Prima pagină > Nesimţire, Sport > Pe Simona Halep o doare de România nu genunchiul ci acolo unde i-ar fi atașată coada dacă ar avea. Iar boala ei se numește nesimțire.

Pe Simona Halep o doare de România nu genunchiul ci acolo unde i-ar fi atașată coada dacă ar avea. Iar boala ei se numește nesimțire.

Mă întreb: Oare nu ar trebui ca Federația Română de Tenis  să scoată echipa națională feminină de tenis din toate competițiile internaționale?

Și nu din cauza fetelor care joacă, așa e sportul, mai pierzi, mai câștigi, de aceea e și frumos. Nu, ci din cauză că, de câte ori naționala are o acțiune Simona Halep săraca e lovită de o durere insuportabilă la genunchi, durere care, paradoxal, dispare după terminarea respectivei acțiuni.

Simona Halep

Simona Halep

Serios vorbind, știu că sportivii, tenismenii în cazul nostru, au uneori probleme medicale. Efortul e intens iar corpurile mai și cedează.

Simona Halep este de cartea recordurilor, cum se apropie o acțiune a naționalei, cum ea e indisponibilă … cică e bolnăvioară sărăcuța… 

E drept, la Olimpiada braziliană nu a fost bolnavă ci imediat ce a aflat că nu va duce drapelul a spus că se teme să nu o ataci nu mai știu ce virus. Nu am aflat ca vreun sportiv să se fi îmbolnăvit, dar, parcă poți să știi ce e în capul virușilor? Poate o așteptau fix pe ea.

În afară de neprezentarea din motive de teamă la națională, la ultimele trei acțiuni ale naționalei a durut-o genunchiul de nu mai putea. Ce e interesant e că problemele ei de sănătate se fac simțite doar când naționala ar avea nevoie de ea, probleme care îi dispar, brusc, după terminarea acțiunii respective. Măcar uneori, să zicem, din două în două, ar putea fi validă de joc. Nu, durerea ei se pare că se sincronizează perfect cu programul echipei  naționale.

Nu o obligă nimeni, dar ar putea dacă ar avea un pic de demnitate să spună: ”Bei fraierilor, nu vă mai bateți capul, la valoarea pe care o am e sub demnitatea mea să reprezint țara asta de rahat. Pentru mine contează doar banii” … ar fi de înțeles să nu aibă  sentimente, contând doar banii. În fond e makidoancă… E normal să nu o intereseze de România. 

Sau, măcar să nu ne ia de fraieri și să spună că de țara asta o doare cu vreo jumătate de metru mai sus de genunchi și anume acolo unde i-ar fi atașată coada. Nu detaliem deoarece la ele, la machidoance, în chiloți păianjenii ar fi nederanjabili până la nuntă … cică ele trebuie să intre neîncepute în biserică … așa e tradiția.

P.S. Dacă se întâmplă ca cineva care o știe mai de aproape să vază acest text, îl rog să îi transmită un mesaj:

”Simona, în limba română noi avem un cuvânt care cred că are corespondent și în machidonește: NESIMȚIRE. Roagă pe cineva să îți traducă ce înseamnă, cum tu nu prea au avut timp să te duci la școală, probabil ți-a scăpat.

Și încă ceva … când mai joci roagă-i pe organizatori să afișeze un drapel al machidonilor, frumos de altfel … ”

Categorii:Nesimţire, Sport Etichete:,
 1. 11 februarie 2017 la 23:42

  Simona Halep are probleme la picior de vreun an de zile, motiv pentru care a abandonat mai multe competitii : Australian Open, Sankt Petersburg, Doha, Dubai ca sa enumar pe cele mai recente. Nu ai cum sa stii lucrurile astea daca nu ii urmaresti parcursul si te limitezi doar la echipa nationala. Deci, scrii ce scrii ori in necunostinta de cauza, ori din malitiozitate. Tind sa cred ca din al doilea motiv la ce exprimari ai, nedemne de o persoana care teoretic ar fi trebuit sa aiba mai mult timp sa treaca pe la scoala in comparatie cu Simona.
  Tin sa mai spun ca Simona Halep si Gheorghe Hagi sunt unii dintre putinii sportivi care au oferit Romaniei cele mai mari performante, machedoni fiind si neavand nici o datorie fata de tine, de mine sau de tara asta care nu le-a oferit nimic. S-au chinuit sa ajunga unde sunt si nimeni nu are dreptul sa le ceara socoteala pentru alegerile lor. Mai ales, cand in meseria ta nu esti si nu vei fi niciodata al patrulea din lume, cum e Simona de atat timp, dupa ce a fost si pe locul 2. Mi-ar fi fost jena sa scriu asa ceva, dar fiecare face ce poate. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

  • 12 februarie 2017 la 14:13

   Regină Buburuză ( 🙂 ), hai să ne gândim un pic.
   Amintește-ți când a început declinul Simonei … Ce destul de mult ÎNAINTE de povestea cu genunchiul.
   Dacă ar fi o problemă atât de gravă nu ar fi ajuns să se retragă de la atâtea turnee dintr-un motiv foarte simplu. Stresul la care e supus genunchiul în cazul accelerărilor din tenis AGRAVEAZĂ problema respectivă riscând astfel să pună punt carierei. NICI UN TENISMEN NU CONTINUĂ SĂ JOACE CU ASTFEL DE PROBLEMĂ. Se operează… ea nu a făcut-o. Aș putea băga mâna în foc că e vorba de indisponibilități de cu totul altă natură, ieșirea ei din formă având drept cauze o infatuare survenită în momentul în care rezultatele au ajuns la un anumit nivel pe de o parte, lipsa antrenamentelor adecvate în cazul ei. (La caracteristicile ei fizice se impune un anumit gen de antrenamente. Amintește-ți de Turneul campioanelor unde în primul meci cu Serena a bătut-o în cel de-at doilea americanca a măturat cu ea pe jos din cauza unor carențe de pregătire). Legat de autosuficiența Simonei … voi reveni un pic mai jos
   Pe de altă parte, avem din patru convocări la Națională, toate refuzate, întotdeauna imediat după aceste acțiuni era în deplinătatea de formă. Ciudată sincronizare …
   Legat de onestitatea sa, amintește-ți de olimpiada braziliană. Părea bătut în cuie că va fi acolo. Apare zvonul că își dorește să fie portdrapelul României.
   A primi această onoare trebuie să o meriți având anumite rezultate ca și component al Naționalei.
   Simona nu doar că nu avea nici un titlu câștigat în tricoul Naționalei, nu participase niciodată la vreo competiție internațională în calitate de component al Naționalei.
   Toate rezultatele ei le-a obținut, nu ca și reprezentat al României ci în nume propriu deoarece la competiția la care participă jucătorii participă în nume propiu și nu ca reprezentat al țării sale,chiar dacă, informativ, se pune de unde este și se afișează pe ecrane drapelul.
   Practic tenisul românesc nu se alege cu puncte cum se întâmplă în cazul fotbalului când participă o echipă de club românească.
   Ei, deoarece i s-a refuzat acordarea dreptului de a fi port drapel, brusc s-a umflat ficatul în ea și a refuzat să mai meargă la olimiadă, vei doamne, brusc a apucat-o teama de viruși. De precizat că nici un sportiv nu s-a îmbolnăvit …

   Legat de ”Tin sa mai spun ca Simona Halep si Gheorghe Hagi sunt unii dintre putinii sportivi care au oferit României cele mai mari performante, machedoni fiind si neavand nici o datorie fata de tine, de mine sau de tara asta care nu le-a oferit nimic.” greșești…
   Hagi da, a participat la competiții internaționale cu Naționala și cu echipe de club, deci a adus României performanțe.
   Simona NU A PARTICIPAT NICIODATĂ LA VREO COMPETIȚIE ca reprezentantă a României. S-a reprezentat doar pe sine. Așa este competiția la care participă de aceea punctele pe care le acâștigă se acumulează doar în contul său, nu și al României.
   Spre deosebire de ea, de exemplu Năstase sau Țiriac au participat la Cupa Davis de exemplu … acolo e altă mâncare de pește …
   De ce ți-ar fi fost jenă să scrii așa ceva? Pentru că e cool să zici că ești fan al Simonei și televiziunile se rup în figuri cu meciurile ei? E doar o ipocrizie.

   • 12 februarie 2017 la 21:31

    🙂 Vad ca insisti cu rautatea asta gratuita.Sau poate e platita ? Ai spus de Hagi, dar el cele mai mari performante fotbalistice le-a avut la Galatarasay istanbul luand 4 titluri de campion, 2 cupe ale Turciei, Supercupa de 2 ori, Cupa UEFA si Supercupa Europei. A jucat pentru turci si pentru propriul buzunar dar el fiind roman automat a adus prestigiu si Romaniei. Asa si Simona joaca pentru ea, dar fiind romanca face numele Romaniei sa fie cunoscut peste tot prin lume. Pentru mine si multi ca mine e suficient, pentru tine nu. Ai vrea sa imparta banii cu tine sau sa joace pe gratis ca sa te simti mai bine ? Esti multumit ca a dus drapelul la Olimpiada Catalina Ponor care s-a clasat printre ultimii la aceasta competitie. Atat a putut ea, nu e de condamnat.
    Tin sa mai spun ca un infractor care fura, violeaza sau omoara pe cineva in afara tarii, desi o face singur si pe propria raspundere, aduce Romaniei prejudicii de imagine. Un roman fie ca se remarca prin lucruri pozitive sau negative, numele Romaniei il face cunoscut. Ii prefer pe cei care aduc beneficii de imagine Romaniei chiar daca banii le revin lor in totalitate. Cui ar trebui sa revina? Joaca altcineva in locul lor?
    In privinta afectiunii medicale nu ma pot pronunta, nu am studii in domeniu, se pare ca tu te pricepi si la aspectul asta. Medicii care au consultat-o pe Simona Halep au declarat ca nu e cazul de operatie, ci de un repaus mai lung pentru refacere, dar daca tu stii mai bine ca ei ca e de operat zic sa le spui sau sa o operezi chiar tu eventual.
    Mi-ar fi fost jena sa scriu nu pentru ca e cool sa fii fan al Simonei, ci pentru ca e anormal sa denigrezi valorile. Dar tu stii ca e plictisitor sa scrii de bine de cineva si ca iesi in evidenta mult mai usor improscand cu noroi pe cineva foarte placut de public. Fiecare se promoveaza cum stie si cum crede de cuviinta. Inchei aici dialogul, am spus tot ce aveam de spus. Intelepciune iti doresc !

    • 13 februarie 2017 la 21:18

     Gabriela, am senzația că nu înțelegi ce scrii … faptul că Simona joacă pentru ea este similar cu faptul că a jucat ȘI la formații străine? Spre deosebire de ea, Hagi răspundea la convocările Naționalei… DECI EVOLUA ȘI ÎN TRICOUL NAȚIONALEI. Nu zice nimeni ca Simona să nu joace la acele turnee la care participă. Problema e că ea NU RĂSPUNDE LA CONVOCĂRILE NAȚIONALEI…. ce dracu e chiar atât de greu de înțeles?
     Ponor nu a fost evaluată PENTRU REZULTATELE CARE URMA SĂ LE OBȚINĂ CI PENTRU CELE PE CARE DEJA LE OBȚINUSE.
     Rezultatele de până atunci ale Cătălinei Ponor erau obținute CA REPREZENTANTĂ A ROMÂNIEI. Simona NU A OBȚINUT NICIODATĂ O MEDALIE PENTRU ROMÂNIA PENTRU SIMPLUL FAPT CĂ NU A PARTICIPAT LA NICI O COMPETIȚIE ÎN NUMELE ROMÂNIEI..

     Zici: ”Mi-ar fi fost jena sa scriu nu pentru ca e cool sa fii fan al Simonei, ci pentru ca e anormal sa denigrezi valorile. Dar tu stii ca e plictisitor sa scrii de bine de cineva si ca iesi in evidenta mult mai usor improscand cu noroi pe cineva foarte placut de public. ”
     Femeie, tu ești dusă cu capul? Unde pula mea vezi tu că am pus la îndoială valoarea Simonei ca tenismen?
     Fiind probabil blondă și pricepând mai greu ce citești, ideea articolului este următoarea:
     Simona nu își respectă fanii români care doresc să îi reprezinte. Aceasta o poate face jucând în echipa reprezentativă a României, lucru pe care Simona l-a evitat întotdeauna cu obstinație.
     O mai suspectez și de a fi o mare mincinoasă. Se plânge că are pa genunchi o problemă. OK, asta ar fi posibil. Ce face un sportiv care practică un sport unde genunchiul are un rol esențial și este foarte solicitat? Ia calmante și din când în când face niște tratamente similare cu a pune novocaină pe o măsea stricată, durerea trecând temporar pentru a reveni mai târziu,caria continuând să se dezvolte ducând la pierderea măselei.
     Genunchiul tratat așa cum zicea ea că face CONTINUĂ SĂ RĂMÂNĂ BOLNAV, problema să evolueze ajungând la un moment dat să fie prea distrus pentru a mai putea să îi susțină efortul necesar jocului. Deci neoperarea lui duce inevitabil la imposibilitatea de a-și continua cariera.
     Ce e chiar atât de greu de priceput?
     Faptul că nu se operează, fie duce la terminarea prematură a carierei, fie problema de fapt nu există rolul ei fiind acela de a scuza scăderea sa constantă de formă (mai veche decât povestea cu genunchiul).

     Să știi că și mie mi-a plăcut Simona până am observat vă este extrem de fățarnică… cere fanilor să o susțină dar când e vorba să îi reprezinte se face că plouă …

     Și pentru că m-ai acuzat că nu îi recunosc valoarea, să îmi fie cu iertare, sare valoare, dar de top zece. E prea fragiă.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: