Prima pagină > Justiţie - Lege - Legislație > Dosarul ministrului penal al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, revine la DNA pentru refacerea cercetărilor

Dosarul ministrului penal al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, revine la DNA pentru refacerea cercetărilor

Lia Olguța Vasilescu, ministru cercetat penalCurtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca dosarul în care ministrul PSD  al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu,  cercetată penal pentru fapte de corupţie, să revină  la DNA pentru refacerea cercetărilor. Hotărârea este considerată ca fiind definitivă.

În decizia Curţii de Apel Bucureşti se arată: „Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii penale din data de 15.12.2016„.

La data de 15 decembrie 2016 Tribunalul Bucureşti a decis ca dosarul fostei primărițe a Craiovei, actualul ministru penal al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să se întoarcă la Direcţia Naţională Anticorupţie, decizia nefiind definitivă.

Parchetul a contestat decizia însă instanţa considerat că trebuie menținută hotărârea Tribunalului Bucureşti. Judecătorii susţineau că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute în mod nelegal.

În baza art.346 alin.1 şi 3 lit. a Cpp – se arata în decizia Tribunalului –  restituie cauza la Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela şi Vasilescu Lia Olguţa. Menţine dispoziţiile încheierii de şedinţă din data de 20.09.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară şi anume: În baza art.345 alin.2 Cpp rap. la art.282 alin.1 Cpp şi art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguţa, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Părvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal„.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu