Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Presă > Nu zâmbetul enervant al lui Firea este pericolul adevărat ci recrudescenţa „ciumei roşii”: PSD

Nu zâmbetul enervant al lui Firea este pericolul adevărat ci recrudescenţa „ciumei roşii”: PSD

Superenervant pentru mitici, vor trebui să suporte rânjetul de Barbie uzată al Gabrielei Firea, din păcate nu ceasta este problema maximă a României.

Parcă, la nivel de ţară, drama de la „Colectiv”pare a fi avut ca efect de fond o revigorare a zonei corupte a politicii. 

Puşcăriaşul cu suspendare, Liviu Dragnea pare a fi mai puternic decât niciodată. Îl auzema azi întrebând retoric dacă românii vor canalizări sau pedepsirea penalilor… Asta mi s-a părutr neruşinarea supremă …

Lia Olguţa Vasilescu pare a se simţi ca după o partidă de amor nebun când iasă de la DNA, zice chiar şi bancuri, Cherecheş, ales direct din arestul preventiv vrea să îşi depună jurământul într-o catedrală …

România pare a fi înebunit complet, PSD părând incredibil de viguros, PNL părând mai năuc decât cineva care a descoperit că l-a părăsit nevasta şi în pat i-a intrat amatul acesteia.

Există ceva remarcabil care ar trebui să ne dea o gură de oxigen, un pic de curaj.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, deşi părea a fi  venită de nicăieri şi complet ieşită din tipare, a reuşit un scor realmente remarcabil la acegerile locale în Capitală …

Poate va reuşi să de extindă la nivelul ţării şi să îşi păstreze caracteristicile  …

Dacă vor reuşi să zdrobească această iniţiativă chiar nu pare a se mai vedea ceva bun pentru România în următorul deceniu.

PSD va deveni în realitate un partid unic …

Gabriela Firea

Iunie 2016:unde ne aflăm sau despre starea de fapt

La mai puţin de un an de la “ revolta colectivă”, zâmbetul elegant al doamnei Firea este noua emblemă a Bucureştiului. Categoric, succesul din capitală al PSD este semnul unei revigorări care putea fi anticipate fără difcultate. O campanie electorală anostă, un regim electoral destinat să consolideze oligarhiile locale şi să descurajaze alternativa, un cabinet “ tehnocrat “ din ce în ce mai slăbit şi irelevant politic, un vot anti- PSD divizat, un PNL incapabil de imaginaţie politică şi impotent în Bucureşti şi, în fine, un Preşedinte de Republică ce confundă neutralitatea constituţională cu inactivitatea deliberată, iată factorii care au condus la rezultatele din iunie 2016. Absenteismul , aflat la maxime istorice, este un alt semn care indică impasul în care ne aflăm, ca naţiune. Marasmul a învins, încă o dată. Iar forţele care administrează această subdezvoltare endemică au cucerit capitala:un detaliu care este departe de a fi unul nesemnificativ.

PSD reloaded

Sub Liviu Dragnea, preşedintele său condamnat pentru infracţiuni de subminare a democraţiei, PSD a reuşit ceea ce îi fusese refuzat, istoric, până atunci. PSD este, pentru prima oară în post-comunism, victorios la toate nivelele capitalei. Tranziţia de la un “ independent” la un politician PSD la primăria generală este una dintre datele cheie ale alegerilor din iunie 2016. Noul Primar al Bucureştilor este departe de a fi un produs inocent politic, împachetat mediatic. Doamna Firea este expresia sintezei USL. Succesul domniei- sale este un succes USL. USL trăieşte şi merge mai departe, căci alianţele dintre PSD, UNPR şi ALDE sunt anunţate ca fiind, deja, temelia multor majorităţi din consiliile judeţene.

Scrutinul din iunie 2016 reconfirmă ceea ce ştiam . PSD este redutabil tocmai prin capacitatea sa de a controla un electorat definit prin loialitatea şi disciplina sa. Dependenţa de stat este, înainte de toate, dependenţa de un partid care înseamnă statul. Patronajul PSD este cu atât mai eficient cu cât el menţine un tip de societate ce refuză dinamismul, inovaţia, transparenţa. PSD duce mai departe această preocupare fesenistă pentru status-quo, stagnare şi încremenire. Proiectul de ţară al PSD este proiectul de ţară al domnului Dragnea. Judeţul Teleorman este imaginea viiorului patriei noastre . Cât despre Bucureşti, oraşul Voluntari ne va servi ca model de evoluţie urbanistică şi de civilitate socială.

PSD învingător: această victorie ar fi fost imposibilă fără paralizia unui PNL care a ales, la Bucureşti cel puţin, să se compromită prin opţiuni dezonorante politic. Ar fi naiv să aşteptăm demisiile conducerii PNL, la finele acestei campanii. Izbânzile lor sunt evidente şi au fost detaliate în conferinţe de presă. Unificarea dreptei este o realitate, după cum o realitate este şi plasarea pe locul trei a PNL, la nivelul votului politic, în Bucureşti, după USB. Responsabilitatea pentru regimul electoral care a permis victoria doamnei Firea este una partajată între PSD şi PNL. A nega acest fapt este o dovadă de dispreţ la adresa inteligenţei elementare.

Comunităţi captive

Un alt element al stării de fapt din România anului 2016 este existenţa acelor comunităţi captive, incapabile să se elibereze, prin vot, de dominaţia primarilor anchetaţi penal sau aflaţi în stare de arest preventiv. La Baia- Mare, la Craiova sau la Braşov, această simbioză dintre electorat şi elita cleptocratică a fost validată, prin vot, uneori de o manieră plebiscitară. Popularitatea trece, invariabil, înaintea egalităţii constituţionale. Distribuirea de avantaje sociale anulează orice instinct de reacţie civică. Lupta împotriva corupţiei este, pentru atâţia dintre conaţionalii noştri, un detaliu nesemnificativ.

Extinderea , geografică şi umană, a acestor zone de comunităţi controlat oligarhic este un fapt pe care nu îl putem ignora. Şi aceasta cu atât mai mult cu cât reacţia evocată este una transpartinică. Votul nu este unul întâmplător, ci este expresia unei patologii a democraţiei noastre locale. Puterea de care dispun potentaţii locali este considerabilă, iar şansele de a-i disloca sunt din ce în ce mai mici. Regimul electoral cu un singur tur de scrutin a întărit această formidabilă alianţă cimentată de ostilitatea împotriva statului de drept. Alegerile parlamentare vor fi doar următorul pas.


Viitorul

Votul oferit USB la Bucureşti este, incontestabil, unul remarcabil. El probează existenţa unui potenţial de creştere care poate fi exploatat. Dar tranziţia de la local la naţional este delicată şi impune mai mult decât o schimbare de acronim. Alegerile parlamentare au o miză radical diferită, iar anvergura efortului este incomparabilă, din toate punctele de vedere. O doză de luciditate este necesară, acum, spre a evita alunecarea în naivitate.

Starea de fapt, radiografiată electoral în iunie 2016, reconfirmă centralitatea hegemonică a PSD. Dincolo de crize, dincolo de anchete penale, PSD îşi întăreşte o poziţie care se vca dovedi esenţială în ordinea viitorului scrutin. Fragilitatea PNL este, incontestabil, cel mai important avantaj stategic al PSD. Lecţia din iunie 2016 este limpede. În absenţa unei mobilizări civice, PSD contează pe fidelitatea de falangă macedoneană a votanţilor săi. În condiţii de somnolenţă morală, victoria este a sa.

Activarea unui instinct al lucidităţii este alternativa la acest marasm care întăreşte oligarhii şi privilegii. Subdezvoltarea multilateral dezvoltată poate fi proiectul de ţară al României. O guvernare PSD ar fi garanţia îndeplinirii acestui obiectiv ambiţios. 2016 este anul în care vom fi obligaţi să alegem. Iar de alegerile noastre va depinde oprirea acestei involuţii dramatice ai cărei martori suntem, deja.

Sursa: Ioan Stanomir

Sursa: contributors.ro

 1. 13 iunie 2016 la 23:59

  Ce poză oribilă!

  Cum te poți așa prezenta fără să-ți fii penibilă?
  Parcă ar fi un PORNO… soft
  Când un lăbar se satisface-așa, de MOFT
  ()
  Dar, dacă ai creier de blondină și-așa le calculezi la rece
  Te mai scalzi și-n PEROXID fiindcă, DEGEABA… Nu mai trece!
  Doar pe peliculă rămâne și nu le notează cu 10!

  Și asta-i totul despre firea care spune tot de firea…
  Ce să mai cat că-ntorc privirea că, parcă-i dată cu tingirea!
  ()

  *

  *

  *
  Adevărul este că orice JăVritoare de-o faci blondă
  ()
  vrăjitoare =baba-hârca
  ce le cară doar cu cârca
  ()
  Arată cât de bine poate fi luată-n sondă

  Adică, vreau să zic sub LUPĂ…
  literele le-așezați voi cum vă place… după!
  ()
  Ce mai scoate la lumină peroxidu’…
  Pe câte creiere s-a furișat oxidu’!
  ()
  **
  *
  Și, dac-a fost săracă… LIPITĂ?… cum se plânge
  Până și chiloții și-i arată… Ca să se știe că neapărat țelul și-l vrea ajunge
  ()
  Ăștia-s de soiul ălora ce trec peste CADAVRE…
  Nici MAIDANEZII n-au păduchii purtați de aste JAVRE!
  ()
  *
  Câte mai defilează GOALE… PUȘCĂ
  În parlament când din pu-țoi li se servește-o dușcă
  Și încă nu se-ntind cu toate astea-n CUȘCĂ?
  *
  Ieri se plângea că tehnocrații îi bagă-n roate bețe
  Și de călduri o da-o și ea pe fețe-fețe
  ???
  DAR… CARE
  ???
  Are idee???… ARE???

  Păi, mai alataieri, nu urla MOISE=dragnea să-i învețe
  Cum, prin această TACTICĂ îi bagă în latrină, să-i înghețe
  ()
  ____Johannis zice, noi sântem împotrivă____
  Nu de-aia este barca în DERIVĂ?
  ()
  Când, mai apoi, cu-al lor electorat, le tot taie la cracă
  Cu ponta, tăriceanu ce-a FOFÂRLICA toacă
  Așa încât n-ajung CEVA______și pentru ȚARA LOR______ să facă?

  CLOPOTELE n-au făcut să TACĂ să stea maimuțele pe cracă
  ???
  Decând mă uit la ăștia…
  Ce le-aș mai smuci oiștea
  În GARD să-i bag odată, ȚARĂ sub CUR ținută și PRĂDATĂ!

  Să ți-o mai spun încă o dată când mi-ești TÂMPITĂ de legată?
  =
  COMPLICITATE pentru o SUBMINATĂ
  Și dacă ies doar urlă… Viermii fecalele-și mai scurmă!
  =
  Nici nu privește-n urmă a dracului de turmă!

  • 14 iunie 2016 la 17:32

   Poza aceasta are o istorie. după ce a născut unul din copii s-a făcut mişto de ea că s-a îngrăşat. A postat pe Facebook poza în care era mândră de ţâţele ei, evident, mai mari decât de obicei.
   Libertatea a preluat în mai 2012 poza, a publicat-o într-un articol în carevorbea despre ce zicea Gabriela pe Facebook … că e foarte mândră de faptul că a pus pe ea nişte kile deoarece asta e urmarea sarcinii.
   http://www.libertatea.ro/monden/vedete-de-la-noi/gabriela-firea-catre-cei-care-au-ras-de-silueta-ei-sunt-mandra-de-kilogramele-in-plus-luate-pentru-un-scop-divin-nasterea-unui-prunc-747162
   Asta e poza pe care a pus-o pe faceook:

   Prin august 2012 „Pagina de media” publica un articol despre faptul că Firea spera să ajungă şefă la TVR.
   http://www.paginademedia.ro/2012/08/gabriela-firea-ofertata-sa-preia-sefia-tvr-1
   În acel articol apare un trucaj, cred că făcut de Caţavencu.

   Eu nu am făcut decât să-i „aranjez acel pseudo decolteu, ochii şi dinţii 😀

  • 14 iunie 2016 la 17:58

   Legat de ce a fost…
   Exagerând un pic, Gabi este exact genul parvenitei de prin Moldova unde familia ei avea doar trei pereţi la budă şi un par ca să arunce după câini.
   A aterizat la Bucureşti,Răsvan Firea, membru al Comisiei de Marketing al Federaţiei Române de atletism. În 2010 când a murit, omul avea 52 de ani. Ciudat este vă doar cu două săptămâni mai înainte mama lui, Elena Firea, fostă arbitră internaţională şi vice preşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică.
   Soacra lui Gabriela, Elena Firea a fost Profesor Universitar Doctor, Decan la ANEFS (Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport).
   Ca om, Gabriela a fost detestată de cei care o cunoşteaudestul de aproape.
   Fiul lui Răsvan Firea, Răzvan, scris cu „z”, scria pe Facebook să nu o voteze lumea…

   Există şi o petiţie împotriva ei (Citez)
   Gabriela Vranceanu Firea merita ce e mai rau

   E vorba de vaduva vesela a televiziunii romanesti: Gabriela Vranceanu Firea Pandele (si o sa se mai adauge pe masura ce ii mai mor din soti).

   Nimeni nu a acuzat-o de nimic cand pe atunci tanara domnisoara Gabriela a inceput o relatie cu mult mai batranul Rasvan Firea, om casatorit si cu un copil mic acasa.

   Nimeni nu a spus nimic cand si-a ingropat sotul fara fastul cuvenit unui om iubit, in taina si dimineata mult mai devreme decat era stabilit. Impidincandu-i astfel pe multi prieteni de ai raposatului dar si pe fiul acestuia din casatoria anterioara sa il conduca pe ultimul drum.

   Nimeni nu a zis nimic cand s-a victimizat la televizor ca ea e o biata vaduva, cerandu-i despagubiri de jumatate de milion de euro lui Cristian Boureanu pentru ca a insinuat ca ar avea un amant.

   Nimeni nu a zis nimic cand numai la 6 luni de la moartea sotului ei a sarit in pat cu Pandele (primarul de Voluntari si tot o data prieten cu raposatul ei sot Rasvan Firea). De aici deduc ca domnul Boureanu o avea ceva capacitati de prezicere.

   Nimeni nu a incercat sa ii aminteasca atunci cand a venit sa se afiseze la TV cu Pandele ca numai cu 2 luni in urma il dadea pe Boureanu in judecata pentru ca indraznise sa spuna ca ea ,,pioasa” vaduva neagra ar avea un amant.

   Nimeni nu a spus nimic cand aceasta vaduva vesela se casatorea la numai 9 luni de la moartea sotului cu acelasi Pandele, prietenul raposatului ei sot.

   Nimeni nu a spus nimic cand desi casatorita de ceva timp cu Pandele doamna Vranceanu Firea Pandele doreste sa faca o alta nunta. Cu fast, de aceasta data. Si isi pune pe ea simbolul puritatii, rochia alba de mireasa de parca ar fi vreo fatuca feciorelnica. Nici decum o vaduva ce patase memoria sotului ei.

   Nimeni nu a spus nimic ca l-a tarat in acest circ pe fiul ei si al lui Rasvan firea (pustiul fiind inca minor si orfan de tata – numai in locul lui sa nu fi).

   Nimeni nu a spus nimic cand la 40 de ani a ramas din nou gravida si a tinut sa isi faca publice toate detaliile intime ale sarcinii.

   Dar acum cand dupa toate cele doamna vaduva-mireasa Gabriela Vranceanu Firea Pandele vine si spune ca inca mai sufera dupa Rasvan Firea este prea mult.

   Femeia asta clar nu are nici moralitate, nici simt etic, nici morala crestina, nici educatie dar macar sa nu uite ca tacerea e de aur. Macar sa nu ne mai considere pe noi prosti si sa nu creada ca cineva ii poate crede circul ieftin pe care il face.

   Nu ii cerem sa se educe acum, nu ii cerem sa capete acum bun simt. Ii cerem aceste vaduve-mirese-mahalagioace-mincinoase-prefacute-siniste doamne sa taca si sa nu ne mai ingretoseze cu povestile ei din scabroasa, obsena si groteasca sa viata personala.

   NE ESTE SUFICIENT!”

   Aici se poate vedea această petiţiei în original .. nu ştiu cine e autorul pentru că eu nu semnaz petiţii online.
   http://www.petitieonline.com/gabriela_vranceanu_firea_merita_ce_e_mai_rau

   Mie mi se pare una din cele mai scârboase personaje care există …

 2. 14 iunie 2016 la 21:01

  Acu e clar de ce sta ca o vaca si-si expune chilotii… care arata a cam multa stofa… poate BUDIGAI…!
  Pe Firea de care parca mi-ai zis ca l-a ingropat iute-iute incat fosta lui sotie si fiul habar n-au avut asa ca nu au fost la inmormantare, nu a propus nimeni sa-l exumeze?
  Eu am avut niste banuieli de pe atunci.

  • 16 iunie 2016 la 17:08

   Nu cred că a bănuit cineva că ar fi putut să îl ucidă ea, omul era bolnav rău şi a stat o grămadă pe pat …
   Legat de chiloţii ăia, o fi având ureci sensibile şi se temea să nu o tragă curentul …. probabil iarna poartă unii îmblăniţi.
   Ştii care e diferenţa dintre bikineii ruseşti şi cei americani? Cei ruseşti fac „genunchi”.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: