Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Justiţie - Lege - Legislație, Politicăraie - Partide - Politicieni > GROTESC 100%: Un primar cu mari şanse de a fi reales şi avocata unui fost premier arestaţi la pachet pentru corupţie

GROTESC 100%: Un primar cu mari şanse de a fi reales şi avocata unui fost premier arestaţi la pachet pentru corupţie

Dumnezeule în ce ţară trăim …

Primarul dat de sondaje ca având cele mai mari şanse de a fi reales ajunge să fie arestat pentru corupţie împreună cu avocata care l-a apărat pe fostul premier Ponta…

Se întreba cineva dacă în apropierea lui Victor Ponta există cineva care să nu aibă probleme cu legea. Tot el își răspusndea că probabil nu deoarece astfel, prin contrast, apare el mai puțin penal.

Nu știu dacă doar mie mi se pare, dar faptul că s-a dovedit că până şi fosta avocată a lui Victor Ponta este penală este ceva de un grotesc înfiorător.

Loredana Radu

Loredana Radu

Reţinută de procurori,  în seara de miercuri, 23 martie, Loredana-Claudia Radu este acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Întâmplător sau nu, avocata Radu a făcut un doctorat, surpriză, sub coordonarea generalului izmenelor Gabriel Oprea.

Ea a fost avocata lui Victor Ponta, în dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care fostul premier este judecat  pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală,  în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar a fost reținut și Toma Șutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, acuzat de luare de mită. Denunțător în acest dosar ar fi un om de afaceri, apropiat primarului Onțanu.

Conform ordonanței de reținere întocmită de procurorii de la DNA, în perioada august – decembrie 2007, Toma Șutru, în calitate de secretar al Consiliului Local al Sectorului 2 București, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu într-o modalitate care să faciliteze reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2 București, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, a cerut și a primit de la același denunțător, beneficiar al drepturilor litigioase, suma totală de 2.000.0000 euro.

”De această dată – se arată în comunicatul DNA – remiterea banilor a fost mascată prin încheierea unui contract fictiv de vânzare-cumpărare cu o rudă a inculpatului pentru un teren inutilizabil economic (traversat de linii de înaltă tensiune) și care valora la momentul încheierii înțelegerii aproximativ 215.000 euro.  Suma de 2.000.000 euro remisă de către denunțător a fost transferată într-un cont bancar pentru care inculpatul Șutru Toma avea drept de semnătură, iar pentru a ascunde originea infracțională a banilor au fost realizate ulterior mai multe transferuri bancare și investiții imobiliare în România și Spania”.

Potrivit ordonanței de reținere emise de procurorii de la  DNA, între 2006 – 2007, Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, ar fi acceptat promisiunea unei şpăgi de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

„După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil. În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia”, se spune în ordonanța de reținere.

Prețul prevăzut în contractul respectiv, mai subliniază procurorii DNA, a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă prevăzută de Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, prețul total fiind în jur de 250.000 euro.

Astfel procurorii de la DNA precizează că:

”În contractul încheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia”.

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive.

Parcă e o poveste din filme cu proşti …

Sau o fi semănând mai repede cu o poveste cu fraieri şi ticăloşi?

P.S. O întrebare: Oare o ţară în care se întâmplă astfel de minunăţii, o mai avea dreptul să existe? Un popor cu astfel de conducători o mai avea dreptul să se numească popor?

 1. 26 martie 2016 la 0:53

  Un popor cu astfel de conducatori sau conducatori ai unui astfel de popor… ca doar nu or fi facut sondajele in gastle patrihotilor?

  • 26 martie 2016 la 18:33

   Popoarele mari sunt mari pentru că au avut conducători care nu au pus pe primul loc propria bunăstare.
   Uită-te la Olanda, Belgia, Elveţia etc ţări mititele dar puternice şi influente.
   România e mai mare decât toate la un loc, are resurse mai mari decât ele. Îi lipseşte ceva, un popor destul de demn ca să voteze potrivit prpriului interes.
   Un popor care abia aştaptă să vină alegerile pentru ca politicianul X sau Y să vină să îi dea o şpagă, ulei, făină … dinastea.
   Ce fel de conducători are se vede şi din faptul că nimeni nu se preocupă cu adevărat decreşterea nivelului de trai, între România şi majoritatea ţărilor din UE în loc să scadă diferenţa de nivel de trai a majorităţii, aceasta creşte uimitor.
   Cică nu sunt bani.. ce prostie … UE ţine la dispoziţia româniei sume uriaşe. Nu se iau acei bani pentru că nu pot fi furaţi decât foarte greu.
   Un popor ţinut în sărăcie şi incultură este un popor uşor de cumpărat.
   La noi, dacă un primar îi duce unei familii de ţigani (dar nu numai) o tablă de slănină şi-a asigurat voturile aceleiaşi familii. După ce va ajunge primar va fura pentru a-şi scoate cheltuiala, îşi va angaja rudele şi amicii, îşi va rotunji conturile.
   Ştiu primari de comună care nu au habar le legea construcţiilor sar ştiu foarte bine cum să fure din banii statului.
   Primind şpaga electorală, electoratul zice „Uite că fură, dar măcar e băiat bun şi ne dă şi nouă”.
   Dacă la 80% la sută din oameni le spui că cel pe care îl votează şi-a plagiat un doctorat ridică din umeri şi spun „şi pe mine de ce să mă intereseze asta?”
   Dacă îi spui că acel om a furat de a rupt. „A furat de la stat nu de la mine. Bine că poate”.
   Spune asta pentru că dacă acel om nu ar fura acei bani i-ar fura alţii. Oricum omul de rând şi societatea nu ar beneficia de acei bani.
   Faptul că avem un popor cretinizat se vede şi din felul în care s-a primit legea antifumat. Nu zice nimeni că fumatul e bun, dar băd adevărate efuziuni de bucurie la nefumători. Sunt bucuroşi că „le-au tras-o” nefumătorilor. E vorba de milioane de oameni .. ieri nişte imbecili de poliţişti amendau lumea în staţiile de autobuz din Bucureşti. Pentru că acele staţii aveau nişte panouri şi un acoperiş au spus că e spaţiu închis.
   A existat în vremea lui Ceauşescu o un decret (Decretul 400) care interzicea fumatul în anumite fabrici… măcar ăla avea cât de cât o logică deşi nimeni nu fuma în locuri cu pericol de explozie sau incendiu. De exemplu ce se poate aprinde într-un combinat chimic care produce clorosodice?
   Alta, ieri a trecut de Senat, urmând a fi aprobată o lege care obligă oamenii să se ducă la vot. Nu te duci, amendă. Având în vedere că urmează alegeri locale, fiecare poate vota doar la secţia de care ţine… Deci în ziua respectivă, dacă se întâmplă ceva şi trebuie să pleci din localitate în ultimul moment ai pus-o. Ie amendă. dacă o conteşti trebuie să dovedeşti că ai fost obligat să pleci. În justiţie…. cu martori, acte etc…
   la nivel de principiu asta înseamnă că încă un drept ţi se interzice. Acela de a te abţine.
   Adică, dacă ai de ales doar între hoţi nu mai ai dreptul de a nu vota.
   Şmacheria este că ultimele sondaje ar da că intenţia de a se duce la vot a oamenilor tinde către 30% din care în realutate s-ar prezenta vreo 25%. Asta at delegitima clasa politică.
   Cu cine ar vota oamenii nu contează, tot din aceeaşi gaşcă de escroci ar fi …

   Legat de nivelul de trai, de taxe în general, deja se face un proiect de lege pentru taxarea zahărului…. deci, pe lângă TVA-ul inclus în fiemarea preţului se mai bagă o taxă în funcţie de conţinutul de zahăr. Urmează o taxă pe E-uri şi iată cum, statul induce o taxă nouă (unde nu există zahăr, există E-uri) care ca mai aduce o presune pe preţ.. acesta va fi achitat tot de consumator şi nu pe producător sau comerciant.
   Efectul va fi că dacă în produsul final se bagă 10% zahăr eea ce duce la un plus de zece lei la unitatea de produs, de fapt, produsul trecând, prin câteva etape să zicem un traseu scurt, producător, un intermediar şi vânzătot final, taxa va fi introdusă de fiecare. Deci, avem din start o scumpire de 30%. Cum ultimul trebuie să achite respectiva taxă către stat, el va pune nu 10% mai mult în preţ când îl pune în raft 15-20% în plus.
   Pot fi multe exemple. … Parcă e blolnav poporul ăsta, incapabil să mai înţeleagă ceva din ce i se întâmplă

 1. 18 aprilie 2016 la 13:26

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: