Prima pagină > Declaraţii, Politicăraie - Partide - Politicieni > Liviu Dragnea spune că salariile se vor mări DIN BUGETELE LOCALE… (Probabil chiar și în comunele unde nu se poate plăti un șofer pentru microbizul școlii…)

Liviu Dragnea spune că salariile se vor mări DIN BUGETELE LOCALE… (Probabil chiar și în comunele unde nu se poate plăti un șofer pentru microbizul școlii…)

Cu câteva zile în urmă doamna Turcan, președinte interimar al PNL, spunea că  în următoarele trei luni va exploda situaţia cauzată de măsurile populiste luate de PSD de majorare a salariilor care au dus la un blocaj în administraţia publică, unde unele cheltuieli sunt peste nivelul veniturilor din instituţii, astfel că se va putea ajunge chiar la căderea guvernului.

„Într-un heirupism – zicea preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan –  fără nicio ancoră economică, a început să împrăşite în stânga şi în dreapta cu măriri de salarii şi cu angajamente pentru măriri de pensii. Aceşti bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulţi bani pentru că nu au investiţii şi investitorii nu sunt motivaţi să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării şi consilii judeţene, unde toate cheltuielile cu salariile trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localităţi, cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din instituţiile respective”.

Ce să vezi … în președintele penal al PSD, OLiviu Dragnea, s-a umflat demnitatea. Contactat de România TV (hehehe … da, cică ar fi televiziune și nu o platformă de propagandă și scuipat zoaie), cel mai pesedist dintre pesediști:

„Dumneavoastră – a declarat Dragnea – ați citit cu atentie declarația sa? Nu are nicio legătura una cu alta. Nici nu o bănuiesc că a făcut singură declarația aceasta. Trebuie să comentăm și prostia aceasta, am înțeles. Cum să nu comentăm asemenea afirmații care arată foarte multă pregătire economică și politică…”.

„În legătură cu salariile din administrația locală. A fost o decizie a CCR care, în opinia mea, a fost interpretată greșit de către aleșii locali pe care eu îi respect foarte mult. Au luat cele mai mari salarii din țară, generate de o decizie a instanței, și le-au transferat în toată administrația locală, ajungând la salarii foarte mari, 150 milioane pentru un secretar de județ. Acum ce zice doamna Turcan… să le dea guvernul bani. Nu merge. Normal că salariile se plătesc din bugetele locale. Aceasta este marea descoperire a Ralucăi Turcan. Eu vă spun ce voi propune eu pentru Legea salarizării. Pentru administrația locală, să fie o anexă separată, să existe un nivel minim de salarizare și în sus, limita să fie cerul”, a mai adăugat grangurele Teleormănean.

Oare de ce nu îl întreabă cineva pe Dragnea de măsurile populiste (populare, zice el), de exemplu scoaterea taxei de poluare care a creat un gol atât de mare încât se dau de ceasul morții ca să poată găsi alta.

Poate ne explică și nouă domnul Dragnea cum va reuși să acopere golurile uriașe create la Buget de creșterea realmente brutală a salariilor? Ore dacă vom  vom pune măririle de salarii și scăderile de taxe cu taxele noi și inflația generată plus falimentele care vor fi generate de salariile mărite brusc, nu vom constata că de fapt viața s-a scumpit în realitate în România, că puterea de cumpărare a cetățenilor a scăzut foarte mult? 

P.S.Acum ce zice doamna Turcan… să le dea guvernul bani. Nu merge. Normal că salariile se plătesc din bugetele locale.”, zice Dragnea în declarația lui … Am văzut un reportaj în care o comună nu putea să angajeze un șofer pentru microbuzul care ar urma să ducă elevii la școală… după mintea lui Dragnea la bugetul local se vor găsi bani pentru mărirea salariilor. Aha … lui Dragnea i se pare că banii cresc prin copaci …

 1. moshu49
  20 Martie 2017 la 5:14

  cînd se urcă scroafa în palmier e de rău!
  cît de ușor uită publicul că acest condamnat penal e un ratat om de stat. a dovedit-o!
  ca ministru al D.R.A.P. în perioada 2012 – 2015 s-a ocupat – vorba vine! – de reforma administrativă, descentralizare, debirocratizare, standarde de performanță și eficiență în administrație cu rezultate… ZERO! NADA!
  a sfîrșit prin distribuirea discreționară de fonduri babane către primarii PSD plus cei racolați prin OUG 55/2014 (declarată neconstituțională de CCR și rămasă fără urmări!), prin ordine de ministru rămase secrete.
  cînd știi că o treime din primării sînt niște găuri negre, tu vii și le afunzi mai tare.
  schimbi legea achizițiilor pentru domenii strategice ca infrastructură, energie și apărare pentru a-ți asigura parandărătul clientelei și a frîna investițiile spre a nu depăși deficitul.
  tovarăși, măi dragă, omul ăsta e pus pe demolat o țară și sărăcit un popor (mai puțin 18 – 20% populație pesedistă fără dinți!).
  cine-l leagă? 😦

 2. 20 Martie 2017 la 19:46

  Păi și acum i-a dat pe mână lui Sevil Shhaideh niște sume amețitoare pentru a le da cui crede de cuviință. Chiar azi am aflat că deja s-au terminat banii cu care contribuie Guvernul atunci când ie bani de la UE .. suntem doar în martie, deci alți baniu de la UE vor putea fi luați doar împrumutându-ne pentru a putea cofinanța … halucinant. Grecia scrie pe noi. Nasol e că împrumuturile acelea vor fi returnate DE GUVERNUL URMĂTOR.
  Haios e că noua anexă a PSD, Curtea Constituțională a interzis DNA să își bage coada.
  Am tot căutat dar nu am găsit o ordonanță de urgență. Prin anii 90 un guvern PDSR a dat o ordonanță care scutea pentru două luni de taxe importul de zahăr din China. Nu ar fi cineștie ce, câteva milioane de euro. Având în vedere timpii necesari pentru a perfecta un astfel de import doar o persoană a reușit să profite. Unu care avea mari afaceri în Insula Mare a Brăilei .. Culiță Tărâță.
  Nici atunci nu s-a făcut o anchetă tot invocându-se separarea puterilor în stat .. mișto, nu?
  Treaba e că acest principiu nu mai funcționează când e vorba de imunități, se spune că legea oricum merge mai departe. Da? De exemplu în cazul armeanului cu șapca în gură, miruitul Varujan NICI MĂCAR NU S-A PUTUT FACE CERCETAREA. Cică așa spune Constituția …
  Treaba e că tot Constituția are un art 16 unde spune că suntem egali în fața legii…
  Am fost cumva eu egal cu Varujan, cu Tărâță, ori cu alte jeguri care nici măcar nu au putut fi cercetate?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: