Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Prin absenteism electoratul i-a dat clasei politice exact ce merită: mure …

Prin absenteism electoratul i-a dat clasei politice exact ce merită: mure …

mure-tricolora

Gata … ca să mă exprim aproape academic, alegerile fusă și să dusă …

Evident că nu am considerat că merită să mă deranjez să mă duc la vot să votez care tâlhar să mă conducă și să se îndestuleze din sărăcia acestui popor necăjit. Oricum nu conta cu cine vota mulțimea, data trecută, la finalul mandatului, nici una din entitățile care au ieșit la vot nu mai exista… politicienii s-au separat și s-au îmbârligat conform propriilor interese…

În cifre, rezultatul dat de exit-poll ul IRES, arată că PSD a obținut 45,8 la sută din voturi la alegerile legislative din 2016, urmat de PNL cu 20,8 la sută din voturi,  pe baza datelor culese până la ora 20:00. ALDE are 6,3 la sută din voturi, astfel că o coaliție PSD+ALDE ar avea,  peste 50 la sută din voturi. USR a ereușit un 9,2 la sută din voturi, scor normal având în vedere timpul de când există, iar UDMR, singura formațiune care mai intră în Parlament, a obținut 6,7 la sută din voturi.

REZULTATE EXIT-POLL IRES – de la ora 21:00 (cu date culese până la ora 20:00) arată așa, PSD – 45,8 la sută, PNL – 20,8 la sută, USR – 9,2 la sută, UDMR – 6,7 la sută, ALDE – 6,3 la sută, PMP – 4,7 la sută, PRU – 2,5 la sută.

Ar fi de remarcat că marja de eroare este de 1,6, deci partidele din jurul lui 5% pot să aibă surprize, teoretic vorbind.

După aceste rezultate cred că putem trage niște concluzii. 

Cei care s-au prezentat la vot au taxat PNL arătând că îi preferă pe penalii lui Dragnea, sunt învățați cu asta, ipocriților lui Gorghiu… care niciodată nu și-au cerut scuze pentru că s-au prostituat politic alături de PSD.

Pe de altă parte, avem o veste bună. prezența de sub jumătate face ca rezultatele să fie considerate la jumătate. 

Ce ne mai arată absenteismul acesta masiv? Că electoratului îi este scârbă de această clasă politică de impostori escroci.

Da, scârbă se numește.

Până nu demult la țară prezența era mai mare și se spunea că din cauza peizanilor PSD câștigă…

Ei acum au fost mai puțin prezenți. Cică asta ar avea drept cauză faptul că la țară mulți sunt în străinătate. Ce imbecilitate … 

E vorba de scârbă, electoratul i-a tras o … mure *vorba lui Banciu) clasei politice de sughiță de acum până la următoarele alegeri..

Știind ce lepre sunt în clasa politică am senzația că degeaba aș zice că trebuie să se reformeze… la cât sunt de nesimțiți cred că nici nu se pune problema …

Un alt păduche cu chelie sacou și urechi cu pretenții de analist zicea acum câteva minute că scorul PSD e uimitor și au votat cu ei mai mulți decât de obicei… Așa se întîmplă când la matematică ești bâtă … (nu e vorba de Radu Banciu) …

Poate îi spune cineva cretinului că 30% din 10 este mai mare decât 45% din 4,8 analiști de căcat plătiți ca niște genii în domeniu. 

Ce ar mai fi de spus? Că le dăm și noi politicianilor escroci și impostori și pseudo analiștilor de căcat mure până se sufocă … PA

P.S. Dacă PSD nu trece de 50% Președintele Iohannis NU ESTE OBLIGAT DE CONSTITUȚIE SĂ LE DEA MANDATUL DE PREMIER. E drept, se poate trezi cu o suspendare care îl poate duce la demitere. PSD poate aduna singur o prezență de 30% și tare mă îndoiesc că se vor mobiliza destui care să îl apere …

Sunt ferm convins că dacă penalul Dragnea va vrea să fie premier… va fi .

 1. Mihail Lungu
  12 decembrie 2016 la 12:32

  Eu nu prea cred că politicienii noştri sunt câtuşi de puţin deranjaţi de scârba manifestată de mai bine de jumătate din electorat. Nici nu cred că liderii PNL vor suferi prea mult, rezultatul îi va afecta mai degrabă pe cei de la baza şi mijlocul piramidei.
  Şi cel mai puţin cred în faptul că absenteismul electoral este o soluţie.
  În afară de asta, nu poţi reforma clasa politică dacă nu reformezi şi electoratul. (Este sigur că asta n-o vom putea realiza noi, românii, singuri. Şi nici la ajutor din afară nu prea mai putem spera, acum când UE se clatină. Dar, cine ştie, poate vin extratereştrii.)

  • 12 decembrie 2016 la 22:12

   Știi ce nu au înțeles cei de la conducerea PNL?
   Că în politică nu întotdeauna 1+1=2 …
   Când au făcut fuziunea-halire s-au uitat la ei înșii, au văzut că sunt mulți și au dedus că și electoratul lor e mare.
   Problema e că acea fuziune a scârbit, lumea a văzut că pe de o parte, liberalii care se dădeau fete mari erau de fapt niște curve care s-au prostituat politic cu PSD, ceilalți erau simpatizanți ai lui Băsescu… Pe ăștia PNL i-a pierdut când a fost numită Alina Gorghiu în funcție și s-a dus ață la Antena 3 să se fandosească.
   Probăsiștii în schimb, au renunțat la a mai fi așa în câteva etape … când Băse l-a desemnat a doua oară pe Ponta ca premier, când a început să meargă la România TV mai des ca la budă și când a sărit la Kovesi alături de Ghiță.
   Văd acum că la Antena 3 și România TV se face mare caz de rezultatul alegerilor. Cică ce mulți au votat cu eu … căcat …
   Niciunul din cei prezenți nu vorbește de prezența la vot..
   Ca număr, când faci 35% dintr-o prezență de 75% ai avut mai puțini votaci decât când faci 45% la o prezență de 42% …
   Este o șmecherie de care labagii din PSD se vor folosi așa cum se foloseau de faptul că 7 milioane au votat pentru demiterea lui Băse „uitând” că cei care nu s-au prezentat, deci cei care considerau că referendumul nici măcar nu trebuia făcut, era mai mare …
   Legat de PNL, cred că a venit vremea să se revină la situația anterioară rahatului ăla de fuziune.
   PNL ar reveni la vadul său istoric de 15-20% iar PDL, dacă s-ar reconcilia cu Băsescu ar ajunge la 25-30 … asta ar însemna o creștere a prezenței la vot până către 55-60 și, prin contrast, pe fundalul aceste chestii, PSD ar reveni la scorul lui de 30-35%.
   Uite și dovada că ar fi așa. Greutatea PNL de a pune un lider interimar. Nimeni nu vrea pentru că știe că va fi recunoscut doar de cei din partidul care provine.
   Fuziunea PNL-PDL e imposibilă și contra naturii cam ca fuziunea dintre PMP și UDMR. PNL e un partid de centru stânga, PDL de dreapta, unul e liberal, celălalt de doctrină conservatoare, doctrine antagonice, ireconciliabile ca uleiul cu apa, pot ocupa același spațiu, dar nu pot fuziona.
   Dacă nici acum șefii PNL nu pricep ceea ce e evident, că ei, la nivel de lideri se pot uni, dar electoratul nu se poate omogeniza ajung ca nătărăii care au băgat las muzeu PNȚcd …

   PNL își merită pe deplin soarta. Ceea ce nu e rău, poate așa pe dreapta va apărea pentru viitoarele alegeri o entitate destul de puternică să îi dea peste bot PSD-ului… Trebuie mers pe modelul CDR cu găsirea mai întâi a unui lider ca și Constantinescu.
   Greu dar nu imposibil.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: