Prima pagină > Pamflet > După ce Ministerul de Externe al Ungariei le-a cerut diplomaţilor să nu participe la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, secuii au cerut la Budapesta Parlamentului Ungariei să declararea Ungaria drept pământ românesc

După ce Ministerul de Externe al Ungariei le-a cerut diplomaţilor să nu participe la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, secuii au cerut la Budapesta Parlamentului Ungariei să declararea Ungaria drept pământ românesc

secui

După ce   Ministerul de Externe al Ungariei le-a cerut diplomaţilor să nu participe la festivităţile organizate de România de Ziua Naţională a acesteia, iată că secuii au reacționat cum nu se aștepta nimeni.

Mai multe mii de secui în frunte cu preotul reformat Hunyadi Arpad  au mărșăluit prin fața clădirii Parlamentului Ungariei din Budapesta cerând, fără ocolișuri, unirea Ungariei cu România.

Manifestanții cântau cântece bisericești și cântece tradiționale secuiești, unul din ele fiind cântat în Românește pentru a nu înțelege poliția:

”Deşteaptă-te secoaie, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!” … etc

Da, uimitor, e vorba de imnul României unde cuvântul ”române” a fost înlocuit cu ”secoaie”.

Preotul reformat care a condus marșul a declarat deja celebrei Alinița Cecurai, trimisa noastră că vor lupta până la moarte pentru a nu mai fi minoritari în România, astfel, pentru a nu jigni românii cu care de bine de rău trăiesc bine, au cerut Parlamentului Ungariei să ceară o întâlnire cu Parlamentul României și să discute declararea în prima fază a Ungariei ca pământ Românesc după care, în ședință festivă, să decalare unirea Ungariei cu România:

”Noi secuii și secoaiele din Ținutul Secoiesc – a spus preotul Hunyadi Arpad – ne-am săturat ca de kürtős kalács și de  Borocz Palinka (țuica de caise – n.a.) să mai spui la noi ”te bolond minoritar”. Noi nu mai vrei asta. 

Noi vrei fără întîrziere să spui la noi majoritari. Noi suntem buni oameni și nu vrei superi la români că cu ei ne mâncam rahat unii altora de secoli mulți. Noi vrei așadar ca grofii din parlamentele României și Ungarie să spuie că Hungaria este pământ românesc și apoi să facem o țară mare și frumos, să faci unire și mai mare decât aia când Erdély  și Román Ország (Ardealul și Țara Românească – n.a.) or făcut Nagy Egyesülés (Marea Unire).

No, Isten segítsen minket (Dumnezeu să ne ajute – n.a.) și pe noi și pe voi” – și-a încheiat preotul Hunyadi scurta declarație cu o binecuvântare.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: