Orzoaica, râsul mânzesc şi Olivia Steer


220px-aztlan_codex_boturini

Începem cu începutul, aşa cum e în general recomandat, dar şi pentru că începutul cu sfârşitul e o caracteristică întâlnită numai în filmele bune, aşa zisele blockbusters, care conving oamenii singuri sau pe săraci că sunt speciali şi au un destin de cinci stele, cu condiţia să traverseze podişul Tibet şi o junglă amazoniană. După care vor câştiga la Loto.

Succint din wikipedia, “orzoaica (Hordeum distichon) este o specie de orz al cărei spic este format numai din două rânduri de boabe, mai bogate în amidon decât ale orzului și folosite la fabricarea berii. Orzoaica pentru bere se recoltează obligatoriu la umiditatea boabelor sub 14%, când conținutul în extractive neazotatate este cel mai ridicat, iar boabele posedă o energie de germinație mai mare. Produce 4 – 8 t/ha.” Un search rapid m-a convins că are chiar mai multe proprietăţi benefice decât mi-aş fi imaginat, aşa că mi-a întărit convingerea că e parte esenţială a modului de viaţă sănătos al Oliviei.

Despre râsul mânzesc nu am găsit referinţe in wikipedia, dar sunt o mulţime în trilogia Fraţii Jderi şi în romanul în două volume Moromeţii, care au fost studiate pentru bacalaureat, în toate emisiunile tv de la noi şi la vânzătorii online de produse de slăbit în timp record, chiar în timp ce balotezi juma’ de porc rotisat cu pâine de la vatră şi bei vin de ţară cu ulciorul. Adică mănânci sănătos şi bei la fel.

Chiar dacă m-am lungit cu introducerea, era necesar, dat fiind că urmează partea delicată, pentru care sunt necesare două pensete şi exerciţiu îndelungat cu manevrarea ouălor. Pentru că urmează să păşim timid într-un nou ev al medicinii, descoperit de gingaşa făptură care poartă numele predestinat Steer. Olivia Steer.

În marea ei modestie, aşa cum sunt toţi corifeii, nici măcar nu îşi asumă această uriaşă revelaţie, ci o pune pe seama unui studiu publicat într-un jurnal medical oarecare din America. Care i-a fost adus sub ochi de către chiar destinul ei special cu ochelari speciali, altminteri nimeni nu ar fi remarcat informaţia bine ascunsă printre rândurile voit plictisitoare ale articolului. Olivia a clipit des sub povara surprizei şi a dozei şoc de orzoaică, chackra i-a strănutat productiv şi s-a desfundat rămânând complet curată şi uscată. O transă imposibil de redat în cuvinte a pus stăpânire pe mâinile ei şi pe laptop. În următoarea oră, sub puterea transei induse de orzoaică, a tăiat din articolul ştiinţific toate informaţiile de umplutură şi a demascat cea mai diabolică făcătură a industriei medicale şi farmaceutice mondiale: cancerul mamar în formă incipientă nu există. El există numai direct în formă avansată. Forma incipientă care de fapt nici nu este cancer, devine cancer numai dacă faci mamografie şi o stârneşti. Pentru că forma incipientă dispare de la sine, dacă nu o bagi în seamă.

O să vă întrebaţi: bine, dar cum ajunge un cancer să fie avansat dacă n-a fost incipient mai întâi? Cu toată jena, trebuie să vă spun că se pare că nici cancerul avansat nu există, de fapt există o formă agresivă, dar ea trece în şase ani, de la sine, dacă nu muriţi din alte cauze sau pretexte pentru care apelaţi la medici. Olivia a descoperit că scopul medicilor este doar să facă duble masectomii şi tratamente scumpe ca să vă ia banii. Şi că, de fapt, sunteţi doar nişte isterice. Mai clar de-atât n-am cum să vă spun: nu mai fiţi isterice, că din asta se poate muri!

Eu deja m-am convins de proprietăţile curative ale orzoaicei, la terasa din capătul străzii. Ca de obicei, explicaţia e la îndemâna noastră, numai că noi n-avem ochi să o vedem. Şi mai şi râdem mânzeşte!

sursa micdavinci.wordpress.com


 1. 25 septembrie 2016 la 22:01

  Articolul american spune nu ca mamografia stirneste cancerele ci ca exista o posibilitate ca unele forme incipiente detectate de mamografie sa regreseze de la sine, ceea ce de fapt nu este nicidecum ceva nou. Articolul se bazeaza pe calcule statistice si pe ipoteze, este de fapt interesant de citit. Urmatorul articol citat este un studiu suedez iar textul intreg trebuie cumparat, am indoieli ca cineva l-a citit pe indelete. Toata lumea vorbeste de fapt despre doamna asta Olivia care a scris un text bazat pe un Abstract dintr-un articol scris de niste medici suedezi pe care nu l-a citit nimeni pe de-a intregul.

  • 26 septembrie 2016 la 0:54

   Recomandarea Oliviei este să nu se facă control. Ţi se pare că e sănătoasă la cap? Te-ai simţi ok să nu-ti faci ecografie când vei fi însărcinată?Pentru că e similar. Dacă ai putea evita o problemă a bebeului, să-l ajuți, ai face asta, sau l-ai arunca la veceu fără remușcări?

   • 28 septembrie 2016 la 22:43

    Daca face sau nu mamografie asta e decizia femeii. Olivia are vreo 30 si ceva de ani, nu se poate compara cu o femeie de 50 si ceva. Medicii recomanda o mamografie initiala la 40 de ani, apoi incepind cu 50 mamografii regulate. In orice trebuie sa existe un echilibru si asa este si cu mamografia. Nu stiu ce a spus Olivia exact, imi amintesc ca spunea ceva de genul „am decis pentru mine”. Nimic de zis, este o tema extrem de sensibila care provoacata tuturor femeilor cosmaruri si fiecare are o anume strategie sa faca fata anxietatii, caci incidenta e mare, o femeie din 10 va fi victima.

 2. 28 septembrie 2016 la 23:03

  Atat timp cat deciziile ei sunt materializate in atacuri nefundamentate care indeamna la actiuni suicide si incita o multme de lume sa evite controalele si investigatiile disponibile gratie medicinii moderne, duce o campanie agresiva, vecina cu dementa impotriva vaccinarii, ridica modul ei intim de viata la rang de regula si reteta miraculoasa….. este clar ca e o persoana care va sfarsi la psihiatrie. Pacat ca distruge oameni creduli, nevinovati sau pe (copiii acestora) carora le inoculeaza ideile astea absolut dezastruoase. Dupa cum stii, femeia asta nu este specialist, a fost la baza jurnalist si acum principala ei ocupatie este sa convinga toata lumea sa se alimenteze raw-vegan, sa nu-si vaccineze copiii si sa atace medicina moderna, sugerand papadii si mamaligi ca tratamente alternative. Nu se poate dialoga cu ea, neacceptand alte opinii si considera un atac orice alte opinii sau argumente care contrazic cruciada ei schizoida. Si cu asta am incheiat, e un subiect morbid.

 3. 28 septembrie 2016 la 23:18

  Articolul nu e un atac asupra Oliviei Steer, pentru ca o consider un om bolnav. E un apel la decenta, logica si responsabilitate.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: