Prima pagină > Nesimţire, Presă > Ion Cristoiu are mari carențe la limba română… Nu știe ce înseamnă cuvântul ”personaj” …

Ion Cristoiu are mari carențe la limba română… Nu știe ce înseamnă cuvântul ”personaj” …

Ion Cristoiu, Mădălina Pușcalău

Ion Cristoiu, Mădălina Pușcalău

Mărturisesc că aveam intenția de a lăsa acest articol nescris deoarece, de la o vreme, licuriciul găgeștean  în care s-a împuțiut rău comunismul, îmi provoacă o stare de greață fizică.

Astăzi dupamasă aud că intră în direct la telefon la B1TV și aduce, între altele, vorba de faptul că l-a jignit Mădălina Pușcalău Dobrovolschi spunându-i ”personaj”. Deci omul o ține langa pe a lui, iar cum înțeleapta vorbă latinească spune că a greși este omenește, a perista în greșală este diabolic… În cazul lui Cristoiu, totuși nu e vorba de ceva chiar diabolic ci de scăderea capacității sale intelectuale.

Deși ne abuzează cu tot felul de analize cu  o căutat sofisticăreală pe care probabil o dospește îndelung în biblioteca aceea unde își trăiește viața ca șobolanul, Ion Cristoiu pare a ține neapărat să ne demonstreze că el, ditamai absolventul de Filologie habar n-are ce înseamnă cuvântul ”personaj” … 

Trebuie spus că într-adevăr, Mădălina a greșit, ”personaj” este un compliment pe care Cristoiu nu îl mai merită demult… Dacă zicea ”ramolitul” ,”îngâmfatul”, ”de Dumnezeu iertatul”, ”nimicul” … ar fi fost pe acolo.

Conform DICȚIONARULUI EXPLICATIV AL LIMBII ROMÂNE avem definițiile:

PERSONÁJ, personaje, s. n. – 1. Persoană care deține o funcție importantă în viața politică, socială, culturală; personalitate  2. Fiecare dintre persoanele  care figurează într-o operă literară; erou într-o operă literară, muzicală, cinematografică sau plastică. ◊ Personaj alegoric = personificare, în literatură sau în artele plastice, a unei noțiuni abstracte, a unei idei, a unor sentimente etc. ♦ P. anal. Persoană care are un rol în anumite întâmplări. 

Deci, el, marele licurici găgeștean al presei mioritice se simte jignit pentru că Mădălina Pușcalău i-a zis ”personaj”? Oare, în loc să se enerveze, nu ar fi mai logic să pună mâna și pe o carte din când în când?

O fi având la bază Filologia, dar am senzația că a făcut-o cam cum a făcut Gică Hagi o facultate de turism al cărei sediu habar nu are nici azi unde era …

În caz că ”maestrul” ajunge să vază acest text, am un mesaj pentru dumnealui: ”Dispar că ne faci greață…”

 1. 12 ianuarie 2017 la 10:11

  Sa spui despre Cristoiu ca este ramolit sau senil datorita varstei este prea putin pentru omul asta care a facut atat rau presei . De la celebrul lui articol despre gaina care naste pui vii ,adevarul si corectitudinea in presa a devenit ceva foarte relativ si a tot scazut incat am ajuns la aberatii care sunt deja de domeniul absurdului. Acum in locul replicii : „-Este adevarat ,scrie in ziar ” .Am ajuns la :” Prost sa fii ca sa crezi tot ce se scrie prin ziare ” Cand vad scenariul penibil al dezvaluirilor lui Ghita ,am asa , o presimtire ca autorul este musiu Cristoiu . Trebuie sa-l intelegem ca acum are creieraul cam in ceata din cauza ca a renuntat la cititul hrisoavelor din biblioteci si se ocupa ,mai nou ,de jurnalul doamnei Udrea . Din cauza cititului si recittului minunatei opere de arta , ii cam tremura mainile .Nu vreau sa spun unde obisnuieste sa citeasca jurnalul.

  • 12 ianuarie 2017 la 19:26

   Să spun drept, mie faptul că s-a luat de Mădălina începând de la pijama, deși asta pare la prima vedere o mitocănie misogină, evident că femeia nu era îmbrăcată cu pijama, e mai mult de atât.
   În copilăria sa, Ion Cristoiu a fost un copil sărac, obsedat de două lucruri, era prea gras fiind ținta ironiilor copiilor, și de faptul că fiind atât de sărac până în adolescență nu a avut o pijama. Acest articol vestimentar însemna pentru el o notă de o eleganță nebună.
   Obsesia s-a păstrat și a ajuns licurici prin presa de pe la București, cămășile sale în dungi verticale fiind celebre. Asta deși fiind foarte gras, iar dungile verticale mărind iluzia de grăsime. În mod normal trebuia să se îmbrace în haine negre sau cu dungi orizontale.

 2. Vulcan
  12 ianuarie 2017 la 18:35

  Felicitări stimate Domn ! Ai dreptate ! Acest ,, maistru al manipulării ” vardist dupa interes personal si pus in valoare de media cu acelasi interes, agresează aproape zilnic telespectatorii cu analize demente ale unei minți care-si depăseşte conditia, exprimate cu deficiențe vorbire! Este un ipocrit al spatiului jurnalistic, crede el formator de opinie, un mojic a tot ce exprima in spatiul politic!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: