Prima pagină > Opinii, Politicăraie - Partide - Politicieni > PASTILA ELECTORALĂ – Escrocii politici: ”Votați ca proștii nu stați ca boii …”

PASTILA ELECTORALĂ – Escrocii politici: ”Votați ca proștii nu stați ca boii …”

votati-ca-prostiiVin alegerile. Politicienii, de parcă ar fi de la același partid, ne promit, în esență, cam aceleași lucruri, evident, coafate ca să pară a avea originalitate.

Dacă îi vom vota pe ei, oricare ar fi,  toate problemele nostre se vor duce ca un fum…

Privind însă  în urmă la comportamentul politicienilor vedem că ultima chestie pe agenda lor erau interesele electoratului. I-a interesat orice le putea aduce mai multă bunăstare, mai multă protecție în fața legii pentru mârșăviile pe care le comit… românii continuând să fie pe ultimele locuri în ceea ce privește veniturile, ticăloșii care au furat de au rupt, penalii sunt în continuare protejați cu nesimțire și ne sunt propuși pentru noi mandate, spitalele continuă să ucidă prin infecțiile nosocomiale, nesimțirea și cinismul politicienilor par din ce în ce mai mare.

Ni se tot spune că votul uninominal e o porcărie… Asta deși singurele alegeri curate și democratice sunt cele uninominale în două tururi de scrutin.

Votul mixt care a fost la noi este singura variantă mai proastă decât votul pe liste. Și asta tocmai pentru că și acolo există acele rahaturi de liste propuse de liderii partidelor conform intereselor personale. Alina Gorghiu a și spus cu un tupeu de care nu o credeam capabilă că a propus-o  pe Simona Gerghe de la Antena1 PENTRU CĂ ÎI E PRIETENĂ, da, nu pentru că ar fi avut cine știe ce merite. Halucinant 100% …

Votul uninominal într-un singur tur de scrutin, cum e la locale, de asemenea, este o ordinărie de neimaginat… în 90% din cazuri se alege cineva care nu a fost votat decât de o majoritate relativă. Dacă cineva face 40% are cele mai multe voturi, doar că 60% au votat ÎMPOTRIVA LUI, IAR LA ĂȘTIA MAI ADĂUGĂM ȘI PE CEI CARE NU AU VOTAT.

Democrația lui pește …

De ce să se ducă românii la vot? Doar pentru ca politicienii, care or fi ei, cei aleși, să poată spune că porcăriile pe care le fac le fac în numele celor care au votat?

Să-mi fie cu iertare, dar dacă românii se duc ca proștii la vot, merită să fie tratați apoi ca atare… CA NIȘTE PROȘTI. 

Cum ar trebui să sune de fapt mesajul lor? Cam așa:

”Dragi români, votați-ne și vom fura de vom rupe, vom avea averi, vile, mașini, vacanțe de lux, totul în numele vostru. Vom trăi în numele vostru. Votați-ne ca proștii nu stați ca boi …”

 1. Mihail Lungu
  31 octombrie 2016 la 9:46

  Propunere pentru drapelul României:

  • 31 octombrie 2016 la 19:15

   Mai ții minte povestea cu ”Voi nu sunteți poporul ci tagma jefuitorilor”?
   Cred că nimic nu e mai de actualitate. M-am întrebat cum s-a putut ajunge la o densitate atât de mare de penali în toate partidele. Cred că e vorba pe de o parte de faptul că turma votează în primul rând cu cei care îi dau șpagă, pe de altă parte, odată ajuns într-o funcție, un penal va acționa ca mușcata, îi va elimina din jurul lui pe toți nepenalii … o fi de la faptul că se jenează pentru a părea mai penal decât ceilalți, pe de o parte. Pe de cealaltă îmi pare că e vorba de controlul asupra personajului promovat într-o funcție. Dacă nu ”joacă” așa cum i se cântă se scot dosarele și omul e dat pe mâna dulăilor lui Kovesi.

   De o gravitate dincolo de limitele demenței mi se pare ajungerea lui Dragnea în fruntea PSD. Demență din partea judecătorilor, în fond de a nu considera faptele lui din domeniul corupției. Păi atentatul la voturi, baza democrației este mult mai grav decât o șpagă de 10.000 de euro…

   Pe de altă parte, mi se pare halucinant să fii membru PSD și să ai ca președinte un individ condamnat cu suspendare ÎN PERIOADA ÎN CARE AR FI TREBUIT SĂ FIE LA PUȘCĂRIE DACĂ NU I SE SUSPENDA PEDEAPSA.
   Cred că aici e chichirezul. PSD-iștii nu au înțeles că nu i s-a suspendat vina ci doar executarea …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: