Prima pagină > Ca la noi la nimeni, Sport > La Steaua nu era destul un singur analfabet …

La Steaua nu era destul un singur analfabet …

Numele fostei Steaua București, ajunsă la scriitorul cioban, penal și analfabet, a ajuns să se numească, absolut halucinant FC FCSB SA (Fotbal Club Fotbal Club Steaua București Societate pe Acțiuni) … N-am înțeles de ce nu i s-a spus Fotbal Club Pleonasm Steaua București … măcar suna într-un fel …

* * * * *

Când am auzit la știri că noul nume al Stelei lui Becali va fi ”Fotbal Club FCSB sa” am zis că nu aud bine… Noaptea minții nu alta …

Adică, in extenso, numele este Fotbal Club ”Fotbal Club Steaua București” S.a. (probabil societate pe acțiuni).

Ei bine, năzbâtia apare și pe Wikipedia. În caseta tehnică din dreapta vedem la ”Informații generale” 

.

Informații generale
Nume complet Fotbal Club FCSB
Abreviat FCSB

.

Pe aceeași pagină de pe Wikipedia vedem următorul aliniat (citez):

Fotbal Club FCSB[5] este un club de fotbal din București, România, care evoluează în Liga I. Este echipa românească de fotbal cu cel mai mare succes pe plan național și internațional. De-a lungul istoriei, a câștigat cele mai multe campionate, cupe și supercupe ale României, obținând 26 de titluri în Campionatul Național, 22 de Cupe , 6 Supercupe ale României și 2 Cupe a Ligii. De asemenea, a fost prima echipă din blocul comunist și singura din România care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, precum și a doua echipă est-europeană și singura din România care are în palmares Supercupa Europei.[6]

Ca și cum asta nu ar fi destul, un site intitulat STEAUA LIBERĂ  apare pe 29 martie un articol intitulat: ”E OFICIAL: SC FC FCSB SA ARE DOAR PALMARESUL DIN 2003”, în care, uimitor putem citi:

Emilian Hulubei, presedintele AFAN, a declarat la DigiSport ca:

“Pe ordinea de zi a Comitetului Executiv se află punctul cu aprobarea schimbării denumirii Steaua. Cu siguranță se va aproba, pentru că nu este niciun fel de problemă, documentația este trimisă, este corectă, este făcută. Și atunci, de mâine Steaua se va numi Fotbal Club FCSB SA

De mâine, FCSB va figura în registre. Va fi numele oficial al echipei fostă Steaua. Din păcate ăsta este adevărul, palmaresul va fi cel din 2003, pentru că pe certificatul de înregistrare a acestei firme apare 2003. Va lua palmaresul doar din 2003.

Articol care se încheie cu:

3. Daca noua echipa, SC FC FCSB SA e o echipa noua, atunci cum poate fi afiliata acum direct la FRF? SC FC FCSB SA este o echipa noua. Aici nu e vorba doar de o schimbare de nume, ci de o schimbare de identitate, deoarece noua echipa are o noua data de nastere, un nou palmares si o noua istorie, total diferite de cele ale Stelei Bucuresti. Conform regulamentelor FRF, o echipa noua trebuie neaparat sa inceapa din ultima liga. FRF comite astfel un abuz incredibil. Asa, si alte echipe pot cere sa fie introduse direct in Liga 1.

Asteptam cu nerabdare raspunsurile Federatiei. Asta daca vreun jurnalist va indrazni sa le puna, bineinteles.

P.S. Haideti totusi sa radem un pic de faptul ca “expertii” de la conducerea FCSB-ului i-au pus echipei numele “SC FC FCSB SA”.

Stai și te întrebi dacă la un club nu e destul un singur analfabet care la pușcărie a comis nișe producții literare pe care, e drept, nu le-a văzut nici dracu.

Iată mai jos, ca dovadă a celor afirmate mai sus, câteva fotocopii realizate pe siteul ”Steaua liberă” respectiv, de pe enciclopedia online, ”Wikipedia”

1

2

3

 

 1. 3 aprilie 2017 la 21:55

  Amice autor, scuze, eşti greu de cap. Este o SCHIMBARE DE NUME şi prin urmare nu este nevoie de afiliere ea existînd. Sterge „cugetarea” este că eşti penibil.
  ŞI mai este ceva amice, analfabetul, poetul, penelul ăsta ține sus (cît poate şi el) steagul fotbalului romanesc în urma căruia penibil ca dta mai pot mîzgăli aici trăsnăi, ba chiar TÎMPENII. Oare mintea sta nu poate scoate la liman şi ceva înțelept decît URĂ ? Omul care urăşte se coboară în regnul animal. Încă de poți „renova”, amice !

  • 4 aprilie 2017 la 11:56

   Grigore, în limba română avem un cuvânt ”Disléxic” – bolnav de dislexie. ”Dislexíe” – O tulburare nervoasă, constând în dificultatea de a citi și a înțelege ceea ce se citește.
   Ei, poți să citești așa dacă dorești cuvântul analfabet deși diferența este că disléxicul, deși înțelege fiecare literă, nu înțelege cuvintele, propozițiile, frazele. Adică nu înțelege ce citește sau înțelege aiurea.
   ca și mine, probabil ești fan al Stelei, ceea ce e foarte bine. Nu știu dacă ai vreo legătură cu Gigi sau cu clubul lui, în orice caz cu cititul nu prea le ai.
   Nu înțeleg unde ai văzut tu în textul de mai sus cuvântul ”afiliere” ori ”desafiliere” …
   Să îți mai explic odată, poate înțelegi și tu la ce mă refer.
   E vorba de faptul că, atâta la știri cât și pe siteurile pomenite în articol se vorbește despre FC FCSB SA. Asta, in extenso, adică pe larg, înseamnă Fotbal Club Fotbal Club Steaua București.
   Adică se repetă cuvintele Fotbal Club, deoarece F.C.S.B. (Așa se scrie corect înseamnă Fotbal Club Steaua București, lucru nu prea corect gramatical, în limba română forma gramaticală ar fi Clubul de Fotbal Steaua București, formularea cu F.C. venind din gramatica altor limbi … de exemplu engleză.
   Despre asta e vorba, nu de afiliere sau dezafiliere. Despre asta e vorba … o chestie lexicală și atât.

   Pentru că ai pomenit de afiliere, problemele sunt mult mai profunde și cineva trebuie să facă pușcărie.
   În primul rând, actuala Federație Română de Fotbal este ilegală. După 90 Mircea Sandu și gașca lui au înființat în nebunia de după Loviluție și de vidul legislativ de la acea dată un srl intitulat așa deși o Federație Română de Fotbal exista. Aceea ce cea care e afiliată la FIFA, UEFA.
   Legat de Steaua (pentru mine acesta e numele adevărat), aici există probleme de afiliere.
   Care Steaua? Echipa de fotbal înființată de clubul sportiv al armate nu are dreptul să înființeze o formație de fotbal care să poarte acest nume.
   Hai să facem o analogie…
   Când cumperi o mașină nu cumperi doar niște tablă îndoită într-un fel, niște cauciucuri, un motor. Cumperi un ansamblu care se numește mașină cumperi și culoarea, și numele mașinii cu tot ce înseamnă asta ca brend, scaune, parbriz, volan, roată de rezervă.
   După ce Gigi a cumpărat echipa de fotbal a ajuns în judecată pentru brend, istoric. Nu ai cum să vinzi cuiva o echipă care nu are nume, culori, istoric etc, practic nu cumperi un dreptul de a folosi un număr de jucători și un antrenor.Astfel că vânzătorul va trebui să folosească alt nume dacă va dori să facă o altă echipă de fotbal.
   Eu am însă o suspiciune. Atunci când echipa de fotbal Steaua a mers la Becali, nu s-a produs și transferul de propietate, probabil Gigi a primit un fel de drept de administrare. Treabă complicată deoarece conform legilor de atunci s-au produs niște grave anomalii pentru care ar trebuiau să răspundă penal Atât becali și grupul acela care a preluat echipa cât și conducătorii clubului armatei care au abuzat de un bun care nu le aparținea, proprietar fiind Armata Română, deci Statul Român.

   Cum răul e deja făcut și nu ne putem întoarce în timp soluția ar fi adresarea unui tribunal internațional. Nu știu dacă TAS este sufucient pentru așa ceva deoarece aici nu mai e vorba doar de o dispută sportivă ci de una de proprietate, de dedublare de brend, de nerecunoașterea unui contract de vânzare cumpărare. E vorba fie de CJUE (Curtea de Justiție a Uniunii Europene) https://europa.eu/european-union/about-eu/institutions-bodies/court-justice_ro fie de CPI (Curtea Penală Internațională de la Haga) http://haga.mae.ro/node/866 … Acolo se poate ajunge însă doar după traversarea întregii proceduri judiciare românești.

   Nu am pretenția că aș cunoaște în detaliu problema, dar, așa cum pare din ce am aflat de-a lungul timpului despre caz, soluția logică îmi pare:
   Echipa de fotbal să capete un statut similar unei societăți pe acțiuni 49% CSA Steaua București, 51% Becali sau o entitate juridică în care el e majoritar. CSA ar mai deține o așa zisă ”acțiune de aur” activabilă doar în chestiuni legate de brend (nume, culori, emblemă, istoric, etc, acestea neputând fi schimbate fără acordul explicit al CSA).
   În acestă societate pe acțiuni CSA ar putea pune la bătaie baza sportivă din Ghencea (Stadion, bază de antrenament, etc).
   Legal CSA nu poate înscrie în Campionatul de Fotbal o echipă cu numele celei vândute lui Becali, dacă, repet, echipa chiar a fost vândută.
   Chestiunile legate de profit, oricare altele se reglează într-un consiliu de administrație al clubului de fotbal.

 2. 17 aprilie 2017 la 16:22

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: