Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > TUDOR CHIRILĂ: ”Practic kitesurfingul de sase ani si va spun sigur ca nu e lac in Bucuresti pe care sa se poata practica acest sport … ”

TUDOR CHIRILĂ: ”Practic kitesurfingul de sase ani si va spun sigur ca nu e lac in Bucuresti pe care sa se poata practica acest sport … ”

Gabriela Firea, Tudor Chirilă

Tudor Chirilă, atac la Gabriela Firea. Explicațiile primarului

Artistul Tudor Chirilă se alătură celor care critică ultimele măsuri anunțate de primarul general, Gabriela Firea, asta în ciuda faptului că aceasta și-a explicat foarte clar proiectul legat de activitățile culturale de weekend în Capitală.

”Practic kitesurfingul de sase ani si va spun sigur ca nu e lac in Bucuresti pe care sa se poata practica acest sport. Asta, una la mana. Doi la mana: la licitatie participa/se prezinta doar o firma. Sa ne fie de bine. Fara evenimente culturale de weekend prin centru ca blocam prea mult traficul si nu ajunge lumea la lacuri sa practice sporturi de apa. Chiar daca licitatia a fost atribuita in fostul mandat si actualul primar n-are legatura cu situatia, primaria are obligatia sa nu se joace cu banii nostri”- scrie Tudor Chirilă.

La rândul său, primarul General a explicat ca Municipalitatea a sustinut si sustine evenimentele culturale si sportive din Bucuresti, atat in spatii deschise cat si in spatii inchise, insa se doreste elaborarea unui regulament clar de desfasurare a evenimentelor care au loc in centrul Capitalei astfel incat sa fie evitate situatii cablocarea parcarilor, poluarea fonica si perturbarea sau chiar blocarea traficului rutier.

Gabriela Firea a avut o intalnire cu Comisia de aprobare a Evenimentelor si Manifestarilor din cadrul Primariei Capitalei, precum si cu directori de specialitate responsabili cu organizarea de evenimente in Bucuresti, pentru a gasi solutii concrete la aceste probleme:„M-am intalnit astazi cu membrii comisiei de aprobare a evenimentelordin Capitala si am fost informata ca exista multe sesizari si petitii ale bucurestenilor deranjati de zgomot, de lipsa accesului in parcari, sau de ingreunarea traficului rutier. Cele mai multe reprosuri din partea cetatenilor vin din pricina faptului ca spatii foarte bune nu sunt folosite pentru organizarea concertelor si altele sunt supraexpuse: de exemplu Piata Constitutiei gazduieste marile concerte, insa acestea paralizeaza Bucurestiul. Exista zoneadecvate care pot fi puse la dispozitie: parcuri, Arena Nationala, Romexpo etc.”

Primarul General a subliniat faptul ca Bucurestiul trebuie sa fie viu, sa gazduiasca evenimente culturale, sportive, socialecat mai numeroase, insa sa beneficieze de locatii adecvate, usor accesibile, in apropierea statiilor de metrou sau mijloacelor de transport in comun sicare sa nu creeze disconfort bucurestenilor prin blocaje in trafic sau poluare fonica.

Autor: Lucian Negrea, Reporter

Sursa: stiripesurse.ro

NOTĂ: Tudor Chirilă a postat textul pe pagina sa de Facebook 

 

 1. 5 iulie 2016 la 23:27

  Atit pentru stimata si inegalabila primarita,,,sau ce aia masii o fii ea cit si pentru…asa zisul formator de opinie Chirila il cheama? sau cum lo chema mie ,,unul …ca un oarescine sau oaresce cetatean de urbe …am o impresie de ….CACAT…si nici nu o sa imi cer scuze atita timp cit am apreciat articolele d-tra…dar acest ,<<>> e chiar de tot rahatul…mai era unul destaaapt rau pe aici…unul care semana cu un purice altoit de se credea<<>> Asta este Romania!

  • 6 iulie 2016 la 11:15

   Salut… nici eu nu sunt prea picat în trompă după ce spun artiştii. Am văzut cântăreţi sau actori, apreciaţi pentru ceea ce fac, dar care se fac de râs atunci când cochetează cu politica. Sunt actori sau cântăreţi? Foarte bine, să recite, să joace sau să cânte. Am văzut cât au fost de ridicoli Irina Loghin sau Dolănescu, fie iertat. Ei trebuie să interpreteze ceva scris de unii (scenariştii, poeţii, compozitorii) aşa cum le spune altcineva (regirorii) să o facă. Pot da cel mult o notă peronală, nu pot exprima idei proprii da capo al fine.
   Tudor Chirlă, din câte ştiu, actor la bază (l-a împins în această ocupaţie mama lui, Iarina Demian), este fiul lui Ioan Chirilă. Fostul mare jurnalist, rapidist până la moarte şi dincolo de ea. De la tată pare fi moştenit pasiunea pentru jurnalism iar de la mamă latura sa artistică.
   Nu e autorul unor articole care vor face istorie, dar, uneori exprimă nişte idei destul de interesante. Şi o face concis având un oarecare simţ care îl ajută să simtă esenţialul din prima.
   Sincer, citindu-i blogul i-aş recomanda să nu se apuce de jurnalism. Dacă vrea poate scrie beletristică, proză scurtă. Are destui fani care l-ar citi.
   Despre o eventuală implicare politică ar fi un dezastru mai mare decât Mircea Diaconu, Gabriela Firea sau Turcescu, ultimii doi, fiind foşti jurnalişti pot el mult să fie nişte politiciani vintage (de vitrină) fără a putea traduce în practică ce doresc.

   Tudor Chirilă şi mama lui, Iarina Demian
   Tudor Chirilă şi mama lui, Iarina Demian
   Ioan Chirilă, tatăl lui Tudor Chirilă
   Ioan Chirilă

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: