Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Dezvăluiri > EMILIA ŞERCAN: „… procurori sau judecători care au muncit doar la stat au bunuri care ar putea fi justificate doar dacă ar avea câte o Mătuşă Tamara”

EMILIA ŞERCAN: „… procurori sau judecători care au muncit doar la stat au bunuri care ar putea fi justificate doar dacă ar avea câte o Mătuşă Tamara”

Jurnalista Emilia Şercan este o femeie drăguţă şi educată care nu încetează să mă uimească atunci când o văd. 

E o femeie delicată, dar are o perseverenţă şi un curaj de a răscoli mizeria mioritică la care mulţi se feresc şi să se gândească încât nu se poate să nu o admiri pentru ceea ce face.

Cred că, aşa delicată cum este, Emilia Şercan nu ar ezita să se ia de piept cu însuşi Sarsailă şeful dracilor ca să arate cât e de împuţit.

Te întrebi, totuşi, dacă această zbatere  a ei nu este cumva răsplătită cu un dispreţ pe care nu îl merită.

Efectul ar trebui să se vadă la urne. Din păcate, de 26 de ani încoace, românilor li se rupe dacă cel pe care urmează să îl voteze e un penal ordinar dacă le „livrează” uleiul, făina, şi punga de macaroane de categoria a treia.  

Emilia Șercan

Agenţia Naţională de Integritate se dă surdă.

 Emilia Şercan se loveşte din nou de omerta

Emilia Şercan, jurnalista care a scos la lumină o serie de înalţi demnitari deveniţi „doctori” prin furt intelectual, se loveşte de refuzul Agenţiei Naţionale de Integritate – teoretic un bastion al luptei anticorupţie – de a-i oferi explicaţii simple, ce-i drept pe subiecte sensibile.

De mai bine de două săptămâni, jurnalista Emilia Şercan a solicitat în mod oficial Agenţiei Naţionale de Integritate să îi comunice care este prevederea legală în baza căreia cei din conducerea Academiei Naţionale de Informaţii a SRI nu îşi depun declaraţii de avere şi interese ca restul membrilor de conducere de la universităţile din ţară.

„Evident că nu mi-au răspuns la timp şi, evident, le-am făcut reclamaţie administrativă. De altfel, secretarul general al ANI, Silviu Pop, pe care-l sunasem să-l întreb exact lucrul ăsta înainte de a trimite solicitarea, nu mi-a mai răspuns la telefon sau sms după ce i-am spus de ce îl caut. Ce vreau eu să spun aici este că, sub ochii noştri, o instituţie care a fost creată să reprezinte lupta anticorupţie se transformă într-o instituţie opacă şi lipsită de activitate reală.

Noul preşedinte al Agenţiei Naţională de Integritate, Bogdan Stan, care şi-a făcut studiile la ANI a SRI, nu se grăbeşte deloc să răspundă la o solicitare care vizează tocmai ANI a SRI. Şi ăsta nu este un caz izolat pentru că le-am mai făcut şi alte solicitări la care au răspuns foarte greu şi doar după ce i-am presat cu telefoane” a declarat Emilia Şercan.

Însă problema nu este doar de comunicare, potrivit jurnalistei, care subliniază că Agenţia Naţională de Integritate este o instituţie care ar trebui „să verifice modul miraculos în care nişte oameni care au lucrat toată viaţa lor pentru stat au reuşit să facă nişte averi ameţitoare”.”

„Noul preşedinte al Agenţiei Naţională de Integritate, Bogdan Stan, care şi-a făcut studiile la ANI a SRI, nu se grăbeşte deloc să răspundă la o solicitare care vizează tocmai ANI a SRI. Şi ăsta nu este un caz izolat pentru că le-am mai făcut şi alte solicitări la care au răspuns foarte greu şi doar după ce i-am presat cu telefoane” a declarat Emilia Şercan.

„Însă ANI se ocupă de nişte ani de zile să ia ochii prin rapoartele oficiale cu cantitatea, nu cu calitatea actului de verificare. Aşa că dau comunicate peste comunicate în care anunţă triumfalist că au mai găsit în conflict de interese sau în incompatibilitate câte un consilier sau primar de comună, medic de pe la nu stiu ce secţie de spital orăşenesc.

Nimeni nu zice că nu trebuie verificaţi şi acei oameni, însă Parlamentul şi administraţia centrală geme de aleşi şi demnitari sau funcţionari publici care, deşi nu au câştigat la loto au nişte averi inexplicabile. La fel este şi prin magistratură, unde procurori sau judecători care au muncit doar la stat au bunuri care ar putea fi justificate doar dacă ar avea câte o Mătuşă Tamara”, a mai precizat Emilia Şercan.

Autor: Andrei Pricopie

Sursa: epochtimes-romania.com

 1. columbeanu marin
  26 februarie 2016 la 11:14

  Românilor nu li se rupe daca voteaza pe cine nu trebuie. Ar fi bine sa li se întâmple asa ceva.Nivelul politic si mai ales cultural al românilor este la nivelul Metroului sau si mai jos în adâncime. Majoritatea nu citeste un ziar, la televizor se uita la Antena 3. Cei cu scoala sau mai isteti pleaca din tara si-si încearca norocul în tarile cu o adevarata democratie,în tarile unde nu sunt asa multi prosti si deci lasa prostia în România.

  • 26 februarie 2016 la 18:28

   În esență, cam asta ziceam și eu. Termenul „a li se rupe” fiind un termen argotic ce are ca origine un banc (ăla cu lirica canadiană. Bulă trebuia să recite ceva. Se ridică adoptând faţa lui de copil inteligent şi zice: „Ori că ninge,/ori că plouă, / mi se rupe p**a-n două/ că am canadiană nouă”), nu este foarte bine definit ca sensuri pe care le acoperă.
   Mă refream strict la momentul votului. Că plăteşte după aceea de-i sat ochii din cap şpaga electorală pe care a primit-o, nu e ceva pe care să-l lege de de momentul votului
   Pot să pun pariu că şi acum, la locale unii vor fi apladaţi când vor vorbi de chestiuni care nu au treabă cu primarii, salarii şi pensii, ori, şi mai halucinat legat de criza refugiaţilor sau de penalii din cealaltă tabără ori de vina lui Băscu legat de nivelul de trai.
   Aminteşte-ţi un moment. Era spre finalul campaniei de la europarlamentare. La B1 tv.
   În studio era Robert Turcescu şi o avea ca invitată pe Monica Macovei.
   O enisiune întragă doamna Macovei a tot încercat să spună câte ceva despre programul său. Turecescu îi tăia macaroana cu tot felul de chestii.
   La un moment dat doamna Macovei îi cere explicit să o lase să spună ce are de spus legat de programul său.
   Turceascu îi spune „după publicitate”, cum dracu e destul de negru şi nu se iasă din live destul de rapid Tucescu se aude spunând:”Credeţi că interesează pe cineva chestia aceasta?”. Se revine în direct, continuă discuţia despre penali (Atenţie! era anunţată ca emisiune electorală, deci programul invitatului ar fi trebuit să fie prioritar.)
   Vine finalul emisiunii, Turcescu e adus în prim plan şi cu po provire cam ca a lui gâdea când se dă ‘nervat, printre dinţi, zice: „Cei care nu se duc la vot sunt nişte nesimţiţi.”
   Cum ar veni, să presupunem că mă informam doar de la el ar fi trebuit să mă duc la vot şi să votez în funcţie de impresia artistică pe care mi-au făcut-o penalii la DNA…

   Eu mă întreb de ce ar vota cineva un primar care promite salarii mari, TVA mic, şi, să zicem un gard la frontiera cu Bulgaria când astea sunt treburi ale guvernului…

   Cel mai bine ceea ce am vrut să spun (subiectul, pentru a fi acoperit integral, ar avea nevoie de biblioteci întregi deoarece în ultimul sfert de veac a devenit un fenomen), poate fi explicitat cu faptul că în multe cartiere numite popular „tigănii”, cartiere locuite de ţigani. Am tot întrebat şi am aflat că, în linii mari, e cam la fel în multe locuri
   Primarul în funcţie se duce de două ori şi face adunări cu locuitorii de acolo. Odată la începutul campaniei, a doua oară la final.
   În timp ce le promite tot ce-i trece prin cap, construirea sau reabilitarea drumurilor, a reţelelor de apă, gaz şi canalizare, ajutoare în bani ca să îşi renocieze casele, acte pentru cei care nu au, le mai promite inevitabil două chestii. Cei mai buni avocaţi pentru cei cu probleme în justiţie şi creşterea cuantumului ajutorului social (aici sumele sunt ridicole, rotunde, care merg până pe la 1000 de euro).
   Niciunul nu le promite locuri de muncă pentru că ar fi alungat cu pietre, după asta lu dă „pachetele” în care pot fi, „table” de slănină, pui tăiaţi, pungi cu paste şi pungu cu făină, ulei şi, pentru copii, napolitane şi ciocolată. De rematcat că sunt „producţie” specială. Nu găseşti zilnic ciocolată cu chipul primarului şi cu îndemnul votaţi-l pe X.
   Şi tot din acest clişeu adoptat de mulţi la final le spune. Dacă vine Y, nu-l credeţi, minte… Eu sunt primar şi vă pot da toate astea, el nu e, deci nu vile poate da.
   Când apare „opoziţia” fie nu vin oamenii la întlnire, fie vine să îşi ia „cadourile” la final delegaţia e alungată cu huiduituri…

   Să se informeze de la TV? Adică să nu se mai uite la emisiunile tabloide sau la teatrul prost de la Antena 3? Hehehe .. asta e prea mult pentru „turmă”.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: