Me Tarzan


20121226_4_1

De când îşi bat gura (de pomană) specialiştii,  cine să-i asculte?

De ce orele la şcoală nu sunt suficiente?

Pentru că nu există metodă, nici interes.

Ora trece, copiii ştiu la ce pagină e lecţia, n-au decât să lucreze acasă. Mno, la ce mai este nevoie de atâţia profesori? Doar totul deja este în manual.

Ce fac elevii la ore, de fapt? Nu mare lucru, doar li se explică semidoct că nu ştiu mai nimic.

Doar de asta se duc la şcoală, ca să demonstreze ce deja ştiau, nu ca să înveţe. Există orele alea la care sunt evaluaţi. Aşa să fie? Nope. Asta ar trebui  de fapt să fie autoevaluare. În special a profesorilor. Atunci e edificator dacă tu, profesore, ţi-ai făcut treaba sau ai ars gazul de pomană pe banii statului. Şi nici măcar nu e cel mai rău lucru. Cei care pierd sunt copiii.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/exclusiv-psiholog-american-fara-teme-niciun-studiu-nu-a-aratat-ca-e-nevoie-ca-elevii-sa-invete-in-runda-a-doua-dupa-o-zi-la-scoala-535348

O să începi să bâzâi plângăcios că aşa ai făcut şi tu, ajungeai acasă după ore, aruncai ghiozdanul sau rucsacul, mâncai o scovergă şi te năpusteai pe teme. Erou, ce să zic. Şi pentru că ai crescut prost, trebuie să promovezi prostia. Mintea ta se îneacă şi scuipă sânge cănd apar argumente ca cele din filmuleţul de mai sus. La care nu ştiu dacă ai răbdare să te uiţi, pentru eşti acasă, nu la şcoală. Şi pentru că tu ştii mai bine, nu vin verzele astea cu doctorate luate prin cine ştie ce Cambridge să te înveţe pe tine. Păi doar se ştie că ăia de fapt încearcă să distrugă învăţământul românesc. Tot ce publică ăia e menit să se insinueze în media de la noi, care-i platită de Soros, ha!

Mno, cred că deja ţi-au ieşit bube de indignare aşa că te las să de te dai cu cremă de gălbenele şi-ţi urez să prinzi timpurile alea în care o să fii trimis acasă pe motiv că eşti o vită încălţată.

Sursa: micdavinci.wordpress.com


 1. 2 septembrie 2016 la 22:28

  Știi ce e interesant? Cică sistemul se până în 89 nu era bun deși atunci intrai la examen pentru liceu sau facultate cu pixul în buzunar și cunoștințele în cap. Acum e bine că școala produce doar cretini incapabili să își ia BAC-ul …
  De ce draq nu suntem în stare să acceptăm că nu chiar tot ce era înainte de 89 era rău…

  Știi ce e de asemenea interesant, absolvenții de dinainte de 89 făceau cu brio față concurenței școlilor din Vest … Acum? … Ferească Sfântul

 2. micdavinci
  2 septembrie 2016 la 22:38

  nu ştiu ce să spun despre ăia de dinainte de 89, dar din ce am văzut eu pot să spun că cine avea o facultate, scântei scotea când era vorba de domeniul lui şi toţi aveau o cultură generală de zicei ca-s Enciclopedia Britannica. Erau mereu interesaţi de noutăţi şi le discutau într-o manieră acaparatoare, cu însufleţire.
  Despre şcoala de acum, afară românii încă sunt priviţi cu oarece spaimă de ceilalţi concurenţi. Până acum, s-a dovedit că au şi de ce. În ţară, se ştie deja că e suficient să dai ce trebuie unde trebuie, indiferent ce înseamnă asta, ca să obţii un post la stat. Restul se învaţă şi sunt foarte puţin cei profesionişti, rolul lor fiind să care în spate toate jegurile intrate pe pile.

  • 4 septembrie 2016 la 11:26

   Acum nu sunt în stare să își ia bacul, dar povestesc ce facultăți grozave ar face … Și nu doar că pică la BAC… să zici că au avut o zi proastă, dar să întrebi pe un elev de clasa a XII-a să îi spună că Eminescu a scris ”Corigent la limba Română” după ce a rămas corigent la latină la Blaj (asta toți o țin minte), dacă îi întrebi care e ordinea în care trece Oltul prin Craiova, Sibiu și Dr.Tr. Severin să îți spună că Primul e Craiova apoi Severinul, PRIN SIBIU NU TRECE (:))) ) … iar numărul ”e” de la matematică reprezentând energia …

   Oamenii ăștia sunt imbecili sadea … Dacă îi întrebi de trei cărți citite se uită la tine ca la retardați … să citească? El?

 3. micdavinci
  2 septembrie 2016 la 22:42

  aaaa, cât despre dezastrele care termină acum 12 clase, prefer să nu discut, mi-e mie ruşine când deschid ăia gura. Şi chiar nu pricep cum de au ajuns în halul ăla, mi-e peste puteri.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: