Prima pagină > Internaţional, Noi şi alţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > Angela Merkel nu mai vrea să aibă de-a face cu România … VIELEN DANK HERR IOHANNIS !

Angela Merkel nu mai vrea să aibă de-a face cu România … VIELEN DANK HERR IOHANNIS !

Angela Merkel

Angela Merkel

În perioada de dinainte de alegerile prezidențiale se încerca acreditarea ideii că Iohannis, Herr von Siebenburger, este mai mult decât de recomandat deoarece, astfel România va intra în grațiile Germaniei, iar frau Merkel va intra în orgasme prelungite când va auzi de această țară.

E drept, imediat după alegeri, părea că Angela Merkel îi acordă o oarecare atenție proaspătului președinte al României… părea doar.

Nu știu dacă e sau nu o coincidență,  la un moment dat a părut vă Iohannis se ferește ca parlamentarii de DNA de a da ochii cu frau Merkel, coincidență sau nu, cam în aceeași perioadă președintele României s-a trezit deposedat de una din casele sale de justiție pentru că ar fi făcut oarece mânării cu acte false.

Că Merkel nu îl mai bagă în seamă pe fostul șef al Frontului Democrat German și primar al Sibiului, mai e cu  e. Faptul că doamna cancelar evită pe față relațiile cu România e grav.

Angela Merkel care începe o ofensivă înainte de BREXIT, se va întâlni cu Francois Hollande, președintele Franței și cu Mateo Renzi, premierul Italiei, pe insula italiană Ventotene, un loc simbol al construcţiei europene într-un loc încărcat de simboluri, o fostă închisoare de pe această insulă a fost deţinut pe vremea regimului fascist Altiero Spinelli, om politic considerat unul dintre părinţii fondatori ai UE.

După această întîlnire, cancelarul german se va deplasa miercuri în capitala Estoniei, Tallinn, joi la Praga şi vineri la Varşovia, capitala Poloniei, unde pe lângă întrevederile bilaterale,  va participa şi la o reuniune a premierilor ţărilor Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria).

Și, în final, Angela Merkel va reveni la Berlin unde, la castelul Meseberg pe premierii olandez, suedez şi danez, pentru ca sâmbătă să se reunească cu şefii guvernelor din Austria, Bulgaria, Croaţia şi Slovenia.

Da … cu România pare a nu vrea să aibă de-a face deși în Marea Britanie există peste 400.000 de emigranți români și poate am fi și noi interesați să ne spunem părerea despre BREXIT.

Mulțumim frumos herr Iohannis și vacanță plăcută pe acolo unde vă duceți pentru a vă arăta disprețul superior față de țara căreia, încă, îi mai sunteți președinte. 

Că veni vorba, poate vă vine ideea să ne trimiteți o scrisoare din care să înțelegem că e sub demnitatea dumneavoastră de neamț respectabil. V-am mulțumi și mai mult…

 1. 22 august 2016 la 8:05

  Nu ești prea dur prietene? Poate știe deja răspunsul ilustrului „ Pas cu pas” și nu consideră necesar să- și mai piardă timpul! 😛

  • 22 august 2016 la 16:40

   Dur era dacă vorbeam de procese, de favorizaerea lui în fața legii, de abuzurile legate de vacanțe la care nu are dreptul în care Carmen își cumpără tot felul de nenorociri din banii de la buget, de modul nestatutar în care a devenit mare sculă la PNL etc, etc, etc…
   Primul semn că am dreptate a fost în momentul vizitei pe care a făcut-o premierul și în care Merkel îl trata extrem de distant… Evident că a trimite premierul într-o vizită pe care de obicei o face Președintele și unde se întâlnea cu șeful unui stat de talia Germaniei e o cel puțin dispreț față de Cancelarul German…
   Iohennis nu s-a dus pentru că e clar că nemțoaica l-ar fi întrebat cume cu confiscarea casei …
   Textul nu e dur deloc dacă îl comparăm cu faptul că Merkel nu ne include între cei cu care trebuia să discute când e vorba de Brexit deși avem în M.Britanie 400.000 de emigranți … Știi ce înseamnă asta? Cât e Merkel acolo nu mai are nici un sens să încercăm să intrăm în Schengen …
   Sper să mă înșel dar teamă mi-e că e doar începutul …
   Germania mai de enervată și de faptul că în chestiuni legate de NATO tratăm direct cu SUA fără a o consulta…
   Teamă mi-e că ne va costa mult mai mult decât niște alegeri prezidențiale.
   În UE nu poți neglija relația cu Germania …

 2. 27 septembrie 2017 la 10:20

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: