Prima pagină > Pamflet > Ioana Petrescu: ”Colindătorii trebuie să fie majori, să aibă autorizație și să plătească impozit pentru banii câștigați”

Ioana Petrescu: ”Colindătorii trebuie să fie majori, să aibă autorizație și să plătească impozit pentru banii câștigați”

ioana petrescuGuvernul tehnocrat și-a îndreptat atenția către fenomenul colindatului. Se pare că se întâmplă an de an o mulțime de nereguli și încălcări ale legii.

Astfel, se pare că mascații vor fi trimiși într-o amplă acțiune în care toți cei care au fost la colindat și au câștigat bani vor fi ridicați și duși la Poliție să dea declarații.

De lămurit într-o astfel chestiune nimeni nu e mai potrivit decât domnișoara Ioana Petrescu, fostul Ministru de Finanțe.

REP: –  Considerați că este un lucru bun să se preocupe atât de intens guvernul de colindători?

IOANA PETRESCU: – Oh da… sub pretextul nu știu cărei tradiții se petrec niște ilegalități absolut înfiorătoare. Atât din partea colindătorilor cât și din partea gazdelor care îi primesc.

Mai întâi să lămurim ce este colindatul. Cum nu există o lege a colindatului vorbim de o activitate lucrativă, un serviciu furnizat clientului la domiciliu pentru care acesta achită o sumă de bani și alte bunuri, prăjituri, băutură etc.

Pe de o parte colindătorul. Are el o autorizație valabilă emisă de organele statului? Nu … În general, nu. Deci vorbim de practicarea unei ocupații de către persoane neautorizate. În plus, acesta încasează niște bani pentru activitatea respectivă. Eliberează el chitanță? Nu. Deci, ce avem aici? Evaziune fiscală.

Acum să vorbim de protecția minorilor. Dacă îl pui pe un copil să sape un șanț contra unei sume de bani, sau îl pui la cerșit, imediat sar toți că este vorba de exploatarea minorului. Dacă îl trimiți să cânte același cântec la nesfârșit pentru o sumă absolut ridicolă nu e același lucru? 

În principiu, neapărat trebuie să se permită să colinde doar celor care au minim 18 ani, care au autorizație și care eliberează chitanță pentru banii primiți.

Pe de altă parte, gazda. După ce colindă, de obicei le servesc colindătorilor prăjituri, băutură … au ele etichetă pe care să scrie ce conțin: Nu … Știe colindătorul dacă nu cumva sunt expirate? Nu …

Și ar mai fi un aspect. Cel al drepturilor de autor. Ați auzit vreodată ca vreun colindător să achite uniunii compozitorilor vreo sumă pentru drepturi de autor? Nu cred. Cu se numește asta? Furt … Orice compozitor are dreptul să profite de faptul că munca lui produce venituri altora.

Pe scurt, lucrurile nu sunt în regulă și dacă dă domnul să ajung iar ministru aceasta va fi una din primele chestiuni pe care le voi regula. Ia încercați să vă imaginați de ce sume a fost țara asta furată prin  neachitarea sumelor respective.

Autorizație și chitanțier … nu le ai, nu colinzi.

 1. 26 decembrie 2016 la 17:54

  Super tare 😁!
  Am inteles ca de Crăciun le numara colindătorilor si nucile, iar de Paste le ia mielul. 😂

 2. Valer
  26 decembrie 2016 la 22:13

  Sa hodorogit de tot fatuca.Mare-i gradina Lui

 3. Popa Cristian
  29 decembrie 2016 la 13:18

  Multi prosti in țara asta!!!

 4. Cristian Popa
  29 decembrie 2016 la 13:22

  Dacă ești prost de mic, când te faci mare numai te joci..!!!

 5. sadsssssssssss
  3 noiembrie 2017 la 13:40

  Are cap de ministru….Minte au incercat cei de la ,,harvard” sa ii bage in cap….dar se pare ca nu au reusit !!!
  Asemenea tampenii nu am auzit in toata cariera mea de student…la trei facultati !! Si am cunoscut destui ca ea….Basini mari…fite…si ,,prapastii ” de genu’ – drepturi de autor……Cine e autorul colindelor ?? Si-a inchipuit bezmetica cate procese ar pierde statul pe baza tampeniei ei ????
  Dupa aia sar cretinii votanti PSD si zic –aaiueuaa (adica onomatopee) …pierdem procese la CEDO….din cauza magistratilor… – Pai pierdeti cretinilor…pe legile pe care le dati sau pe punerea in executare a hotararilor !!
  GUNOAIELOR !!!! – sunteti si prosti…si fudui !!

  • 3 noiembrie 2017 la 19:55

   Pt. ”sadsssssssssss” … Bun venit la Românica blues. 🙂
   Pe de o parte, da, e drept, cap de ministru, are … Minte la ce i-ar mai trebui?
   Pe de altă parte, jos, sub articol sunt trecute două chestii, Categoriile (capitolele blogului) și TAG-urile, cuvintele ”cârlig” după care caută motoarele de căutare.
   Ei, acest articol (ca și multe altele pe acest blog) este la categoria ”Pamflet” … Adică e un banc. Sus de tot și în dreapta, în banda tehnică, poți vedea categoriile. Dacă dai clic pe una din ele ți se vor afișa doar articolele încadrate la categoria respectivă. Deci, dacă dai clic sus de tot sau în dreapta pe cuvântul ”Pamflet” ți se for afișa doar articolele încadrate la această categorie (sunt câteva seci sau sute, nu le-am numărat, multe oricum. Unele ar putea să te amuze, altele nu. Așa e cu umorul, nu e general valabil.

   P.S. Am încercat ca aceste articole să fie în genul celor publicate pe ”Times New Roman”. Sunt ce fapt un fel de bancuri și trebuiesc tratate ca atare … 🙂

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: