Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului consideră că locul copiilor nu e la miting ci în canale și la crâșme?

Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului consideră că locul copiilor nu e la miting ci în canale și la crâșme?

miting-copii

Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului a cerut în teritoriu ca toate direcțiile să trimită informări despre toate sesizările cu privire la părinții care și-au luat copii la proteste și măsurile luate pentru pedepsirea lor.

Cererea ar fi venit în urma unor sesizări anonime în legătură cu participarea copiilor la protestele antiguvernamentale.

Un articol din legea pentru protecția minorilor subliniază că minorii nu pot fi folosiți în interes propriu sau pentru a induce decizii ale autorităților. Acest articol a fost invocat pe 8 februarie de Protecția Copilului într-un comunicat adresat celor care își iau copii la mitingurile de protest.

Televiziunile de știri au arătat că Ministerul Muncii a precizat că motivul pentru cererea respectivă este acela că s-a dorit doar obținerea de date.

„Ca urmare a cererilor adresate Biroului de Presa al ANPDCA, in baza Legii 544/2001, in legatura cu numarul de plangeri care au fost adresate institutiei cu privire la numarul de persoane care au mers la proteste insotite de copii, Biroul de Presa al Autoritatii a solicitat directiilor din subordine sa comunice daca si cate astfel de plangeri le-au fost adresate. Mentionam ca cererea Biroului de Presa al Autoritatii catre directii a fost adresata doar pentru a oferi un raspuns exact celor care au adresat cereri in baza Legii 544/2001”, a scris, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu, coordonatorul Biroului de presa al Ministerului Muncii.

El a mai spus ca „aceasta actiune are caracter pur informativ, menita a veni in intampinarea rezolvarii, cu celeritate, a cererilor primite de Autoritate, in baza Legii informatiilor de interes public”.

Am văzut acel ”miting al copiilor” cum a fost intitulat. Nu am avut senzația că mititeii s-ar fi simțit inconfortabil … dimpotrivă, aș spune, păreau a se distra de minune… parcă erau în parc.

Acest lucru este cu atât mai interesant cu cât, niciodată nu am văzut ca cineva de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului să fie interesat de faptul că sunt copii care merg la școală zilnic mulți kilometri fie pe jos, fie înghesuiți ca sardelele în niște microbuze care stau să își dea duhul prin sate și comune deoarece ștabii locali le folosesc în special în interes propiu, nu am văzut să se intereseze de soarta copiilor străzii care stau prin canale ori a celor care stau în crâșme, cu sau fără păriții lor.

Nu am văzut nici să ia cineva atitudine când, o năroadă cu pretenții zicea că e bine că s-a adoptat legea antifumat deoarece până acum nu își putea duce progenitura minoră la crâșmă din cauza fumului de țigară.

Să înțeleg că autosuficienții de la  Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului consideră că locul copiilor nu e la miting ci în canale și la crâșme?

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: