Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > O fi început depedelizarea PNL?

O fi început depedelizarea PNL?

Foștii PDL-iști din Satu Mare sunt foarte nemulțumiți de noua conducere a partidului și modului în care se iau deciziile motiv pentru care au decis să se retragă în masă din Biroul Permanent Județean.

O fi început depedelizarea PNL?

Blaga Gorghiu

Scandal monstru în PNL. La Satu Mare, toți foștii PDL-iști s-au retras din Biroul Permanent Județean

Carmen Vintila

Carmen Vintila

Foștii PDL-iști din Satu Mare sunt foarte nemulțumiți de noua conducere a partidului și modului în care se iau deciziile. Aceștia au decis să se retragă în masă din Biroul Permanent Județean după ce componența acestuia a fost decisă doar de președinte, fără consultări, după cum se plâng aceștia, scrie Obiectiv SM.

„ Nu suntem de acord cu componența Biroului Permanent, nu s-a votat componența lui, nu am fost consultați. Ionuț Rus a luat deciziile singur fără să ne întrebe. Noi ne-am dori să fie paritate. În primul rând să se meargă pe structura aleșilor locali, să facă parte primarii, viceprimarii, consilierii județeni și pe urmă ce locuri mai rămân să se împartă între cele două partide, să fie paritate. Șincer și scurt, noi foștii pdl-iști suntem nemulțumiți, că ne-au pus deoparte din toate punctele de vedere”, a declarat Rotaru Marinel, primar de Santău, citat de Obiectiv SM.

Și alți primari liberali care provin din vechiul PDL, consilieri județeni sau viceprimari sunt nemulțumiți, dar nu doresc să comenteze decizia pentru a nu-și îngreuna mai mult situația politică din partid. Nemulțumirea foștilor PDL-iști a plecat de la reprezentarea în Biroul Permanent Județean, unde sunt doar 17 foști democrat liberali și 30 de foști liberali. O altă nemulțumire este faptul că în BPJ au fost primite persoane care în campania electorală au părăsit partidul, au făcut campanie împotriva lui și mai apoi au fost reprimite în partid și acum aduse direct în structura de conducere.

Autor: Carmen Vintilă

Sursa: evz.ro

 1. moshu49
  30 Iulie 2016 la 23:32

  🙂 ce chestie, moncher… la mine în județ pot spune vicevercea: O fi început depenelizarea PNL? 😀 )))

  • 2 August 2016 la 19:15

   Să știi Moșule că inițial titlul a fost: „A început separarea apelor în PNL?”. Asta ar fi însemnat ca ambele entități să mai existe.
   Deși spuneau că e vorba de o fuziune le unirea dintre PNL și PDL nu a fost așa ceva.
   Îți amintesc că unul din obiectivele USL (În afară de scoaterea lui Băse în afara scenei politice și subordonarea totală a Justiției a fost dispariția PDL. Noul partid nu a păstrat nimic din fostul PDL.)
   Tot ce definea PNL a fost păstrat în numele dracu știe cărei tradiții. Nume, culori, doctrină, embleme .. e drept că folosesc ca sediu central sediul PDL și au plecat din ALDE (cel european, nu lăbăreala lui Tăriceanu) și au mers la PPE, alianță de partide de doctrină populară, conservatoare, asta dovedind că Tăriceanu avea dreptate înainte de europarlamentare când zicea că PSD și PNL trebuie să meargă TEMPORAR separat altfel vor fi nevoiți să împartă electoratul de stânga, minoritar la nivel național (vezi toate alegerile prezidențiale cu excepția celor câștigate de Iliescu).
   Nu există ipocrizie mai mare să fii, statutar, de doctrină liberală și să mimezi că ai si conservator. E cam a și cum am vorbi de un partid declarat republican de doctrină monarhistă … ba să îți mai și atașezi în logo o coroană…
   PDL fusă și să dusă …Blaga și cei care au participat la negocierile de halire a PDL au fost de acord cu orice a vrut PNL cu condiția ca lor să li se garanteze locuri eligibile la alegeri și funcții într-un eventual guvern… restul ..pa și pu …
   Când încă absorbția PDL de către PNL era doar la nivel de zvon îi trimiteam unei doamne deputat PDL (cu care mai schimbam câte un mail la acea vreme) un mail înainte mi-a zis că sunt fabulații dar va da niște telefoane. A fost surprinsă să constate că aveam dreptate și că etapele de care vorbeam se confirmau. Mai trebuie ca după alegeri să se refacă USL cu un PNL în care revine și ALDE.
   Legat de PDL, ce a fost de fapt?
   O fuziune între fostul Partid Democrat cu cei eliminați de Tăriceanu când a preluat partidul și care au format PLD (chiar și UDREA a fost PNL-istă)… PD era prea mic ca să îl facă pe Băse președinte.
   Surpriza mare pentru toți a fost că Băse, după ce și-a terminat mandatul, nu s-a retras cum a promis, ba, dimpotrivă încearcă să creeze iar un partid pe modelul PDL.Nu mai poate să candideze dar se pare că a decis să folosească o „marionetă”, pe cineva destul de șantajabil pe care anumite informații să fie devastatoare. Deocamdată l-a încercat pe Turcescu. Nu e trecut sticla pentru că a gestoinat prost povestea cu ofițerul acoperit.
   Turcescu, zice lumea, pare a mai avea și alte bube în cap (relații din trecut cu ”nevizitabili” și niște venituri cam greu de argumentat.
   Deci, nu putem vorbi de depenelizarea PDL. Acesta va reînvia din PMP … de fapt a reînviat dar se pare că există niște umbre …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: