Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Nu blamați nătângii manifestanți de la Cotroceni … sunt doar niște victime …

Nu blamați nătângii manifestanți de la Cotroceni … sunt doar niște victime …

miting-la-cotroceniCând l-am văzut pe Penalul de Teleorman zicând că în PSD presiunea e în creștere, ”Poporul pesedist” fiind tot mai greu de stăpânit în dorința de a ieși să facă o ditamai contramanifestația de minim un milion de oameni, m-am distrat teribil …

Apoi am înțeles că, de fapt, era vorba de ordinul de mobilizare.

Pesediștii au ieșit la prestat. Dacă vor mai ține vreo două luni manifestațiile, poate, însumat, se va atinge milioanul promis.

Prima imagine pe care am văzut-o  cu manifestanții de la Cotroceni arăta câțiva bătrânei care parcă și-au lăsat acasă perfuziile și au ieșit, a se citi: au fost aduși, aliniați frumos, ținând în mâini câte o foaie A3 pe care se cerea demisia președintelui, numele caligrafiat de o mână cam analfabetă (scria ”Ioanis” în loc de ”Iohannis”), inevitabil, fiecare având o plasă goală care, probabil, urma să fie umplută cu ulei, făină și ce s-o mai nimeri. Era o imagine de un grotesc absolut, grotesc de care nu păreau conștienți ”manifestanții”.

Am avut atunci imaginea suporterului necondiționat al PSD, nătângul funcțional, ca să parafrazez pe cineva, nu dau nume …

Interesant până la fascnant era modul în care ”Ventilatoarele de rahat”, Antena 3 și România TV prezentau evenimentul … Cică era ditamai contramanifestația, dacă putem să punem în balanță mulțimea care manifesta la Guvern și … puțimea de la Cotroceni. Ceva similar cu vestita bătălie dintre blindatele ultimul răgnet a lui Hitler și sinucigașa cavalerie poloneză din Al Doilea Război Mondial.

Primii, cei mulți, erau vii, aveau spirit ludic cât cuprinde, cei din urmă și puțini și înțepeniți ca niște zombi trași în plastc.

Cum necum am văzut că li s-au luat și scurte  interviuri. Nu mai știu ce spuneau, oricum, era vorba de niște declarații deformate preluate de la Antena 3 sau România TV. Oamenii nu puteau argumenta ce spun pentru că nu înțelegeau, dar le plăcea cum sună.

Ce m-a întristat de-a dreptul este că am senzația găsit răspunsul la două întrebări care mă tot macină de câțiva ani …

Care o fi mecanismul logic ce îi leagă pe suporterii pesediști pe această oroare politică și cam ce îi împinge să voteze un partid care în top 100 ca importanță a membrilor, nu cred că are pe cineva care să nu aibă probleme mai mari sau mai mici cu legea?

Cine sunt acești oameni?

Tristețea, năuceala, revolta și umilința din priviri mi-a arătat că aceștia sunt reprezentanții unei generații care nici acum nu înțelege de ce nu sunt adulați pentru că au construit așa zisa ”Societate socialistă multilateral dezvoltată”, aceiași care aplaudau când ”I Me Ghe Be, face ordine” sau   venirea la București a minerilor destul de imbecilizați de întunericul din străfundurile pământului ca să nu observe ridicolul situației în care Iliescu i-a transformat din ”armata sa justițiară” și ”eroi ai luminii” în modeste florărese de la Administrația Parcurilor.

Un pic de mișto făcut pe seama amărâților nu strică, dar acești oameni nu trebuie umiliți, jigniți .. nu, pe ei i-a uimit viața din care nu sunt capabili  să priceapă ceva din ce li se întâmplă.

Sunt adevăratele victime ale Comunismului și a ”democrației originale” a escrocului politic Ion Iliescu, asasinul moral al cuplului Ceașcă. Deși consider că Dictatorul și Sinistra meritau cu asupra de măsură să moară, aveau totuși dreptul la un proces corect. Au fost asasinați pentru că ceea ce ar fi spus lovea în asasini și, poate, poporul ar fi înțeles cine erau escrocii care au preluat puterea.

Nu, Acei oameni nu trebuie jigniți, umiliți, loviți ironic cu sticle de ulei sau kile de făină … lor trebuie să li se ducă flori și portocale ca la niște bolnavi ce sunt de fapt.

Fie-vă milă de ei …

P.S. Poate cineva va remarca faptul că la Cotroceni la manifestație merg și oameni mai tineri pentru care Comunismul de doar ujn concept pe care nu îl înțeleg. Da, sunt… Dacă primii, cei de vârsta a treia spre a patra, sunt victimele spălării pe creier din Comunism și a faptului că l-au crezut pe Iliescu, cei mai tineri nu sunt decât victimele, victimelor … puii nătângilor care au pus botul … niște condamnați care nu pot înțelege că au de achitat o notă pentru ceva ce au consumat alții …

 1. dalila
  24 februarie 2017 la 0:42

  Te rog tinere Domn sa asezi ghilimelele de rigoare si numele celui de la care ai „imprumutat” punctul de vedere…

  • 24 februarie 2017 la 21:05

   Să înțeleg că mă consideri prea cretin ca să am idei proprii, să fac anumite conexiuni între diferite momente din trecut și ceea ce văd că se întâmplă?
   Arată-mi unde ai văzut vreun articol similar PUBLICAT ÎNAINTE DE DATA PUBLICĂRII ACESTUI ARTICOL.
   Era și greu să îmi amintesc de entuziasmul cu care turma a sărit să îl voteze pe fostul primsecretar de la Iași care și-a început discursul cu ”Dragi tovarăși, dictatorul a întinat nobilele idealuri ale Comunismului…etc ” după ce au murit oameni strigând ”Jos Comunismul”, nu?
   Era greu să leg cea ce vedeam de amintirile legate de descinderea imbecililor din Valea Jiului în București … Să îmi amintesc de acei mineri cu mințile întunericite de noaptea veșnică din străfudurile pământului și de spirtul sanitar pe care îl beau nici măcar strecurat prin pâine (așa am înțeles că se face) și care spuneau că au găsit ”la penețeu și la peneleu” mașină de făcut bani și mașină automată de scris …? De fapt un banal XEROX și niște computere Pentium II …
   La Cluj eu însumi am ”făcut” bani din aceia copiind ultima sută pe care o aveam. Din păcate respectivul copiator putea să copieze doar alb-negru, poza lui Ceaușescu pe care am pus-o în locul stemei fiind decupată dintr-o fotografie de la ultimul Congres al PCR …
   Era și greu să fac astfel de conexiuni … Hehehe … am senzația că ai în jur prea mulți oameni asemănători cu retardații care manifestau la Cotroneni stricând tot felul de inepții emise de lepre ca Mircea Badea, Gâdea, Dana Grecu etc de la Antena 3 sau alții asemenea de pe la România TV.
   Dacă pe acest blog am importat ceva, idei sau articole, le poți vedea clar delimitate față de restul textului (colorate în vernil, puse între ghilimele, caractere italice (cursive), caractere bolduite etc, cu sursa, autorul și, eventual data, precizate clar, cu link pentru a se putea vedea în original, niciodată arogându-mi merite sau vini care li se cuvin altora. Nu văd sensul …

   Pe de altă parte, dacă mai continui să scrii astfel de tâmpenii, te rog să consideri că, dacă acum am fost decent, data viitoare deja te-am înjurat în momentul în care vei fi postat, cum nici cu visul n-ai visat (crede-mă că am în acest domeniu un bagaj destul de bine aspectat).

   PA

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: