Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Dezvăluiri > În 1947 Regele Mihai a ABDICAT de bună voie …

În 1947 Regele Mihai a ABDICAT de bună voie …

După 89 românilor li s-a tot picurat în creier faptul că abdicarea Regelui Mihai I nu trebuie luată în seamă.

Era tânăr și nu a putut rezista presiunilor sovietice. Un document cât se poate de autentic, transcrierea unei discuții între Regele Mihai I și Dr. Petru Groza ne arată că abdicarea lui Mihai I a fost unul voluntar generat de lașitatea celui care era la ora aceea Monarh …

Ar trebui ca să se mai renunțe la puparea dosurilor ”majestăților” lor, măcar pentru că le provoacă dureri la hemoroizi…

Poate DNA ar trebui să își bage un pic coada … Așa, dedragul  adevărului istoric. Prea ni s-au î,puiat căpățânile cu minciuni care mai de care mai flagrante

Regele Mihai și soția

DOCUMENT- Răsturnare de situație în istorie: regele Mihai a ABDICAT de bună voie, în 1947

Lucian Negrea

Lucian Negrea

Un document care prezintă discuțiile dintre regele Mihai și premierul comunist Petru Groza ar putea schimba cărțile de istorie. Până acum se știa că liderii comuniști au fost cei care l-au forțat pe regele Mihai să abdice de la tron, în anul 1947.

Din transcrierea discuţiei dintre Petru Groza şi Regele Mihai reiese faptul că acesta din urmă nu dorea să se opună abdicării şi că scopul său principal în acel moment era acela de a obţine căsătoria cu Principesa Anne de Bourbon-Parma, cu care se întâlnise la Londra.

După cum informam în urmă cu câteva zile, regele Mihai a abdicat pentru că dorea să se căsătorească.

Citatul cel mai elocvent din acest document îi aparţine Regelui Mihai, care îi spunea lui Petru Groza: „Nu înțeleg să mă opun lucrurilor la care nu te poți opune. Văd ce e în jurul meu. Vreau ca om [să trăiesc]. N-am avut copilărie, tinerețe, și mama va trebui să înțeleagă. Dar nu spune la nimeni. Între noi, mergem înainte. Eu mă voi conforma sfat [urilor] d-tale. Dar între noi.”

Documentul la care facem referire se află acum la Arhivele Naţionale, S.A.N.I.C. – Colecţia Consiliul de Miniştri, dos. 174/1947 (Anterior documentul figura în Arh. N. I. C., fond C.C. al PCR, colecţia 103, dos. 486/1947). Este vorba de 10 notiţe scrise de mână de la întâlnirea dintre Petru Groza şi Regele Mihai din data de 22 decembrie 1947 şi de trei file dactilografiate ce reprezintă transcrierea după notiţe.

Din transcrierea discuţiei dintre Petru Groza şi Regele Mihai reiese faptul că acesta din urmă nu dorea să se opună abdicării şi că scopul său principal în acel moment era acela de a obţine căsătoria cu Principesa Anne de Bourbon-Parma, cu care se întâlnise la Londra.

Citatul cel mai elocvent din acest document îi aparţine Regelui Mihai, care îi spunea lui Petru Groza: „Nu înțeleg să mă opun lucrurilor la care nu te poți opune. Văd ce e în jurul meu. Vreau ca om [să trăiesc]. N-am avut copilărie, tinerețe, și mama va trebui să înțeleagă. Dar nu spune la nimeni. Între noi, mergem înainte. Eu mă voi conforma sfat [urilor] d-tale. Dar între noi.

Interesant, chiar după această frază, apare ca o ironie a istoriei replica “Nu văzut pe nimeni Iliescu”. Evident, nu este vorba despre Ion Iliescu, cel care fix la 42 de ani distanţă de la acea zi, adică pe 22 decembrie 1989, prelua puterea în România.

Ulterior acestei fraze apar amănunte despre un anume Auriol, nimeni altul decât francezulVincent Auriol, primul preşedinte al celei de-a patra Republici de la Paris.

În documentul la care facem referire, se fac aprecieri şi în legătură cu activitatea demnitarilor comunişti Ana Pauker, Emil Bodnăraş sau Gheorghe Gheorghiu Dej, despre care Regele Mihai ar fi avut o părere pozitivă.

 Autor: Lucian Negrea, 

Sursa: stiripesurse.ro

 1. remus felea
  20 august 2017 la 20:22

  AM CITIT UN MATERIAL MIZERABIL! NUMAI MINCCIUNI!

  • 21 august 2017 la 10:57

   Remus, dacă nu ne convine ceva e mizerabil … Când faci astfel de afirmații e nevoie de argumente .. le ai?

 2. Mihai P
  10 decembrie 2017 la 16:53

  Interesant, mai sunt inca 2 documente ”secrete” care adeveresc intentiile regale din 1947. Mai sunt insa si alte documente detinute de Arhiva Armatei. Presedintele Traian Basescu s-a acoperit cu informatii in momentul cand a transat explicativ tradarea regala. Casa Regala nu a schitat nicium gest in aparatea ”adevarului” din 1947. Asa dar adevarul trebuie cautat in documente dar si in afirmatiile celor care inca mai traiesc si au avut insemnate participari la acele evenimente, fac referinta la Neagu Djuvara dar si la altii.

 3. cp
  13 decembrie 2017 la 15:49

  asa si…mi-e clar:nu inteleg sa ma opun lucrurilor la care nu te poti opune 🙂 e normal,firesc,se stie ce s-a intamplat ,care e problema?Merita sa faca pe viteazu,schimba asta cu ceva mersul istoriei ?Hai sa lasam …batem campii ,noroc ca e Base mare patriot !

  • 13 decembrie 2017 la 16:59

   Corina, ce are Băsescu aici? Documentele vorbesc …
   de ce să ne aliniem la pupat buci doar pentru că e la modă? Istoria e istorie, chiar dacă nu ne place.
   Oare de ce în Franța, nu există o asemenea obediență față de ai lor? Sau în Germania ori Austria… Ultimele două au avut Case Imperiale similare Angliei ori Japoniei (de ce nu Casa Imperială a Rusiei? În fond țarul avea cea mai mare țară de pe glob),,,, Casa regală a Frantei avea și ea argumente de casă imperială. Ei de ce nu se ploconesc atâta deși chiar ar avea motive?
   Nu mai amintesc de modul în care Franța și-a tratat nu doar casa regală ci și toată nobilimea, oricât de rasată era…

  • 13 decembrie 2017 la 17:12

   Legat de referirea la Băsescu .. sunt mândru a spune că eu vorbeam despre chestiile astea în același mod cu mult înainte să îl facă el trădător pe Mișu. Și nu e prima chestie în care l-am devansat.
   când a fost ultima suspendare, în prima zi de după ce a fost clar că se va ajunge la referendum am scris la Realitatea Net Forum, un forum de pe siteul Realitatea net, administrat de Cristi Dorombach, că soluția nu e ca Băsescu să iasă și să se lupte pentru funcția pe care o deținea. Ar fi exact ce dorea USL. Soluția era neprezentarea deoarece era similară cu NU. Am postat atunci asta pe siteurile mai multor PDL-iști importnți la acea vreme… De exemplu pe blogul lui Udrea, blogul cu cel mai mare rating de la noi .. mi-am luat înjurături de trei ori mai mute decât legate de Mișu Abdicatu. Ce să vezi, după trei zile Băsescu a dat-o la întors. Primise sondajele și dacă ar fi mers pe varianta de susține votul nergativ ”marinar” scria pe el …

   PS Fără legătură … Acum mai am o chestie în care voi fi înjurat probabil .. o ipoteză … Libaralii, foști colegi ai PSD în USL s-au dus între cei de la #Rezist PENTRU A DISTRUGE MIȘCAREA CARE E O MIȘCARE ANTISISTEM… deci nu pro liberali sau pro Cioloș.
   rețeta a fost aplicată la Colectiv .. atunci a făcut-o Iohannis

 4. Nick
  17 decembrie 2017 la 0:55

  Poate ar trebui sa va-ntrebati de ce ramaneti din ce in ce mai putini sustinatori ai comunismului, fii ai Basescu-lui…

  • 17 decembrie 2017 la 10:13

   Poate ar trebui să vă întrebați de ce în întreaga lume, nu mai există oameni care au semnat ceva, apoi să se sucească …”ooo… m-au obligat” sau de ce tatăl lui Mihai îl considera prea slab pentru a fi rege… Sau poate și mai bine să vă întrebați cam cât face mintea unui popor care, votează o constituție republicană apoi, brusc se trezește că vrea rege.
   Am întrebat mai mulți care acum sunt regaliști convinși ce cred că s-ar întâmpla dacă am reveni la monarhie. Inevitabil au fost răspunsuri care se refereau la nivelul de trai. Nici măcar nu aveau habar că un rege constituțional este un fel de abțibild extrem de scump.
   Bă Niță, deoarece cretinii mă enervează cumplit, trebuia să îți șterg acest răspuns pentru : ”… sustinatori ai comunismului, fii ai Basescu-lui…”
   Bă, cei care au ieșit acum ca oile și răgeau ca măgarii nu sunt alții decât cei scoși contra a 120 de lei în iarnă la Cotroceni să ragă împotriva celor de la Rezist și pe care îi vei revedea la viitoarele mitinguri ale PSD. I-am văzut și i-am ascultat. Habar n-au pe ce lume trăiesc. (de ce crezi că vrea PSD să comită aberația de a transforma demult desființata Casă Regală în S. ”Casa Regală de România” srl? Cele 60 de milioane de euro lăsate de Mihai moștenire îți spun ceva? Dar cele peste 20 de milioane de euro, șmenul mascat sub așazisa finanțare a acestei aberante viitoare instituții?
   Știi unde au putut fi văzuți o parte din pomanagii ieșiți acum la produs? La pomana Oanei Zăvoranu …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: