Prima pagină > Nesimțire > TĂRICEANU – IDIOTUL DIN ȚARA IMBECILILOR

TĂRICEANU – IDIOTUL DIN ȚARA IMBECILILOR

idiotulStai uneori și te întrebi dacă Feodor Mihailovici Dostoievski, atunci când a scris geniala carte ”Idiotul”, nu cumva s-a gândit la Călin Popescu Tăriceanu …

Evident că este doar o chestie retorică. Genialul Dostoievski era mult prea inteligent pentru a-și irosi limitatul timp pentru a se gândi la indivizi atât de lipsiți de caracter cum este insignifiantul Tăriceanu. 

Cu alura unuia care chiar are proprietatea afirmaților sale, aflat într-o emisiune la Digi 24, Călin Popescu Tăriceanu a spus că el consideră absurdă legea 90/2001 care interzice unui condamnat să facă parte din Guvern și că până și cei care au promovat această lege se întreabă ce a fost în capul lor.

Aflat pe implacabilul dar absolut logicul drum spre pușcăriile patriei unde, probabil, ținuta în dungi și celula îl așteaptă deja pregătite, scabrosul jeg al politicii mioritice, a declarat la Digi 24.

„E o lege care și acum, cei care au promovat-o, se întreabă ce a fost în capul lor. Când vii și interzici exercitarea unor drepturi civile fără ca o instanță să interzică, nu e normal”.

Năucitorul lider al și mai năucitoarei infecții politice ALDE a explicat de ce nu a fost anunțat încă numele viitorului premier al României.

„Nu e bine să-ți etalezi toate cărțile când vezi că atmosfera e încă încărcată. Trebuie alese momentele cu grijă când se fac astfel de anunțuri. Poți să pui niște oameni într-o postură neplăcută.„.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va respecta criteriile de integritate și nu va nominaliza în fruntea noului Executiv o persoană care are o condamnare penală definitivă, caz în care se află liderul PSD, Liviu Dragnea. PNL, PMP și USR au susținut poziția șefului statului cu privire la acest subiect.

Omenește vorbind, Tăriceanu ar avea un fel de scuză când face astfel de afirmații deoarece el însuși este cu un picior în pușcărie, una din acuzații fiind aceea de sperjur, lucru care arată cam cât preț se poate pune pe ce spune.

Este halucinant să pretinzi că cineva poate ocupa un loc ministru, deputat ori senator în Guvernul sau Parlamentul Românie dacă a suferit o condamnare penală. Și nu la decenii după condamnarea respectivă ci chiar în perioada în care, dacă executarea pedepsei nu ar fi fost suspendată, omul ar fi stat la bulău ca Berilă. 

Dacă cineva a făcut pușcărie pentru infracțiuni la legea care reglementează circulația pe drumurile publice, pentru o perioadă, nu poate obține permisul de conducere,  dar cineva condamnat definitiv pentru infracțiuni la Legea Electorală poate candida bine merci … pentru că judecătorii nu ar fi precizat explicit aceasta. Cred că asta spune despre magistrații mioritici ca cât preț pun pe legea respectivă. O încalci, te condamnă dar în așa fel încât de fapt să nu te simți afectat prea mult. 

Adică un om nu poate fi portar la Guvern ori la Parlament dar poate fi premier, ministru, deputat ori senator? Adică un om care face legi și un altul care le aplică și administrează țara… Dumnezeule mare… 

Cum, Doamne iartă-mă, să poți candida dacă ești condamnat pentru infracțiuni la Legea Electorală? Poate așa se explică de ce magistrații au niște venituri care, în țara asta, par din altă lume.

Vai de poporul care își votează drept conducători niște tâlhari care l-au jefuit și l-au ținut în sărăcie pentru a fi ei bogați și el, poporul, mai ușor de manipulat.

Mi se pare o idioțenie să îți mai fie milă de unii care spun că trăiesc rău, că au salarii și pensii mici într-o țară atât de scumpă cum e Români, că nu are bani pentru mâncare, pentru haine, pentru medicamente.

Acei oameni nu trebuie plânși, dimpotrivă, trebuie scuipați după care să li se spună de la obraz: „Marș de aici împuțitule. trandafiri ai votat, trandafiri să mănânci. Ți-s rupți în cur nădragii? Nu-i bai mai pune-le un petic… Nu ai bani de medicamente? Și mai bine, mori și pensia ta se să se ducă la cei pe care i-ai votat vor trăi și mai bine”.

Într-o țară în care clasa politică se confundă cu tagma jefuitorilor poporul nu merită să trăiască omenește. Să stea în cocina lui și să vegeteze … Istoria nu iartă … și bine face.

 

 1. 19 decembrie 2016 la 23:51

  Un editorial excelent ..imi place fara final. Poprul trebuie ajutat sa-si discearna clasa politica ,care sa guverneze in interesul general ,al tuturor celor care traiesc pe aceste meleaguri.Intelectualii si mai ales cei care au „pixul”in mana ,au un rol deosebit in aceasta misiune nobila. Daca lasam sa patrunda in varfurile puterii politice ,plagiatorii,ciobanii,fonfanitii,penalii de toate nuantele,intr-un cuvant toti cei ce nu inteleg mecanismele unei dezvoltari economice a unei natiuni, vom ramane zeci de ani in coada Europei iar tineretul (copii nostri) vor parasi in continuare locurile unde s-au nascut.

  • 20 decembrie 2016 la 22:18

   Nu pot să răspund decât cu îngrozitor de cinica zicere: ”Fiecare popor are conducătorii pe care îi merită”.
   Acestei ziceri i-am găsit un fel de consecință… ”un popor de proști va ajunge să fie condus de tâlhari”.
   Pe de altă parte, dacă zic, ”Ei fură, ei mint, ei sunt egioști, neempatici etc” … m-am referit la clasa politică? La popor?
   Dacă Poporul este Creatorul iar clasa politică este Creația … cred că putem spune liniștit că întotdeauna Creația copiază la detaliu Creatorul … părerea mea

 2. moshu49
  22 decembrie 2016 la 5:02

  bravisimă postare ce mi-a amintit de:
  C.A.C.P.Tăriceanu în discursul de învestitură ca PM, decembrie 2004: Noi avem ca scop lupta împotriva corupţiei, iar orice formulă guvernamentală care include PSD face imposibilă această luptă.
  Să te mai îndoiești că în politică doar boul e consecvent?
  Trebuie să fi bou să te îndoiești de o lemă! 😦

  • 22 decembrie 2016 la 13:32

   Moșule, crede-mă de la o vreme mă … mistuie o greață, realente fizică, atunci când văd lucruri legate de politică.
   Acum un sfert de veac și ceva eram năuc după ce văzusem entuziasmul de la Loviluție să văd cum Iliescu primea peste 80% … am zis că Brucan de un jeg pentru că a spusa că în țara asta Comunismului îi trebuiau 20 de ani să dispară și eram băgat în ceață de anunțul acelei democrații originale al cărei sens s-ar putea să îl înțeleg.
   Se spunea atunci că vesticii vor închide ochii la anumite mânării economice pentru că ei nu discută cu statul ci cu oameni de afaceri.
   Acum văd cum .. puișorii democrației originale au devenit penali, cum la conducerea țării este o densitate de infractori mai mare decât în pușcării.
   Președintele – vinovat de fals în acte publice, uz de fals, evaziune fiscală (spunea că și-a luat casele din bani de pe meditații, am luat și eu câteva meditații, așa pentru că dacă nu luai se uita lumea la dine ca la un ciudat. Nu mi-a folosit deoarece nu mă ajutau la nimic, matematica și fizica le-am învățat acasă, cu pixul în mână. Ei, știu că mulți au luat meditații plătite, treaba e că acel venit era nefiscalizat deoarece era ilegal. Herr Fikus nu poate dovedi că nu are banii din trafic de copii cum se zvonise. Oreicum ar da-o cu povestea cu casa confiscată și cu evaziunea fiscală se poate învârti de 4-10 ani … într-o țarăî civilizată, la noi nu am auzit să îi ceară cineva să se renunțe la funcție sau să se autosuspende și să se pună la dispoziția judecătorilor …
   Premierul Propus… tătăroaica se pare că a fost amestecată în povestea cu Tel Drum https://romanicablues.wordpress.com/2015/05/21/sevil-shhaideh-noul-ministru-al-dezvoltarii-implicata-in-dosarul-tel-drum/
   Președintele Senatului, Tăriceanu, cu un picior în pușcărie pentru fapte de corupție
   Președintele Camerei Depuaților, Dragnea – mai multe pete decât orice dalmațian
   Kovesi, plagiatoare care trage sfori să fie declarată plagiatoare numa un pic … Ca și cum una gravidă ar spune: ”Sunt gravidă, dar numa un pic pentru că a băgat numa capu”
   Băsescu … stindard în lupta antocorupție, când însă DNA-ul și-a băgat coada în famila lui, i-a săltat fratele și blonda fidea și i-apus fiicele să dea extemporale a devenit săracu victimă a ticălosului DNA etc, etc…Practic dacă artezi in corpore clasa politică ai șanse mai mici să comiți o eroare judiciară decât a o lăsa liberă…
   Mi-e greață Moșule … rău

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: