Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > Deoarece PNL avea nevoie de un lider cu ouăle cât pepenii, au ales-o ca președinte interimar pe Raluca Turcan …

Deoarece PNL avea nevoie de un lider cu ouăle cât pepenii, au ales-o ca președinte interimar pe Raluca Turcan …

raluca-turcanGata, Alinuța a spus  ”Pa și pu, la revedere”, și a lăsat plecat pe drumul ei lăsând PNL fără binecuvântarea de a o avea pe post de cea mai tare din parcare.

Ce să vezi … minune. Pe postul care necesită în situația de acum unu cu ouă cât pepenii și care, atunci când dă cu pumnul în masă înghiață rahatul în audiență au adus-o pe Raluca  Turcan, șefa organizației PNL Sibiu. Cică asta ar avea ca motivație faptul că organizația PNL Sibiu ar fi cea mai performantă, evident, neavând nici o legătură cu excelența sa herr Ficus von Cotroceni. În fine ….

Vestea că doamna Turcan ar urma să fie mâna fermă care va ține lucrurile în frâu în PNL a stârnit zbârlirea mătreței unor liberali … De exemplu Daniel Catalin Zamfir, poate pentru că o fi auzit că iasă Varanul de la bulău și îi cere nota de plată pentru chiolhanurile de pe la GRIVCO, fie că l-o fi amenințat nevasta ( Oana Stancu Zamfir de la Antena 3) că îl taie de la porție, a Scris pe Facebook că: „Am aflat si eu ca la PNL, dupa demisia Alinei Gorghiu,se pregateste sa devina interimar Raluca Turcan!?! Doamne Dumnezeule! Cred ca ne distrugem prin noi insine!”.

Oana Stancu Zamfir, sluga Varanului și nevasta limbricului

Oana Stancu Zamfir, sluga Varanului și nevasta limbricului

Iată că, deși 99,99% din politicienii mioritici i-ar fi tras una în presă de să îl țină mint, doamna Turcan a dovedit că este o doamnă adevărată și nu bagă în seamă toți limbricii.

Dânsa a scris pe Facebook: 

Dragii mei,
De astăzi, intrăm într-o nouă etapă. Ca deputat de Sibiu și președinte de organizație, am obținut un rezultat frumos în Sibiu. Muncit! Scorul PNL-ului la nivel național este dezastruos și asta îmi va face o misiune foarte dificilă în Parlament. Echipa este importantă. De acum înainte, vă rog pe toti, fie că m-ați votat, fie ca nu m-ați votat, să-mi urmăriți munca și proiectele. Vă sunt îndatorată și am o obligație în fața dumneavoastră, pe care o voi respecta. Mă voi strădui pentru obiectivele importante despre care am vorbit in campanie:
Sprijinirea firmelor românești, mici si mijlocii, și a investițiilor;
Legea unică a salarizării în sectorul bugetar;
Pensii recalculate în funcție de contributivitate și scutirea de impozit;
Educația țintită pe incluziune, performanță, integritate și adaptare la piața muncii;
Sănătate de calitate.
Acestea vor fi liniile mari ale proiectului meu politic pe următorii patru ani.
Vă multumesc și îmi doresc să ținem aproape!

Ce poți să spui decât că poate, cu Raluca Turcan în frunte, fie și ca interimar deocamdată, ar mai putea avea o șansă.

Nu pot decât să îi urez delicatei sibience să reușească să mai salveze ce se mai poate din PNL…

Raluca Turcan

 1. Rvl
  14 decembrie 2016 la 9:40

  Oh doamne, nu de asta avea nevoie pnl :(( dezastrul este numele tau pnl!

  • 14 decembrie 2016 la 14:47

   Bun venit la Românica Blues Viorela.
   Nu știu Raluca Turcan este sau nu bună pentru a prelua un astfel de fotoliu, oricum, este vorba doar de un mandat interimar. E drept că e o perioadă în care e nevoie de o mână forte altfel PNL poate fi condamnat, forțe interne … centrifuge par a încerca să rupă partidul.
   Poate nici nu ar fi prea rău dacă s-ar reveni la PNL și PDL cel puțin pentru că la nivel de electorat, cele două electorate sunt incompatibile.
   Problema e că timpul lucrează împotriva partidului. Anunțarea unei convenții peste cel puțin trei luni mi se pare a fi ceva de domeniul indolenței și a inconștienței.
   Deși istoria nu se face cu ”dacă” am senzația că dacă la aceste alegeri s-ar fi prezentat ca două partide probabil PNL ar fi obținut un scor comparabil cu cel obținut de acest PNL, iar PDL ar fi putut merge chiar către 30-35% … practic am senzația că cele două rezultate însumate ar fi avut majoritatea la care s-ar fi putut ușor aplica și o alianță cu USR și, poate, UDMR.
   Și nu e vorba de aducerea de electorat de la alte partide ci de activarea unui electorat care acum nu s-a mobilizat deoarece nu se simțea reprezentat.
   Poate așa s-a dorit .. ca PSD să câștige lejer astfel încât nimeni să nu îi poată reproșa lui Iohannis de ce desemnează un PSD-ist. Conform protocolului încheiat la crearea USL în care se prevedea că dacă Președintele e dat de PNL PSD dă premierul. USL poate fi considerat mort și îngropat ..nțțț, nu e, nu a fost niciodată desființat la tribunal, deci și protocolul semnat la formare este valabil.
   Poate se mizează pe dizolvarea PNL și ”pomparea” de membri în ALDE, formațiune care acum, în USL reprezintă partea liberală.
   Amintesc intenția lui Tăriceanu de a cere iar funcția de șef la Senat și intenția PSD de a i-o acorda.
   De-om trăi om vedea …
   Multe depind de faptul că PSD va avea sau nu o majoritate în sens constituțional (50%+1 vot).
   Dacă are această majoritate PSD va primi mandatul necesar, nu neapărat pentru Dragnea.
   PSD ar fi obligat să accepte să propună pe altcineva decât pe Dragnea. Iohannis, ca și garant al constituției și al legii ar deveni bun de demis dacă ar încălca legea propunându-l pe Dragnea deoarece legislația nu îi permite lui Dragnea să facă parte din Guvern.
   Dacă scorul final al PSD ar fi chiar și de 49,99% mingea ar fi la Iohannis care ar fi doar obligat să se consulte cu PSD și apoi să le spună PA.
   Nu cred că PSD și-ar permite să refuze un candidat propus de Iohannis deoarece s-ar merge la anticipate și acolo nu cred că ar maiobține un astfel de scor …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: