Prima pagină > Internaţional > E clar, s-a tâmpit. Viktor Orbán: ” … dacă vrem să stopăm acest val de migrație, trebuie să oprim mai întâi Bruxelles-ul.”

E clar, s-a tâmpit. Viktor Orbán: ” … dacă vrem să stopăm acest val de migrație, trebuie să oprim mai întâi Bruxelles-ul.”

Viktor Orban

Nu mi-aș fi putut imagina că un premier din Uniunea Europeană, în 2016 ajunge ca, într-un moment de isterie, să bată câmpii cum a făcut Viktor Orbán  la 15 martie.   

Cu ocazia zilei Naţionale a Ungariei acesta a rostit un discurs fulminant în care a subliniat puternic faptul că Europa ameninţă suveranitatea naţională ţării sale.

El acuză că valul de migranţi este pus la cale de forţe oculte „puterile obscure” care controlează valurile de refugiați și doresc să transforme Europa într-o ruină. Unitatea Europei trebuie restabilită, a spus premierul maghiar, declarând că liderii UE și cetățenii europeni nu mai pot trăi în două lumi separate, iar migranții amenință cultura și tradițiile creștine.

Conceput ca un discurs de impact, în fraze scurte, reci, fruste, sacadate, Orbam compară Bruxelles-ul cu Imperiul Habsburgic și Uniunea Sovietică. Nimeni nu i-a comentat discursul la summit-ul UE – Turcia din 17-18 martie, când s-a parafat înțelegerea care, în viziunea Bruxelles-ului, ar trebui să pună capăt crizei imigranților, nimeni nu a vorbit de vreo opoziție majoră a Budapestei față de acest acord.

„Astăzi, Europa este fragilizată și slăbită, precum o floare mâncată de un vierme. Azi, la 168 de ani de la marile războaie de independență ale popoarelor europene, Europa, casa noastră comună, nu mai este liberă. Pentru că libertatea începe prin spunerea adevărului. Dar astăzi în Europa este interzis să spui adevărul. Chiar dacă e din mătase, o botniță rămâne o botniță. E interzis să spui că toți cei care vin în Europa nu sunt refugiați și că Europa este amenințată de valul de migrație. E interzis să spui că imgrația aduce în țările noastre infracțiuni și teroare. Și că toți cei care vin acum în Europa și aparțin unor alte civilizații pun în pericol modul nostru de viață, cultura și obiceiurile noastre creștine. Este interzis să spui că acesta nu este un lanț accidental de consecințe, ci o operațiune bine pregătită și orchestrată, aceea a unei mase de oameni direcționată spre noi”, a spus șeful guvernului maghiar.

În mintea lui bezmetică, Orban vede migraţia arabilor în nişte termein care amintesc de aşazisul „spaţiu vital” al lui Hitler şi a celor din jurul său, el afirmând nici mai mult nici mai puţin că „pe măsură ce imigranții „capătă spațiu”, europenii „rămân fără spațiu”, scopul final fiind nici mai mult, nici mai puţin decât redesenarea teritorială pe criterii religioase, culturală și etnice a  Europei eliminându-se statele-naţiuni.

„E interzis să spui că Bruxelles-ul absoarbe azi tot mai mult din suveranitatea statelor-membre și tot mai mulți birocrați lucrează pentru planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat măcar acordul – a spus premierul ungar – „Popoarele Europei au înțeles în sfârșit că le este în joc viitorul. Nu doar prosperitatea și locurile de muncă, ci securitatea și ordinea. Au înțeles că princiipiile pe care a fost clădită Europa sunt în pericol de desființare. Și că acest pericol nu vine de la declanșarea unor războaie  sau din dezastre naturale. Fenomenul migrației este ca un șuvoi de apă care erodează constant un țărm. Sub pretextul unei crize umanitare, se ascunde adevăratul scop: ocupația unor teritorii. Nu-i vom lăsa pe alții să ne spună pe cine să lăsăm în casa noastră și în țara noastră. Nu vom permite altora să spună cine trebuie lăsat în casa noastră și în țara noastră”.

 Înecându-se de indignare Viktor Orbán a spus că „pentru imigranți s-au deschis câteva sute de uși. Apoi au fost una, două mii, pentru ca acum niciun lider european să nu-și ia vreun angajament că numărul imigranților nu va crește la zeci și sute de mii”.

Cu minţile vâlvoi, parcă în criză de la lipsa de Rudotel, premierul maghiar s-a apucat să afirme că dacă vrem să stopăm acest val de migrație, trebuie să oprim mai întâi Bruxelles-ul. Adevăratul pericol pentru Europa nu vine de la cei care vor să ajungă aici, ci de la internaționalismul fanatic al Bruxelles-ului. Nu trebuie să permitem Bruxelles-ului să se plaseze deasupra legilor, spunea Orban. De parcă ar fi fost ditamai şeful de stat al unei mari puteri şi nu al unei tărişoare pe care dacă nu eşti atent nici nu ai observat că ai străbătut-o, realmente cu aroganţă, a cerut Bruxelles-ului să controleze exodul arabilorspre Europa, subliniind că Ungaria nu va accepta „criminalitatea, terorismul, homofobia, incendiatorii de sinagogi și propagatorii anti-semitismului” și nu va accepta să se formeze „bande care să ne vâneze soțiile și fiicele”. Primul ministru ungur mai spunea că nu va accepta să fie amenințat sau șantajat și descrie procesul de absorbție a imigranților ca unul în doi pași: mai întâi ungurii vor fi forțați să accepte imigranții, iar apoi „îi vor servi de străini în propria noastră țară”.

Omvlăndu-şi pieptul ca mândrii purtători de pană de cocoş la pălărie, Orban a declarat că  „a venit timpul să tragă alarma” și să „adune aliați”, (Care aliaţi? Cei din UE cu capitala la Bruxelles? Sau să se fi gândit la tovarăşul Putin?) pentru a preveni distrugerea Europei. Pentru Orban, unitatea Europei TREBUIE RESTABILITĂ, liderii UE și cetățenii europeni nu mai pot trăi în două lumi separate.

Deci să se unească aliaţii dar nu la Bruuxelles pe care în vede drept duşmanul împotriva căruia luptă el, urmaşul lui Horty, singurul amiral fără flotă din lume … Te pomeneşti că Ungaria lui Orban şi aliaţii (?) ar trebui să se alinieze vrumos sub conducerea Budapestei şi a sa personală … mai ştii păcatul? S-o fi crezând taman urmaşul lui Napoleon.

„De atunci, din 1848, 168 de ani ne-am adâncit această idee. Legile noastre, viața noastră de zi cu zi de azi, dorim să se adapteze la ceea ce înseamnă libertatea pentru noi, aici, în această coroană desenată de bazinul carpatic. Nimeni nu poate contesta constituționaliatea drepturilor noastre, nimeni nu poate pune cumpăra de la noi școlile noastre și nimeni nu va putea să ne trimită fiii în războaie străine. Vreau să servesc cauza libertății și supraviețuirii maghiare, doarece asta am învățat de la pașoptiști: o singură inimă, o minte, un singur acord. Trăiască libertatea maghiară, Trăiască patria! –  a încheiat apoteotic dacă nu ar fi fost ridicol şeful guvernului maghiar.

Ce n-am înţeles eu…

Cine obligă această amărâtă ţară  să facă parte din Uniunea Europeană şi să fie oropsită în asemenea hal de către Bruxelles?

Cine i-o fi ascuns premierului Orban calmantele şi îl lasă să bată câmpii în asemenea hal ?

 1. Eugenia
  23 martie 2016 la 13:27

  Orban are dreptate. A nu stiu catea oara.
  Propaganda sorosista americana a intrat in fibrilatie vazand ca inca odata atitudinea lui Viktor Orban e cea normala si ca spusele sale s-au adeverit, Europa a devenit un loc nesigur datorita merkeloaiei si satanelor de la Bruxelles.

  • 23 martie 2016 la 17:06

   „Propaganda sorosista americana a intrat in fibrilatie vazand ca …” … Dumnezeule mare, Eugenia, vezi ce scrii aici? George Soros este considerat unul din cei mai promaghiari americani … În toate clişeele din lume e acuzat că ar avea ce ar avea cu România nu cu Ungaria.
   Văd şi pe facebook că foarte mulţi judecă această chestiune prin prisma unei mult clamate suveranităţi.
   Când ţările au intrat în UE prin semnarea acordului de aderare la UE s-a făcut un transfer de suveranitate către Uniune.
   A face parte din UE nu înseamnă doar a avea drepturi ci şi obligaţii.
   Cine profită de drepturi dar se delimitează atunci când vine vorba să îşi îndeplinească datoria este pasibil de sancţiuni.

   Zice Orban: „E interzis să spui că Bruxelles-ul absoarbe azi tot mai mult din suveranitatea statelor membre și tot mai mulți birocrați lucrează pentru planul Statelor Unite ale Europei, pentru care nimeni nu și-a dat măcar acordul” … … Greşit … Cine a intrat în UE a ştiu că ţinta finală este transformarea UE în o entitate statală federală după modelul SUA. Crearea Statelor Unite ale Europei este pasul următor după extinderea Spaţiului Schengela nevelul întregii uniuni. Faptul că nimeni nu a fost de acord … este o mare minciună. Există ţări care au votat Constituţia acestei entrităţi statale.
   De ce e o greşală? Pentru că dacă mai multe atribuţiuni ale suveranităţii ar fi fost transferate câtre Bruxelles atunci greutatea migraţiei nu cădea pe nişte ţărişoare cu populaţii mai mici decât a unor metropole europene şi cădea în sarcina întregii uniuni care are peste 500 de milioane de locuitori.
   Franţa, de exemplu, are o minoritate arabă de vreo şase milioane.
   Ţările afectate nu pot asigura logistica necesară, iar această mult clamată suveranitate blochează implementarea sistemelor folosite de ţările mari.
   Sistemul de primire al migranţilor ar asigura chiar şi multe locuri de muncă plătite peste media ţării.

   Faptul că Orban zice că trebuie să se adune aliaţii Ungariei pentru a lupta cu Bruxelles-ul este aberant din start.
   Cine ar putea fi aceşti aliaţi? Ruşii?
   Păi nu obligă nimeni Ungaria să rămână în UE. poate oricând să facă un referendum şi să iasă.
   Crezi că populaţia maghiară ar fi de acord să renunţe la multele miliarde de euro, primite anual, la dreptul de acălători şi a se stabili oriunde în UE?Renunţe la protecţia în caz de criză (Vezi Grecia, dacă nu era UE acum era o ţară în faliment în care nu se mai plăteau salarii şi pensii deloc până la redresarea economică, extrem de grea pentru o ţară cu o economie mai trăvezie decât a ungariei.
   În caz că nu te-ai întrebat, află că ungaria este o ţară fără nici un fel de resurse naturale, cam ca Republica Moldova dacă nu şi mai rău.
   E adevărat, Rusia i-ar putea foarte uşor aceste resurse … dar care ar fi preţul? O renunţare aproape totală la suveranitatea mult clamată.
   În relaţiile internaţionale nimeni nu face cadouri.
   Pe de altă parte, o ieşire din UE ar atrage o îngreunare a efortului de a-şi îndeplini obligaaţiile faţă de NATO. Or, pe lângă astea, o prea mare apropiere de Rusia ar putea atrage eliminarea din NATO. Ungaria nu e capabilă să îşi asigure securitatea.

   Şi mai există un aspect.
   Orban jonglează cu o logică folosită la finalul primului război mondial pentru redesenarea frontierelor Europei când au murit imperiile.
   Anglia, Franţa, Olanda etc foste imperii coloniale au fost de acord cu renunţarea la statutul lor de imperii pentru a putea pretunde dispariţia Imperiului Austro Ungar. E vorba de principiul statelor-naţiune folosit la Tratatul de la Versailles din 1919
   Asta a dus la Tratatul de la Trianon care a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.

   Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război Mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles, în 28 iunie 1919), Austria (la Saint Germain en Laye, în 10 septembrie 1919), Bulgaria (la Neuilly, în 27 noiembrie 1919) și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne).

   Pe scurt, Orban face apel la logica ce a redus Ungaria la graniţele actuale prin Tratatul de la Trianon.
   Or, dacă există un Tratat semnat de ungaria care îi face să pe unguri să adopte doliu, acesta e exact Tratatul de la Trianon.

   Logica statelor în Europa Naţiune a picat atunci când s-a creat Uniunea Europeană…
   Dacă să zicem că Orban nu s-a gândit la Rusia ca fin pritenul de care zicea, atunci varianta rămasă ar fi tandemul Germania-Austria.
   Un om sănătos la cap nu se poate gândi că cele două ţări ar potea să se gândească măcar la o întoarcere împotriva Bruxell-ului de dragul Ungariei.
   Formidabila economie germană şi fâşneaţa dar utraperformanta economie austriacă s-ar trezi că nu mai au piaţă dedesfacere, deci ar fi obligate la o contracţie făarte puternică.
   De aceea cele două ţări sunt de acord să finanţeze UE în aşa măsură.

   Cum ar fi ca nemţii să spună, „Da suntem de acord să ne desfacem fără taxe de import pordusele în UE dare nu suntem de acord să finanţăm uniunea” …
   Cam asta ar însemna proipectarea „patriotismului” lui Orban care vrea beneficiile dar nu şi obligaţiile.
   Încă două trei dinastea şi vei vedea cum Ungaria va fi pusă în situaţia de a alege: Vă conformaţi sau ieşiţi din UE?
   Oricât de mult le plac ungurilor populismele lui Orban, tare mă tem pentru el că nu mai e mult şi i se înfundă.
   Deja Ungaria începe să aibă probleme de relaţionare cu UE …

 2. Popescu Dan
  24 martie 2016 la 4:21

  Tu asta care ai postat acest articol si care nu esti de acord cu parerea lui Orban ,tu asta cine esti tu esti un om bolnav mintal.Orban este un prim ministru si un patriot adevarat .Tu asta care postezi aceste articole nu ai un nume ? De ce te ascunzi dupa perdea ??

  • 24 martie 2016 la 19:37

   În primul rând, pe de o parte, niciodată nu am spus că ce scrie pe acest blog este altceva decât părerea mea, acest loc fiind un blog personal și nu o entitate de mass media.
   Nu am cerut nimănui să mă creadă când afirm ceva ci am adus în față argumentele pe care mă bazez, fără a veni cu argumente de tip „eu sunt ditamai Domnul Personalitate deci trebuie să fiu crezut. Argumentele pe care le aduc mă duc la anumite concluzii. Dacă pe alţii îi duc la alte concluzii… OK, e traba lor, nu mă duc să le trag o flegmă în bot pentru că gândesc altfel. Într-o democraţie fiecare are dreptul să se facă de râs după cum doreşte.
   Legat de caracterul acestui spaţiu, el este unul care NU SE SUBORDONEAZĂ LEGII AUDIOVIZUALULUI şi libertăţii de exprimare aşa cum e înţeleasă de acesta. Ce fel de texte se publică aici pot hotărâ doar eu. Crede-mă că puteam să îţi şterg mizeria fără a da socoteală nimănui şi să nu mai poţi posta vreodată aici. asta înseamnă un blog personal.

   Pe de altă parte, legat de sănătatea mea mintală.
   Nimeni nu se poate pronunţa asupra propiei sănătăţi mintale. Asta e una din legile nescrise ale psihiatriei, aşa că nici nu o să îţi dau dreptate dar nici nu o să te contrazic cu propoziţii de genul „Nu e adevărat”. După părerea mea nu meriţi nici să te bag în pizda mă-tii, dar poţi cosudera că am făcut-o.

   În altă ordine de idei, crede-mă că a mă face cineva bolnav mintal având în vedere că singurul reper pe care îl are este o societate, sau o turmă, dacă preferi, care îşi votează conducători penali, nişte adevăraţi tâlhari care o calcă în picioare, o umilesc, îşi bat joc de ea, dacă a fi diferit de această turmă şi a-ţi permite să gândeşti altfel decât ţi se impune sub umbrela lui politicaly corect, crede-mă e un mare compliment. Personal sunt extrem de fericit că nu sunt mândru că sunt român.

   Zici: „Orban este un prim ministru si un patriot adevarat.” .. deci dacă e prim ministru omul e superjmeker… Hitler a fost cancelar al Germaniei, Ceauşescu a fost Preşedinte al României, Horty, că tot vorbim de unguri, a fost şeful statului maghiar etc… şi ei erau superkmekeri, nu?
   Mai era unmare sculă pe basculă în Ungaria, unu care, preşedinte al ţării fiind, încerca să vină la sărbătoarea maghiarilor de preturindeni cu bombardierul … wow … m-ai lăsat crăcănat cu afiemaţia aceasta.

   Este patriotism a spune că vrei să îţi aduni în jur aliaţii şi să lupţi împotriva Bruxelles-ului? Iar wow !!! …
   Care prieteni? Ruşii? Păi ce dracu mai caută Ungaria în UE?
   O fi patriotism să te bucuri de beneficiile economice şi de securitate pe care ţi le oferă apartenenţa la UE dar când vine vremea să participi şi cu ceva nu-ţi mai place, te tragi înapoi, te izolezi? Asta se numeşte patriotism?
   E bine când Ungariei i se asigură securitatea prin existenţa graniţelor Uniunii gestionate de alţii, nu? E rău când i se cere şi ai să ajute… Da, Ungaria nu participă în nici un fel, cel mult cu nişte consilieri la securizarea Europei.
   Chestiunea se poate extinde şi la apartenenţa la NATO … ungurii fac tot ce pot pentru a nu participa la acţiunile NATO dar se bucură de umbrela se securitate a NATO .. asta e bine şi lăudabil … patriotism 100%.

   Ca fapt divers, ştiai că acea politică a statelor naţiune la care face acum apel Orban este exact politica ce a dus acum un secol lagraniţele de acum? Deci la ruperea în bucăţi a Ungariei Mari, de fapt o federaţie realizată prin forţă? El însuşi înjură Trianonul cât poate dar vrea să se izoleze tocmai pe principiile acelui Tratat? Asta se numeşte sănătate mintală şi patriotism din partea unui premier?

   Se numeşte patriotism renunţarea aproape totală la suveranitate când vine vorba de primit fonduri uriaşe de la UE, dar când vine vorba de a contribui la eforturile Uniunii faci apel la o suveranitate la care ai renunţat parţial când te-ai integrat? Wow ..
   Să ştii că sunt fericit că nu sunt mânsru de apartenenţa la poporul din care faci parte, ba chiar uneori îmi provoacă graţă.
   Ştii de ce? Dacă citeai articolul, obsevai că de fapt este un articol în care comentez un discurs al premierului maghiar. Atât. Este evident că ai citit doar titlul şi ţi se pare că limbricul vă dă dreptate vouă, comentacilor incapabili de a emite măcar o frântură de idee legat de „pericolul” arab, nefiind nici măcar capabili să înţelegeţi faptul că refugiaţii sunt altceva decât ISIS de care şi fug de fapt.
   Dacă ai fi înţerles că singura legătură dintre islam şi ISIS este aceea că sub umbrela interpretării câtorava citate din Coran ei sunt de fapt un grup de indivizi care doreşte crearea Califatului, un fel de suprastat guvernat de Şharia …
   Vă temeţi ca imbecilii că vor veni arabii şi vă vor pune bombe sub peticele din turul nădragilor …sunteţi penibili.

   P.S. Avertisment! Poţi să scrii ce vrei pe acest blog, dar dacă vei mai folosi o singură dată un limbaj de acest tip, acel mesaj va fi şters, iar tu nu vei mai putea posta nici citate din Biublie… Vezi că şi dacă încerci să postezi sub alt nume sau adresă nu va însemna cănu voi observa că eşti acelaşi. Adresa IP-ului tău va fi aceeaşi… PA

 3. Gabriel
  24 martie 2016 la 22:18

  Delirezi, omule…
  Ai o fixatie cu Orban? Sau ai nevoie de vreun Ahmet sa-ti insoteasca fiica pe drumul dinspre scoala?
  Si da, Bruxelles-ul, Parisul si alte capitale asemenea sunt de vina. Si nu doar prin conducatorii lor… Ci toata populatia „alba” care a acceptat cu usurinta acum 25-30 de ani mana de munca ieftina (aia de duce gunoiul, spala wc-urile etc.), dispretuind-o totusi, marginalizand acei oameni si pe copii lor, ulterior, creand acele enclave cu oameni facil de manipulat acum de cri din ISIS.
  E simplu: dispretul se razbuna acum. Si doare, doare al naibii de tare…
  Iar Orban face bine ce face. Ungaria nu are nevoie de aceasta problema. Nici Romania…
  Dar, ambele, au nevoie de cetateni constienru de faptul ca, daca nu procreaza, islamul le este viitorul. Sau tigania, in cazul Romaniei. Noi macar avem alternativa… 😛

  • 24 martie 2016 la 22:53

   Am o fixaţie cu Orban dacă îi comentez un discurs inept?
   Scuză-mă, e sub demnitatea mea să comentez o astfel de afirmaţie …
   Sincer, mi-e milă de tine omule … da, tare milă.

 4. Ray
  28 mai 2016 la 3:41

  Are dreptate Viktor Orban !!! Tâmpiti sunt altii !!!

  • 28 mai 2016 la 17:57

   Eu sunt curios ce va spune Orban ca, dacă Ungaria continuă cu acestă atitudind de Buxello-fobie, de la Bruxelles se taie findurile de finţare pentru Ungaria şi i se reintroduc vizele la frontierele către UE…
   A face parte dintr-un astfel de club nu înseamnă doar a avea dreptul la anmite beneficii şi şi nişte obligaţii.
   La unguri nu este prima astfel de atitudine. La fel au făcut şi cu NATO. Deşi se bucură la fel ca toată lumea de art 5 (acela cf căruia dacă cineva atacă o ţară se consideră că le atacă pe toate şi alianţa reacţionează ca un tot unitar), la multe acţiuni ale NATO nu participă. Aşa că ar fi amărâţi, deşi participarea se poate reduce la zece ofiţeri de stat major de exemplu.
   Atitubina aceasta cu două feţe a Ungarie cam pest tot se vede şi în relaţiile cu US. După raptul Crimeea, ţările UE şi-au redus relaţii le cu Rusia în semn de sanţiune. O singură ţară a profitat. Ungaria, pardon, două, şi Grecia .. curvele europei de est şi centrale.
   Ce uită Grecia şi ungaria este că în istorie datorile nu rămân neplătite. Vei vedea…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: