ceva.

  • 14 februarie 2016 la 23:11

   Sincer, mă şi mir de ce ţi-am dat OK de publicare.
   Ştii de ce? Pentru că mă enervează cei care scriu tâmpenii…
   Acest subiect se referă la ţoapa lngătoare de buci, Firea…
   Amine, îmi pari atât de tâmpit şi cu creierul atât de infectat de ţoapa de care e vorba şi de foştii ei colegi de la Antena3 încât mi-e şi greaţă să te înjur…
   E clar că faci parte din categoria de cretini din cauza cărora România este aşa cum este.
   Am totuşi un sfat du-te fă-ţi un bine ţie şi familiei şi spânzură-te …
   Nu te chinui cu un răspuns, alt Ok de publicare nu mai capeţi deoarece şi ăsta e prea mult.
   PA

 5. Adrian
  15 februarie 2016 la 17:15

  Ma intreb ce limbaj se va folosi cand va incepe oficial campania electorala! Nu credeti ca ar fi mai bine sa priviti (ascultati) cu maxima obiectivitate fiecare candidat -la ce o candida- decat sa va lasati influentati de catre sefii vostri de partid? Cred ca cel mai bine ar fi sa-i laudati pe simpatizantii vostri, fara a-i ponegri pe ceilalti! Macar daca nu va puteti abtine criticati-i elegant! Cu ce santeti mai buni daca ponegriti (porcaiti) pe cineva, uneori fara sa va documentati, ci asa….sub impulsul dat de liderii vostri?! Din partea mea nota 10 pentru Gabriela Firea – atat ca om civil cat si ca om politic! STATI STRAMB SI JUDECATI DREPT!

  • 15 februarie 2016 la 21:54

   Dacă nu scriai asta: „Din partea mea nota 10 pentru Gabriela Firea” … filozof erai.
   Noi ponegrim? Păi ia fă un efort de memorie, deşi mă îndoiesc că ai aveaaceastă capacitate, şi aminteşte-ţi emisiunile ei.
   Dacă ar fi existat atunci legea lui Dragnea, la cât a defăimat asta acum ar fi trebuit înpuşcată.
   Aminteşte-ţi de ieşiile ei de scroafă nesimţită din campania electorală legate de faptul că Iohannis nu are copii…
   Dacă ceri obiectivitate, atunci cu obiectivitate aminteşte-ţi de motivul pentru care fiul fostului ei soţ, d. Firea nu a fost la înmormântarea tatălui lui. Revezi lipsa ei de respect faţă de memoria acestuia .. nici măcar nu i s-a aşezat pământul pe mormânt că ea se fandosea adolescentin cu penalul de Pandele cu care s-a măritat pentru a fi cununată de alt penal, Gigi Becali.
   Ori, poate ar trebui să îţi aminteşti de fandoselile ei de căţea în călduri, în direct, când îl avea pe Tăriceanu în faţă …
   Omuleee … când se vorbeşte de asta nu există limbaj nepotrivit.

   Gabriela născută Vrânceanu, măritată Pandele şi zisă Firea este o ţoapă… iar faţă de ţoape nu există limbaj nepotrivit

 6. gheorghe
  16 februarie 2016 la 10:33

  Partener firma internationala caut … şamd.

  Restul a fost şters de administrator. N-am nimic cu tine Ghiţă, ba chiar îmi place aia cu FM.
  pe acest blog nu se acceptă publicitate.
  Totuşi, ca să nu zici că-s al dracului, dacă ai un site poţi să îl promovezi trecând acolo unde scrie Adresa URL când te loghezi, adresa siteului.
  Pentru aia e acea casetă.
  Nu de alta, dar nu ar fi corect faţă de sutele de mesaje publicitare care stau cuminţele pentru că le-am marcat cu SPAM aşa de-al draq alături de cele care promovează pornografie, reţete în alte limbi sau care îmi fac oferte… 10 cenţi dacă le public sigla pentru fiecare clic pe care îl dă cineva pe acest blog.
  Poţi pune un comentariu la articolul unde comentezi şi îţi poţi promova siteul folosit rubrica respecivă, atfel, cine va da chic pe numele tău na fi transportat acolo

  Admin Blue

 7. 13 iunie 2019 la 11:51

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: