Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > ANA BIRCHALL – Un fel de ministresă de externe pentru Europa

ANA BIRCHALL – Un fel de ministresă de externe pentru Europa

ANA BIRCHALL
Un fel de ministresă de externe pentru Europa

Teoria Evoluționistă susține că funcția crează organul. În politica mioritică se pare că e invers, organul crează funcția.

În ceea ce privește politica externă a României vedem că Ministerului de Externe i-a crescut un apendice  gestionat de Ana Birchal, Ministru Delegat că, na … nu se putea ca Liviu Dragnea să nu aibă control asupra politicii externe.   

Astfel că în loc ca relațiile cu țările din Europa să fie gestionate de Ministrul de Externe, această sarcină îi revine năbădăioase brunete. 

În mod normal, când România interacționează cu o țară străină, asta ar trebui să cadă în sarcina Ministrului de Externe care trebuie să se consulte cu Președintele, responsabil pentru politica externă a țării. Președintele este ocolit, o halcă barosană din această responsabilitate revenindu-i Anei Birchall care e subordonată direct Premierului, ambii, pe linie de partid, lui Liviu Dragnea.

Cum ar veni, politica europeană a României este controlată de Dragnea … frumos, nu?

Pe  29 aprilie la Bruxelles sa desfășurat  un Summit al unității și solidarității unde  liderii celor 27 de state ale Uniunii Europene (fără Marea Britanie) au adoptat în unanimitate la summitul extraordinar al Consiliului European liniile directoare ale negocierilor privind Brexitul în forma discutată la Luxemburg în Consiliul Afaceri Generale.

Diplomaticește vorbind,  România trebuia să arate că este de acord cu faprul că la Bruxelles s-a agreeat susținerea unei voci unitare, coerente și solidare a UE în negocierile cu Marea Britanie, cu accent pe drepturile europenilor în Regat. Trebuia să o facă Președintele, Premierul sau Ministrul de Externe. Ei bine nu, o face reprezentanta lui Dragnea, Ana Birchiall.

Ea scrie la 29 aprilie pe blogul său personal:

29 aprilie Bruxelles – Un Summit al unității și solidarității

Salut poziția de astăzi, de la Bruxelles, a liderilor celor 27 de state ale Uniunii Europene (fără Marea Britanie) care au adoptat în unanimitate la summitul extraordinar al Consiliului European liniile directoare ale negocierilor privind Brexitul în forma discutată la Luxemburg în Consiliul Afaceri Generale. Salut faptul că în reuniunea de astăzi s-a agreeat susținerea unei voci unitare, coerente și solidare a UE în negocierile cu Marea Britanie, cu accent pe drepturile europenilor în Regat.

Deci, deși nu e tocmai o chestie capitală Ana Birchall pur și simplu preia ceva ce trebuia făcut de Ministrul de externe scoțând Președintele din această poveste. 

Conform ART 80 alin (1) din Constituție, Președintele reprezintă statul român. Citez:
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

Respecticul salut nu este trimis în numele statului român ci în numele PSD care gestionează Guvernul, de facto a lui Liviu Dragnea.

Sunt de acord că fizic, Ana Birchall arată mult mai bine decât Meleșcanu, dar asta face oare cumva ca, dacă tot e degrevat de relația cu Europa, lui Meleșcanu i se reducă și salariul în mod corspunzător? Mă îndoiesc …

Ana Birchall mai postează un link spre un articol publicat de Agerpress care descrie ce s-a întâmplat la Bruxelles: Donald Tusk: UE a celor 27 „trebuie să rămână unită” în negocierile asupra Brexit

Cine este, de fapt, Ana Birchall?

Conform Wikipedia: Ana Birchall născută Ana Călin pe  30 august 1973 la Mizil este avocată, din 2012 este deputată aleasă în județul Vaslui pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

În timpul guvernării Ponta, din aprilie 2014 Ana Birchall a fost înalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene și parteneriatul cu SUA. Începând din 2005 este lector universitar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir titulară a cursului: Procedura Insolvenței. Din 4 ianuarie 2017 este ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu.

Din 9 februarie 2017, Birchall asigură interimatul postului de ministru al justiției după demisia lui Florin Iordache în urma protestelor generate de promovarea unei ordonanțe de urgență ce decriminaliza unele fapte de corupție.

În cadrul PSD, Ana Birchall este președintele Forumului Progresist Social-Democrat .

Scurtă biografie

Ana Birchall a copilărit în comuna Fulga, județul Prahova.

Ana Birchall este licențiată în științe juridice și șefă de promoție. A ales să urmeze cursurile de masterat în drept la Yale Law School SUA. Aici a existat o controversă. 

Ana Birchall, dorind să arate că a urmat întradevăr cursurile de masterat la Yale Law School din SUA a publicat niște fotocopii după diplomele care ar atesta asta. Fără a vrea cu orice preț să-i găsesc nod în papură, m-am întrebat cât de reale sunt aceste diplome. Niște foi de hârtie, fără antet, fără fundal, fără vreo ștampilă… Adică la noi orice școală care eliberează o diplomă are unele cu fundat tipărit destul de greu de falsificat, cu o mulțime de elemente de siguranță, cu antet și ștampilă iar Yale Law School din SUA atestă absolvirea cursurilor de masterat cu o simplă foaie de hârtie pusă într-o ramă cu embelmă care se poate cumpăra de la magazinul respecticei școli cu prețul unei beri? Mi se pare și acum  cam trasă de păr … Vezi întreaga poveste AICI

A absolvit masteratul în drept cu mențiunea „magna cum laude” în cursuri precum „Dreptul falimentului”, „Reorganizare financiară – bancară și comercială și dreptul internațional”.

Ana Birchall și-a continuat studiile la Yale Law School, urmând cursurile de doctorat sub îndrumarea decanului facultății, Anthony T. Kronman. Tema lucrării ei de doctorat este „Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din țările Europei centrale și de est”, o analiză comparativă a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, România, Ungaria, Polonia și Cehia. Pe întreaga perioadă a studiilor de doctorat, Ana Birchall a beneficiat de bursa „Goldman Scholarship”, acordată de Yale Law School.

După terminarea doctoratului, Ana Birchall a lucrat ca avocat pe Wall Street în New York cu casa de avocatură White & Case, în cazuri precum: ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR și UPC.

În 2003 Ana Birchall a decis să revină în România și să intre în politică, începându-și această carieră de pe poziția de consilier al ministrului afacerilor externe, apoi secretar executiv PSD pentru egalitate de șanse, actualmente fiind șefă a Departamentului de educație publică și cercetare al PSD și purtătoare de cuvânt a PSD București.

Ana Birchall este avocat, membru al Baroului București, și din 2008 a reluat colaborarea cu firma de avocatură White & Case LLP din New York, fiind responsabil al grupului de practică din domeniul insolvenței, restructurărilor financiare-bancare și faliment.

Începand cu luna aprilie 2010 Ana Birchall s-a alaturat firmei de avocatură Biris Goran în calitate de șefă a grupului de practică în restructurări financiare și insolvență. Din 2012 s-a alaturat firmei de avocatura Musat& Asociatii in calitate de Of Counsel. In prezent Ana Birchall este consilier al Primului Ministru si secretar executiv PSD.

Totodată, Ana Birchall și-a continuat cariera academică fiind titularul cursului „Procedura insolvenței: reorganizarea judiciară și procedura falimentului” la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din București, coordonatoare a grupului de cercetare privind dreptul falimentului și restructurări finaciar-bancare la aceeași universitate. De asemenea, Ana este titulara aceluiasi curs la Universitate Ovidiu din Constanta. Pe 9 decembrie 2012 Ana Birchall a fost aleasa deputat in Colegiul Uninominal nr. 5 Vaslui iar din aprilie 2014 a fost numita Inalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene si parteneriatul cu SUA.

Din 1998 Ana Birchall este căsătorită cu omul de afaceri britanic Martyn Birchall. Au împreună un băiat, Andrew, născut în 2001, și locuiesc în București.

Controverse

În mai 2008 a fost înregistrată pe numele ei o cerere de divorț la Judecătoria sectorului 1 București. Ana Birchall a afirmat că a aflat din presă de această cerere și a înaintat o solicitare de anulare a cererii de divorț. De asemenea, Ana Birchall a demonstrat ca CNP-ul este greșit, iar semnătura nu este a ei. Ea a mai afirmat că tot acest scandal este menit să o discrediteze, înaintea alegerilor locale și parlamentare fiind convinsă ca împotriva sa s-a declanșat o campanie de denigrare și defăimare cu atât mai mult cu cât numele ei era vehiculat ca un potențial viitor ministru al educației.

Ana Birchall este recunoscută pentru decizia de a proteja și delimita pe cât posibil viața de familie de viața publică din dorința de a asigura unui mediu de dezvoltare normală pentru copilul său minor. Astfel până la declanșarea acestei campanii de defăimare si denigrare viața privată a Anei Birchall nu a format subiect de dezbatere în mass media, Ana Birchall fiind cunoscută pentru activitatea și proiectele politice pe care le-a inițiat și promovat în special în zona socială (egalitate de șanse, familie, tineret, educație și cercetare). Spre exemplu, în domeniul educației și cercetării Ana Birchall a inițiat și susținut semnarea Pactului Național pentru Educație între toate partidele politice, sindicate, asociații de părinți și societatea civilă, lucru realizat în martie 2008, inclusiv cu susținerea Președinției României.

În luna septembrie 2008, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, practic exact în ziua în care era confirmată drept candidată pentru un loc în Camera Deputaților, Ana Birchall a făcut obiectul unui alt scandal, pornit de reporterul Iosif Buble de la Antena 1 confirmându-se astfel campania de denigrare și defăimare începuta în iunie același an. Iosif Buble a lansat pe internet o înregistrare video, de 34 secunde, în care o femeie care aparent prezenta semnalmentele Anei Birchall și un bărbat necunoscut erau prezentați în ipostaze intime.

Ana Birchall a negat vehement zvonul că ea ar fi protagonista filmului  și a adus ca probă în acest sens o expertiză criminalistică din care reiese foarte clar că în film apare o altă persoană, cu o fizionomie diferită. Revista Cancan și-a retras și ea afirmațiile legate de apariția Anei Birchall în acest film, prezentând scuze Anei Birchall și familiei ei. Ana Birchall l-a dat în judecata pe Iosif Buble, procesul fiind pe rol la instanțele de judecată din Romania. Ana Birchall a câștigat atat în prima instanță cat si in instanta de apel procesul cu Iosif Buble. Instanta de judecata ca retinut si condamnat campania de defaimare si denigrare desfasurata de Iosif Buble la adresa Anei Birchall si a familie acesteia prin raspandirea de informatii si materiale false cu scopul de a ii distruge cariera politica.

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: